Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 371 372 373 374 375 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jonas 4 mei 2020 14:44

    Leek begrijp ik niet iets?

    Je stelt: "Jij blijft maar hameren op testen. Maar gaat het ook niet om de effectiviteit van de tests"

    Het gaat toch bij geleidelijk uit de lock te komen om gericht testen per sector en aanpak bij scholen en bedrijven etc? Hoe kan je anders weten of bepaalde maatregelen werken?

    Nogmaals ik ben geen medisch expert, maar vraag me wel af of ernstige economische gevolgen worden meegenomen bij de aanpak.
    Hoe hard is het allemaal medisch?

    Neem zoiets als afstand 1,5 meter en dat is dan weer vergeleken met 1 meter gauw 100 mld en veel meer verschil bij ombouw van openbaar vervoer, vliegtuigen, cruiseschepen etc etc

    Het is geen spelletje met we doen maar dit of dat! RIVM moet komen met meer openheid. Niet over vergaderingen, maar over wetenschappelijke bronnen waarop zij zich baseren. En daarna dan graag discussie tussen wetenschappers over de medische kant met risico-inschattingen.

    Groet, Jonas

  2. forum rang 7 leek2018 4 mei 2020 14:46
    quote:

    drooglegging schreef op 4 mei 2020 14:20:

    "De afgelopen 24 uur zijn in Nederland 26 meldingen gedaan van sterfgevallen door Covid-19. Het RIVM maakt melding van 42 nieuwe coronagerelateerde ziekenhuisopnames"

    Nog niet zo laag gezien, goed bezig Nederland, volhouden!

    Ik kan zo al 10 lichamelijke aandoeningen opnoemen die hogere cijfers doen dan bovenstaande.
    Ik vind het aantal nieuwe besmettingen veel meer van belang hebben. Dat was vandaag 199. Zo laag is het haast nog niet geweest. De "drukke":parken en straten in de weekenden van 1 en 2 weken geleden heeft dus totaal geen gevolgen gehad. Wil de regering geloofwaardig blijven dan moeten ze nu iets doen. Nog minder besmettingen zal een mogelijke 2e golf alleen maar erger maken.
  3. forum rang 6 leonardus65 4 mei 2020 14:48
    leek2018 jij schreef : Jij blijft maar hameren op testen. Maar gaat het ook niet om de effectiviteit van de tests.
    Ik heb een staatje gemaakt van besmettingen en aantal tests per 1 miljoen inwoners in Europa. Laat ik de kleine landen achterwege dan staat Nederland na Zweden op de 2e plaats. Nederland scoort 18%, Duitsland echter maar 7%.
    Uiteraard is effectiviteit belangrijker, omdat Duitsland heel vroeg heel veel gerichte testen heeft deed, en de mensen meteen in quarantaine deed, heeft het daar meer effect gehad.
    Je hebt een staatje gemaakt en daarna noem je % slaat dat op het aantal test of aantal besmettingen? Zo snap ik de % niet
  4. forum rang 7 leek2018 4 mei 2020 14:54
    quote:

    jonas schreef op 4 mei 2020 14:44:

    Leek begrijp ik niet iets?

    Je stelt: "Jij blijft maar hameren op testen. Maar gaat het ook niet om de effectiviteit van de tests"

    Het gaat toch bij geleidelijk uit de lock te komen om gericht testen per sector en aanpak bij scholen en bedrijven etc? Hoe kan je anders weten of bepaalde maatregelen werken?

    Nogmaals ik ben geen medisch expert, maar vraag me wel af of ernstige economische gevolgen worden meegenomen bij de aanpak.
    Hoe hard is het allemaal medisch?

    Neem zoiets als afstand 1,5 meter en dat is dan weer vergeleken met 1 meter gauw 100 mld en veel meer verschil bij ombouw van openbaar vervoer, vliegtuigen, cruiseschepen etc etc

    Het is geen spelletje met we doen maar dit of dat! RIVM moet komen met meer openheid. Niet over vergaderingen, maar over wetenschappelijke bronnen waarop zij zich baseren. En daarna dan graag discussie tussen wetenschappers over de medische kant met risico-inschattingen.

