Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,260 15 apr 2024 17:39
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 1,254 - 1,286
  • 1.631.754 Gem. (3M) 2,2M

April 2020

1.771 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. dino1. 29 april 2020 12:34
    voor de optimisten toch even een kanttekening over de nog te publiceren Q1 cijfers en outlook 2020. Het kan zomaar zijn dat er een significant volumeverlies zal zijn bij direct mail. En dan vooral binnen het net "gekochte" Sandd volume dat vooral uit reclamepost bestond. Wel zal de gemiddelde prijs bij Mail stijgen maar overall zal er denk ik sprake zijn van volume en omzet verlies bij Mail. In Q1 nog beperkt maar vanaf Q 2 volledig zichtbaar. Of de groei bij pakketten dit verlies zal compenseren is nog de vraag gezien de gestegen kosten bij pakketten. Dat is denk ik de reden dat men de outlook voor 2020 bevestigd heeft. Dat is onder de huidige omstandigheden een solide resultaat maar geeft weinig hoop op veel upside qua resultaat (Quote PostNL persbericht: voortbouwend op een solide eerste kwartaal blijft PostNL zich inzetten om de afgegeven verwachting voor de genormaliseerde EBIT tussen € 110 miljoen en € 130 miljoen in 2020 te halen). Hoop doet leven maar we hebben te maken met een bedrijf dat de hoop regelmatig de grond in heeft geslagen....
  2. Koindraak 29 april 2020 12:37
    quote:

    analyse_A3CD schreef op 29 april 2020 11:07:

    Ook binnen afd. Post is het veel drukker dan normaal in deze Corona tijd.
    Allemaal tijdelijk! Winst gaat naar pensioen en personeel.

    Over een paar maanden weer orde van de dag en de aandeelhouders krijgen weer niks,behalve een mooie koersdaling.
  3. analyse_A3CD 29 april 2020 12:53
    quote:

    Koindraak schreef op 29 april 2020 12:37:

    [...]

    Allemaal tijdelijk! Winst gaat naar pensioen en personeel.

    Over een paar maanden weer orde van de dag en de aandeelhouders krijgen weer niks,behalve een mooie koersdaling.
    Ja, het is maar hoe je het bekijkt.
    Je hebt mensen die het optimistisch bekijken, maar je hebt ook zenuwpezen, zwartkijkers en zieleknijers!
  4. GéGé 29 april 2020 13:07
    quote:

    B.Legger schreef op 29 april 2020 12:37:

    ThomasC
    [...]

    Dat is een actieprijs tot 1 mei. Daarna weer gewoon 4,30 voor DHL pakje.

    Bedankt. Wist dit niet. Zie wel dat het op DHL punt hier erg druk is.

    Vreemd moment om zo'n actie te starten, hadden ze zeker al helemaal in de steigers staan vóór de Coronaperikelen.

    Geeft wel aan dat ze marktaandeel willen winnen en bereid zijn om daarop (tijdelijk) behoorlijk verlies te lijden.
  5. Koindraak 29 april 2020 13:13
    quote:

    Porto Quick schreef op 29 april 2020 13:06:

    De wereld is veranderd sinds Covid 19, er zal definitief door veel meer mensen online besteld worden , dus alle bezorgdiensten waar ook ter wereld plukken daar de vruchten van.
    De wereld valt gewoon weer terug naar zijn oude gewoontes. Mensen willen niet thuis zitten om te wachten op een pakketje maar gezellig de stad in om gelijk een terrasje te pakken.
  6. forum rang 4 Gaston Lagaffe 29 april 2020 13:43
    quote:

    dino1. schreef op 29 april 2020 12:34:

