Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Weerstand bereikt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 96
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

1.778 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 ... 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 Calimero 2 mei 2020 17:30
    quote:

    Sergeant García schreef op 2 mei 2020 17:13:

    [...]

    Ik ben geen specialist maar weet wel het een ander af van TA. Uit eigen ervaring heb ik geleerd dat je verschillende TA technieken moet combineren om bevestiging te zoeken. Hiermee vergroot je de kans dat je visie uitkomt. Het moeilijkste komt daarna, heb je je zenuwen onder bedwang om je aan je visie te houden...

    De trend wordt trouwens bepaald op de lange termijn grafieken (week/maand). Hier is vb hoe je het einde van een dalende trend en het begin van een nieuwe stijgende trend kunt bepalen.

    Bravo :)
    AB

    mvg
  2. [verwijderd] 2 mei 2020 17:36
    Een cruciale vraag is natuurlijk blijf je je long positie uit maart 2009 aanhouden als de RSI van boven de 70 doorzakt naar net boven de 30? Als je kloten als een stier hebt mss wel maar een normaal mens zoal onder de druk bezwijken en winst nemen. Het is daarom ook cruciaal om in te zoemen naar een lagere timeframe om te zien wat zich daar afspeelt.

    Fast forward naar 2020.
    Zoals ik hierboven schreef is de RSI in de laatse 11 jaar niet onder de 30 gekomen maar wel om de zoveel tijd boven de 70. Tijdens dit proces zijn er ook pos reversals gevormd. Dit zijn signalen die je aangeven dat de uptrend aanhoudt.

    Na een periode van een zijwaartse markt dat 1 jaar duurde (2015/2016), was er ook een pos reversal in de maak die naar boven werd doorbroken en de start vormde van een nieuwe opwaartse trend. Na deze doorbraak werd er tussen juni 2016 en november 2016 weer een pos reversal gevormd dat weer de uptrend bevestigde. De trendlijn die je tussen de bodems in de koers kon maken geeft ons nu veel info (zie groene diagonale lijn).

    Verder is te zien dat er in januari 2020 een korte termijn neg divergentie is gevormd tussen de indicatoren en de koers (zie cirkels). De laatste bodem in de RSI geeft je de nodige info omtrent een belangrijke punt in de trend. Mocht deze neerwaarts doorbroken worden dan is het feestje over en zo geschiedde (zie rode horizontale lijn in RSI. Deze lijn wordt vaak getest, zie ook 2009).

    Middels de trend based extensions (horizontale lijnen met percentages) had je kunnen projecteren tot waar de trend, vanaf 2019, had kunnen komen (meestal de 100%).

    Kort samengevat is dit een manier om de trend te analyseren.
  3. forum rang 6 b.west.invest 2 mei 2020 17:38
    quote:

    Henk Snaph schreef op 2 mei 2020 16:47:

    [...]

    Zo zie ik het ook. De 1929 grafiek in een korter tijdbestek. Zuiver naar buikgevoel verwacht ik de 190 nog te zien.\

    olf 5 is gewoonlijk gelijk aan golf 1 of legt een afstand af van 61.8% van de lengte van golf 1. Hij zou ook dezelfde verhouding tot golf 3 kunnen hebben of 61.8% van de netto lengte van golf 1 en 3 samen. Als golf 5 een verlengde golf is, bedraagt de verhouding meestal 161.8% van golf 3 of 161.8% van de exacte lengte van golf 1 en 3 tezamen.

    In 1929 ging het in ruim 3 weken naar omgerekend 22.800 punten ongeveer , indien de snelheid hetzelfde is bereiken we dat punt dus dinsdag of woensdag al . Ik hou het in de gaten . Ik behoud mijn posities , omdat die nu pas in september aflopen . Ik heb nog 2 kleine posities mei . Put ING 4.80 33 stuks gekocht op 0.10 . En put adyen 15 stuks , gekocht voor 15 euro .
  4. [verwijderd] 2 mei 2020 17:40
    - In de post van 17:13 staat 2019. Dit dient 2009 te zijn.
    - Zoen is zoeken

    Vergeten te melden.
    De RSI is ver onder de 30 gekomen. De trendbreuk is hiermee bevestigd. De opwaartse beweging van de laatste weken is niet meer dan een reversal en de aanzet tot lagere koersen. Let ook op tot waar deze beweging is gekomen (zie groene trendlijn).
  5. [verwijderd] 2 mei 2020 17:52
    quote:

    Sergeant García schreef op 2 mei 2020 17:40:

