Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PB HOLDING AEX:PBH.NL, NL0000336303

  • 3,000 19 apr 2024 16:31
  • +0,080 (+2,74%) Dagrange 2,880 - 3,000
  • 50.398 Gem. (3M) 8,3K

Stern 2020

496 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Gaasp 7 mei 2020 16:00
    quote:

    ronald64 schreef op 7 mei 2020 14:58:

    Hier de presentatie, sheet 26 is wel interessant.
    Zeker, en dan vooral het aandachtspunt mbt de financiële positie van de combinatie.

    We hebben het er hier op het forum ook al eens over gehad. De solvabiliteit van 31% bij Stern is nou niet bepaald royaal te noemen, maar Hedin heeft helemaal geen reserves van betekenis. Er moet echt geld bij, van een of andere investeerder.
  2. [verwijderd] 7 mei 2020 16:08
    quote:

    ronald64 schreef op 7 mei 2020 14:58:

    Bambricks gaat slimme vragen stellen op de AVA en dan schiet de koers omhoog (hoop ik)
    Hier de presentatie, sheet 26 is wel interessant.
    www.stern.nl/88483893/Presentatie_Alg...
    Ja, goed dat ze zelf aangeven dat het een aandachtspunt is dat de financiële positie van Stern heel sterk is en de financiële positie van de combinatie een issue is, oftewel de financiële situatie van Hedin nu is naar Stern maatstaven gewoon zwaar ondermaats.

    Maar dat hadden we zelf natuurlijk ook al gezien.

    Daarom ook dat Stern zich standvastig moet opstellen en zich niet moet laten afschepen.

    Beter wat kleiner en gezond dan groot en niet tegen een stootje kunnen want stootjes zijn er altijd genoeg in deze sector en als je daar goed mee om kan gaan kun je juist profiteren van de zwakkeren.
  3. bambricks 7 mei 2020 20:49
    Enkele aandachtspunten nav de presentatie die gegeven is op de AVA:

    volgende week wordt het contact met Hedin weer opgestart ( op basis van exclusiviteit)
    Men is zich terdege bewust van de balanspositie van Hedin Automotive. De Holding die er boven zit heeft een zeer sterke balans positie. Een van de onderhandelingspunten voor Stern wordt een cash investering van de Holding in Hedin Automotive.

    Er zijn mij 2 zaken opgevallen m.b.t. de onderhandelingen met Hedin:

    -Het aanblijven van de voorzitter van RvC voor 1 extra jaar ( Heeft maximaal toelaatbare RvC termijn al doorlopen). Reden is dat de Dhr Goeminne aanwezig geweest is bij vorige besprekingen met Hedin en zijn brede kennis van de markt . Zal te samen met de DHR Van der Kwast optrekken in dit traject.
    -Men noemt het overleg veelbelovend. Echter het is zeker geen uitgemaakte zaak dat het tot een deal met Hedin komt. Stern is zich bewust van zijn sterke financieele positie en die zal tot uiting moeten komen in de deal.

    Noot: bij toelichting over 2019 werd ook duidelijk dat Stern voor Stern lease een aantal senario's had doorlopen: Stern lease samenvoegen met een andere lease partij, naast ALD waren nog meerdere leasepartijen in de markt. Ik heb niet de indruk dat er naast Hedin geen andere mogelijkheden ziin.

    Verder is besloten dat Stern de komende 18 maanden tot max 10% eigen aandelen mag inkopen.
    Dit onder voorwaarden dat de koers onder de boekwaarde minus 20% blijft.
    Gedurende de vergadering viel te horen dat men op enig moment dit jaar tot ( een beperkte) inkoop van eigen aandelen wilde overgaan echter gezien Corona pandemie ( aanvraag van NOW ) is hiervan van afgezien.

    Gang van zaken Q1 plus doelen 2020:

    Een mono naam voor de Stern vogels naar rebranding in STERN ingevoerd voor 100% per 30-06

    Digitalisering versnellen voor 30-06 ( was al een actiepunt ingezet in 2019 ).
    Accent op Stern Occasions.

    De doorlopende huurcontracten zijn her onderhandeld en hebben een significante besparing opgeleverd voor 2020.
    De besparing op de Overhead kosten bedraagt ondertussen 11,3% t.o.v. begin 2019

    Huurvloot was per 31 maart aangepast met bijna 1000 auto's, Deels terug naar de dealers of naar de markt. Accent ligt sterk op kosten besparingen.
    Dividend uitkering Bovemij wordt in Q2 geboekt.
    Solvabiliteit 31% (IFRS 16) Volgens de berekening behorend bij de kredietfaciliteit waarbij een correctie door de banken op oa de Goodwill wordt toegepast is deze zelfs 38%.

    De NIBC bank stopt met het volgen van Stern. Deze positie wordt overgenomen door de ABN.
    Verder zal naar alle waarschijnlijkheid de ING ook Stern gaan volgen.

