Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1292 1293 1294 1295 1296 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 5 mei 2020 21:02
    quote:

    gokker schreef op 5 mei 2020 20:59:

    [...]

    Merkwaardige uitspraken. Ik schrijf dat wetenschap bij Joden hoog staat aangeschreven, niets meer en niets minder.
    Over de Amerikaanse samenleving ben ik helemaal niet positief. Verder beschrijf ik een tiental joodse vrienden. Ik kan daar ook een paar vervelende types aan toevoegen, mensen die ik als autoritair en eigenwijs ervaar.

    Onder Joden bestaat wat dat betreft de zelfde polarisatie als onder andere volken. In de V.S. heb je een conservatieve groep die extreem achter Trump en Netanyahu staat en een minstens zo grote groep die democratisch stemt (en zich kapot ergert aan Netanyahu).
    Ook in Israël zelf is de bevolking 50/50 verdeeld (net als in Iran bij voorbeeld).

    In Amsterdam waren grote sociale verschillen tussen de Portugese en Oost-Europese Joden (er zijn dan ook verschillende synagoges), die naar mijn weten wel met elkaar uitkwamen.
    Veel vrienden zeg. Weet je wel zeker dat het vrienden zijn?
  2. forum rang 6 jonas 5 mei 2020 21:29
    Gokker ik begrijp je commentaar en zo gek is dat niet.

    Net zoals met Asti commentaar heb ik iets van dat is helemaal juist en dat weet ik zo net nog niet.

    Laten we persoonlijk maar altijd mensen beoordelen zoals we ze ontmoeten en qua gedrag. Ik ben niet van dat goedkope gedoe zoals een links gemeentebestuur In Utrecht dat in primetime NPO aangifte gaat doen tegen een vrij onschuldige uitspraak van Wilders dat hij een bepaald soort Marokkanen graag Minder wilt in dit land.

    Nou lopen er niet bepaalde procedures tegen Marokkaanse criminelen? En zou NPO meer Marokkaanse criminelen van dat soort hier willen?

    Was allemaal een beetje linkse hetze van NPO. Starten bij Journaal en dan door met Nieuwsuur en dan later weer Pauw enzo en dat een paar dagen erin rammen.

    Net zoals bij die door ngo's ingestoken vluchtelingen die ect aar Nederland op zoek waren en bijne allemaal hoogopgeleid apotheker waren volgens Mathijs van Nieuwkerk. Nu 4 jaar later zit 90 % nog in de bijstand en waar is de excuses voor deze volksverlakkerij van de NPO?

    Is het gek dat ik toch wel eens even zoiets verwacht van een onafhankelijke NPO die kapitalen kost en geacht wordt feitelijke informatie te leveren en geen propaganda voor links of recht? Heeft NPO voorzitster hier niet gigantisch gefaald en moet zij niet met ontslag vanwege incompetentie?

    Groet, Jonas
  3. forum rang 7 ffff 5 mei 2020 21:57
    Hans/ Voda,

    Je hebt mijn posting verkeerd gelezen. Ik schreef dat ik het …. vandaag.... wel gezien had bij IEX. Ik vind de lay-out beslist niet beter.

    Rationeel, Bedankt voor de tip van het vergroten van de lettertjes. Dat helpt inderdaad en is meteen dat enorme witte veld van mijn computerscherm weer voor driekwart gevuld.

    John/ Josti,
    Fjjn dat je d'r weer bij bent. Zoals ik in de draad van Pieter Kort al schreef: Ze hadden beter eens een goed debat opgezet over censuur en over schorsingen bij IEX in plaats van deze lay-out verandering.

    Over dat badge-gedoe heb ik ook zo mijn gedachten. Er is geprobeerd aan te geven waarop dat gebaseerd is, maar ik vind het een nogal willekeurige, zeg maar rustig, zeer willekeurige keuring door IEX van posters.

    Eigenlijk vind ik dat hele badge-gedoe goed passen in hun onbespreekbare censuur, hun manier van modereren. Zoals ik al zo vaak schreef: In de katholieke kerk heb je de paus die met zijn dogmatische geloofsleeropvattingen komt en daar kan gewoon niet over gediscussieerd worden. Dat heb je maar te aanvaarden. Een dogma is alleen maar te accepteren.

    Ik speel met de gedachte om aan IEX te vragen om mijn badge in te leveren. Zoiets als wat de Amerikaanse Vietnamveteranen deden die hun militaire eretekenen over het hek van het Witte Huis in Washington smeten uit diepe onvrede over het gevoerde beleid.

