Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuw op IEX: Forumbadges

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 11:15 Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4
  2. 09:15 Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5
  3. 12 apr IEX BeleggersPodcast: van kopercrisis naar grondstoffenrally? Plus: Shell & ASML 3

Reacties

146 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 mei 2020 10:57
    Beste IEX,
    Ik lees dagelijks op het forum, maar deze nieuwe lay-out vind ik geen verbetering. Daarnaast vind ik het badges systeem helemaal verkeerd. Inhoudelijke posts worden zo niet beloond, slechts de mensen die het meest posten. Ook als er heel veel commentaar gegeven wordt op sommige posters (bijvoorbeeld Mippert) wordt daar niets mee gedaan. Het lijkt alleen te gaan om het aantal clicks.
  2. Brogembank 5 mei 2020 11:39
    Beste redactie,

    Ik ga ook maar eens reaguren :-)
    - wat betreft leesbaarheid vanaf mijn desktop is de nieuwe lay-out neutraal. Wat ik wel mis is de icoontjes hoe lang posters hier reeds actief zijn en in hoeverre zij aanbevelingen van andere lezers gekregen hebben. Met name de tijd dat men reeds lid hier is geeft een (weliswaar subjectieve) indicatie van de hoeveelheid ervaring die men in de loop der jaren met de beurs heeft. Is niet geheel irrelevant mijns inziens voor andere lezers. Je zou dit zelfs door kunnen ontwikkelen door aan te geven hoe vaak iemand mbt een bepaald fonds een post geplaatst heeft en derhalve als "kenner" van het desbetreffende topic bezien mag worden door anderen.
    - Net voor een weloverwogen reactie de mobiele IEX app gecheckt en wat mij betreft is de leesbaarheid daar goed, dus dat kan een issue zijn dat gerelateerd is aan het model telefoon van de gebruiker. Ik heb zelf een iPhone8 van ruim twee jaar oud. Ik ervaar overigens wel soms problemen met het formaat van de mobiele app (valt soms net buiten mijn scherm) en met name updates. Zonder app af te sluiten en weer op te starten worden de PB's vaak niet ververst.
    - Het badge systeem is wat mij betreft te ondoorzichtig en werkt afgunst en frustraties in de hand. Ik kan mij ook niet herinneren dat er ooit een survey geweest is waarin nut en noodzaak van een dergelijk systeem getoetst werd. En ik vraag mij af of het hebben van een de badge samenhangt met premium lidmaatschappen? Ik ga ervan uit van niet.
    Disclaimer: Ik ben geen premium lid, wel actief gebruiker van deze site.

    Mvg
    Brogem

  3. forum rang 4 optietrader 5 mei 2020 11:54
    Wat een raar idee, forum badges. En gebaseerd waarop? Niet op inhoud, want dan zouden sommige posters juist geen badge verdienen maar een rode kaart. In deze tijden waarin velen elkaar uit verveling bekritiseren is het niet gepast om daar een beloning voor te krijgen.Van mij mag dit gedoe direct terug gedraaid worden, het nodigt niet uit om nog ergens op te reageren! Het bevordert de saamhorigheid niet en de weergave en leesbaarheid is verre van duidelijk.
  4. forum rang 6 marique 5 mei 2020 11:56
    quote:

    IEX - Pieter Kort schreef op 5 mei 2020 10:15:

    (...)
    Aan de andere kant vraag ik jullie ook om het nieuwe uiterlijk even een kleine kennismakingsperiode te gunnen. Het is vaak ook een kwestie van 'wennen' aan een andere aanblik. Ondertussen gaan wij aan het werk met jullie ideeën en suggesties, waarvoor alvast mijn dank.
    (...)
    Dacht gisteravond laat dat mijn laptop getroffen was door een kwaadaardig virus. Snel afgesloten en met bezwaard gemoed naar bed. Onrustige nacht gehad.

    Zie nu tot mijn stomme verbazing (ergernis doe ik niet aan) dat er sprake is van een nieuw uiterlijk dat als verbetering moet doorgaan.
    Hebben de verbeterspecialisten van IEX zélf al gekeken naar het resultaat van hun inspanning? En zijn zij daar zélf enthousiast over?
  5. forum rang 7 ffff 5 mei 2020 11:56
    quote:

    voda schreef op 5 mei 2020 08:22:

    Beste IEX,

    Ik was gisteravond onaangenaam verrast door deze plotselinge verandering in de lay out.
    Hadden jullie dit niet van te voren kunnen aangeven, en wellicht naast de oude lay out een soort beta versie kunnen laten lopen?

    Het badges idee is wellicht aardig bedacht, maar ik denk dat velen het niet eens zullen zijn met hun badge (wegens diverse redenen). Tevens worden personen nu in een bepaald "hokje" geduwd.
    Ik weet niet of velen dit zo fijn vinden.

