Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Badge: Erelintje, jodenster of &&& commerciële truc?

112 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 6 mei 2020 09:10
    Er zijn van die zaken waarbij je beter even kunt wachten alvorens te reageren, maar ik ga dat toch doen.

    Voor het teken &&& mag een onwelriekend woord bedenken. Ik gebruik het &&& om een schorsing te voorkomen.

    Pieter Kort heeft heel summier aangegeven in zijn artikel gisteren waarop de badges zijn gebaseerd. Ik verwijs naar dat artikel en naar de resem reacties die er terecht gekomen zijn.

    In onze maatschappij is het de gewoonte mensen een erelintje te geven, wanneer hun gedrag het bestuur welgevallig is. Zojuist hadden we weer een resem erelintjes namens de koning uitgereikt. De motivering daarvoor is uiteraard altijd zeer subjectief en alleen al daarom reden waarom heel wat gegadigden het weigeren.

    Een vroegere maatschappij stelde de Jodenster voor om mensen goed zichtbaar te doen onderscheiden van de rest van de burgers. We weten allemaal waar dat toe geleid heeft.

    De badge is overduidelijk een puur &&& commercieel initiatief, waartegen ik met klem protesteer. Ik heb niet de behoefte als republikein een lintje van de koning te krijgen, noch een beoordeling door een zeer commercieel georiënteerd instituut als IEX. De badge wordt overduidelijk gegeven aan diegenen die commercieel interessant zijn voor IEX waarbij nauwelijks van enige controle, inspraak of aanpassing wordt aanvaard.

    Ik heb voor IEX, juist omdat ze zich nu zo bloot hebben gegeven de volgende vragen:
    1: Hoe beoordelen voormalige bezoekers zoals mede-oprichter van IEX Michael Kraland of vroegere medewerker Cees Smit?
    2. Hoe beoordelen jullie de postings van overleden bezoekers met geweldige bijdragen in het verleden als Willem Okkerse, Americano, de onvergetelijke Coldplay, Jojo, Peerke etc.
    3. Hoe beoordelen jullie de vele bijdragen van onvergetelijke posters die echter wel keer op keer van alias veranderden. Ik ben benieuwd wanneer Ben weer langskomt en wat voor badge jullie hem opspelden.
    4. Hebben jullie de instelling van het Ambassadeursschap van en voor IEX opgeheven? En heeft het aanvaarden, dan wel het weigeren van dat Ambassadeursschap voor IEX een zware invloed op de badge? Ik heb een sterk vermoeden van wel, maar dat getuigt niet van vooringenomenheid van jullie beoordelingssysteem. Velen weigerden omdat ze hun identiteit niet openbaar wilden maken, hetgeen jullie , commercieel goed gezien, wel wensten.
    5. Heeft het betalend lid zijn invloed? Zo vlotweg oordelend... héél duidelijk.
    6. Heeft het invloed als je meedoet aan de IEX- actie tegen de Rabobank vanwege niet uitbetalen van hun dividend van 6,5 procent en hun juristen die dat niet uitbetalen pogen door te drukken. Dat versus jullie verplichting ieder jaar opnieuw zelfs 7 procent rente aan de IEX obligatiehouders te moeten uitbetalen. Dat wringt toch: de macht van zo'n bank versus de macht van IEX .

    Meer dan ooit toont IEX een commerciële onderneming te zijn. Ik heb daar zowel begrip als zelfs waardering voor. Een ieder moet zijn brood verdienen. Maar , beste IEX, dat dient niet over de ruggen te gaan van geëngageerde bezoekers die hier al méér dan twintig jaar komen en die jullie de afgelopen drie jaar op alle mogelijke manieren hebt duidelijk gemaakt dat je voor beleggersonderwerpen een betalend lidmaatschap moet nemen en zeker niet zulke waardevolle initiatieven als gedurende meer dan tien jaar onderhouden van een tijdvretende beleggingswedstrijd op IEX. Daar is men niet van gediend. Begrijpelijk, maar zeg dat dan ronduit dat jullie veel liever pure splinternieuwe ( !!!) politieke veelposters van linker en rechterzijde een gouden badge geven om het schip in het midden te houden, als er maar gepost wordt ook al zitten daar vrijwel totaal geen beleggingspostings bij.