    Ik heb op dit moment ook moeite met een badge door een instantie die zich uitermate hautain opstelt, zeer eigengereid regeltjes afkondigt en al of niet toepast zoals recente waarschuwing voor gebruik van hoofdletters. En daar valt dan niet over te discussiëren als er geschorst wordt.

    Enfin, voorlopig laat ik alles nog maar wat rusten. Ik lees op de voorpagina toch vooral heel negatieve reacties en anders denk ik toch of ik IEX verzoek hier te kunnen posten zonder hun badge, zonder hun beoordeling. het woordje hun moet je eigenlijk met hoofdletters lezen.

    Peter
  4. forum rang 6 asti 5 mei 2020 22:04
    Nog even over de verschillende ervaringen met mensen met een bepaalde afkomst.

    Als iemand in het criminele circuit Albanezen leert kennen, ontmoet diegene misschien andere types dan een ordelievende lilliputter uit het circus circuit die op een internationale lilliputters uit het circus circuit bijeenkomst Albanese lilliputters uit het circus circuit leert kennen. En zelfs dan zullen het gewoon heterogene groepen zijn. Individuen die toevallig allemaal wel of niet hun elleboog kunnen likken.
  5. forum rang 7 ffff 5 mei 2020 22:09
    Nobahamas,

    ZO ken ik je weer ! Jou altijd een klassebak gevonden, waar een stevige deuk in kwam door die recente totale verandering van opstelling tegenover de beurzen. Maar daar gaan we niet opnieuw weer over hebben. Laat dat nu maar even met rust. Zo'n simpel posting van jou hierboven doet mij goed, Omdat ik dan lees dat anderen er dus ook zo over denken.

    Peter
  6. forum rang 6 jonas 5 mei 2020 22:26
    Nou, nou Noba is het zo erg?

    Heb geen aandeel in IEX, maar natuurlijk ze moeten soms ook wat proberen om met de tijd mee te gaan.

    Van jou altijd ik altijd de indruk meer op de tijd voorop te lopen en nu IEX wat probeert deze reactie?

    Tja IEX is wel iets afhankelijk van input van lezers, posters en redactie e.d Laatste kan ook niet van de lucht leven dus dat opzeggen kinderachtig en krenterig. Mijn fitness heb ik gewoon E 100 overgemaakt en gezegd sterkte en we zien wel en zet je rekeningnummer erbij de volgende keer.

    Dat is huppekee en geen geouwehoer en de discussie aangaan!. Heb je echte klachten kan je toch ook naar Peter Kort of Arend Jan gaan? Heb zelf al zeg 3 jaar iets van persoonlijk gehad buiten het forum met ze hoor.

    Noba zeg nu eerlijk. Jij kan niet van de lucht leven en de mensen van de IEX dan toch ook niet!

    Groet, Jonas
  7. forum rang 6 jonas 5 mei 2020 22:52
    Peter ffff ik begrijp jouw opstelling niet

    Noba zegde zijn abonnement op en jij bent dus ook zo een krent van wel willen genieten maar niet betalen! Misselijke mentaliteit!

    Ook getuigend overigens van weinig echte ondernemers zin met wat elkaar wat gunnen. Heb ik geleerd van mijn vader met kruidenier/melkzaak (later Supermarkt). Bij Leidseplein Amsterdam . Klanten Co van Dijk, Heineken Caransa en noem maar op.

    Was ondernemers onder elkaar zoals Broodje van Kootje, Bejo, Tony Hartweger en dat soort zaken in de buurt. Herinner me nog ik was zeg 6 jaar en wij met familie bij Kootje en toen was het wat wil Jonasje. Ik zei broodje Hagelslag! En het werd zo geregeld.

    Overigens ook leveringen aan de politie. Was daar een feestje ofzo dan was het aanzitten. Korte lijnen vanwege elkaar kennen.

    Groet, Jonas

    ". Zo'n simpel posting van jou hierboven doet mij goed, Omdat ik dan lees dat anderen er dus ook zo over denken."
  8. forum rang 6 jonas 5 mei 2020 23:12

    Noba ik zie die kant ook heus wel, maar een meer onafhankelijke IEX is me wel wat waard.

    Natuurlijk kunnen ze sponsors binnenhalen en laat die maar lekker betalen. Toch in essentie moeten de mensen van de redactie en de ondersteuning zoveel mogelijk hun eigen mening kunnen melden.

    Die mensen leven net zoals jij niet van de lucht. Hebben mogelijk een gezin te onderhouden.