    Vraag m.b.t de post Goodwill indien de markt met 20% terugvalt of dit gevolgen heeft voor de huidige waardering van de Goodwill? Alleen als de terugval meerderjarig zal zijn moet de Goodwill post worden aangepast.

    Algemeen had ik het gevoel dat Van der Kwast , de RvC en de overige bestuurders met vertrouwen naar de toekomst kijken mede gesteund door de goede financieele uitgangspositie van Stern..

  4. forum rang 5 Gaasp 13 mei 2020 17:12
    Het lease-bedrijf is toch wel op een goed moment verkocht hoor.
    Hier een berichtje uit de Telegraaf van vandaag.

    Amsterdam - LeasePlan heeft in het eerste kwartaal van 2020 een aanzienlijk lagere winst in de boeken gezet. Door de uitbraak van het nieuwe coronavirus moest het Nederlandse autoleasebedrijf 87 miljoen euro afschrijven op de waarde van zijn wagenpark en leasecontracten, waardoor het resultaat kelderde.

    LeasePlan hield onder de streep krap 20 miljoen euro over, een daling van 85 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf wijst erop dat de pandemie de markt voor occasions min of meer op slot heeft gegooid, nu auto's amper nog worden verkocht. Door de verwachte daling voor de prijzen van auto's zijn leasecontracten ook minder waard geworden.

    De onderliggende winst, waar eenmalige afschrijvingen niet in worden meegerekend, daalde met 23 procent tot 114,7 miljoen euro. Hier speelden verliezen op de verkoop van gebruikte auto's LeasPlan parten, naast extra investeringen in autoverkoopplatform CarNext. De omzet steeg het voorbije kwartaal nog wel met 5,6 procent tot 2,7 miljard euro.
    LeasPlan merkte in de eerste drie maanden nog geen grote toename van wanbetalingen onder klanten met een leaseauto als gevolg van de crisis. Na de verslagperiode druppelden wel de eerste verzoeken om uitstel van betaling binnen, vooral van particulieren en kleine ondernemers.
  5. forum rang 6 jonas 22 mei 2020 20:26

    Heb een beetje bijgekocht Ronald. Met E 9 zou je het hebben over nog geen E 50 mln voor het hele bedrijf.

    Lijkt mij toch erg laag. Komt bij de mensen zullen echt wel weer auto's gaan kopen of leasen. Neem mijn buur die altijd openbaar vervoer reisde, heeft daar nu geen zin meer in met al die maatregelen en is op zoek naar autootje en zo zijn er meer.

    Gaat het meer omlaag dan koop ik weer wat bij tenzij er iets raars gebeurd. Zo word ik ook nog grootaandeelhouder op termijn (ahum). Stern heeft al heel wat reorganisatie verricht die bij de andere grote dealers is uitgesteld. Consolidatie is nodig, maar Stern heeft de tijd en ik wacht wel af.. Even een dood hoekje in mijn portie voor zeg 2 jaar.. Kan ze nu verkopen en later terugkopen, maar in de tussentijd mij laten verrassen laat ik zo niet gebeuren en dus houd ik ze.

    Groet, Jonas

    PS overigens ook een bedankje voor Bambricks met zijn informatie
  6. bambricks 28 mei 2020 09:12
    Het CBR weer open voor afrijden. Meer mensen die een auto huren om het openbaar vervoer te mijden. Bedrijven zijn terughoudend om een nieuwe lease toe te kennen echter de bestaande lease worden gewoon vervangen.
    De occasionhandel komt denk ik het eerst op gang. Huur van auto's start weer voorzichtig op.

    Weet iemand al iets over de inhoud van een nieuwe mobiliteitsregeling ?
  7. ronald64 3 juni 2020 06:47
    Stern Groep N.V., beursgenoteerd Nederlands mobiliteitsconcern in automotive retail en services, maakt bekend ABN AMRO te hebben aangesteld als liquidity provider voor de gewone aandelen die genoteerd staan op Euronext Amsterdam.
    Koersschommelingen
    Begin dit jaar heeft NIBC zijn activiteiten op het gebied van liquidity providing gestaakt. Ter vervanging van NIBC heeft Stern ABN AMRO als liquidity provider aangesteld, waarbij het doel blijft de handel te bevorderen in de aan Euronext Amsterdam genoteerde aandelen van Stern.
    ABN AMRO
    De relatie tussen ABN AMRO en Stern gaat al vele jaren terug. Zo was ABN AMRO betrokken bij de reverse take over toen Stern bijna 20 jaar geleden zijn beursnotering verwierf en is het sindsdien actief geweest voor listing en paying agent services gerelateerd aan de beursnotering van Stern. Tevens is ABN AMRO, naast ING Bank en Rabobank, huisbankier van Stern. ABN AMRO is op 25 mei jl. gestart de activiteiten onder de liquidity provider overeenkomst.

    www.stern.nl/90221099/02_06_2020_ABN_...
496 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links