Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,233 24 apr 2024 17:35
  • -0,008 (-0,64%) Dagrange 1,228 - 1,245
  • 1.157.272 Gem. (3M) 2,2M

Mei 2020

1.709 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 86 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Gaston Lagaffe 4 mei 2020 14:25
    Eigenlijk doet PostNL in Q1 wat ze gezegd heeft te gaan doen. Opmerkelijk dat mensen zo teleurgesteld zijn. PostNL heeft steeds gezegd dat Q1 en Q2 slecht zullen zijn en dat pas in de 2e helft van 2020 (merendeel in Q4) er verbetering zal optreden. Kijk je naar de EBIT-ontwikkeling bij Parcels dan is dit een prima prestatie (plus € 3mio naar € 26mio). Dat de omzet bij Parcels tegenvalt past bij de strategie (meer aandacht naar marge, minder naar volume). Post ziet er gewoon goed uit (EBIT exclusief kosten Sandd ca. € 22mio). Als dit zo doorzet kunnen Parcels en Post ieder een EBIT van € 120 - 125mio op jaarbasis gaan genereren (2021 en verder). E.e.a. zal zichtbaar worden vanaf Q3-2020.
  2. forum rang 10 rationeel 4 mei 2020 14:39
    Voor zover ik direct te maken heb met PostNl, ben ik heel erg tevreden over hun aanpak, de dienstverlening.

    Hun netwerk zou moeten leiden tot een steeds groter wordend klanten bestand.

    Rationeel is de daling onbegrijpelijk. Maar dat weten we toch al langer, dat de handel in aandelen vaak erg weinig met fundamentele analyse te maken heeft;)
  3. [verwijderd] 4 mei 2020 14:48
    Wat tot nog toe gebeurd is vandaag, is moeilijk te verklaren. Tot ca. 11:30 uur orders met een relatief groot volume. Daarna is het volume in elkaar gezakt als een plumpudding. Misschien mensen die een koers explosie hadden verwacht en ze teleurgesteld van de hand hebben gedaan vanochtend!
  4. GéGé 4 mei 2020 14:57
    quote:

    Ritageld schreef op 4 mei 2020 14:48:

    Wat tot nog toe gebeurd is vandaag, is moeilijk te verklaren. Tot ca. 11:30 uur orders met een relatief groot volume. Daarna is het volume in elkaar gezakt als een plumpudding. Misschien mensen die een koers explosie hadden verwacht en ze teleurgesteld van de hand hebben gedaan vanochtend!
    misschien short sellers die deze daling met beide handen aanpakken om aandelen terug te kopen. Als de shortpositie van 2.56% nabeurs inzakt, weten we het.
  5. forum rang 4 Gaston Lagaffe 4 mei 2020 15:07
    quote:

    Ritageld schreef op 4 mei 2020 14:48:

    Misschien mensen die een koers explosie hadden verwacht en ze teleurgesteld van de hand hebben gedaan vanochtend!
    Zie de vele postings (afgelopen weken) over de explosieve groei bij Parcels sinds de Corona-crisis. Cijfermatig kan dit helemaal niet. EBIT-Parcels is gestegen maar beperkt (en meer zat er ook niet in) Dan kan je wel teleurgesteld zijn maar dit ligt (deze keer ?) niet aan PostNL. Ik ben geen fan van Verhagen en Co, heb forse verliezen op PostNL geleden maar deze kwartaalcijfers zijn zoals aangekondigd (zie ook reactie analisten). Velen willen te snel verandering (begrijpelijk gezien de koersontwikkeling in de afgelopen jaren) maar de verbetering zal komen van Post en niet van Parcels en pas goed zichtbaar zijn in Q4-2020 (je ziet het nu ook al een beetje maar dan moet je door die afboekingen / afschrijvingen op Sandd heen kijken en dat ligt emotioneel erg gevoelig :) ) Op naar Q2 !
  6. JBL_0123 4 mei 2020 15:07
    Bron: HLN.be
    PostNL bouwt distributiecentrum in Willebroek, goed voor 400 jobs
    04 mei 2020 07u18 Bron: Belga

    In Nederland nam PostNL vorig jaar al drie hoogtechnologische sorteer- en distributiecentra in gebruik, zoals hier in Tilburg.
    ANP In Nederland nam PostNL vorig jaar al drie hoogtechnologische sorteer- en distributiecentra in gebruik, zoals hier in Tilburg.

