Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,015 24 apr 2024 17:38
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 33,955 - 34,230
  • 5.309.503 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2123 2124 2125 2126 2127 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 matad 2 mei 2020 12:15
    quote:

    Lammetod schreef op 2 mei 2020 11:19:

    [...]

    nee bewust aan gezet , zoals iedereen reageert over corona zou goed zijn als ze eens mee draaien ,en zien wat voor revalidatie die mensen nog tewachten staat ,maanden en wat ze nog psygiech mee maken ggaan vaak met kort ademmig in coma [ dit werkt door in de hersenen ] komen daarna uit de coma en dit werkt door . men denkt oo komen van de ic en lopen zo weg vergeet het maar
    Juist en daarom heb ik tegen mijn vrouw gezegd: laat mij nooit opnemen op de IC met corona. Nog jaren revalidatie en pijn en ellende. En dat op mijn leeftijd. Gedver moet er niet aan denken. Overigens hoeveel mensen overlijden er intussen niet die opgenomen hadden moeten worden of die niet naar het ziekenhuis durven? Meer dan die enkele sterfgevallen onder de 55 jaar. Overigens vind ik het nogal discriminerend om honderdduizenden euro's te besteden om iemand in een krakkemikkige toestand terecht te laten komen terwijl je voor hetzelfde geld honderden mensenlevens kunt redden.
    Groet en neem een stesolidje.
  2. Cavello 2 mei 2020 12:17
    quote:

    matad schreef op 2 mei 2020 12:15:

    [...]

    Juist en daarom heb ik tegen mijn vrouw gezegd: laat mij nooit opnemen op de IC met corona. Nog jaren revalidatie en pijn en ellende. En dat op mijn leeftijd. Gedver moet er niet aan denken. Overigens hoeveel mensen overlijden er intussen niet die opgenomen hadden moeten worden of die niet naar het ziekenhuis durven? Meer dan die enkele sterfgevallen onder de 55 jaar. Overigens vind ik het nogal discriminerend om honderdduizenden euro's te besteden om iemand in een krakkemikkige toestand terecht te laten komen terwijl je voor hetzelfde geld honderden mensenlevens kunt redden.
    Groet en neem een stesolidje.
    Het hoort hier te gaan over shell niet corona toch
  3. Underdog 2 mei 2020 12:27
    Misschien is Shell de concurrenten wel een stapje voor.. dat zal pas geweten zijn als de volledige impact van corona op de wereld economie duidelijk wordt. Ik kan me echt niet voorstellen dat achter de keuze voor divi verlaging geen strategisch plan zit. Exxon en BP bijvoorbeeld blijven zich verder in schuld werken. Shell zal hier waarschijnlijk sterker uitkomen dan de rest. Kappen in dividend is voor de overigen ook bijna een zekerheid.

    www.google.com/amp/s/seekingalpha.com...
  4. Pensioenpot 2 mei 2020 12:43
    quote:

    Tsja... schreef op 1 mei 2020 21:38:

    [...]

    Jeff Currie

    27 april

    www.youtube.com/watch?v=sfgb-VM2bXc

    Kan jij iets recenters laten zien waar hij zegt dat olie de komende maanden het veel lager gaat?

    Amrita Sen

    28 april

    www.bloomberg.com/news/videos/2020-04...

    De analisten van Goldman voorspellen voor de tweede helft van 2021 prijzen van $60.

    www.barrons.com/articles/oil-stocks-e...

    www.cnbc.com/2020/04/23/goldman-sachs...

    Je moet niet bijdehand doen.

    Heb het filmpje eens zitten luisteren van 28 April.

    Hij zegt toch duidelijk "Het is echt nog te vroeg om te kopen" " ik verwacht veel volatiliteit en grote pieken naar beneden" "we zullen bewegingen gaan zien 30-40 procent omhoog en naar beneden"

    Misschien is een cursus Engels iets voor u en moet u zelf niet zo bijdehand doen.

    Nu praat u ineens over Q2 2021 en 60 dollar. U heeft mij nooit horen zeggen dat we in 2021 nog op 20-40 dollar per vat staan.

