Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,956 19 apr 2024 17:37
  • +0,076 (+0,77%) Dagrange 9,540 - 10,050
  • 1.672.155 Gem. (3M) 1,8M

Sectornieuws

2.433 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 122 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 22 april 2020 15:48
    Delta Airlines duikt in het rood

    (ABM FN-Dow Jones) Delta Airlines heeft het afgelopen kwartaal voor het eerst in meer dan vijf jaar een verlies geboekt, omdat het coronavirus de omzet met 18 procent liet dalen. Dit bleek woensdag bij publicatie van de resultaten van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

    Door reisbeperkingen om de verspreiding van het virus tegen te gaan is in een groot deel van de wereld het luchtvervoer grotendeel tot stilstand gekomen. Het aantal passagiers is in de Verenigde Staten met 95 procent gedaald, meldde Delta.

    De door Delta over het afgelopen kwartaal gerapporteerde daling is dan ook waarschijnlijk nog maar het begin, omdat het effect van de pandemie op reizen pas in maart zichtbaar werd. Delta verwacht in het tweede kwartaal een omzetdaling van 90 procent.

    "Dit zijn echt ongekende tijden voor ons allemaal, inclusief de luchtvaartsector", zei CEO Ed Bastian. "Delta neemt doortastende maatregelen om de veiligheid van onze werknemers en klanten te waarborgen, terwijl we ons bedrijf beschermen en de liquiditeit vergroten", voegde hij daaraan toe.

    Delta Airlines boekte in de eerste drie maanden van het jaar een verlies van 534 miljoen dollar, in vergelijking met een winst van 730 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

    Aangepast voor bijzondere posten was het verlies 326 miljoen, ofwel 0,51 dollar per aandeel, tegenover een winst van 0,96 dollar per aandeel een jaar eerder.

    De Amerikaanse luchtvaarder boekte een 18 procent lager omzet van 7,6 miljard dollar.

    Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepast verlies van 0,51 dollar per aandeel op een omzet van 8,1 miljard dollar.

    De verliezen hebben het behoud van contanten voor de luchtvaarder tot prioriteit gemaakt. Delta streeft er naar de zogenaamde casburn te vertragen van 100 miljoen dollar eind maart tot 50 miljoen dollar eind juni en verwacht het tweede kwartaal af te sluiten met een liquiditeit van 10 miljard dollar, tegenover 6 miljard dollar nu.

    Daarnaast heeft het concern om kosten te besparen de betalingstermijnen verlengd met onder andere luchthavens, leveranciers en verhuurders.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 23 april 2020 16:52
    'Europese luchtvaart wacht nog groter inkomstenverlies'

    Gepubliceerd op 23 april 2020 16:49 | Views: 0

    Air France-KLM 16:36
    4,53 +0,03 (+0,64%)

    PARIJS (AFN) - Luchtvaartmaatschappijen in Europa lopen dit jaar naar verwachting 89 miljard dollar aan omzet mis als gevolg van de coronacrisis. Dat voorspelt de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA, die daarmee nog somberder is over de schade van de pandemie dan voorheen.

    Vorige maand waarschuwde IATA al dat de virusuitbraak en daarop volgende reisbeperkingen voor 76 miljard dollar aan gederfde inkomsten zouden zorgen. In de nieuwste ramingen gaat de organisatie uit van 55 procent minder vraag naar vliegreizen ten opzichte van vorig jaar.

    Ook staan er meer banen op het spel dan eerder gedacht, namelijk 6,7 miljoen tegen 5,6 miljoen in de eerdere schatting. "Elke baan die in de luchtvaartsector wordt gecreëerd, ondersteunt nog eens 24 banen in de bredere economie", benadrukt Rafael Schvartzman, IATA's regionale vice-president voor Europa. "Aangezien luchtvaartmaatschappijen met een ongekende liquiditeitscrisis worden geconfronteerd, hebben we dringend financiële en regelgevende steun van Europese overheden nodig."