    Groet, Jonas

    Rationeel wil iedereen testen en dan liefst elke dag, want hij wil bijvoorbeeld weten of hij positief is. Ik vind de 1 1/2 meter buiten trouwens ook onzin. Binnen wel, want dan verplaats je, je nauwelijks. Als ik iemand op 1 1/2 meter buiten passeer, loop ik wel binnen 1 seconde in zijn "lucht".
  5. forum rang 6 leonardus65 4 mei 2020 14:54
    @jonas die 1,5 meter is gewoon uit de losse pols, het is voor elke situatie anders, en dan nog met mondkapje of niet, maakt ook weer heel veel uit. De ruimte waarin je je bevindt is veel belangrijker dan de afstand. (en dan hebben we het nog niet over schreeuwen, zingen, niezen, hoesten)
  6. forum rang 7 leek2018 4 mei 2020 14:54
    quote:

    robutrecht schreef op 4 mei 2020 14:49:

    er waren onderzoeken geweest naar 319 besmettingen. 1 daarvan was buitenshuis. Rest allemaal binnen. Besmettingen buitenshuis is echt nihil. zelfs bij maar 1 meter aftand. Gooi de economie buiten weer volledig open!
    Precies, zie mijn vorige bijdrage.
  7. forum rang 6 jonas 4 mei 2020 16:13

    Dank je Gokker.

    Het wordt dus nog erg, maar minder erg dan het was. Dat is dus onder voorhoud van een nieuwe golf en de tweede Spaanse griep golf was erger dan de eerste denk ik dan ook.

    Iets breder gedacht. Er is wel wat mis in de wereld. Was er altijd al in zekere zin met verschil arme rijken arme landen en daar werd aan gewerkt.

    Nu zijn sommige personen met reizen naar Mars, terwijl wij met onze fabrieken niet eens fatsoenlijke beschermingsmiddelen voor de zorg, het onderwijs, de opengaande sectoren kunnen produceren.

    Rutten en kabinet moet zich diep schamen dat ze niet tijdig en effectief hebben gereageerd op deze situatie. Thierry Baudet stelde; eerder nou dan moeten we de markt op met smeergeld nood breekt wet en weet niet wat, maar we halen die middelen binnen.

    Och, och wat een verontwaardiging bij de linkse pers! En nu? Tekort aan Beschermingsmiddelen in dit rijke land! En nu kunnen linkse mensen eens echt merken wat het voor henzelf betekent wat het is Ander Volk Eerst zonder echt zelf de kosten te nemen.

    Groet, Jonas
  8. [verwijderd] 4 mei 2020 16:55
    Als je de huidige vrij snelle "test" doet op stalen van een jaar geleden, gaan er dan geen enkele positief zijn? En 3 jaar terug?
    Taiwan schreef in december al aan WHO dat ze mens-tot-mens transmissie geconstateerd hadden. Waarom deed WHO niets?
    Heeft iemand al stilgestaan bij de belangen van WHO? Ze krijgen hun poen gewoon van sponsoren he. Amerikaanse overheid (nog stopt wegens falen) en Bill Gates.
    Wat is Bill Gates' ding? Vaccinaties (verplicht als het aan hem ligt) en chipimplantatie. In Kenia en India zijn er ontzettend veel kinderen door zijn vaccins beschadigd. Onbestraft, want bij vaccins is er geen aansprakelijkheid als bij medicijnen.
    Vaccins tegen andere coronavirussen zijn reeds geprobeerd, maar niet echt een succes. En nu CV19, die een mix lijkt van meerdere...hoe betrouwbaar gaat dat zijn? Hoeveel schade te verwachten bij preventief aan iedereen geven? Meer of minder dan er nu "organisch" ziek worden en sterven? Effecten van een vaccin kunnen een leven lang doorwerken (onvruchtbaarheid of dementie op latere leeftijd, bv). Een virus waar je van herstelt...herstel je gewoon van.

    Er zijn volksstammen artsen die graag preventie zien via onderhoud aan het immuunsysteem in het algemeen, ipv steeds reactief injecteren met vaccins nadat een nieuw virus ontdekt is en schade aanrichtte, laat staan zoals nu aan de wereldeconomie, veel meer dan door de reële oversterfte.

    Waarom toch niet onze voeding een beetje aanvullen met vitamines en mineralen, als onze grond zo leeggeboerd is? Fijn toch, om je gezond te voelen en zelfs niet ziek te worden als 10 kleuters je in je gezicht hoesten?

    Waarom zijn virussen nu ineens killers waar alleen een vaccin tegen werkt?
    Waarom geeft niemand meer om ons super geavanceerde immuunsysteem en diens behoeften?
  9. forum rang 6 jonas 4 mei 2020 18:27

    Skater ik heb sterk de indruk dat je bepaalde doomsites naschrijft.

    Ik denk wat anders. En ja ik geloof dat Bil en vooral Melinda Gates iets terug willen doen met hun goede doelen organisaties. Moest zelfs een lachen toen een aspirant vriendin me vertelde och och die schoonzoon van mij moet zo hard werken bij die anti malaria organisatie van hem!