    Dat is denk ik de reden dat men de outlook voor 2020 bevestigd heeft. Dat is onder de huidige omstandigheden een solide resultaat maar geeft weinig hoop op veel upside qua resultaat (Quote PostNL persbericht: voortbouwend op een solide eerste kwartaal blijft PostNL zich inzetten om de afgegeven verwachting voor de genormaliseerde EBIT tussen € 110 miljoen en € 130 miljoen in 2020 te halen). Hoop doet leven maar we hebben te maken met een bedrijf dat de hoop regelmatig de grond in heeft geslagen....
    Interessant zal zijn of PostNL het aandurft, - ALS - de resultaten beter zijn dan geprognotiseerd, om dit duidelijk aan te geven. Men is hier zeer voorzichtig mee. In het verleden was hier ook alle reden toe. Probleem blijft dat als velen te optimistisch zijn en de resultaten conform / iets boven verwachting, het aandeel toch afgewaardeerd zal worden. Ik ben benieuwd of de "positivo's" bij presentatie Q1 cijfers (4 mei) tevreden zullen reageren.
  7. Vocht 29 april 2020 13:51
    quote:

    Koindraak schreef op 29 april 2020 13:13:

    [...]

    De wereld valt gewoon weer terug naar zijn oude gewoontes. Mensen willen niet thuis zitten om te wachten op een pakketje maar gezellig de stad in om gelijk een terrasje te pakken.
    Denk dat je je hier op verkijkt. Ik shop liever electronica en kleding online sinds jaren. Te luide muziek in kledingzaken en tokkies in de mediamarkt vind ik allemaal maar niks.
  8. [verwijderd] 29 april 2020 13:53
    quote:

    Koindraak schreef op 29 april 2020 13:13:

    [...]

    De wereld valt gewoon weer terug naar zijn oude gewoontes. Mensen willen niet thuis zitten om te wachten op een pakketje maar gezellig de stad in om gelijk een terrasje te pakken.
    Vanavond komen de cijfers van Amazon. Deze cijfers geven een inkijk in het aantal bestellingen in de one line wereld. Deze kan je dan weer vertalen in de bezorgers.. En misschien komt Amazon wel met verwachtingen voor de rest van het jaar. Want het 1e kwartaal zal nu wel ongeveer in -geprijsd zijn. Nu nog de slagroom op het toetje door de toekomst te kunnen voorspellen.
  9. forum rang 4 Tartessos 29 april 2020 13:53
    Bedrijven als PostNL zijn goede en degelijke bedrijven. Geleid door degelijke, niet al te ambitieuze, oud politici of Overheid gerelateerde managers. Dat lijkt niet spannend en ja .... er zullen geen top doelen worden gesteld, dat klopt.

    Maar wat is wel de bedoeling?
    Overheid wil graag dat de Postwet nagekomen wordt. Dit is een van de infrastructuren in Nederland die wettelijk geregeld moeten zijn. PTT deed dit vroeger, nu PostNL.

    Zijn er geen andere partijen die dit zouden kunnen doen?
    Zeker wel, maar van oudsher ligt het bij PostNL.
    PostNL heeft van oudsher ook een enorm distributie netwerk. Het bedrijf is veel waard. Loopt voor op andere bedrijven.
    PostNL kan niet “los gaan” en andere bedrijven kapot concurreren. PostNL kan dat met gemak doen. ACM zou dit tegengaan vanwege oneerlijke concurrentie.

    In plaats daarvan geeft PostNL andere bedrijven de ruimte. Ruimte om zich te ontwikkelen, op te lijnen met PostNL en een eerlijk “gevecht” te voeren.

    Hetzelfde heeft jaren geleden plaatsgevonden in de Energiebranche. Bedrijven als Eneco en andere ex-overheid gerelateerde bedrijven hebben in beginsel nieuwkomers ook hun gang laten gaan. VandeBron, Energie direct, Budget energie etc etc en meer van dit soort particuliere aanbieders schoten als paddestoelen uit de grond.