    IATA was onlangs ook al met herziene schattingen gekomen voor de schade van de coronacrisis voor de luchtvaart wereldwijd.
  3. forum rang 10 voda 23 april 2020 18:47
    Lufthansa voorziet betalingsproblemen in nabije toekomst

    Gepubliceerd op 23 april 2020 18:29 | Views: 158

    LUFTHANSA AG VNA O.N. 22 apr
    7,94 -0,17 (-2,10%)

    DÜSSELDORF (AFN) - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa vreest in de komende weken in de knel te komen met betalingen als gevolg van de coronacrisis. De liquiditeit, oftewel de mate waarin een bedrijf aan lopende betalingsverplichtingen kan voldoen, is volgens het bedrijf sterk teruggelopen. Lufthansa onderhandelt daarom onder meer met de Duitse overheid over steun om overeind te blijven.

    Lufthansa heeft zwaar te lijden onder reisbeperkingen die de verspreiding van het nieuwe coronavirus moeten tegengaan. De omzet daalde in het eerste kwartaal met 18 procent tot 6,4 miljard euro. In maart vielen de opbrengsten met bijna de helft terug tot 1,4 miljard euro, meldt het bedrijf op basis van voorlopige cijfers. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer Lufthansa weer reguliere vluchten kan uitvoeren, naast repatriëringsvluchten.

    Lufthansa staat naar eigen zeggen voor het betalen van "meerdere miljarden" euro's aan uitstaande vorderingen en vergoedingen voor gecancelde vluchten, bovenop andere financiële verplichtingen. Gezien de financiële krapte verwacht Lufthansa, dat ook eigenaar van Eurowings is, niet meer op de markt terecht te kunnen voor noodleningen. Het bedrijf voert daarom intensieve gesprekken met verschillende overheden voor steun.
  4. forum rang 10 voda 24 april 2020 05:24
    Lufthansa kan niet zonder overheidssteun

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Deutsche Lufthansa AG
    7,806 -0,044 -0,56 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

    (ABM FN-Dow Jones) Lufthansa lijdt enorm onder de coronacrisis en denkt het zonder overheidssteun niet te redden. Dit bleek donderdag uit voorlopige cijfers die de Duitse luchtvaartmaatschappij publiceerde.

    Lufthansa verwacht een omzetdaling in het eerste kwartaal van 18 procent naar 6,4 miljard euro. Maar in maart was de omzetdaling zelfs 47 procent, aldus de maatschappij.

    Die enorme omzetdruk weet Lufthansa slechts deels met kostenbesparingen op te vangen. De EBIT zal daardoor dalen van 336 miljoen euro negatief naar een verlies van zelfs 1,2 miljard euro, vreest de maatschappij.

    Daarbij wees Lufthansa nog op crisisgerelateerde afschrijvingen, terwijl ook de hedges op de brandstofrekening van de maatschappij verkeerd uitpakken.

    Momenteel is het nog onmogelijk om te voorspellen wanneer de maatschappij weer kan beginnen met vliegen, buiten de repatriëringsvluchten die momenteel worden uitgevoerd. Hierdoor zal het verlies in het tweede kwartaal nog veel hoger uitvallen dan in de eerste drie maanden, zo voorziet het bedrijf.

    Op dit moment heeft Lufthansa ongeveer 4,4 miljard euro aan liquiditeiten. Door onder meer het moeten terugbetalen van tickets voorziet de maatschappij dat deze liquiditeit flink zal teruglopen in de komende weken. Lufthansa meent dat het geen andere optie heeft dan overheidssteun, waarover ook druk wordt onderhandeld, waarbij de directie rekent op een succesvolle afronding.

    Halverwege mei komt Lufthansa met de definitieve cijfers. Die stonden aanvankelijk nog gepland voor 30 april.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 28 april 2020 11:54
    'Nog geen akkoord over noodsteun Lufthansa'

    Gepubliceerd op 28 april 2020 08:51 | Views: 1.054

    Air France-KLM 11:37
    4,40 -0,10 (-2,24%)

    LUFTHANSA AG VNA O.N. 27 apr
    7,96 +0,70 (+9,67%)

    FRANKFURT (AFN) - De Duitse regering en Lufthansa hebben nog geen overeenstemming bereikt over een noodpakket om de luchtvaartmaatschappij door de coronacrisis te loodsen. Bronnen meldden aan persbureau Reuters dat er nog geen akkoord is bereikt in de onderhandelingen. Lufthansa en het Duitse ministerie van Economische Zaken weigerden commentaar te geven.