    Met nobahamas verzoek ik U ook mijn badge weer te willen terugnemen. Ik weet zelf wel waar goede beleggingsinformatie te vinden is en heb uw keurmerk over ffff niet nodig. Ik ervaar ze zelfs na een nacht nadenken als een Jodenster. Ik bezoek uw website al meer dan 20 jaar graag, maar wens geen onderwerp uit te maken van jullie commerciële bedoelingen als ambassadeursschap en badges. Ik uit mijn dankbaarheid door zinnige postings te plaatsen.

  2. forum rang 7 hirshi 6 mei 2020 09:43
    Hierbij wil ik IEX graag bedanken voor het toekennen van een gouden badge.

    Maar nu heb ik ook een vraag.

    Ik heb een notenhouten kistje waarin ik al mijn lintjes en onderscheidingen bewaar. Sommigen zeer waardevol en voorzien van onze driekleur. Is het nu mogelijk dat ik de gouden badge in fysieke vorm per post ontvang? Ik ben al tevreden met een 14-karaats exemplaar van kleine omvang.
    Alvast hartelijk dank daarvoor.

    hirshi

  3. forum rang 9 objectief 6 mei 2020 10:32
    quote:

    ffff schreef op 6 mei 2020 09:10:

    Met nobahamas verzoek ik U ook mijn badge weer te willen terugnemen. Ik weet zelf wel waar goede beleggingsinformatie te vinden is en heb uw keurmerk over ffff niet nodig. Ik ervaar ze zelfs na een nacht nadenken als een Jodenster. Ik bezoek uw website al meer dan 20 jaar graag, maar wens geen onderwerp uit te maken van jullie commerciële bedoelingen als ambassadeursschap en badges. Ik uit mijn dankbaarheid door zinnige postings te plaatsen.

    Deze site is gratis; dus de eigenaars kunnen ermee doen en laten wat ze willen.
    Nooit van eigendomsrecht gehoord.

  4. forum rang 4 bearishbull 6 mei 2020 10:33
    quote:

    objectief schreef op 6 mei 2020 10:32:

    [...]

    Deze site is gratis; dus de eigenaars kunnen ermee doen en laten wat ze willen.
    Nooit van eigendomsrecht gehoord.

    Je hebt een hogere rang, dus je zult wel gelijk hebben.

    Ze kunnen natuurlijk doen wat ze willen. Maar erg motiverend is het niet als je een beginners streepje krijgt omdat je niet 1000x per dag post.

    Waarom zou ik mijn mening nog verkondigen tegen iemand die meer strepen heeft? Overtuigend kom ik niet meer over dan. Dan zeg ik liever niets.
  5. forum rang 6 haas 6 mei 2020 10:41
    IEX Forumregels
    Introductie
    Het IEX.NL-Forum heeft als doel lezers met elkaar in discussie te laten treden over hun investeringskeuzes. Het forum is geen plaats voor persoonlijke aanvallen of ruzies. Om de geloofwaardigheid van de site en de inhoudelijkheid van de discussies te bewaken vraagt IEX.NL de bezoekers de volgende punten in acht te nemen:

    Kwaliteit trekt kwaliteit aan. Indien uw berichten een duidelijke bijdrage leveren aan de forums zal dit anderen stimuleren hetzelfde te doen;

    IEX.NL verzoekt u, alleen berichten te posten die bijdragen aan de discussie op de forums;
    Schrijf uw eigen columns op de forums.
    ======================================================================
    Goed posten wordt beloond door het aanbevelingssysteem: elke dag worden de berichten met de meeste aanbevelingen op de homepage van de forums geplaatst;
    ==========================================================================
    IEX.NL vraagt haar leden, openheid van zaken te geven omtrent hun positie in het fonds waarover zij discussiëren (long, short, geen positie). Het is aan te raden om de wettelijke regels hierover goed door te nemen.
  6. forum rang 7 hirshi 6 mei 2020 10:49
    Eigenlijk vind ik dat posters met een gouden badge niet meer getutoyeerd zouden moeten worden.
    Hun status verdient respect en eerbied.