    - In de post van 17:13 staat 2019. Dit dient 2009 te zijn.
    - Zoen is zoeken

    Vergeten te melden.
    De RSI is ver onder de 30 gekomen. De trendbreuk is hiermee bevestigd. De opwaartse beweging van de laatste weken is niet meer dan een reversal en de aanzet tot lagere koersen. Let ook op tot waar deze beweging is gekomen (zie groene trendlijn).
    nou nou gedegen werk sergeant AB voor het hele oeuvre
  6. [verwijderd] 2 mei 2020 17:54
    De reversal is ergens tussen de 50%, 61,8% gekomen en de groene trendlijn. Mocht hier de top zijn ontstaan dan kan je mbv de trend based extensions (zie procentlijnen) kd's bepalen. In hoeverre dit gaat gebeuren gaan we de komende weken zien. Vergeet niet om stoplosses te gebruiken mocht de analyse niet uitkomen.
  7. [verwijderd] 2 mei 2020 17:58
    Buffett zit op een Bel20 aan cash

    TWITTER

    FACEBOOK

    WHATSAPP

    LINKEDIN

    E-MAIL

    BEWAREN

    SCHENK DIT ARTIKEL

    0
    REAGEER
    Schermvullende weergave

    Warren Buffett op de jaarvergadering van 2019. De editie van 2020 speelt zich door de coronacrisis voor gesloten deuren af. ©REUTERS
    KURT VANSTEELAND
    Vandaag om 17:35
    De 89-jarige Amerikaanse belegger zwemt in de cash. En kan dus net als in 2009 tegen zijn voorwaarden gaan shoppen.
    Het klinkt (wereld)vreemd, maar dat Berkshire Hathaway BRK.A-2,74% afgelopen kwartaal net geen 50 miljard dollar in het rood dook is misschien het minst verrassende cijfer in het kwartaalrapport van de 450 miljard dollar grote speeltuin van Warren Buffett.
    Gelet op het als gevolg van de coronacrisis barre beursklimaat in het eerste kwartaal van 2020 moest de beroemde 89-jarige belegger volgens de Amerikaanse boekhoudnormen 55,6 miljard dollar papieren verliezen op zijn aandelen- en derivatenportefeuille slikken, tegenover 16,1 miljard dollar papieren meerwaarden een jaar eerder.
    WOODSTOCK ZONDER VOLK

    Bij de vele slachtoffers van de coronacrisis ook de 40.000 aandeelhouders van Berkshire Hathaway. Die zakken normaal gezien elk eerste weekend van mei af naar Omaha - in midden van Amerika - voor het 'Woodstock van het kapitalisme', de altijd met quotes van Warren Buffett en zijn intussen 96-jarige rechterhand Charlie Munger gekruid beleggersfestijn.

    Corona oblige is er dit keer louter een virtuele vergadering, waarbij aandeelhouders op voorhand vragen konden stellen die enkele journalisten aan Buffett zullen afvuren. Die sessie is vanaf 15 uur lokale tijd, 22 uur Belgische tijd, live te volgen via Yahoo Finance.


    Buffett heeft nog nooit een geheim gemaakt van zijn irritatie over die verplichting: 'Het bedrag aan meer- of minwaarden op één kwartaal is doorgaans betekenisloos en levert een nettoresultaat per aandeel op dat extreem misleidend kan zijn voor beleggers zonder diploma boekhouden', luidt het in een begeleidend persbericht.
    Buffett focust zelf op de operationele winst. Dat is wat de operationele bedrijven uit de holding - in hoofdmoot verzekeraars, de spoorwegmaatschappij Burlington Northern Santa Fe en nutsbedrijven - op één kwartaal verdienen, abstractie gemaakt van de zaagtanden op Wall Street. Die winst steeg afgelopen kwartaal van 5,56 naar 5,87 miljard dollar.
    TIP
    Wat gebeurde er vandaag op de financiële markten en met uw beleggersportefeuille?
    Lees het in De Beurs Vandaag.

    IK SCHRIJF ME IN
    Elke dag (ma.-vrij.) via e-mail - Uitschrijven in één klik
    Belangrijker dan het boekhoudkundige verlies is echter het feit dat Berkshire nu op een berg cash van 137 miljard dollar (127 miljard euro) zit, een record. Om een idee te geven: daamee kan Buffett de hele Bel20 opkopen en nog 12 miljard euro 'kleingeld' overhouden.
    Schermvullende weergave

    De cash is deel van het bedrijfsmodel van Berkshire: Buffett zweert bij een gezonde balans om elke crisis te kunnen uitzweten. 'Het is pas als het eb is, dat je ziet wie er naakt aan het zwemmen was,' luidt één van zijn legendarische citaten.
    De jongste jaren foeterde Buffett in zijn altijd lezenswaardige aandeelhoudersbrieven dat interessante prooien vaak gewoon te duur geworden zijn, waardoor de cashberg maar bleef aanzwellen en stilaan uitgegroeid is tot een luxeprobleem. Grote beleggingen die hij wel deed draaiden niet altijd goed uit, zoals de miljardengok op een kwakkelend IBM.
    Dairy Queen