    Eerder kwamen berichten naar buiten dat Duitsland voor circa 9 miljard euro garant staat voor de onderneming. Als ruil zou Duitsland wel een rol willen krijgen in de raad van commissarissen, met de mogelijkheid om beslissingen te kunnen blokkeren. Lufthansa noemt het op zijn beurt lastig als regeringen te veel invloed op het bedrijf zouden krijgen

    De luchtvaartreus zei eerder ernaar te streven deze week een reddingspakket ter waarde van maximaal 10 miljard euro rond te hebben. Het bedrijf beloofde voor steun ook te zullen aankloppen in Zwitserland, België en Oostenrijk, aangezien Lufthansa met dochters in die landen actief is.

    Lufthansa zou ook al in de markt zijn voor een lening van 290 miljoen euro van de Belgische overheid voor Brussel Airlines. Volgens de Belgische nieuwszender VRT is Lufthansa niet van plan zijn Belgische dochter te verkopen. Topman Carsten Spohr zou het in de huidige tijd beter vinden als de luchtvaartgroep bij elkaar blijft.
  6. forum rang 10 voda 28 april 2020 19:30
    Verlies voor British Airways-moeder IAG, mogelijk ontslagen

    Gepubliceerd op 28 april 2020 19:20 | Views: 0

    Air France-KLM 17:37
    4,44 -0,06 (-1,33%)

    LONDEN (AFN) - Luchtvaartconcern IAG heeft in het eerste kwartaal een operationeel verlies geleden als gevolg van het coronavirus. Het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappijen als British Airways, Iberia, Vueling en Aer Lingus verwacht in de lopende periode nog veel meer geld te verliezen en waarschuwde dat er tot 12.000 banen op de tocht staan bij British Airways.

    IAG zag zijn omzet met 13 procent teruglopen tot 4,6 miljard euro. Het concern schreef een operationeel verlies van 535 miljoen euro in de boeken terwijl er een jaar eerder nog 135 miljoen euro winst werd gemaakt. Daarbovenop komt nog eens een eenmalige last van 1,3 miljard euro voor eerder gemaakte afspraken over brandstofprijzen en wisselkoersen. Bedrijven proberen zich met die zogenaamde hedging-afspraken in te dekken tegen grote prijsschommelingen. Door de sterk gedaalde olieprijs en de coronacrisis, kosten die nu echter meer dan ze opleveren.

    Het tweede kwartaal wordt nog veel slechter, waarschuwde IAG. In april en mei ligt het aantal vluchten 94 procent lager dan normaal, zo meldde het bedrijf.

    Het grootste deel van het operationele verlies van IAG kwam op rekening van British Airways. Die maatschappij wordt vermoedelijk ook het het zwaarst getroffen bij een reorganisatie. British Airways heeft de vakbonden al ingelicht dat er een ontslagronde aankomt.
  7. forum rang 10 voda 29 april 2020 17:06
    Zwitserland schiet Lufthansa te hulp

    Gepubliceerd op 29 april 2020 16:45 | Views: 520

    Air France-KLM 16:45
    4,57 +0,13 (+2,97%)

    BERN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse luchtvaartreus Lufthansa kan rekenen op coronasteun uit Zwitserland. De overheid in Bern zal garant staan voor omgerekend 1,2 miljard euro aan leningen voor de Zwitserse tak van Lufthansa.

    Het concern heeft in meerdere landen aangeklopt voor steun. De Duitse regering en Lufthansa hebben nog altijd geen overeenstemming bereikt over een noodpakket om de maatschappij door de crisis te loodsen. De luchtvaartreus zei eerder ernaar te streven deze week een reddingspakket ter waarde van maximaal 10 miljard euro rond te hebben.