    PostNL start met de bouw van een nieuw sorteer- en distributiecentrum in Willebroek waar dagelijks tot 120.000 pakketten verwerkt zullen worden. Er zullen ongeveer 400 mensen werken.
    “Door de bouw van een hoogtechnologisch sorteer- en distributiecentrum in België spelen we verder in op de groeiende e-commercemarkt”, zegt Rudy Van Rillaer, managing director PostNL België. “De volledige sortering zal aan hoge snelheid gebeuren, tot in de camionettes van de bezorgers toe, dankzij de technologische installatie.”

    In Nederland nam PostNL vorig jaar al drie hoogtechnologische sorteer- en distributiecentra in gebruik. Nu volgt dus een eerste in België. De sortering voor de Belgische markt zal voortaan vanuit Willebroek gebeuren. Dat betekent dat alle pakjes besteld bij Belgische winkels in de Antwerpse gemeente verwerkt zullen worden, net als een groot deel van de pakjes uit buitenlandse webshops.

    De 400 werknemers waarover PostNL spreekt, zijn inclusief de bezorgers. “In het centrum plannen we in eerste instantie een 150-tal mensen aan te werven, maar dat is nu nog moeilijk te zeggen”, zegt Lies Florentie van PostNL België. Momenteel werken in de verschillende depots en kantoren van het bedrijf in België al een 450-tal mensen.

    Uitdagingen
    PostNL heeft in het eerste kwartaal een hogere omzet uit pakjesleveringen gehaald, dankzij de coronacrisis. Mensen bestelden namelijk vaker online. Het Nederlandse bedrijf ziet in de toekomst “zowel uitdagingen als kansen”.

    De totale omzet van PostNL bedroeg 701 miljoen euro tegen 684 miljoen euro een jaar eerder. Bij de pakkettendivisie steeg de omzet naar 414 miljoen euro tegen 398 miljoen euro vorig jaar. Volgens PostNL was in maart een volumegroei van ruim 11 procent te zien bij pakketten. In het hele eerste kwartaal bedroeg de volumegroei 2,8 procent.

    “Voor de toekomst zien we zowel uitdagingen als kansen, zeker nu e-commerce aantrekt en consumenten meer post versturen. Het zicht op de toekomst is echter beperkt en de onzekerheden rond de duur en de ernst van de pandemie bepalen of PostNL deze verwachting daadwerkelijk kan realiseren”, aldus CEO Herna Verhagen.
  7. forum rang 6 charlieb 4 mei 2020 16:05
    quote:

    wins schreef op 4 mei 2020 15:54:

    Hersteld alweer een beetje, op naar de 2euro
    Wat herstel..?? Hard naar beneden morgen nog eenkeer, op naar de 1 euro ipv naar de 2 pleuro...Onze CEO Herna heeft het toch maar weer voor elkaar gekregen, maar ja dat wisten we toch wel eingenlijk...vaste ritueel geworden bij PostNl, bij presentatie cijfers, altijd hard omlaag, heb ik gisteren nog aangekondigd.
    Charlie
  8. Lionel50045254 4 mei 2020 16:16
    Ik heb de hele analisten call afgeluisterd en aantal zaken vielen me op die ik heb meegschreven;
    - jan/feb waren ramp, omdat leveranciers als Zalanda, maar ook veel uit Asie de effecten van Corona eerder zagen en dat werkte door in de bestellingen. Analisten vroegen sterk door naar de maand april, en daar lag de omzet op Parcel ver boven 20%.
    - Ze verwachten een groei voor Parcels tussen 7 - 9 % voor het hele jaar inclusief dus de slechte jan/feb maanden
    - Spring doet het beter dan vorig jaar gedreven door meer E-commerce in Europa.
    - Amazon heeft nog geen groot effect.
    - Het depot in Belgie gaat open in 2021
    - Er zijn extra kosten voor de 1.5 meter (een blijvertje dus).
    - Veel kosten voor ziekteverzuim, alleen POSTNL hanteert een ruim begrip voor ziekteverzuim en in april zagen ze een sterke daling van het ziekteverzuim.
    - Het werkkapitaal is verder verbetert door focus op DSO (debiteuren) en goede afspraken met leveranciers die op vaste tijdstippen worden betaald.
    - Er is doorgevraagd over het zo geheten "multi-vendor' waarbij leveranciers kiezen voor meerdere bezorgers. PostNL gaf toe dat dit gebeurt, maar....dat komt omdat de piekbelasting zo sterk was dat POSTNL het niet meer aan kon.
    - De besparingen zullen sterk zichtbaar zijn in Q2 en Q3
    - De integratie verloopt zeer succesvol en er bestaat geen twijfel dat de uitgangspunten ook volgens tijdschema geleverd gaan worden (lees: besparingen en voordelen)
    - De volumedaling zal max 10% zijn over het hele jaar.
    - 1 analist van jeffries was zo slim om te vragen waarom de verkiezingen wel in dit kwartaal als reden werd opgegeven en niet 1 jaar eerder als upside...hahaha. Vraag werd handig gepareerd!
    - PostNL heeft drie piek tarieven (end year/end day/end thuesday) Door goed te sturen zien ze dat pakketjes over alle dagen zich beter verspreiden, waardoor de belasting ook afneemt.

