Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forum NIBC geopend

4.865 Posts
Pagina: «« 1 ... 148 149 150 151 152 ... 244 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Gunther 4 mei 2020 09:25
    Wat stukjes bijgekocht vanmorgen op 6,33. Dit weekend het hele document gelezen dat NIBC op de website heeft gepubliceerd mbt de bid van Blackstone. Ik zie weinig reden waarom Blackstone het bod kan heronderhandelen of onder het bod uit kan. Bovendien voor hen ook niet de grootste overname. Dividend blijft een vraagteken, maar wel eenvoudig op te lossen door het tijdig alsnog uit te keren.
  2. forum rang 8 Leefloon 4 mei 2020 12:24
    quote:

    Portisch schreef op 4 mei 2020 11:16:

    Als NIBC dit nu eens niet opvolgt en NU uitbetaald, dan is er niet veel meer te onderhandelen.

    Is vrij brutaal maar werkt denk ik wel.
    Hoe vaak die onzin van een gedroomde oplossing waarbij "gewoon" dividend wordt betaald moge worden herhaald door Gunther c.s., het blijft een argumentloze als-dan redenering, tegen beter kunnen weten in.

    Je negeert dat NIBC verplichtingen heeft, dus het zou vooral kunnen werken om bv. de bankvergunning kwijt te raken en/of om, in zwaarder weer, versneld om te vallen. Met je, hoe redelijk, als brutaal omschreven "NU uitbetalen" als "onderhandeling" negeer je ook opnieuw dat NIBC daarmee een nieuwe meerderheidsaandeelhouder schoffeert en een vriendelijk bod ondermijnt. Waar de huidige grootaandeelhouders het blijkbaar niet mee eens zullen zijn, en die gaan op een AVA ook over het dividend.
  3. forum rang 5 Kees1 4 mei 2020 12:43
    quote:

    Portisch schreef op 4 mei 2020 11:16:

    Op verzoek van de Toezichthouder is het dividend doorgeschoven naar de tweede helft van 2020.

    Als NIBC dit nu eens niet opvolgt en NU uitbetaald, dan is er niet veel meer te onderhandelen.

    Is vrij brutaal maar werkt denk ik wel.
    Dat zal de directie van NIBC nooit doen. De directie moet hieraan meewerken en de directeuren krijgen dan een negatieve aantekening bij de toezichthouder. Zij kunnen het dan in het vervolg wel vergeten binnen de financiële wereld in die zin dat zij nergens meer benoembaar zijn. Dat werkt dus niet.
    Wat wel zou kunnen is dat de grootaandeelhouders het bedrag van de dividenduitkering in de vorm van een lening voldoen aan Blackstone. Als NIBC dan later het dividend alsnog uitkeert is Blackstone verplicht dit door te betalen aan de grootaandeelhouders. Blackstone neemt dan, als aandeelhouder, de verplichting op zich zsm tot de uitkering te besluiten.
  4. forum rang 5 graham20 4 mei 2020 13:53
    quote:

    Leefloon schreef op 4 mei 2020 12:24:

    [...]
    Waar de huidige grootaandeelhouders het blijkbaar niet mee eens zullen zijn, en die gaan op een AVA ook over het dividend.
    De huidige aandeelhouders hebben op de ava unaniem gestemd vóór het voorstel het dividend van €.78 te declareren.
  5. forum rang 5 Kees1 4 mei 2020 14:47
    quote:

    graham20 schreef op 4 mei 2020 13:53:

    [...]

    De huidige aandeelhouders hebben op de ava unaniem gestemd vóór het voorstel het dividend van €.78 te declareren.
    Zeker, maar op pagina 28 van de presentatie, gehouden op de AVVA, staat uitdrukkelijk dat uitbetaling plaatsvindt wanneer - onder meer - RvB en RvC dit haalbaar ('feasible') achten. Dit zal alleen het geval zijn wanneer de toezichthouder geen bezwaren heeft. In de financiële sector doet iedereen altijd precies wat de toezichthouder wil. Als je dat niet doet, dan ben je helemaal klaar en kom je nergens meer aan de bak.
  6. [verwijderd] 4 mei 2020 15:53

    De beslissing van NIBC (uitstel dividendbetaling) geldt tot in elk geval 1 oktober. Goed om te weten is dat de leiding het specifiek heeft over uitstel. Het dividendvoornemen blijft in principe bestaan zoals het was opgesteld, maar de uitbetaling zal pas plaatsvinden in de tweede helft van 2020. Met de datum van 1 oktober in het achterhoofd is het vierde kwartaal een nauwkeuriger omschrijving dan tweede helft. Echter is ook dat niet zeker, het bestuur houdt zich namelijk voor om af te wijken van deze verwachting als blijkt dat de maatregelen om het coronavirus in te perken langer gaan duren.
    In de berichtgeving stelt NIBC klanten en beleggers gerust. De bank geeft aan dat het beschikt over ruime kapitaalbuffers om deze lastige tijd goed door te komen. Buffers die in eigen woorden ‘significant’ boven de wettelijke vereisten uitkomen. Net als andere banken biedt ook NIBC financiële ademruimte aan klanten, in de vorm van drie maanden pauze voor het betalen van aflossing en rente op hypotheken. Met betrekking tot grote bedrijven bedient NIBC zich van maatwerk en kijkt de bank per geval wat nodig is.

