Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 23,780 19 apr 2024 17:37
  • -0,720 (-2,94%) Dagrange 23,540 - 24,160
  • 191.650 Gem. (3M) 245,7K

Amg Mei - 2020

239 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Vinca 4 mei 2020 11:15
    quote:

    jakesnake schreef op 4 mei 2020 10:45:

    hi allen, ik heb amg de afgelopn jaren niet (in depth) gevolgd omdat ik de boot in 2017 gemist had. Ik heb het aandeel inmiddels weer op de watchlist alleen vraag ik me nu even af waar die gigantisch toegenomen schuldenratio vandaan komt. In 2018 had AMG nog een positieve solvabiliteit en kort daarna is dit negatief geworden. Is er geld aantrokken voor de overname van "specialty alloys"? En weet iemand wanneer deze schulden verlopen?
    Hi, welkom terug;)

    Huidige positie (Annual Report AR2019, pg13): "BALANCE SHEET SOLIDITY
    Reflecting on our long-term strategy, the strength of our balance sheet and ample liquidity bear mentioning. Although we are planning on spending significant capital on our Zanesville ferrovanadium facility over the next two years, all of that money has been raised and is sitting on our balance sheet in the form of restricted cash—i.e., the use of that cash is restricted to expenses related to building that plant. To put it another way: the entire Zanesville plant has been paid for with a 4.28% 30-year bond, and it will not require any cash or cash flow from AMG NV. At AMG, as of December 31, 2019, we have $226 million in cash plus $170 million available from our revolving credit facility for a total liquidity of $396 million. If you include our yearly operating cash flow together with these figures, you will see that AMG can easily meet its dividend obligations as well as its maintenance and growth capital expenditures. The strength of AMG’s balance sheet is a key competitive advantage, and we intend to protect it zealously."

    Herhaald in press release 20 Apr: amg-nv.com/feed-posts/amg-advanced-me...

    Is flink wat geld gaan zitten in share buy back: ca USD90mln (See Net repurchase of common shares pg 61 AR), verder afschrijving voorraad (see non-cash inventory cost adjustments), en post restricted cash for Ohio plant. Zie "Change in restricted cash"see AR pg 87 en 91.
  2. Analyse 4 mei 2020 12:47
    quote:

    rene66 schreef op 4 mei 2020 08:51:

    [...]Het gaat bij beleggen om de lange termijn. Ik hoorde vanochtend dat China enorm veel geld gaat investeren om het percentage elektrische auto's te verhogen van 5% naar 25%.

    Als er een vaccin is zal de wereldeconomie in mijn beleving snel weer herstellen. Op lange termijn ziet het er dus voor AMG goed uit.
    De wereldeconomie zal dan inderdaad snel herstellen. De vraag is alleen vanaf welk teruggevallen niveau. Ik denk dat je zaken wat te rooskleuring ziet. Ik verwacht bijvoorbeeld dat AMG Technologies nog heel lang last gaat houden van de malaise in de luchtvaartsector. Ben heel benieuwd wat er morgen onder aan de streep voor resultaat wordt gerapporteerd.
  3. forum rang 4 stockholder 4 mei 2020 12:49
    quote:

    dasD schreef op 4 mei 2020 12:17:

    Ik ben uitgestapt na 7 trouwe jaren
    Zie geen goed news komen morgen
    2020 wordt rampjaar voor Amg
    knap dat je zo lang het vertrouwen heb gehouden in deze onderneming.
    Ik heb mijn belang recent de deur uitgedaan. Was ca 1,5 jr aandeelhouder.
    Op zich mooi bedrijf maar de toekomst (zeg een jaar) ziet er gewoon niet goed uit voor AMG. Alle bedrijven hebben het zwaar te verduren en hebben moeite overeind te blijven. AMG gaat zijn produkten niet slijten.
    Soms moet je verlies nemen.
  4. forum rang 6 rene66 4 mei 2020 14:27
    quote:

    dasD schreef op 4 mei 2020 12:17:

    Ik ben uitgestapt na 7 trouwe jaren
    Zie geen goed news komen morgen
    2020 wordt rampjaar voor Amg
    Dat 2020 geen mooi jaar zou worden was al bekend in februari toen duidelijk werd dat Corona toch heel actief zou worden. Eigenlijk was in 2019 al bekend dat AMG de komende jaren het moeilijk gaat krijgen. Het is inderdaad verstandig om uit te stappen als je er geen vertrouwen in hebt.

    Zelf blijf ik gewoon zitten, als AMG echt door de knieën gaat dan ga ik weer meer bijkopen in stapjes. De enige vrees die ik heb is dat er vroeg of laat een partij is die AMG voor een prikkie van de beurs gaat halen. Dit ondanks de beschermingsconstructie, als AMG bereid is om zich over te laten nemen, dan is die beschermingsconstructie ook snel van tafel.
  5. forum rang 6 rene66 4 mei 2020 14:31
    quote:

    stockholder schreef op 4 mei 2020 12:49:

    [...]

    knap dat je zo lang het vertrouwen heb gehouden in deze onderneming.
    Ik heb mijn belang recent de deur uitgedaan. Was ca 1,5 jr aandeelhouder.
    Op zich mooi bedrijf maar de toekomst (zeg een jaar) ziet er gewoon niet goed uit voor AMG. Alle bedrijven hebben het zwaar te verduren en hebben moeite overeind te blijven. AMG gaat zijn produkten niet slijten.
    Soms moet je verlies nemen.
    Mijn tijdshorizon voor AMG is minimaal 5 jaar, dat zit je er toch anders naar te kijken. Het komend jaar of komende twee jaar verwacht ik er ook niet veel van. De wereld ziet er even anders uit op dit moment.