    En ja om dat IEX overeind te houden, maak ik wel een paar tientjes over.

    Zo een Peter die hier het heeft over honderden miljoenen heeft, heeft blijkbaar niet eens die paar centen om over te maken. Penninische etc Triest, diep triest

    De beste vrienden zitten niet bij de rijke vrekken, maar bij de mensen om de hoek. Echte mensen met gevoel en die zelf het mogelijk het al niet echt breed hebben.

    Groet, Jonas
  9. [verwijderd] 6 mei 2020 08:45
    Verbeet, Grünberg, De Breij etc. Links heeft nog steeds alles was met Dodenherdenking en Bevrijding te maken geclaimd. En geef ze eens ongelijk: een ultiem deugmoment.

    Grünberg schijnt een Marokkaan te zijn, dat was wel een soort van nieuws. Op zich niks mee om voortdurend waakzaam te zijn, maar het is wel hartstikke mis om steeds maar in die overgevoeligheidsreflex te schieten. Daar waar sprake is van misstanden en zelfs ontwrichtingen, komende vanuit bepaalde bevolkingsgroepen, moeten die gewoon aan de kaak gesteld worden en niet geaccepteerd. Maakt niet uit of het Limburgers zijn, asielzoekers of Marokkanen, of zelfs Joden. Dat is normaal in een gezonde samenleving, zowel het nieuwe als het oude. En totaal iets anders dan een link leggen met nazi-ideologie uit WO II, waarin men Joods als minderwaardig beschouwde, of zelfs totaal onwaardig, vooral ook als voortdurende zondebok om zich als toen heersende machthebbers tegen af te kunnen zetten.
  10. forum rang 9 objectief 6 mei 2020 09:02
    quote:

    Opus135 schreef op 6 mei 2020 08:45:

    Verbeet, Grünberg, De Breij etc. Links heeft nog steeds alles was met Dodenherdenking en Bevrijding te maken geclaimd. En geef ze eens ongelijk: een ultiem deugmoment.

    Ja, dat klopt. De basis van het verzet ligt bij links. o.a. via Het Parool.
    Ere wie ere toekomt.
    Daar is de strijd voor de redding van de Joden begonnen en breed uitgedragen.
  11. forum rang 7 leek2018 6 mei 2020 09:25
    quote:

    objectief schreef op 6 mei 2020 09:02:

    [...]

    Ja, dat klopt. De basis van het verzet ligt bij links. o.a. via Het Parool.
    Ere wie ere toekomt.
    Daar is de strijd voor de redding van de Joden begonnen en breed uitgedragen.
    Zou het ook niet zo zijn dat links zich meer laat horen, hoe goed ze wel niet waren in de oorlog. Het lijkt er ook op dat bijna elke linkse bekende Nederlander wel een voorouder heeft, die in het "verzet" zat. Er zijn veel meer Nederlanders, die in de oorlog goed werk hebben gedaan, maar er niet mee te koop lopen omdat ze dat normaal vonden. Daarnaast wordt/is er nooit een onderzoek gedaan, wat nou de bijdrage is is geweest met betrekking tot het verloop van de oorlog. Door hun acties hebben ook onschuldige mensen als gevolg van vergelding door de bezetter, het loodje gelegd.
  12. forum rang 7 rene l 6 mei 2020 11:22
    Gisteren hadden we eigenlijk uitbundig 75 jaar vrijheid moeten vieren, ik had de intentie om mijn eigen oorlogsverhaal te schrijven over wat opa en oma op de boerderij meegemaakt hadden en waar opa mij het nodige over verteld heeft toen ik altijd bij hem op de hooischudder zat en Zwartje het paard het werk nog deed.

    Helaas voel ik mij benauwd, ik voel mij of ik opgesloten zit in een dwangbuis, en ben bang om te schrijven over wat ik echt vind.

    Tja, mij opa was zo rechts als de pest, hij was geen landverrader, hij is vaak door de Duitsers beschoten, hij was actief bij de ondergrondse, en toen de boerderij belegerd werd door de Duitsers hadden ze twee gevluchte jonge broers uit het plat gebombardeerde Rotterdam verstopt op de hooizolder achter een schot.
    Samen met een Joods gezin die ook gevlucht waren in de hongerwinter.

    Oma vertelde, er zaten ook hele jonge soldaten tussen, oma gaf hun eten, ze hadden honger, en ze zaten bij haar te huilen aan de tafel omdat ze geen enkel benul hadden waarom ze moesten vechten, ze wilden gewoon terug naar huis.

