Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,470 18 apr 2024 17:37
  • -0,060 (-0,18%) Dagrange 33,180 - 33,555
  • 6.212.668 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2124 2125 2126 2127 2128 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Pensioenpot 2 mei 2020 15:02
    quote:

    Tsja... schreef op 2 mei 2020 14:29:

    [...]

    Het filmpje van 28 april is een zij en ze zegt dat helemaal niet, dus ik weet niet waar jij hebt leren lezen, maar als u dat kan zeggen dan weet ik in ieder geval waar ik niet moet zijn voor die leescursus.

    Ik zeg zelf op 1 mei 18:10 ook dat het te vroeg is om te kopen, waarmee ik bedoel Shell kopen vanwege het uitstappen van teleurgestelde Shell aandeelhouders wegens het schrappen van het dividend.

    Currie zegt op 27 april dat we in een 'infliction phase' zitten waarbij er de komende weken veel volatiliteit in de olieprijs zal zitten. Hij zegt echter niks over de prijs voor oliemajors zoals Shell.

    Gelukkig zeg je ook dat de olieprijs de tweede helft volgend jaar best op $60 kan staan en eind dit jaar op $40. Dan kan je ook wel inschatten wat de koers van Shell aan het eind van dit jaar en die van volgend jaar is. Dan is zoals je aangeeft een koers van rond de €13-14 een mooi instapmoment. Als we de koers van NY overnemen dat staat de koers morgen al rond de €14.

    Dat was de reden van mijn eerdere reacties. Als jij eerder aangeeft dat het nog maanden slecht is, terwijl je nu aangeeft dat er morgen misschien al een koopmoment is dan vind ik dat moeilijk te rijmen. Niet omdat ik je niet serieus neem, maar omdat ik je wel serieus neem, want anders zou ik er waarschijnlijk niet op reageren. Voortaan zal ik niet meer op je reageren, omdat je zo aangebrand reageert.

    Overigens zeg je dat de olieprijzen volgend jaar niet veel verder kunnen stijgen dan $50-60 omdat Trump dat niet wil. Eind van dit jaar zijn er verkiezingen in de VS en Biden ligt nu dik voor in de peilingen.

    www.forbes.com/sites/daneberhart/2020...

    Aan de andere kant, ik wil nog gewoon Shell kopen, dus je hebt helemaal gelijk en blijf vooral de komende twee weken vooral verkopen mensen! ;-)
    Je begon zelf met mij bijdehand te noemen dus wie reageert er aangebrand?

    27 april dan, mag ik me ook een dag vergissen? www.youtube.com/watch?v=sfgb-VM2bXc

    De economie staat echt nog wel maanden stil. Binnen de 1,5 meter samenleving (sommige landen zelfs 2 meter) kunnen een hoop zaken gewoon niet.

    Feit blijft dat veel motoren van economieën in ieder geval in mei en mogelijk zelfs juni en juli stilliggen (zoals Toerisme in Spanje en Italië). Griekenland en Portugal is een ander verhaal, die schijnen alles op alles te zetten om toerisme mogelijk te maken.

    De koersen van 20 euro en hoger van Shell was deels ook op basis dividend rendement. Wanneer Shell weer op 22 euro komt is dit rendement beduidend minder dan dat het voor de corona perikelen was.
    13 tot 14 is een mooi instapmoment maar niet zoals velen hier voor een snelle rit omhoog (zoals die vanaf maart). Voor een LT belegger is 13-14 mooi, koers komt vanzelf op 20 en hoger.

    Mensen die graag korte ritjes maken kunnen beter gaan voor andere aandelen.

    Biden ligt nipt voor ja. Dit is niet zo zeer dat Biden nou zo goed ligt bij de kiezers maar hij trekt een aantal protest stemmers van de vorige keer weer naar zich toe en een groep kiezers bij de democraten die vorige keer niet zijn wezen stemmen (Hillary Clinton is niet zo geliefd bij een groep van de democraten).

    twitter.com/realdonaldtrump/status/10... Zie hier een Tweet van Trump bij een olieprijs van 54 dollar. Was nog niet laag genoeg volgens hem. Zo heeft hij wel vaker getwitterd : twitter.com/realdonaldtrump/status/10...
  2. Sleutel13 2 mei 2020 15:13
    quote:

    Pensioenpot schreef op 2 mei 2020 12:46:

    [...]