    Toen de kleinere energie bedrijven hard op weg waren hun aandeel agressief te veroveren hielden de Eneco’s en Nuon’s zich in. Er werd - volgens mij ACM proof - een eerlijke verdeling van de markt gerealiseerd.

    Een paar erna hoorde je dat de Overheid gerelateerde ondernemingen werden verkocht aan grote buitenlandse ondernemingen (Zweden en Japan) voor interessante bedragen.

    Mijn visie is datanetwerk met PostNL dezelfde weg op gaat. PostNL gaat overgenomen worden door een interessante - maar belangrijker is een betrouwbare - speler.
    Wie of wat weet ik niet. Een ding weet ik wel. Degene die het overneemt koopt een degelijk bedrijf met kant en klaar omzet en marktaandeel tegen een marktconforme prijs. En voor de overheid geldt dat men verzekerd is van uitvoering Postwet.

    Vasthouden dus die aandelen.
  10. forum rang 5 Cerburus 29 april 2020 13:57
    quote:

    Gaston Lagaffe schreef op 29 april 2020 13:43:

    [...]Interessant zal zijn of PostNL het aandurft, - ALS - de resultaten beter zijn dan geprognotiseerd, om dit duidelijk aan te geven. Men is hier zeer voorzichtig mee. In het verleden was hier ook alle reden toe. Probleem blijft dat als velen te optimistisch zijn en de resultaten conform / iets boven verwachting, het aandeel toch afgewaardeerd zal worden. Ik ben benieuwd of de "positivo's" bij presentatie Q1 cijfers (4 mei) tevreden zullen reageren.
    als ik positief kan reageren zal ik dat ook zeker doen a.s maandag :)

    Zelf verwacht ik zoals zovaak bij PostNL een 'mixed bag' concreet over Q1 een forse omzetstijging gepaard met minder winst. Zoals ik al eerder zie ben ik ook benieuwd naar de status van Nexive and wat er nou uit het 'pensioengesprek' is gekomen en hopelijk ook een doorkijkje naar wat onze ratio momenteel is en wanneer men verwacht weer aan dividend te denken (ergens 2021?)

    Maar mocht PostNL gewoon binnen de gestelde bandbreedtes presteren, ziet het er gewoon goed uit voor 2021.
    Ik zie dit aandeel echt wel richting 2-3 euro gaan in die periode. Maar af we onder dit management ooit de 4-5 euro weer gaan zien? Nou... nee.
  11. forum rang 6 Krentenmenten 29 april 2020 14:04
    quote:

    Koindraak schreef op 29 april 2020 13:13:

    [...]

    De wereld valt gewoon weer terug naar zijn oude gewoontes. Mensen willen niet thuis zitten om te wachten op een pakketje maar gezellig de stad in om gelijk een terrasje te pakken.
    Als je specialisten met persoonlijke 'fysieke' service bedoelt, dan deel ik je mening. Overigens heeft het bedrijf Ziengs een mooi combi-model. Je koopt het online, en je kan het eventueel retouren via de post of in de dichtbij zijnde Ziengs schoenenwinkel.
  12. forum rang 6 charlieb 29 april 2020 14:56
    quote:

    Cerburus schreef op 29 april 2020 13:57:

    [...]

    als ik positief kan reageren zal ik dat ook zeker doen a.s maandag :)

    Zelf verwacht ik zoals zovaak bij PostNL een 'mixed bag' concreet over Q1 een forse omzetstijging gepaard met minder winst. Zoals ik al eerder zie ben ik ook benieuwd naar de status van Nexive and wat er nou uit het 'pensioengesprek' is gekomen en hopelijk ook een doorkijkje naar wat onze ratio momenteel is en wanneer men verwacht weer aan dividend te denken (ergens 2021?)

    Maar mocht PostNL gewoon binnen de gestelde bandbreedtes presteren, ziet het er gewoon goed uit voor 2021.
    Ik zie dit aandeel echt wel richting 2-3 euro gaan in die periode. Maar af we onder dit management ooit de 4-5 euro weer gaan zien? Nou... nee.