    Zelf had ik eigenlijk de hoogst mogelijke onderscheiding moeten krijgen omdat ik waarschijnlijk de langste beleggingservaring heb van alle leden. Omdat ik al lezingen gaf aan studenten economie toen newbies nog in de luiers lagen, met een eigenaar van een taleninstituut de markt van premie obligaties zo goed als in handen had, als geen anders de markt van Oud Indische waarden beheerste en op voordracht van Binckbank meewerkte aan de roadshows van RTL. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is volledig aan mijn bescheidenheid te danken dat ik al tevreden ben met een gouden badge in de laagste categorie.
  7. forum rang 9 josti5 6 mei 2020 10:57
    Hisrhi, ik ben zeer vereerd, mij in jouw gezelschap, en in dat van o.a. haas en ffff te mogen vertoeven, met onze gouden badge in de laagste categorie.
    Dat had ik natuurlijk niet verdiend, maar goed.
    En al blijven wij nog een 20 jaar ons stinkende best doen: het gouden vierstrepennivau van fred12345/objectief zullen wij allen nooit en te nimmer kunnen halen.

    Een eenzaam bestaan wordt het voor je, fred, zó hoog, zó alleen...
  8. forum rang 6 marique 6 mei 2020 14:56
    "De badges laten zien welke posters inmiddels een historie hebben opgebouwd en wiens bijdragen over het algemeen goed zijn en goed worden gewaardeerd.
    In het algemeen geldt dat activiteit, initiatief en inhoudelijkheid worden beloond. Kunnen we dat objectief meten? Ja, dat kunnen we."


    Een paar voorbeelden ter verduidelijking:

    alias1
    Lid sinds: 07 apr 2001
    Aanbevelingen: Ontvangen: 1029; Gegeven: 1093
    Aantal posts: 12.061

    alias2
    Lid sinds: 18 apr 2015
    Aanbevelingen: Ontvangen: 275; Gegeven: 43
    Aantal posts: 4.814

    Alias 1 (1 blauw streepje) is een voorbeeldig poster, een lange staat van dienst, bewezen kwaliteit.
    Alias 2 ( 3 blauwe streepjes) een 'hol vat' poster, communiceert bij voorkeur in hoofdletters om daarmee de leegheid van zijn bestaan te camoufleren.

    Toch maar goed dat het objectieve meetinstrument voor de badges in de IEX-kluis is opgeborgen. En maar hopen dat het daar blijft.

    NB
    Mocht IEX meelezen dan hierbij mijn verzoek om badge en aanbevelingen van mijn cv te ruimen. Aanbevelingen van medeposters, ofschoon goedbedoeld, hoeven voor mij niet. Heb liever inhoudelijke reacties. De toebedeelde badge, wellicht ook goed bedoeld, vind ik een beledigende aanfluiting. Weg ermee.


  9. forum rang 5 DurianCS 6 mei 2020 15:13
    quote:

    marique schreef op 6 mei 2020 14:56:

    "De badges laten zien welke posters inmiddels een historie hebben opgebouwd en wiens bijdragen over het algemeen goed zijn en goed worden gewaardeerd.
    In het algemeen geldt dat activiteit, initiatief en inhoudelijkheid worden beloond. Kunnen we dat objectief meten? Ja, dat kunnen we."