    Cursus lezen en Engels is dus wel raadzaam voor u.
  5. Pensioenpot 2 mei 2020 13:04
    quote:

    La Raza schreef op 2 mei 2020 12:02:

    Thanks Pensioenpot,

    Deel jij de mening van GS, maw zie jij volgend jaar ook een koers van $ 60 pb als mogelijk/realistisch?

    [...]
    GS praat over de 2e helft van 2021. Dat is dus half/eind Q2 en loop Q3 2021.

    Dat de olie volgend jaar in de periode Q2 - eind Q4 schommelt tussen de 50 dollar aan de onderkant en 68 dollar aan de bovenkant acht ik realistisch.

    Om deze koersen dit jaar al te verwachten acht ik veel minder realistisch.

    Sommige zetten mij weg als gekkie als ik aangeef dat de overproductie (vraag/aanbod) z'n 30 miljoen kan bedragen en wellicht wel meer. Als dit echt significant lager zou liggen op 10-15 miljoen waarom zien we dit dan niet terug in de olieprijs nu per 1 mei 10 miljoen vaten minder wordt opgepompt?

    Gemiddeld woon/werk verkeer is 19km ( bron: www.rtlz.nl/life/artikel/5026381/woon... )

    Mensen die kort bij wonen zullen eerder lopend/fietsend of desnoods een scooter nemen. Mensen die verder weg wonen de auto. Er werken nu redelijk wat mensen thuis of zitten zonder werk thuis. De auto's die je nu ziet rijden zijn veelal mensen die naar een winkel gaan o.i.d. dan praat je over ritjes van gemiddeld maximaal 5 km. (in meeste steden en dorpen zelfs minder) en dit doen veel mensen ook niet dagelijks maar hooguit paar keer per week.

    Er wordt dus veel minder getankt. Veel vliegtuigen staan aan de grond. Fabrieken staan stil of draaien minder.

    Het gebruik van olie en daarmee de vraag ligt echt veel lager dan sommige hier suggereren (zonder bronvermelding).

    De onzekerheid voor veel mensen (komt mijn baan dit jaar nog terug zoals in de horeca, of behoud ik mijn baan nu mijn werkgever minder omzet draait) gaat ook niet meehelpen aan de bestedingen.

    Komende maanden blijft de olieprijs echt nog wel laag en zal niet boven de 40 dollar uitkomen (dat is al hoog maar zou wel kunnen als de productie echt wordt aangepakt of bestrijding tegen corona sneller gaat dan we nu verwachten.

    In 2021 zal er hoogst waarschijnlijk een vaccin zijn alsmede medicatie (wellicht zelfs meerdere). De 1,5 meter samenleving zal dan langzaam verdwijnen waardoor men weer vertrouwen krijgt, meer gaat consumeren en men weer baanzekerheid heeft.

    Je moet niet vergeten dat nu 20% van de Amerikanen werkloos is. Hierbij zitten illegale migranten die werkloos zijn niet bij. Daarnaast hebben een aantal staten al aangegeven de toestroom niet aan te kunnen en veel aanvragen nog niet behandeld te hebben. Werkloosheid daar loopt dus verder op naar 25-30 procent.

    Ondertussen demonstreren Amerikanen dat ze willen dat de maatregelen stoppen. Trump is hier gevoelig voor en als staten weer open gaan (moeten gouverneurs wel instemmen) dan ligt een 2e golf besmettingen op de loer.

    Als je nu A kan komen voor rond de 14 euro of B rond de 13 gewoon kopen. Eind volgend jaar zal de olieprijs herstelt zijn naar minimaal 50 dollar en naar alle waarschijnlijkheid ook 60 dollar. Veel hoger zal het niet worden want te hoge olieprijzen is Trump ook niet blij mee.

    Het enige gevaar wat nog roet in het eten kan gooien is als we een zware recessie krijgen waarbij door werkloosheid de huizenmarkt/huizenprijzen ook weer met 10-20 procent daalt. Dat is meer als als als.