    Per saldo verwacht ik dat de analisten allemaal hun koersdoelen we handhaven. De outlook KW2 is erg conservatief kwam uit de analisten call, maar dat komt omdat POSTNL gewoon de pandemie niet goed kunnen inschatten en de impact op het consumentenvertrouwen.

    Ik zou graag op dit forum wel eens een goede analyse willen zien dat mensen gaan rekenen om zo tot een goede EBIT te komen.
  9. forum rang 6 charlieb 4 mei 2020 16:22
    quote:

    prinszicht schreef op 4 mei 2020 16:08:

    BPost einde dag. Nieuwe ceo. Eerst de vuile was buiten of gelijk de overname nieuw leven in blazen. Het was 5,75. Nu is 3 euro genoeg. Een ezel alleen stoot zich 3 maal aan dezelfde steen. Wel optimale synergie.
    Nee beste Prinszicht, denk dat Bpost geen interesse meer heeft om PostNl in te lijven, ook niet voor die 3 euro, er was toen 1malig een mooi bod wat ze wilde geven die 5,75,maar helaas tante Herna vond dat niet genoeg, en zei...PostNl kan op eigen kracht naar de 5 a 6 euro gaan, nou zie maar waar de koers op staat...haha..pfff..
    Charlie
  10. forum rang 6 Tordan 4 mei 2020 16:23
    quote:

    Lionel50045254 schreef op 4 mei 2020 16:16:

    Ik heb de hele analisten call afgeluisterd en aantal zaken vielen me op die ik heb meegschreven;
    - jan/feb waren ramp, omdat leveranciers als Zalanda, maar ook veel uit Asie de effecten van Corona eerder zagen en dat werkte door in de bestellingen. Analisten vroegen sterk door naar de maand april, en daar lag de omzet op Parcel ver boven 20%.
    - Ze verwachten een groei voor Parcels tussen 7 - 9 % voor het hele jaar inclusief dus de slechte jan/feb maanden
    - Spring doet het beter dan vorig jaar gedreven door meer E-commerce in Europa.
    - Amazon heeft nog geen groot effect.
    - Het depot in Belgie gaat open in 2021
    - Er zijn extra kosten voor de 1.5 meter (een blijvertje dus).
    - Veel kosten voor ziekteverzuim, alleen POSTNL hanteert een ruim begrip voor ziekteverzuim en in april zagen ze een sterke daling van het ziekteverzuim.
    - Het werkkapitaal is verder verbetert door focus op DSO (debiteuren) en goede afspraken met leveranciers die op vaste tijdstippen worden betaald.
    - Er is doorgevraagd over het zo geheten "multi-vendor' waarbij leveranciers kiezen voor meerdere bezorgers. PostNL gaf toe dat dit gebeurt, maar....dat komt omdat de piekbelasting zo sterk was dat POSTNL het niet meer aan kon.
    - De besparingen zullen sterk zichtbaar zijn in Q2 en Q3
    - De integratie verloopt zeer succesvol en er bestaat geen twijfel dat de uitgangspunten ook volgens tijdschema geleverd gaan worden (lees: besparingen en voordelen)
    - De volumedaling zal max 10% zijn over het hele jaar.
    - 1 analist van jeffries was zo slim om te vragen waarom de verkiezingen wel in dit kwartaal als reden werd opgegeven en niet 1 jaar eerder als upside...hahaha. Vraag werd handig gepareerd!
    - PostNL heeft drie piek tarieven (end year/end day/end thuesday) Door goed te sturen zien ze dat pakketjes over alle dagen zich beter verspreiden, waardoor de belasting ook afneemt.

    Per saldo verwacht ik dat de analisten allemaal hun koersdoelen we handhaven. De outlook KW2 is erg conservatief kwam uit de analisten call, maar dat komt omdat POSTNL gewoon de pandemie niet goed kunnen inschatten en de impact op het consumentenvertrouwen.