    Wij hebben gewoon pech gehad met de spelletjes van Trump ten aanzien van de handelsoorlog en met het Corona virus. Anders had de wereld, ook voor AMG, er heel anders uit gezien. Maar ik ben er van overtuigd dat er betere tijden komen.
  6. forum rang 10 voda 4 mei 2020 17:19
    Beursblik: tegenwind AMG voorzien

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    AMG Advanced Metallurgical Group
    14,56 -0,815 -5,30 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Advanced Metallurgical Group wordt vermoedelijk hard getroffen door de coronacrisis. Dit verwachten analisten in aanloop naar de kwartaalcijfers van de specialist in bijzondere metalen, dinsdag nabeurs.

    AMG trok in april al de winstverwachting voor 2020 in. AMG stelde dat het door de corona-effecten op klanten momenteel niet mogelijk is om een goede inschatting van de winstgevendheid te kunnen maken.

    Het bedrijf rekende bij de presentatie van de jaarcijfers 2019 op 26 februari nog op een verbetering van de winstgevendheid in 2020.

    Berenberg verwacht veel tegenwind voor AMG op korte termijn. In maart stelden analisten de ramingen voor de winst per aandeel in 2020 al neerwaarts bij met maar liefst 146 procent. Vooral een terugval in de omzet bij Critical Materials en AMG Technologies zullen volgens de analisten op de resultaten drukken. Berenberg voorziet voor Critical Materials lagere volumes en een daling van de metaalprijzen, maar de daling zal wel minder zijn dan de daling ten tijde van de financiële crisis.

    Dit jaar zal AMG volgens Berenberg een verlies van 1,45 euro per aandeel lijden. Voor 2021 voorzien de analisten weer een kleine winst.

    Ook voor AMG Technologies wordt een scherpe terugval van het aantal orders voorzien op korte termijn en uitstel of afstel van bestaande orders.

    Berenberg verwacht dat AMG niet door zal gaan met een tweetal projecten in Brazilië, om 200 miljoen dollar aan capex-investeringen te besparen.

    De analisten voorzien evenwel geen liquiditeitsproblemen en ook het breken van bankconvenanten lijkt onwaarschijnlijk, vanwege onder meer de lange looptijd van schulden en de volgens ING beschikbare kredietfaciliteit van 170 miljoen dollar. ING vindt dat de schuldratio’s binnen de perken blijven.

    Berenberg heeft een koopadvies op AMG met een koersdoel van 20,00 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. Woody woodpecker 5 mei 2020 10:52
    Ik verwacht eerlijk gezegd wel een goed resultaat over het 1e kwartaal. De invloed van Corona was op dat moment nog niet zo groot en de invloed daarvan zullen we pas in het 2e kwartaal tegenkomen. Maar helaas zijn mijn verwachtingen voor de komende paar jaar minder florissant. Maar in welke sector vallen er nu geen grote klappen? Ik verwacht/hoop dat AMG deze storm wel zal doorstaan. Ik kan de financiën niet heel goed beoordelen daar ik er niet genoeg verstand van heb, maar ze lijken me financieel wel een stoot(je) te kunnen ontvangen. Daarna zal het hopelijk weer helemaal goed komen met de aandeelkoers van dit bedrijf. Ik zit inmiddels al enkele jaren in dit bedrijf en ben intussen wel een beetje murw gebeukt. Dus die Corona zullen we hopelijk ook nog wel overleven. Ik houd de aandelen dus nog maar steeds lekker vast, hopende dat het met enkele jaren weer aantrekt. Ze roepen altijd de aanhouder wint. :) Goede gezondheid aan iedereen hier gewenst, dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste.
  8. Woody woodpecker 5 mei 2020 10:59
    ps. zou Heinz Schimmelbush nog een keer met pensioen gaan? Ik kan me voorstellen dat 76 jaar een mooie leeftijd is om er eens mee te stoppen? En wat gebeurt er met zal zijn aandelen mocht hij stoppen? Kunnen we die dan op korte termijn op de aanbodzijde verwachten? Daar maak ik mij wel wat zorgen over, hij heeft toch een flink percentage (was iets meer dan 3 % in het verleden, en nu? )van alle beschikbare aandelen in bezit. Als die ineens aan de aanbodzijde komen, zal de koers zeker geen goed doen.
  9. forum rang 4 stockholder 5 mei 2020 15:08
    quote:

    Profitmaker schreef op 5 mei 2020 15:05:

    Al het slechte nieuws zit vermoedelijk al lang in die lage koers verwerkt.
    PM rekent derhalve morgen op meevallende Q1 cijfers een een forse koerswinst (richting 16 euro)
    We gaan het zien!

    Iedereen verwacht (dramatisch) slechte cijfers. Zou mij niets verbazen dat de "slechte"cijfers minder slecht zijn dan wordt gedacht.
    Voor de zittende aandeelhouders zou het mooi zijn dat de koers hierop gaat stijgen.
    Laten we het hopen!
  10. [verwijderd] 5 mei 2020 15:10
    Hierbij nog wat recente koersdoelen uit 2020

    Berenberg Bank geeft een buy advies voor het aandeel AMG Advanced Metallurgical met een koersdoel van EUR 20,00

    Maandag 4 mei 2020 Berenberg Bank


    ING Equity Research geeft een buy advies voor het aandeel AMG Advanced Metallurgical met een koersdoel van EUR 32,00

    Vrijdag 21 februari 2020 ING Equity Research


    ABN AMRO geeft een buy advies voor het aandeel AMG Advanced Metallurgical met een koersdoel van EUR 38,00

    Donderdag 9 januari 2020 ABN AMRO
239 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links