    De gesprekken met Berlijn verlopen lastig omdat Lufthansa weinig heil ziet in overmatige overheidsinvloeden. Concurrent Air France-KLM kreeg vrijdag toezeggingen van de Franse en Nederlandse overheid voor steun tot 11 miljard euro. Maar daaraan hebben politici strenge voorwaarden verbonden. Zo mag KLM voorlopig geen bonussen, winsten of dividend uitkeren. Daarnaast moet er behoorlijk gesneden worden in de kosten.
  8. forum rang 10 voda 30 april 2020 14:18
    'Duitsland wil belang in Lufthansa in ruil voor steun'

    Gepubliceerd op 30 april 2020 14:13 | Views: 0

    Air France-KLM 13:56
    4,60 +0,01 (+0,28%)

    LUFTHANSA AG VNA O.N. 29 apr
    8,41 +0,39 (+4,83%)

    BERLIJN (AFN) - De Duitse overheid wil naar verluidt een belang krijgen in luchtvaartreus Lufthansa in ruil voor een miljardensteunpakket aan de onderneming die gebukt gaat onder de coronacrisis. Bronnen meldden aan persbureau Bloomberg dat de regering ook een vetorecht eist en zitting in de raad van commissarissen.

    Naar verluidt zou Berlijn van een kwart van de stukken Lufthansa in handen willen krijgen. Over de details van het plan wordt nog onderhandeld. Het zou gaan om een reddingspakket ter waarde van 10 miljard euro. Gesprekken tussen de luchtvaartmaatschappij en de regering zullen naar verwachting nog wel even duren.

    Lufthansa zei eerder weinig heil te zien in overmatige overheidsinvloeden als onderdeel van noodregelingen om de onderneming door de crisis te helpen. Topman Carsten Spohr zei tegen het Duitse blad Die Zeit eerder het lastig te vinden als regeringen te veel invloed op het bedrijf zouden krijgen.
  9. forum rang 10 voda 30 april 2020 14:43
    Miljardenverlies voor American Airlines

    Gepubliceerd op 30 april 2020 14:40 | Views: 0

    Air France-KLM 14:15
    4,60 +0,01 (+0,26%)

    FORT WORTH (AFN/RTR) - Luchtvaartmaatschappij American Airlines heeft in het eerste kwartaal een verlies van 2,2 miljard dollar geleden. Door het nieuwe coronavirus voert de luchtvaartmaatschappij nog maar een fractie van de vluchten uit die normaal gesproken zouden vliegen, terwijl veel kosten gewoon doorliepen.

    Het is het eerste nettoverlies voor de luchtvaartmaatschappij sinds 2013, toen het bedrijf via een fusie van faillissement werd gered. De opbrengsten daalden door in het voorbije kwartaal tot 8,5 miljard dollar, bijna een vijfde minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

    American Airlines verwacht wegens de coronacrisis in april en mei zo'n 80 procent van zijn vliegtuigen aan de grond te houden. Mede daardoor stroomt er in het tweede kwartaal dagelijks zo'n 70 miljoen dollar uit de kas.

    Om aan betalingsverplichtingen te blijven voldoen heeft het bedrijf bij de Amerikaanse overheid om steun gevraagd. American Airlines kan aanspraak maken op 10,6 miljard dollar aan hulp van de Verenigde Staten. Mede dankzij die hulp denkt het concern aan het einde van het tweede kwartaal over 11 miljard dollar aan liquide middelen te beschikken.
  10. forum rang 10 voda 1 mei 2020 08:58
    Ryanair verwacht impact corona ook in tweede kwartaal

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Ryanair Holdings PLC
    10,40 -0,145 -1,38 % Irish Stock Exchange
    Ryanair Holdings PLC (EUR)
    10,64915 0,00 0,00 % London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones) Ryanair werd in het eerste kwartaal hard getroffen door de coronacrisis en verwacht dat de impact ook nog voelbaar zal zijn tot eind juni 2020. Dit maakte de Ierse low-cost luchtvaartmaatschappij vrijdagochtend bekend.

    Door de vliegbeperkingen in de Europese landen verwacht Ryanair minder dan 1 procent van zijn geplande vliegprogramma in april, mei en juni 2020 uit te voeren.

    In het eerste kwartaal heeft Ryanair minder dan 150,000 mensen vervoerd, ofwel 99,5 procent minder dan de voorziene 42,4 miljoen passagiers.

    Ryanair verwacht dat het in de periode juli tot en met september ongeveer de helft van de aanvankelijk geplande 44,6 miljoen passagiers zal kunnen vervoeren.