    Ik zou graag op dit forum wel eens een goede analyse willen zien dat mensen gaan rekenen om zo tot een goede EBIT te komen.
    Dank je. Uitstekende bijdrage. AB!
  11. forum rang 4 Gaston Lagaffe 4 mei 2020 16:25
    quote:

    xof schreef op 4 mei 2020 13:53:

    Cijfers zijn niet ok.

    PNL moet 8% ebit kunnen maken op 3mrd omzet= 240mln ebit * kw8 = 1920mln beurswaarde / 430mln aandelen = koers 4,50 a 5 per aandeel.

    Dividend payout 33% = 80mln per jr 430mln 0,18 per aandeel dividend.
    Euuuuuh, EBIT is geen winst. Rentelasten en belastingen moeten er nog van af. Voor PostNL spreek je dan over ca. € 50mio. De rekensom kan dus worden : Omzet = € 3 miljard -> EBIT-marge = 8% (vrij stevig !) -> EBIT = € 240mio -> Winst = € 240 - € 50 = € 190mio -> KW 8 x € 190mio = Beurswaarde = € 1.520mio -> aantal aandelen 494miljoen -> koers = € 3,08 . Niks mis mee, strik erom en weg ermee :)
  12. forum rang 6 charlieb 4 mei 2020 16:27
    quote:

    Lionel50045254 schreef op 4 mei 2020 16:16:

    Ik heb de hele analisten call afgeluisterd en aantal zaken vielen me op die ik heb meegschreven;
    - jan/feb waren ramp, omdat leveranciers als Zalanda, maar ook veel uit Asie de effecten van Corona eerder zagen en dat werkte door in de bestellingen. Analisten vroegen sterk door naar de maand april, en daar lag de omzet op Parcel ver boven 20%.
    - Ze verwachten een groei voor Parcels tussen 7 - 9 % voor het hele jaar inclusief dus de slechte jan/feb maanden
    - Spring doet het beter dan vorig jaar gedreven door meer E-commerce in Europa.
    - Amazon heeft nog geen groot effect.
    - Het depot in Belgie gaat open in 2021
    - Er zijn extra kosten voor de 1.5 meter (een blijvertje dus).
    - Veel kosten voor ziekteverzuim, alleen POSTNL hanteert een ruim begrip voor ziekteverzuim en in april zagen ze een sterke daling van het ziekteverzuim.
    - Het werkkapitaal is verder verbetert door focus op DSO (debiteuren) en goede afspraken met leveranciers die op vaste tijdstippen worden betaald.
    - Er is doorgevraagd over het zo geheten "multi-vendor' waarbij leveranciers kiezen voor meerdere bezorgers. PostNL gaf toe dat dit gebeurt, maar....dat komt omdat de piekbelasting zo sterk was dat POSTNL het niet meer aan kon.
    - De besparingen zullen sterk zichtbaar zijn in Q2 en Q3
    - De integratie verloopt zeer succesvol en er bestaat geen twijfel dat de uitgangspunten ook volgens tijdschema geleverd gaan worden (lees: besparingen en voordelen)
    - De volumedaling zal max 10% zijn over het hele jaar.
    - 1 analist van jeffries was zo slim om te vragen waarom de verkiezingen wel in dit kwartaal als reden werd opgegeven en niet 1 jaar eerder als upside...hahaha. Vraag werd handig gepareerd!
    - PostNL heeft drie piek tarieven (end year/end day/end thuesday) Door goed te sturen zien ze dat pakketjes over alle dagen zich beter verspreiden, waardoor de belasting ook afneemt.

    Per saldo verwacht ik dat de analisten allemaal hun koersdoelen we handhaven. De outlook KW2 is erg conservatief kwam uit de analisten call, maar dat komt omdat POSTNL gewoon de pandemie niet goed kunnen inschatten en de impact op het consumentenvertrouwen.

    Ik zou graag op dit forum wel eens een goede analyse willen zien dat mensen gaan rekenen om zo tot een goede EBIT te komen.
    Beste mooie analyse van jou....maar gelukkig kan niemand inschatten wat deze pandemie voor een schade aanricht, op alle sectoren na...Ja en zeker zal dat invloed hebben op het consumentenvertrouwen, omdat veel mensen hun baan gaan verliezen en veel bedrijven failliet gaan, en alles waarschijnlijk een stuk duurder wordt. Daarbij weet niemand de duur v deze pandemie, hoelang gaat het nog duren, en krijgen we mss nog wel een 2e golf over ons heen..Tja het is wat...en zit PostNl wel in een sector waar alles gewoon nog door kan gaan, PostNl is niet locked down...dus...dat wel positief gezien.
    Charlie
1.709 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 86 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links