    Bron is niet CNBC. Lees eens dat stuk door zonder alleen naar de naam te kijken.

    Het stuk gaat over een voorspelling van het Internationaal Energieagentschap. (IEA).
    Daar haal ik ook mijn informatie uit en kan nergens een vermindering 40 miljoen vaten vinden.
  3. Pensioenpot 2 mei 2020 15:21
    quote:

    La Raza schreef op 2 mei 2020 15:05:

    Dank voor je zienswijze en antwoord pensioenpot, ab.

    Ik deel grotendeels je mening en wat andere mensen denken tja....
    10 mensen, 10 meningen.
    Graag gedaan.

    Er zijn natuurlijk altijd variabele waar we echt geen invloed op hebben.

    Indien deze situatie voortduurt tot september (of langer) gaan er bedrijven op de fles, ontslagen wat gevolgen heeft voor betalen huur/hypotheek. Zodra dan de huizenprijzen dalen hebben banken een probleem en komt er een financiële crisis overheen.

    In de VS gaat het al die kant op. 30% van de Amerikaanse huurders heeft de huur april niet betaald (in NY lag dit op 40%). Mei wordt nog zwaarder en juni zal iedereen grotendeels door spaargelden heen zijn. Dit is ook een van de redenen dat protesten losbarsten. Het vangnet in de VS is immers minder goed dan hier in Nederland.

    Er zijn circa 4 scenario's:

    1: Meest gunstigste uiterlijk september is er een werkend medicijn en vaccin
    welke in jan/feb/mrt 2021 grootschalig te verkrijgen is voor iedereen.


    2: Gemiddeld scenario dat we rond december of januari duidelijkheid hebben over
    een vaccin/medicijn. Welke voor de zomer voor iedereen toegankelijk is (mei)

    3: pessimistisch scenario dat grootschalige testen tegenvallen waardoor we
    komende zomer nog geen goed vaccin én medicijn hebben.

    4: Meest pessimistische scenario dat we richting de 1,5 a 2 jaar gaan voordat
    er een medicijn/vaccin is en grootschalig toepasbaar.

    Elk scenario heeft zo zijn eigen gevolgen voor werkgelegenheid, huizenprijzen, economie, staatsschuld etc.

    Als je trouwens bedenkt dat onze minister van Financiën Hoekstra deze week al voorzichtig het woord "bezuinigingen" liet vallen dan is dat wel zorgwekkend als je alle 4 de opties leest.

    Komende Prinsjesdag kunnen er simpel weg geen maatregelen komen in het kader van bezuinigingen. We moeten juist meer uitgeven. Dit in combinatie met lastenverlichting bedrijven/burger.

    Verder bezuinigen kan in 2022 of eigenlijk 2023 wel weer.

  4. Sleutel13 2 mei 2020 15:25
    quote:

    tjongejonge schreef op 2 mei 2020 14:28:

    [...]

    Een kat in het nauw maakt rare sprongen...
    SA is feitelijk niet veel meer dan een woestijn met veel olie.
    Wat moet men aldaar zonder of met te lage olie-opbrengsten?
    Heeft SA (en Rusland) in die zin eigenlijk wel een keus om USA-schalie ongemoeid te laten?

    Er is een olie-oorlog gaande en COVID-19 lijkt sommige partijen griezelig goed uit te komen...

    SA is niet in staat om oorlog te voeren tegen de industrie van de VS, gezien de VS de ''bodyguard'' is van SA. Er is zo veel turbulentie aan de hand dat het moeilijk wordt om in te schatten welke landen nou precies belangen heeft in de strategie van de prijzenoorlog tussen SA en RU. SA wilde in eerste instantie een productieverlaging om stabielere prijzen te krijgen waarop RU dit weigerde. Toen barstte de hel los. Het kan ook een beweging van RU en China zijn om de VS onderuit te halen.