    Globaal ziet het er binnen 6-8 maanden ongunstig uit en 8-14 maanden een stuk gunstiger.
  6. [verwijderd] 2 mei 2020 13:30
    quote:

    Pensioenopbouw schreef op 2 mei 2020 12:02:

    Shell beslaat een groot deel van mijn portefeuille. Nu inwisselen tegen een ander aandeel en welk aandeel.
    Tech - het heeft bij mij ook even geduurd eer ik het licht zag maar heb er tot nu toe geen spijt van.
    Eind januari voor € 75k aan RDS en ING verkocht. Helaas toen niet mijn hele porto gedumpt. Heb inmiddels ritjes ASML/Philips/Prosus gemaakt. Hopelijk ben ik sterk genoeg om ze nu gewoon vast te houden.
  7. Underdog 2 mei 2020 13:31
    Shell draait met deze beslissing tenminste breakeven of winst over de rest van het jaar. Dat kan van dividend volhouders niet gezegd worden. Eens zien wie er dan lacht als saudis en russen hun uitrookspelletje nog wat verlengen. En als er geld over is, is shell de eerste om te investeren in de toekomst wat voor elke oliemaatschappij de enige weg tot overleven is.
  8. forum rang 4 tjongejonge 2 mei 2020 13:49
    Nostradamus had het al voorspeld, het gevaar komt uit het oosten ;-)

    China laat oog op (verzwakte) Nederlandse bedrijven vallen;

    nos.nl/artikel/2332506-china-laat-oog...

    Hmmm....blijkens de laatste berichtgevingen is Donald Trump is er heilig van overtuigd dat het virus van oorsprong uit een chinees laboratorium komt...

    Wanneer zou een bericht worden verspreid dat Aramco z'n oog op ons beurspareltje heeft laten vallen..?

  9. Sleutel13 2 mei 2020 14:00
    quote:

    tjongejonge schreef op 2 mei 2020 09:09:

    De Saudische olieminister Khalid Al-Falih heeft er in een interview met zakenkrant Financial Times nadrukkelijk op gezwezen dat buitenlandse expansie voor Aramco van vitaal belang is.

    Verder zei de man dat de wereld in de toekomst “de speeltuin” van Aramco zal worden.
    (Shell feitelijk dus ook als een speeltje weggezet....)
    Tot dat er een nieuwe Arabische lente komt en zij tien kleuren stront in hun broek schijten vanwege de hyper moderne militaire macht die door het westen ingezet kan worden. Je vergeet heel snel hoe SA de VS smeekte om hulp toen Saddam met zijn leger de grens passeerde.

    In die zin heeft SA met zijn Aramco helemaal geen leverage op de wereldpolitiek, tenzij ze een groen signaal krijgen van iemand. En die iemand is zeker niet SA zelf.
  10. Vol in de olie 2 mei 2020 14:15
    Pensioenopbouw:
    Shell beslaat een groot deel van mijn portefeuille. Nu inwisselen tegen een ander aandeel en welk aandeel.

    Heb wat meer vertrouwen in een van de grootste bedrijven ter wereld. RDS is al jaren bezig om minder afhankelijk te zijn van olie. Waterstof is de toekomst, en laat RDS nou straks de grootste waterstof producent zijn. Bijkopen, een aardig dividend bijschrijven, en ook nog een aardige koerswinst, wat wil je nog meer. Je moet wel even geduld hebben !
  11. forum rang 4 tjongejonge 2 mei 2020 14:28
    quote:

    Sleutel13 schreef op 2 mei 2020 14:00:

    [...]

    Tot dat er een nieuwe Arabische lente komt en zij tien kleuren stront in hun broek schijten vanwege de hyper moderne militaire macht die door het westen ingezet kan worden. Je vergeet heel snel hoe SA de VS smeekte om hulp toen Saddam met zijn leger de grens passeerde.

    In die zin heeft SA met zijn Aramco helemaal geen leverage op de wereldpolitiek, tenzij ze een groen signaal krijgen van iemand. En die iemand is zeker niet SA zelf.
    Een kat in het nauw maakt rare sprongen...
    SA is feitelijk niet veel meer dan een woestijn met veel olie.
    Wat moet men aldaar zonder of met te lage olie-opbrengsten?
    Heeft SA (en Rusland) in die zin eigenlijk wel een keus om USA-schalie ongemoeid te laten?