    Zie: www.banken.nl/nieuws/22301/nibc-stelt...
  7. forum rang 8 Leefloon 4 mei 2020 17:30
    quote:

    JM27 schreef op 4 mei 2020 15:53:

    Het dividendvoornemen blijft in principe bestaan zoals het was opgesteld, maar de uitbetaling zal pas plaatsvinden in ...
    Dat voornemen is niet zo spannend, want dat is niet veel meer dan de formele vastlegging van dat de winst over 2019 naar de aandeelhouders toe zou moeten. Business as usual. Mits toegestaan. Spannender is dat het personeel van de aandeelhouders DNB moet en zal volgen, en dat 1 oktober (of later) gemisbruikt kan worden om een bod onfinancierbaar te krijgen. Een flauwe reden, je zou als graaiende aandeelhouder een renteloze lening kunnen geven aan de mogelijke bieder, maar de mogelijke bieder heeft bijbedoelingen.

    Het voornemen zelf is niet spannend, aandeelhouders die een dividend goedkeuren. Helaas geldt er dan de corona-beperking, waarbij een verantwoordelijk bestuurder het voortbestaan niet op het spel zal zetten door DNB te negeren. Dat de kleine aandeelhouders er niet mee zitten dat NIBC later om kan vallen of imagoschade kan oplopen is "begrijpelijk", maar "gewoon" NU uitbetalen gaat tegen vele belangen in. Waaronder het belang van een vriendelijk bod, en waaronder het belang van de verkopende grootaandeelhouders.
  8. RESEARCH 5 mei 2020 10:09
    Wordt tijd dat er een bericht komt vanuit NIBC. Waar hebben we het eigenlijk over? Een klein financieringstekort dat door Blackstone met gemak kan worden opgelost. Hetzelfde geldt voor het business plan. Ze zijn kapitaalkrachtig genoeg om tijdelijke tegenvallers bij NIBC op te vangen. Kan maar reden twee redenen bedenken wat het doel van Blackstone is; Een korting op de het bod en een goed verhaal voor haar achterban als het straks wat langer duurt om NIBC weer terug te brengen naar de beurs of om weer door te verkopen. Kom op Blackstone wees een vent. Je hebt een bod gedaan dan moet je tijdelijk ook op de blaren zitten. Stop met dit juridische getouwtrek en geef de aandeelhouders waar ze recht op hebben. Vergeet niet dat het bod toen de crisis nog niet uitbrak erg mager was. Zij stappen niet voor niets in.
  9. forum rang 5 Kees1 5 mei 2020 14:42
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 5 mei 2020 13:54:

    Hier ligt gewoon een zak met geld en geen 1 durft hem te pakken .
    Het laatste taartstuk ,iedereen wilt het.
    Maar niemand durft het te pakken.

    Nou 19 mei ben je te laat wordt je wakker staat die op 9,85.
    Je hebt helemaal gelijk.
    Iedereen is bang dat hij op 19 mei wakker wordt met een aandeel dat hij eigenlijk niet wil hebben en dat EUR 4 noteert.
    ING en ABN (weliswaar andere banken dan NIBC, maar toch) noteren minder dan de helft van de koers aan het begin van het jaar. Als je dat vertaalt naar NIBC zonder het bod kom je uit op EUR 4 (of lager).
    Ik las eerder vandaag het persbericht van Blackstone van 28 april nog eens. Ze zitten er dan toch wel strak in hoor. Het is bepaald geen gelopen race.
4.865 Posts
Pagina: «« 1 ... 148 149 150 151 152 ... 244 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,93 +0,22%
EUR/USD 1,0725 +0,26%
FTSE 100 8.085,76 +0,56%
Germany40^ 17.971,10 -0,65%
Gold spot 2.325,65 +0,41%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

Flow T...
+5,69%
UNILEV...
+5,60%
NX FIL...
+3,70%
Fugro
+2,27%
JUST E...
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-11,34%
WDP
-4,46%
Alfen ...
-1,42%
BAM
-1,34%
IMCD
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links