Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Wall Street's wall of worry

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 61
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

710 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 mei 2020 20:15
    quote:

    Eykpunter schreef op 7 mei 2020 20:06:

    [...] Is een autofabriek dan minder waard als er 100 miljoen werklozen gemeld worden? Of een scheepswerf? Of een reisbureau? Of een bank? Hoeveel minder dan, hoe reken je dat dan uit? Het duurt enige tijd voordat de gevolgen van het nieuwe bestedingspatroon van het volk gezien worden en ook ingeschat kan worden hoe dat de waarde van een bepaalde onderneming beïnvloed. Dus laten professionele handelaren aandelen in zulke bedrijven een zijdelings koersverloop hebben, zoals we al een paar weken gezien hebben. Waarom zouden ze moeten toelaten dat van een beleggingsportefeuille van 1 miljard marktwaarde opeens 200 miljoen afgetikt wordt omdat ze de koersen niet steunen?
    Jullie beleggers kijken toch vooruit? Jullie lopen toch risico (een onderneming kan failliet gaan). Of vinden aandelen bezitters het niet erg om een jaartje geen dividend te krijgen op hun investering? Nou de meeste staan in de steigers als er geen dividend uitgekeerd wordt.... ja daarom gaat er wat van de koers af. En inderdaad nee als je een overheid hebt die de geld naar de beurs laat vloeien en niet naar degene die uren in de rij wachten bij de voedsel bank ( overigens wat ik zag op tv zijn dit aardige mooie grote wagens, ach creditcard hè)
  2. MrBullwhip 7 mei 2020 20:20
    quote:

    Eykpunter schreef op 7 mei 2020 19:51:

    [...]Dan is het redelijk om te voorzien dat er een krimp zal komen van tientallen procenten. Niet vandaag hoor, maar in de loop van het jaar zal het wereldwijd faillissementen gaan regenen en het jaar erop verwacht ik nog veel meer faillissementen, dan pas verwacht ik de eerste golf van definitieve ontslagen in Europa met snel oplopende werkloosheid in de richting van 20 procent[..]
    Exact! Dus dat wordt dan een self fulfilling prophecy. De hogere beurskoersen zijn dus een bij-effect van de primaire doelen: 1) goedkope kredietverlening verschaffen (om bedrijven te kunnen laten overleven en daarna te goedkoop te kunnen laten investeren) en 2) hooghouden van de consumptieve bestedingen. Hogere koersen en goedkopere kredieten zijn sneller zichtbaar dan het positieve effect op het vertrouwen van consumenten en dus de consumptieve bestedingen. Uiteindelijk gaat het om 2.

    NB: In branches waar geen inhaalconsumpties kunnen plaatsvinden, zal er prijsinflatie kunnen optreden om te compenseren voor de misgelopen inkomsten; horeca, reisbranche, etc. De inflatoire effecten op de hele economie kunnen beperkt blijven als de totale consumptieve bestedingen op peil blijven cq de arbeidsproductiviteit toeneemt.

    Hogere beurskoersen zijn dus noodzakelijk voor een relatief snel herstel van de wereldeconomie. En dan hebben de nu in de US ontslagen mensen binnen no-time weer een baan.
  3. [verwijderd] 7 mei 2020 20:29
    quote:

    ren-je-dement schreef op 7 mei 2020 20:21:

    tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_...

    Vlag. Bovenkant bereikt en naar onder en uitbreken denk ik.

    Bovendien is het grotere geheel een kop/schouder.
    Volgens mij een schouder kop schouder maar ik ben een amateur
    Er zijn hier heel veel talentvolle waarzeggers ,ik voel me daar een hobby wolfje bij
  4. [verwijderd] 7 mei 2020 20:33
    quote:

    Shortlong schreef op 7 mei 2020 20:15:

    [...]

    Jullie beleggers kijken toch vooruit? Jullie lopen toch risico (een onderneming kan failliet gaan). Of vinden aandelen bezitters het niet erg om een jaartje geen dividend te krijgen op hun investering? Nou de meeste staan in de steigers als er geen dividend uitgekeerd wordt.... ja daarom gaat er wat van de koers af. En inderdaad nee als je een overheid hebt die de geld naar de beurs laat vloeien en niet naar degene die uren in de rij wachten bij de voedsel bank ( overigens wat ik zag op tv zijn dit aardige mooie grote wagens, ach creditcard hè)
    Je hebt twee soorten beleggers, je hebt beleggers die gaan voor groei, die proberen aandelen of andere instrumenten te kopen die in waarde toenemen, ik ben er zo een, en andere beleggers die gaan voor inkomen, die proberen aandelen of andere dingen te kopen die een inkomen opleveren, rente dividend of huuropbrengsten. Die andere beleggers hebben inderdaad een probleem. Ik niet, ik zoek lievelingetjes van de beurs op, die nemen nu eenmaal in marktwaarde toe. Met echte onderliggende economisch nuttige waarde heeft dat weinig van doen. Zelf koop ik niet in dingen die goed zijn en een mooie toekomst hebben, alleen maar dingen die goed gevonden worden door de markt, het kan me niet schelen of het onderliggend bagger is.
  5. forum rang 7 Dividend Collector 7 mei 2020 20:45
    quote:

    beer56 schreef op 7 mei 2020 20:33:

    nou handel ik er zelf in ,maar waarom forse stijging goud en zilver iemand?
    Goud omhoog omdat de economische cijfers slechter worden. Zilver omhoog omdat de Chinese export is gestegen. Enige tegenstrijdigheid zit daar wel in natuurlijk (beursman bv).
710 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links