    Voor het hele boekjaar, eindigend in maart 2021, mikt Ryanair op minder dan 100 miljoen passagiers, ofwel 35 procent minder dan het verwachte aantal van 154 miljoen.

    Verder verzet Ryanair zich tegen de staatssteun waarvan nationale luchtvaartmaatschappijen zoals Air France-KLM en Lufthansa zullen genieten. Volgens het Ierse bedrijf verstoort de staatssteun de concurrentie.

    Door de coronacrisis en de staatssteun verwacht Ryanair nu dat het herstel van de passagiersvraag en de prijzen ten minste twee jaar zal duren, op zijn vroegst in de zomer van 2022.

    Ryanair bekijkt ook de mogelijkheden om 3.000 piloten en cabinepersoneel op onbetaald verlof te sturen, terwijl de lonen mogelijk met 20 procent verlaagd zullen worden.

    Outlook

    Door de onzekerheid die coronacrisis meebrengt heeft Ryanair geen outlook voor het lopende boekjaar afgegeven.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 4 mei 2020 12:58
    Reddingsplan Norwegian Air goedgekeurd

    Gepubliceerd op 4 mei 2020 11:54 | Views: 714

    Air France-KLM 12:41
    4,37 -0,27 (-5,90%)

    OSLO (AFN/BLOOMBERG) - Het reddingsplan voor Norwegian Air om de coronacrisis door te komen is goedgekeurd door de eigenaars van het luchtvaartbedrijf. Norwegian Air komt nu ook in aanmerking voor steun van de Noorse overheid.

    De prijsvechter wil schulden in aandelen omzetten. Daardoor zouden de huidige aandeelhouders gezamenlijk een belang van ruim 5 procent overhouden. Ook worden nieuwe aandelen uitgegeven. Obligatiehouders, leasemaatschappijen en aandeelhouders hebben nu groen licht gegeven. Het reddingsplan werd vorige maand aangekondigd door Norwegian Air.

    De luchtvaartmaatschappij verkeert in financieel zwaar weer en de coronacrisis heeft de situatie flink verslechterd. Circa 95 procent van de vloot staat momenteel aan de grond. Eerder waren er al berichten dat er duizenden banen op de tocht zouden staan. De op vier na grootste budgetvlieger ter wereld heeft in totaal zo'n 11.000 mensen in dienst.
  12. forum rang 10 voda 5 mei 2020 15:13
    Ryanair naar rechter om Zweedse steun voor luchtvaart

    Gepubliceerd op 5 mei 2020 13:13 | Views: 1.017

    LUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - Budgetvlieger Ryanair heeft een klacht ingediend tegen de Europese goedkeuring voor de Zweedse steun voor luchtvaartmaatschappij SAS. De Ierse prijsvechter meent door de voorwaarden die aan die staatssteun werden gekoppeld onterecht te zijn benadeeld.

    Zweden stelde zich garant voor 455 miljoen euro aan leningen aan luchtvaartmaatschappijen, waarvan het leeuwendeel naar SAS gaat. Als voorwaarde voor de steun gold dat luchtvaartmaatschappijen een Zweedse licentie moesten hebben op 1 januari. Daarmee werd Ryanair, dat wel vluchten uitvoert in Zweden maar zijn vliegtuigen vanuit bases elders laat vliegen, uitgesloten van steun en dat is volgens het Ierse bedrijf in strijd met de regels.

    De Europese Commissie keurde de steun goed. De marktwaakhond kondigde aan zijn beslissing voor de rechter te zullen verdedigen. Ryanair diende de klacht in bij het Europees Gerecht.

    Ryanair had al eerder aangekondigd de staatssteun voor luchtvaartmaatschappijen aan te zullen vechten. Onder meer de staatssteun die Denemarken aan SAS bood en de Franse ondersteuning van Air France kunnen op vergelijkbare bezwaren van het Ierse bedrijf rekenen.
  13. forum rang 10 voda 5 mei 2020 15:47
    Luchtvaartconcern Virgin Atlantic schrapt 3150 banen

    Gepubliceerd op 5 mei 2020 15:15 | Views: 390

    Air France-KLM 15:30
    4,38 +0,08 (+1,86%)

    LONDEN (AFN/RTR) - De Britse luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic zet tot een derde van haar personeel op straat en stopt haar vluchten vanaf de Londense luchthaven Gatwick. Het gaat om ongeveer 3150 banen bij alle afdelingen. De samenwerkingspartner van Air France-KLM moet door de coronapandemie sterk in de kosten snijden om te kunnen overleven.

