Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuw op IEX: Forumbadges

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 09:15 Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 1
  2. 12 apr IEX BeleggersPodcast: van kopercrisis naar grondstoffenrally? Plus: Shell & ASML 3
  3. 12 apr Winnaar Gouden Stier: “Alles begint met duurzaamheid”

Reacties

146 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 mei 2020 08:11
    DIe duimpjes, is het nu echt nodig om anno 2020 na een klik erop de pagina te herladen? Moet perfect op te lossen zijn met een AJAX call. Jullie gebruiken jquery wat het heel simpel maakt.

    Wellicht een lichte border om de het block (css class )"postlist__item" maakt de boel al een stuk overzichtelijker en rustiger voor de ogen. Dan ook nog een beetje padding toevoegen aan die css class.
  2. forum rang 10 voda 5 mei 2020 08:22
    Beste IEX,

    Ik was gisteravond onaangenaam verrast door deze plotselinge verandering in de lay out.
    Hadden jullie dit niet van te voren kunnen aangeven, en wellicht naast de oude lay out een soort beta versie kunnen laten lopen?

    Het badges idee is wellicht aardig bedacht, maar ik denk dat velen het niet eens zullen zijn met hun badge (wegens diverse redenen). Tevens worden personen nu in een bepaald "hokje" geduwd.
    Ik weet niet of velen dit zo fijn vinden.

    Hoe is precies de "ranking" tot stand gekomen. Gaat dit automatisch op basis aantal posts, lidmaatschaps duur, aantal posts, aantal ontvangen aanbevelingen, etc.? Wordt dit nog aangepast, of kan het nog aangepast worden? (ik ben tevreden met mijn symbool)

    De lay out en leesbaarheid.

    Dit is toch echt een enorme achteruitgang! Het is veel onduidelijker geworden, en het lijkt wel of er veel minder tekst op het scherm kan.

    Als je op een forum bent, en op de draad klikt waar je wilt posten, dan kom je niet meer bij de laatste post uit. De knop "Laatste" werkt dan niet, je moet de knop "Omlaag" gebruiken. Zeer verwarrend.

    Wat ik nu ook een gemis is, om even snel iemands geschiedenis te zien. Vroeger kon je met je cursor "hoveren" en kon je snel iets zien. Nu moet je op de 3 puntjes symbool drukken.
    Ik gebruik dit liever dan het badge symbool, maar dat is mijn voorkeur.

    Er zullen best misschien nog wat andere punten zijn, maar hier laat ik het even bij.

    Ik kan alleen maar zeggen, en velen met mij, zet a.u.b. die oude lay out weer terug.
  3. Bailey-Leah 5 mei 2020 08:24
    Mijn mening over dit forum, geen verbetering!

    Nadelen:

    1. Er is maar één kleur achtergrond, waardoor het gevoel gecreeërt wordt dat de het forum
    mij 'aanvalt' bij openen.

    2. Geen duidelijke tekstvak kaders waardoor een rommelig uiterlijk ontstaat.
    Absoluut geen verbetering voor de leesbaarheid.

    3. Plaats reactie vak is en stuk kleiner geworden.

    Aanbeveling:

    1. Maak een duidelijk tekstvak kader met een andere kleur dan de achtergrondkleur.
    2. bevel aan en niet oke naast de naam plaatsen. Bijvoorkeur in een andere kleur.
    3. quote en reageer. bijvoorkeur in een andere kleur.
    4. De drie puntjes links boven vervangen voor een icoontje.
    5. Vergroten plaats reactie vak
    6. Nieuwste reactie bovenaan in het forum plaatsen. Dit scheelt heel veel scrollen.
    7. Een ranking-batches systeem geeft een hiërarchie aan (een asymmetrische relaties
    tussen meerderen en minderen). In een forum zou iedereen gelijk moeten (kunnen) zijn.

  4. T.Papenhuijzen 5 mei 2020 09:08
    Ziet er strak uit iex! De vorige layout was erg verouderd. Nog wel functioneel maar had toch een likje verf nodig. Er is jammer genoeg veel negatieve kritiek rondom de nieuwe opzet. Neem dit niet al te serieus. Er zitten veel boomers op de site die absoluut niet tegen verandering kunnen.