    Opa kreeg na de oorlog ook een lintje, hij vond het maar niks en heeft deze zorgvuldig weggelegd achterin de kledingkast.
    Hij heeft hem mij wel eens laten zien en zei dan lachend, mooier zal ik er ook niet van worden als ik hem draag.

    Mijn jeugd was ondanks dat mijn vader op hele jonge leeftijd overleden is een hele mooie periode, ik speelde in vrijheid, je had geen zorgen, en ook op latere leeftijd kon je eigenlijk doen en laten wat je wilde en geld speelde geen rol als je niet meer uitgaf dan je verdiende.
    Je krijgt natuurlijk naarmate je ouder word steeds meer verantwoordelijkheden, je hebt ook zorgen, maar toch, het leven verliep eigenlijk helemaal niet zo slecht.
    Ik leer nog steeds elke dag van de fouten die ik maak, wijsheid komt namelijk met de jaren.

    De laatste jaren ga ik mij echter steeds meer zorgen maken, wat is er in Nederland in vredesnaam aan de hand.
    Kijk maar eens naar onze regering, kleuter gedrag, onfatsoenlijke woordenkeuzes, incompetent, en als je naar een debat kijkt lijkt het wel of je de ballenbak van Ikea ziet.
    Het Verenigd Europa is er ons onder valse voorwendselen doorgedrukt, het was gewoon een brug te ver, en het is het slechtste wat ons als Nederland overkomen is.
    De feiten heb ik al zo vaak genoemd, geld, verdeeldheid, dictatuur en de vrijheid van meningsuiting wordt steeds verder ingeperkt.

    De toestroom van asielzoekers is compleet uit de hand gelopen, Europa was al vol, en toch moest massa immigratie er doorgedrukt worden onder leiding van Merkel.
    Voor onze eigen jeugd zijn de woningen op of onbetaalbaar.
    De jonge Eritrejers hebben ze gratis en voor niets gekregen.
    Ze zijn hier inmiddels al weer zo'n jaar of vier, velen van net boven de 20 hebben inmiddels al 2 kinderen.
    Helaas spreken ze nog geen woord Nederlands en ze blijven maar jatten bij de supermarkt.

    Ik hoor het ook van een reporter van onze dorpskrant die ik ken.
    Over bepaalde onderwerpen mogen ze helemaal niet meer schrijven.
    Een delegatie van politie en het dorpshoofd hebben ze over de vloer gehad, mondjes dicht over dit onderwerp, en zo niet, dan pakken we jullie op persoonlijke titel op en worden jullie veroordeeld.
    Ondertussen hoor ik via via dat het AZC er toch doorgedrukt is, het aantal is inmiddels verhoogd van 600 naar 800 stuks.
    In de krant wordt dit doodgezwegen, ze zwijgen als het graf.

    En je zie het ook in de media, kranten, de NPO, RTL, rechters, Urgenda, linkse partijen, enz., ze worden volgens mij allemaal aangestuurd door een onzichtbare bovenlaag die een soort van wereldorde op willen zetten waarbij hun de lakens uit kunnen delen.

    En nu zijn we totaal onverwacht of misschien ook niet overvallen door Corona.
    Blijkbaar komt het onze regering goed uit, bepaalde zaken kunnen versneld doorgedrukt worden.
    Gelukkig liggen de Duitsers dwars, ze willen geen Eurobonds.
    Hoe het allemaal af gaat lopen, ik heb er een zwaar hoofd in en ik heb een beklemmend gevoel.

    Mijn opa heeft me er altijd voor gewaarschuwd dat er een tweede poging zou komen.
    Hij schold nooit, hij vloekte nooit, en ik heb hem slechts één keer woedend gezien.

    Het was op 7 juli 1974, hij vierde die dag zijn 72-ste verjaardag.
    De Rotterdamse onderduikers waren met hun gezin aanwezig, en het Joodse gezin zat op de bank.
    Witheet zei hij na afloop, we hebben niks geleerd en ons weer te pakken laten nemen.

    www.youtube.com/watch?v=1eeJID5QeLg
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1292 1293 1294 1295 1296 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,19 -0,02%
EUR/USD 1,0660 -0,10%
FTSE 100 7.877,55 +0,38%
Germany40^ 17.832,10 +0,35%
Gold spot 2.376,10 +0,64%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,27%
JUST E...
+5,78%
Air Fr...
+4,09%
Alfen ...
+2,57%
RANDST...
+1,83%

Dalers

Pharming
-7,55%
PostNL
-6,37%
Avantium
-5,81%
ASMI
-4,52%
BESI
-2,18%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links