    Virgin Atlantic heeft zijn personeel en de vakbonden al ingelicht over het voornemen. Het bedrijf is hard op zoek naar nieuwe leningen en moet tot het die kan veiligstellen flink in de kosten snijden. Om die reden worden ook zeven toestellen van het type Boeing 747 voortijdig uit de vloot genomen.

    Door de stap zal Virgin Atlantic voortaan alleen nog maar vanaf Londen Heathrow vliegen. Wel wil het bedrijf zijn startrechten op Gatwick behouden zodat het daar kan terugkeren als de vraag naar vliegreizen weer aantrekt.

    De luchtvaartsector wordt bijzonder hard getroffen door de coronapandemie, omdat daardoor het grootste deel van de passagiersvluchten niet kan worden uitgevoerd. Groot-Brittannië heeft daarnaast nog geen staatssteun aangekondigd voor de sector. Eerder kondigden British Airways, Ryanair en vliegtuigmotorenbouwer Rolls-Royce ook al aan respectievelijk 12.000, 3000 en 8000 banen te willen schrappen in het Verenigd Koninkrijk.
  14. forum rang 10 voda 7 mei 2020 11:17
    1,7 miljard euro verlies voor British Airways-moeder IAG

    Gepubliceerd op 7 mei 2020 10:58 | Views: 130

    Air France-KLM 11:01
    4,03 -0,17 (-4,02%)

    LONDEN (AFN) - Luchtvaartonderneming IAG, het moederbedrijf van maatschappijen als British Airways, Iberia en Aer Lingus, heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met een verlies van omgerekend 1,7 miljard euro. Door de coronacrisis hielden maatschappijen noodgedwongen hun vliegtuigen aan de grond, maar liepen kosten door. Verder schreef IAG 1,3 miljard euro af op waardeloos geworden contracten met betrekking tot brandstof en wisselkoersen.

    Door de crisis is de vraag naar olie gedaald. Samen met de prijzenoorlog die Saudi-Arabië en Rusland ontketenden, zorgde dat voor een prijsval voor olie. IAG had zich voorafgaand aan de problemen juist ingedekt tegen prijsstijgingen van brandstof via zogeheten hedging-overeenkomsten. Daarvoor moet het bedrijf nu bloeden.

    Om de crisis door te komen heeft IAG om steun gevraagd van de Britse overheid. Ook houdt het zijn hand op in Madrid. In het lopende kwartaal zal het resultaat nog veel minder zijn, waarschuwt IAG. Tot en met juli zullen vluchtschema's grotendeels ontregeld zijn.

    Financiële buffer

    IAG had eind april een financiële buffer van ongeveer 10 miljard euro. Ondanks de relatief sterke kaspositie zoekt het bedrijf naar mogelijkheden om verdere kosten te besparen. Zo staan bij Aer Lingus 900 banen op de tocht. Bij British Airways moeten 12.000 medewerkers vrezen voor hun baan.

    IAG-topman Willie Walsh, die eigenlijk per maart zou vertrekken, blijft nog tot september aan om de crisisperiode te bezweren. Volgens hem zal het zeker tot 2023 duren voordat passagiersstromen weer op het niveau van voor de crisis zijn. Walsh wordt op termijn opgevolgd door Luis Gallego, die momenteel de leiding heeft over Iberia.
  15. forum rang 10 voda 7 mei 2020 14:34
    Prijsvechter Norwegian Air regelt essentiële financiering

    Gepubliceerd op 7 mei 2020 14:17 | Views: 52

    Air France-KLM 14:14
    4,05 -0,16 (-3,69%)

    OSLO (AFN) - De Noorse prijsvechter Norwegian Air heeft zich via een aandelenemissie van het nodige kapitaal voorzien in een strijd om de coronacrisis te doorstaan. De budgetmaatschappij gaat zwaar gebukt onder de crisis die er in april voor zorgde dat het aantal passagiers met bijna 99 procent daalde. Norwegian vervoerde afgelopen maand 41.311 passagiers tegen 3,1 miljoen reizigers in dezelfde maand een jaar eerder.