  5. Pensioenpot 2 mei 2020 15:30
    quote:

    Sleutel13 schreef op 2 mei 2020 15:13:

    [...]

    Daar haal ik ook mijn informatie uit en kan nergens een vermindering 40 miljoen vaten vinden.
    Je Quote wederom verkeerd. TRIEST.

    In het artikel staat 29 miljoen vaten in april.

    Ik had het over 30-40 miljoen. Niet 40 of minimaal 40.

    Wacht maar gewoon even de komende weken af en de verdere berichtgeving. Komt vanzelf het bericht dat de eerdere ramingen te voorzichtig waren en dat we boven de 29 miljoen uit zijn gekomen (binnen de bandbreedte van 30-40 miljoen).

    Lekker IEX blijven lezen met mensen als Arend Jan Kamp en RTLZ kijken.

    Ik blijf rustig zelf stukken lezen, analyseren en daar mijn bevindingen op loslaten.

    Van mij mag een ieder geloven wat en wie hij wil. Ik hoef niemand over te halen of te overtuigen van mijn visie. Hoogstens kan ik deze delen als informatiebron. Wat een ander ermee doet laat mij verder koud, een ieder belegt met zijn/haar eigen geld. Ik hoef alleen van de mensen met een andere visie dan de mijne niet over een aantal maanden terug te lezen dat als hun ongelijk blijken te hebben dat het "verrassend is" en "niemand dit had kunnen zien aankomen".

  6. [verwijderd] 2 mei 2020 15:37
    Weet iemand wat dit betekent "2.9 $ billion earnings on a current cost of supplies basis (CS)".
    Maar wat bedoelen ze hiermee precies te zeggen? Betekent dit dat het op basis van de huidige olieprijzen dit de verdiensten zouden zijn?

    Op de website staat:
    CCS earnings is a non-GAAP measure which excludes the effect of changes in the oil price on inventory carrying amounts, after making allowance for the tax effect. On this basis, the purchase price of volumes sold during the period is based on the current cost of supplies (CCS) during the same period, rather than on the historic cost calculated on a first-in, first-out (FIFO) basis. Therefore, when oil prices are decreasing, CCS earnings are likely to be higher than earnings calculated on a FIFO basis, and when prices are increasing, CCS earnings are likely to be lower than earnings calculated on a FIFO basis. Earnings by segment are also presented on a CCS basis. CCS earnings is the earnings measure used by the Chief Executive Officer for the purposes of making decisions about allocating resources and assessing performance. The current cost of supplies adjustment does not impact cash flow from operating activities in the Consolidated Statement of Cash Flows. The reconciliation of CCS earnings to net income is provided above.
  7. [verwijderd] 2 mei 2020 16:01
    Ff een olie gerelateerd vraagje:

    Ben sinds kort begonnen met aankopen van wat olie aandelen maar zoek een referentiepunt ivm mijn aandelen.
    Deze heb ik aangekocht => ETFS 2x Daily Long WTI Crude Oil www.investing.com/etfs/etfs-leveraged...

    Welke kan ik het beste als referentie gebruiken voor mijn aandelen?
    - WTI/USD - Crude Oil WTI Spot US Dollar www.investing.com/currencies/wti-usd
    - Crude Oil Contract www.investing.com/commodities/crude-oil

    Als ik de koersschommelingen vergelijk denk ik dat mijn aandelen het dichtst aanleunen bij de WTI/USD maar zeker ben ik niet ..

    Bedankt alvast!
  8. hhvdblom 2 mei 2020 16:04
    quote:

    Eric61 schreef op 2 mei 2020 15:32:

    Ik heb Nostradamus gelezen en wel eens over Jomanda (eng mens) gehoord maar ik denk dat Shell maandag helaas nog een stukje zakt. waiting in vain - Bob Marley
    Jomanda straalde water in. Andre van Duin zei tegen haar kan je niet gelijk de Rijn instralen dan ben je er vanaf.
    No Shell no cry - Bob Marley
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2124 2125 2126 2127 2128 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links