    Ja, Ja zei ik toch erg hé dat voor goed doel werken niet lui zijn kan zijn met wijntje erbij en 4 urige werkdag? Die Bill heeft helemaal gelijk! Zit deie softies maar achter de donder!

    Heel goede aanpak van Gates en denk je nu echt dat het Bil wat uitmaakt of hij nu 10000000000 of een nunneltje minder heeft?

    Natuurlijk niet. Het is veel leuker nu met dat geld zaken aan te pakken in arme landen en dat doe je niet met softie Jessie Klavertypes en al helemaal niet met deftige diplomaat Kaag met haar Palisteinse vriendjes

    Groet, Jonas
  10. forum rang 6 haas 4 mei 2020 18:34
    Groningse boer pakte laatste vliegtuig naar Canada

    Anderhalf uur na de landing sloot het luchtruim vanwege corona. Midden in de crisis begon het gezin De Haan aan een nieuw leven.
    Als melkveehouder Lennert de Haan (45) uit Beerta om 10:30 uur op het vliegveld in Charlestone Ontario aankomt, heeft hij nog precies anderhalf uur over voordat het Canadese luchtruim dichtgaat vanwege het coronavirus. Op dinsdag 17 maart zit hij met zijn gezin in het laatste vliegtuig dat vanuit Amsterdam naar Canada vertrekt, het land waar ze een nieuw leven op gaan bouwen.
    In/op prins Edward island

    In Canada moest het gezin eerst veertien dagen in thuisisolatie, toen dat achter de rug was, kon Lennert een iglo gaan bouwen met zijn drie jonge dochters, want er lag nog sneeuw. De meiden, Anouk (14), Mirthe (11) en Renske (10), kunnen momenteel niet naar hun nieuwe school, vanwege corona is hij gesloten.
  11. forum rang 6 haas 4 mei 2020 22:03
    Vion sluit Noord-Duitse slachterij vanwege corona

    Vion Duitsland heeft de productie in een Noord-Duitse slachterij stilgelegd. In Nederland is onderzoek gaande naar coronabesmettingen bij Vion-medewerkers van de vestiging in Scherpenzeel.
    Meer dan 50 medewerkers van de slachterij in Bad Bramstedt, ten noorden van Hamburg, waren zondag 3 mei positief getest op het coronavirus. In totaal werken 260 mensen bij de slachterij. Dat meldt Vion in Duitsland. De medewerkers gaan met buitengewoon vakantieverlof. De vestiging die rundvee verwerkt ligt grotendeels stil.

    Ook coronatesten bij medewerkers Vion Nederland

    Afgelopen weekend is ook corona vastgesteld bij Oost-Europese arbeidsmigranten in Velp (Gld.). 26 personen zijn positief getest op corona en in quarantaine gezet. Daarvan werken een groot aantal personen bij Vion in Scherpenzeel. De GGD is nog bezig met onderzoek meldt een woordvoerder van Vion in Nederland. In Scherpenzeel wordt vooralsnog gewoon doorgewerkt met alle maatregelen op het gebied van hygiëne die eerder al genomen zijn.
  12. forum rang 6 jonas 4 mei 2020 22:34

    Leek "De 1 1/2 meter is trouwens tegen natuurlijk "

    Vind ik ook. Voor liefdevol menselijk samen zijn zit je toch met aanrakingen en elkaar van dichtbij in de ogen te kijken. We leven in een samenleving!

    Niet dat ik normaal iedereen maar aanraak, maar dat geforceerde gedoe vind ik ook maar niets.

    Nou morgen weer een nieuw hoofdstuk in dat Coronagedoe. Ga denk ik maareens lekker een stukje fietsen. De beurs draait heus wel door. Gaat toch maar slecht.

    Groet, Jonas
  13. forum rang 6 jonas 4 mei 2020 23:32

    Farao geen best nieuws over USA, maar USA is so big. Zat ik bij familie in Ohio en hadden we het over Holland en al wisten waar het ongeveer lag, ging het dan over Holland en de USA.

    Ohio was al 3 keer ons land dus ja waar gaat dat dan over? Maar er zijn een aantal posters die dit soort zaken bijhouden en volg ze en ze zijn slim genoeg in te zien dat je geen appels met peren moet vergelijken en dat vergelijken enige zin moet hebben voor de actie die we nodig hebben.

    Groet, Jonas

    PS die koffiekamer ziet er ineens opeens anders uit met die nieuwe lay out. Veel deftiger. Wel wat wennen .Ach ik ben wel veranderingsgezind, maar al die verwende jongeren?
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 371 372 373 374 375 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0731 +0,31%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.899,10 -1,05%
Gold spot 2.328,48 +0,53%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links