    De aandelenemissie van maximaal 400 miljoen kroon (circa 36 miljoen euro) werd ruimschoots overtekend. De stukken werden voor 1 kroon per stuk aangeboden, hetgeen een korting van 76 procent betekende op de slotkoers van woensdag. De aandelenemissie is nodig om in aanmerking te komen voor overheidsgaranties.

    Door de schuldconversie en de verkoop van aandelen krijgt Norwegian toegang tot 2,7 miljard kroon aan krediet, bovenop de 300 miljoen kroon die het al heeft ontvangen. Daarbij staat de Noorse staat garant.

    Herstructurering

    Het plan om de luchtvaartmaatschappij te redden zal een verdere herstructurering inhouden. Daarbij zal 95 procent van de vloot tot twaalf maanden aan de grond worden gehouden. Slechts zeven vliegtuigen blijven in bedrijf. De maatschappij voorziet een traag herstel vanaf 2021.

    Door de snelle groei in de voorbije jaren kampt Norwegian met bijna 8 miljard euro aan schulden. Daardoor is het bedrijf bijzonder kwetsbaar voor de gevolgen van de coronacrisis.
  16. forum rang 10 voda 7 mei 2020 18:29
    Lufthansa bevestigt gesprekken over Duits belang

    Gepubliceerd op 7 mei 2020 18:21 | Views: 39

    Air France-KLM 17:38
    4,10 -0,11 (-2,52%)

    KEULEN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa bevestigt dat Duitsland mogelijk een belang van maximaal een kwart krijgt in het bedrijf in ruil voor staatssteun. Lufthansa praat met Berlijn over een noodlening van 9 miljard euro om de coronacrisis te overleven. In ruil daarvoor wil Duitsland zeggenschap krijgen bij de vliegmaatschappij.

    Duitsland en Lufthansa zijn al enige tijd in gesprek, waarbij de luchtvaartmaatschappij tot nu toe de eis om meer invloed had afgewezen. Nu wordt er toch gesproken over een pakket van leningen en een zogeheten stil belang. Duitsland zou de aandelen veel goedkoper kunnen verkrijgen dan de huidige beurskoers.

    Lufthansa heeft al steun veiliggesteld vanuit Zwitserland voor dochter SWISS. Met België en Oostenrijk is het bedrijf ook nog in onderhandeling. Lufthansa-dochters Brussels Airlines en Austrian Airlines komen uit die landen.
  17. forum rang 10 voda 11 mei 2020 06:46
    Emirates ziet pas over 1,5 jaar normalisering vraag

    Gepubliceerd op 10 mei 2020 13:44 | Views: 3.611

    DUBAI (AFN/AFP) - Luchtvaartgigant Emirates ziet pas over anderhalf jaar "min of meer normaal" vliegverkeer terugkeren. De onderneming boekte op de valreep, vlak voor de coronacrisis, nog goede resultaten met nettowinst van 288 miljoen dollar (264 miljoen euro) over het boekingsjaar dat in maart eindigde. Het was 51 miljoen dollar meer dan de voorafgaande periode. Het bedrijf maakt al 32 jaar winst, maar door het gevreesde coronavirus en de reisbeperkingen als gevolg daarvan ligt de luchtvaart nu vrijwel stil.

    De baas van moederbedrijf Emirates Group, Ahmed bin Saeed al-Maktoum, zei dat het half februari afgelopen was met de voorspoed. Hij sprak van een "plotseling en enorm wegvallen van de vraag". Het gaat volgens hem zeker 18 maanden duren voor die vraag terugkeert "naar een niveau dat op zijn minst normaal lijkt".

    Emirates heeft een vloot van 115 vliegtuigen van het type Airbus A380 en 155 van het type Boeing-777. De Emirates Group is een staatsbedrijf van het emiraat Dubai en is vooral bekend door de luchtvaartmaatschappij (Emirates Airlines) die de grootste van het Midden-Oosten is. De Emirates Group is ook een van de grootste werkgevers in de regio. Er werken meer dan 100.000 mensen.
2.433 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 122 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links