    Er is een olie-oorlog gaande en COVID-19 lijkt sommige partijen griezelig goed uit te komen...

  12. [verwijderd] 2 mei 2020 14:29
    quote:

    Pensioenpot schreef op 2 mei 2020 12:43:

    [...]

    Heb het filmpje eens zitten luisteren van 28 April.

    Hij zegt toch duidelijk "Het is echt nog te vroeg om te kopen" " ik verwacht veel volatiliteit en grote pieken naar beneden" "we zullen bewegingen gaan zien 30-40 procent omhoog en naar beneden"

    Misschien is een cursus Engels iets voor u en moet u zelf niet zo bijdehand doen.

    Nu praat u ineens over Q2 2021 en 60 dollar. U heeft mij nooit horen zeggen dat we in 2021 nog op 20-40 dollar per vat staan.

    Cursus lezen en Engels is dus wel raadzaam voor u.
    Het filmpje van 28 april is een zij en ze zegt dat helemaal niet, dus ik weet niet waar jij hebt leren lezen, maar als u dat kan zeggen dan weet ik in ieder geval waar ik niet moet zijn voor die leescursus.

    Ik zeg zelf op 1 mei 18:10 ook dat het te vroeg is om te kopen, waarmee ik bedoel Shell kopen vanwege het uitstappen van teleurgestelde Shell aandeelhouders wegens het schrappen van het dividend.

    Currie zegt op 27 april dat we in een 'infliction phase' zitten waarbij er de komende weken veel volatiliteit in de olieprijs zal zitten. Hij zegt echter niks over de prijs voor oliemajors zoals Shell.

    Gelukkig zeg je ook dat de olieprijs de tweede helft volgend jaar best op $60 kan staan en eind dit jaar op $40. Dan kan je ook wel inschatten wat de koers van Shell aan het eind van dit jaar en die van volgend jaar is. Dan is zoals je aangeeft een koers van rond de €13-14 een mooi instapmoment. Als we de koers van NY overnemen dat staat de koers morgen al rond de €14.

    Dat was de reden van mijn eerdere reacties. Als jij eerder aangeeft dat het nog maanden slecht is, terwijl je nu aangeeft dat er morgen misschien al een koopmoment is dan vind ik dat moeilijk te rijmen. Niet omdat ik je niet serieus neem, maar omdat ik je wel serieus neem, want anders zou ik er waarschijnlijk niet op reageren. Voortaan zal ik niet meer op je reageren, omdat je zo aangebrand reageert.

    Overigens zeg je dat de olieprijzen volgend jaar niet veel verder kunnen stijgen dan $50-60 omdat Trump dat niet wil. Eind van dit jaar zijn er verkiezingen in de VS en Biden ligt nu dik voor in de peilingen.

    www.forbes.com/sites/daneberhart/2020...

    Aan de andere kant, ik wil nog gewoon Shell kopen, dus je hebt helemaal gelijk en blijf vooral de komende twee weken vooral verkopen mensen! ;-)
  13. [verwijderd] 2 mei 2020 14:38
    quote:

    Vol in de olie schreef op 2 mei 2020 14:15:

    Pensioenopbouw:
    Shell beslaat een groot deel van mijn portefeuille. Nu inwisselen tegen een ander aandeel en welk aandeel.

    Heb wat meer vertrouwen in een van de grootste bedrijven ter wereld. RDS is al jaren bezig om minder afhankelijk te zijn van olie. Waterstof is de toekomst, en laat RDS nou straks de grootste waterstof producent zijn. Bijkopen, een aardig dividend bijschrijven, en ook nog een aardige koerswinst, wat wil je nog meer. Je moet wel even geduld hebben !
    Entry level van waterstof productie is een stuk lager dan van olie winning en raffinage. Gechargeerd, iedere bl kan het maken al zijn er meerde methodes om waterstof te produceren.

    Per saldo kans op veel meer concurrentie. Goed voor de consument, maar de kans op goud geld voor de producent ligt anders.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2123 2124 2125 2126 2127 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links