    Mijn enigste aanbeveling is het puntensysteem. Daar is niks mis mee, maar ik zou graag een systeem geïmplementeerd zien waarbij de inhoudelijke posters punten krijgen. En je daar ook op zou kunnen filteren.

    Ik volg het GLPG draadje al jarenlang. Deze wordt jammer genoeg vaak vervuild door enkele figuren die niet zoveel te doen hebben met hun leven en alleen onzin plaatsen. Ik krijg een beetje het gevoel dat dit nieuwe systeem deze '''mensen met een rugzakje''' stimuleert nog meer te gaan vervuilen.

    Verder een prima update.
  5. NielsjeB 5 mei 2020 09:22
    Niks mis met af en toe wat nieuws, maar er zijn nog wel wat puntjes die verbeterd kunnen worden.

    Numero uno, al veel genoemd, veel te veel witruimte. Driekwart van de padding kan makkelijk weg. Zeker op de mobiel niet meer te doen nu.

    Badges is een aardig idee, maar de implementatie is dramatisch. Het interesseert me geen zak welke badge ik zelf heb, maar als ik zo op de forums eens kijk wie de hogere 'rangen' hebben dan is dat lachwekkend. Bekijk het Galapagos-forum maar eens. Het lijkt wel of alle clickbaiters, drammers en forumvervuilers beloond zijn. Dat is zeker omdat die de reclameinkomsten op peil houden?

    Hopelijk wordt er nu wel geluisterd naar de forumgebruikers. Het is schandalig dat er geen beta-groep gebruikt is om enkele varianten uitgebreid te testen. Zeker op zo'n grootschalig forum als IEX.

    Ik ben zeker niet tegen verandering, maar wel tegen verandering met veel verslechtering en weinig verbetering.

    Succes!
  6. kwekkel 5 mei 2020 09:25
    De badges zeggen alleen iets over hoe vaak iemand op het forum post. Niet over de kwaliteit en kan dus hoofdzakelijk uit bagger bestaan. Heel slecht idee dus. Mensen weten zelf wel aan welke poster je iets hebt en wie alleen bagger plaats.
    Gelieve de layout terug te zetten, of aan te passen, leest heel onprettig.
  7. IEX - Pieter Kort 5 mei 2020 10:15
    Beste IEX-ers,

    Dank voor de reacties, zeker ook de kritische, want jullie feedback is belangrijk.

    Dit redesign was nodig; het forum was - net als andere onderdelen van deze site - in look & feel behoorlijk verouderd. Prettig vertrouwd voor de vaste bezoekers, dat wel, maar voor nieuwe bezoekers daardoor niet altijd even uitnodigend.

    Daar moeten we een middenweg in vinden en dat is niet eenvoudig. Smaken verschillen, voorkeuren verschillen en - niet onbelangrijk - schermen verschillen. Over smaak valt niet te twisten, maar het is wel ons doel om dit forum op alle mogelijke schermen zo goed en leesbaar mogelijk te presenteren. Met volledig behoud van alle functionaliteiten - het moet geen zoekplaatje worden. Wij denken met dit nieuwe design een aardig eind op de goede weg te zijn, maar we zien dit project niet als voltooid. In de praktijk moet het zich bewijzen.

    Ga er dus vanuit dat we jullie feedback ter harte nemen. Er zijn al wat suggesties gedaan, die we achter de schermen al aan het uitproberen zijn. Waar we het gebruiksgemak en de leesbaarheid voor iedereen kunnen vergroten zullen we dat natuurlijk niet nalaten de komende tijd. Aan de andere kant vraag ik jullie ook om het nieuwe uiterlijk even een kleine kennismakingsperiode te gunnen. Het is vaak ook een kwestie van 'wennen' aan een andere aanblik. Ondertussen gaan wij aan het werk met jullie ideeën en suggesties, waarvoor alvast mijn dank.

    Vriendelijke groet en prettige beursdag vandaag,
    Pieter Kort
146 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links