    Hoe is precies de "ranking" tot stand gekomen. Gaat dit automatisch op basis aantal posts, lidmaatschaps duur, aantal posts, aantal ontvangen aanbevelingen, etc.? Wordt dit nog aangepast, of kan het nog aangepast worden? (ik ben tevreden met mijn symbool)

    De lay out en leesbaarheid.

    Dit is toch echt een enorme achteruitgang! Het is veel onduidelijker geworden, en het lijkt wel of er veel minder tekst op het scherm kan.

    Als je op een forum bent, en op de draad klikt waar je wilt posten, dan kom je niet meer bij de laatste post uit. De knop "Laatste" werkt dan niet, je moet de knop "Omlaag" gebruiken. Zeer verwarrend.

    Wat ik nu ook een gemis is, om even snel iemands geschiedenis te zien. Vroeger kon je met je cursor "hoveren" en kon je snel iets zien. Nu moet je op de 3 puntjes symbool drukken.
    Ik gebruik dit liever dan het badge symbool, maar dat is mijn voorkeur.

    Er zullen best misschien nog wat andere punten zijn, maar hier laat ik het even bij.

    Ik kan alleen maar zeggen, en velen met mij, zet a.u.b. die oude lay out weer terug.
  6. forum rang 7 ffff 5 mei 2020 12:01
    Ik ga niet alle klachten in deze draad herhalen. Duidelijk een verslechtering.
    Vooral het kleine lettertype irriteert mij als 73 jarige met bril.

    Marique: ik leef met je mee. ik ken dat gevoel getroffen te zijn door een computervirus en daar zit je dan.

    Ik snap niet wat IEX voor verbetering ziet. Verbetering mag je trouwens tegenwoordig niet meer met hoofdletters schrijven op straffe van schorsing.

    Ze zouden zich beter eens bezig houden met een echt open discussie over de censuur op IEX en moderering en daar op reageren.

    John, Henk, ONN sterkte op deze bevrijdingsdag.

    Peter.

  7. NielsjeB 5 mei 2020 12:39
    quote:

    Brogembank schreef op 5 mei 2020 11:39:

    [..]
    - wat betreft leesbaarheid vanaf mijn desktop is de nieuwe lay-out neutraal. Wat ik wel mis is de icoontjes hoe lang posters hier reeds actief zijn en in hoeverre zij aanbevelingen van andere lezers gekregen hebben. Met name de tijd dat men reeds lid hier is geeft een (weliswaar subjectieve) indicatie van de hoeveelheid ervaring die men in de loop der jaren met de beurs heeft. Is niet geheel irrelevant mijns inziens voor andere lezers. Je zou dit zelfs door kunnen ontwikkelen door aan te geven hoe vaak iemand mbt een bepaald fonds een post geplaatst heeft en derhalve als "kenner" van het desbetreffende topic bezien mag worden door anderen.

    [..]
    Dit wordt grotendeels zichtbaar door op de 'puntjes' te klikken rechtsbovenin een post.
  8. agapim 5 mei 2020 13:11
    Triest, maar het zijn opnieuw de ouderen die waarschijnlijk het meest getroffen worden door deze verkeerd vormgegeven vernieuwingsactie bij het IEX-forum.
    Ik zou zeggen laat er eens een gerenommeerd grafisch vormgever naar kijken.
    En besef dat er naast technische wensen t.a.v. bijv. mobiel telefoongebruik ook ergonomische eisen aan een computerpresentatie moeten worden gesteld.
    Men heeft het zelf waarschijnlijk niet eens in de gaten, maar het is ook hier de "Ungeist" die lijkt te regeren.
    Overall een slechte beurt voor het IEX-forum.

  9. [verwijderd] 5 mei 2020 15:54
    Badgesysteem is een bonussysteem. Bonussen zijn fraudegevoelig. Voor mij hoeft het niet.

    Lay out zal kwestie van wennen zijn, zie dat de leesbaarheid nu iets minder onduidelijk is dan bij de release van gisteren.

    Dat facebookduimpje "duim naar boven", wat aangeeft dat men het met een posting eens is, zou vergezeld mogen worden met tegenhanger.
  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 5 mei 2020 17:38
    Erg veel wit. Dan bedoel ik zowel de achtergrond als de ruimte tussen de postings.
    Zie liever wat meer tekst tegelijk op m'n desktopscherm, bij dezelfde (of iets grotere) lettergrootte.

    Het naar boven springen bij het geven van een AB-tje blijft irritant. In een gewoon forum springt het daarna weer terug naar waar je was, maar bij columns of nieuwsberichten niet. Zeer hinderlijk!

  11. forum rang 7 ff_relativeren 5 mei 2020 18:23
    Lekker dan. Nieuwe lay-out op IEX en het plaatsen van een bijlage werkt niet meer.
    @ IEX, meteen maar 2 vragen :

    1. Zouden jullie aub het plaatsen van bijlagen weer aan willen zetten ?
    2. Svp meteen maar mogelijk maken van het plaatsen van meer dan 1 bijlage per posting.

    Ik loop liever niet te sikkeneuren, maar het verdient allemaal geen schoonheidsprijs.
146 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links