    Een paar voorbeelden ter verduidelijking:

    alias1
    Lid sinds: 07 apr 2001
    Aanbevelingen: Ontvangen: 1029; Gegeven: 1093
    Aantal posts: 12.061

    alias2
    Lid sinds: 18 apr 2015
    Aanbevelingen: Ontvangen: 275; Gegeven: 43
    Aantal posts: 4.814

    Alias 1 (1 blauw streepje) is een voorbeeldig poster, een lange staat van dienst, bewezen kwaliteit.
    Alias 2 ( 3 blauwe streepjes) een 'hol vat' poster, communiceert bij voorkeur in hoofdletters om daarmee de leegheid van zijn bestaan te camoufleren.

    Toch maar goed dat het objectieve meetinstrument voor de badges in de IEX-kluis is opgeborgen. En maar hopen dat het daar blijft.

    NB
    Mocht IEX meelezen dan hierbij mijn verzoek om badge en aanbevelingen van mijn cv te ruimen. Aanbevelingen van medeposters, ofschoon goedbedoeld, hoeven voor mij niet. Heb liever inhoudelijke reacties. De toebedeelde badge, wellicht ook goed bedoeld, vind ik een beledigende aanfluiting. Weg ermee.



    Prijs je gelukkig marique dat jouw talloze en zeer gewaarde bijdragen slechts een bescheiden badge opgeleverd hebben. Als ze echt op de inhoud gelet hadden dan zou het zomaar goud geworden kunnen zijn.
  10. [verwijderd] 6 mei 2020 16:16
    Eindelijk begrijp ik het, het was al zo vreemd met al die pijltjes naar beneden(ik ben meer van de pijltjes omhoog in deze markt)

    Er circuleren hier 3 namen op deze website voor "DE Gouden Adelaar", het hoogst haalbare in de forumwereld(tot dumpert aan toe waar laatst een reaguurder 1 miljoen aanbevelingen aantikte, een legende dus)

    Ik ga nog geen namen noemen, maar de medische wereld zal versteld staan verklap ik al een beetje.

    Ik vind het een goed systeem, het geeft toch iets meer geloofwaardigheid en importantie aan de poster, een signaal voor de lezer dus!

    Hoe kun je promotie verdienen, meer streepjes krijgen dus?
  11. forum rang 4 Wadloper 6 mei 2020 16:27
    quote:

    bearishbull schreef op 6 mei 2020 10:33:

    [...]

    Je hebt een hogere rang, dus je zult wel gelijk hebben.

    Ze kunnen natuurlijk doen wat ze willen. Maar erg motiverend is het niet als je een beginners streepje krijgt omdat je niet 1000x per dag post.

    Waarom zou ik mijn mening nog verkondigen tegen iemand die meer strepen heeft? Overtuigend kom ik niet meer over dan. Dan zeg ik liever niets.
    Kwantiteit gaat blijkbaar boven kwaliteit, maar begrijp ook wel dat dat niet anders kan.
  12. forum rang 6 asti 6 mei 2020 16:34
    quote:

    bearishbull schreef op 6 mei 2020 10:33:

    [...]
    (...)

    Waarom zou ik mijn mening nog verkondigen tegen iemand die meer strepen heeft? Overtuigend kom ik niet meer over dan. Dan zeg ik liever niets.
    Als iemand jouw posts beoordeeld op basis van 'strepen' in plaats van de kracht van de argumenten, dan is dat toch zijn/haar probleem?

    Mijn mening over het streepjesgebeuren: leuk voor wie het leuk vindt. Irrelevant voor de rest.
112 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 858,42 -0,80%
EUR/USD 1,0644 +0,01%
FTSE 100 7.837,56 -0,50%
Germany40^ 17.650,30 -1,05%
Gold spot 2.383,24 +0,16%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+4,32%
Pharming
+1,67%
EBUSCO...
+1,42%
Heineken
+1,27%
AZERION
+0,60%

Dalers

INPOST
-3,29%
Alfen ...
-3,25%
AMG Cr...
-3,02%
VIVORY...
-2,98%
ADYEN NV
-2,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links