    En dus zit Buffett met de berg cash nu in een zetel als bedrijven komen bedelen om in volle crisis gered te worden. Net zoals na de bankencrash van 2008, toen Buffett iconische namen uit de financiële sector als Goldman Sachs en Bank of America ter hulp schoot. Op zijn voorwaarden weliswaar. Te nemen of te laten.
    Legendarisch was de deal met Goldman. '5 miljard in ruil voor een coupon van 10 procent', zei Buffett op 23 september 2008 toen CEO Lloyd Blankfein met zijn beurshuis op de rand van de afgrond belde. 'En beslis snel want ik ga met mijn kleinkinderen een ijsje eten in de Dairy Queen'. Kort nadien belde Blankfein terug met de boodschap hij instemde met de deal.
    Op de jaarvergadering van mei 2010 verdedigde Buffett vurig zijn investering in Goldman, dat toen net in Rolling Stone omschreven was als een 'reuzenvampieroctopus rond het gezicht van de mensheid'. En dit vooral met het argument dat hij toch maar lekker die octopus zelf had doen bloeden: 'We krijgen van hen 500 miljoen dollar per jaar. Weet u dat dat 15 dollar per seconde is? Tik, tik, tik, 15 dollar, 15 dollar, 15 dollar.'
    Of het nu de CEO van Boeing is of een ander iconisch Amerikaanse bedrijf, zeker is dat er weer veel volk naar Omaha zal bellen. En dat Buffett weer zijn eisen zal stellen met een Dairy Queen-uitje als strakke deadline.
  8. [verwijderd] 2 mei 2020 17:59
    Sorry voor mijn afwezigheid even. Ik moest wat slaap inhalen. Petje af voor de expertise van alle laatste bijdragen. Geeft eigenlijk aan hoeveel kennis er is in de beleggingswereld. zeer mooi om dat allemaal te lezen. Ik bewonder jullie allemaal hierom. Het is een vak ben ik nu van overtuigd. En sommigen van jullie hebben daar, beroepsmatig of hobby matig, veel tijd in gestoken om zich dit meester te maken. Ik bewonder jullie gedrevenheid. Ik denk dat dit jullie jaren tijd en energie heeft gekost. Als ik jullie posts vanuit mijn lekenblik bekijk, verwachten jullie dan dat de dow Jones index naar de 18000 gaat en wellicht daaronder zou kunnen? Kunnen jullie daar op basis van jullie opgedane kennis hier een tijdspad aan geven? Zelf hoop ik zo snel mogelijk, maar ja wie niet als je short posities hebt :-)
  9. forum rang 4 Guuster 2 mei 2020 18:42
    quote:

    Calimero schreef op 2 mei 2020 18:34:

    Sergeant García maakt er wel werk van ....

    Vergeet je erbij te zeggen .... always count 7 and 144 and know the COG :)

    Maandag 9 maart 2009 begon de stijging wereldwijd ...

    mvg
    Cali met de 7 kun je toch zo’n beetje elk gewenst getal maken via optellen/aftrekken en delen/vermenigvuldigen? Wat voor handvat biedt het dan
  10. forum rang 9 Calimero 2 mei 2020 18:59
    quote:

    Guuster schreef op 2 mei 2020 18:42:

    [...]
    Cali met de 7 kun je toch zo’n beetje elk gewenst getal maken via optellen/aftrekken en delen/vermenigvuldigen? Wat voor handvat biedt het dan
    Met elk getal kun je zo'n beetje via optellen/aftrekken en delen/vermenigvuldigen elk gewenst getal maken.

    Helaas heeft een week maar 7 dagen ....

    mvg
  11. forum rang 9 Calimero 2 mei 2020 19:03
    quote:

    Calimero schreef op 2 mei 2020 18:59:

    [...]

    Met elk getal kun je zo'n beetje via optellen/aftrekken en delen/vermenigvuldigen elk gewenst getal maken.

    Helaas heeft een week maar 7 dagen ....

    mvg
    En daar gaan we weer ....

    my.jetscreenshot.com/13348/20200108-n...

    www.youtube.com/embed/uC9-27aGVFs?rel...

    mvg
  12. forum rang 4 Guuster 2 mei 2020 19:09
    quote:

    Calimero schreef op 2 mei 2020 19:03:

    [...]

    En daar gaan we weer ....

    my.jetscreenshot.com/13348/20200108-n...

    www.youtube.com/embed/uC9-27aGVFs?rel...

    mvg
    Ja het zijn mooie plaatjes en liedjes en zo en ik zal wel blind zijn en dit en dat maar ik kan achteraf elke koers verklaren met de 7. Vooraf vind ik het toch een stuk lastiger. Voorspellen blijft nu eenmaal moeilijk, vooral als het de toekomst betreft. Gewoon nieuwsgierig hoor, ik vind het serieus boeiend. Alles wat mogelijk kan bijdragen aan beursinzicht is boeiend.
  13. [verwijderd] 2 mei 2020 19:25
    quote:

    fred optie schreef op 2 mei 2020 19:02:

    [...]

    Gelijk de aandelen verkopen. Want een call op pariteit is een gratis put.
    Fred, ik geloof dat ik hier NIET geschikt voor ben... Heb dus nog lange weg te gaan en snap dit al niet eens...

    Ik had wat uitleg verwacht zodat een en ander helder is. Evenwel nu al niet..
1.778 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 ... 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links