    Alleen bij een vijandige overnamebod zal je mss wel weer die 4-5 euro zien, inderdaad anders niet. Je mag al blij zijn als je weer eens die 2 euro op de borden ziet voor onze PostNl, en dat is nog een lange weg te gaan. Hoop nu eenkeer dat as maandag PostNl de aandeelhouders gaat verrassen met een stijging ipv een daling, maar ik ben er bang voor, normaal zakt de koers altijd in elkaar als Madamme Pollepop gaat spreken...helaas...
    Charlie
  13. Dangr 29 april 2020 15:38
    quote:

    Koindraak schreef op 29 april 2020 13:13:

    [...]

    De wereld valt gewoon weer terug naar zijn oude gewoontes. Mensen willen niet thuis zitten om te wachten op een pakketje maar gezellig de stad in om gelijk een terrasje te pakken.
    Je kan ook alleen op het terras zitten en dat pakketje nog steeds laten bezorgen. Ideale combinatie!
  14. forum rang 5 Jeliazkov 29 april 2020 16:03
    quote:

    charlie b schreef op 29 april 2020 14:56:

    [...]
    Alleen bij een vijandige overnamebod zal je mss wel weer die 4-5 euro zien, inderdaad anders niet. Je mag al blij zijn als je weer eens die 2 euro op de borden ziet voor onze PostNl, en dat is nog een lange weg te gaan. Hoop nu eenkeer dat as maandag PostNl de aandeelhouders gaat verrassen met een stijging ipv een daling, maar ik ben er bang voor, normaal zakt de koers altijd in elkaar als Madamme Pollepop gaat spreken...helaas...
    Charlie
    Ben ik niet met je eens, Charlie.
    Die 2 is nog ' maar' 33 procent stijging nu terwijl dit nog maar een paar weken meer dan 100 % was.
    Daarnaast: stel nou eens dat deze kerstperiode dit jaar aanhoudt (aannemelijk) en vanaf volgend jaar de verwachtingen eindelijke eens waargemaakt gaan worden met een flinke blijvende steun in de rug van dat wat nu gaande is met een winst van pakweg 40 cent per aandeel.... welke koers zou daar bij horen met een (gematigd) positieve outlook en ongetwijfeld ook wel weer eens geluiden over een overname? Dan zit ik meer aan een 4 of een 5 dan aan een 2 te denken.

  15. forum rang 4 Yes we can 29 april 2020 16:14
    quote:

    Jeliazkov schreef op 29 april 2020 16:03:

    [...]

    Ben ik niet met je eens, Charlie.
    Die 2 is nog ' maar' 33 procent stijging nu terwijl dit nog maar een paar weken meer dan 100 % was.
    Daarnaast: stel nou eens dat deze kerstperiode dit jaar aanhoudt (aannemelijk) en vanaf volgend jaar de verwachtingen eindelijke eens waargemaakt gaan worden met een flinke blijvende steun in de rug van dat wat nu gaande is met een winst van pakweg 40 cent per aandeel.... welke koers zou daar bij horen met een (gematigd) positieve outlook en ongetwijfeld ook wel weer eens geluiden over een overname? Dan zit ik meer aan een 4 of een 5 dan aan een 2 te denken.

    De 2 zal inderdaad binnen de paar maanden op de koersborden staan, dat is gewoon een zekerheid nu. Stijging naar 3 verwacht ik tegen einde jaar...
  16. forum rang 5 Jeliazkov 29 april 2020 16:28
    quote:

    Yes we can schreef op 29 april 2020 16:14:

    [...]
    De 2 zal inderdaad binnen de paar maanden op de koersborden staan, dat is gewoon een zekerheid nu. Stijging naar 3 verwacht ik tegen einde jaar...
    Oei!
    ' Zekerheid' in 1 adem met PNL. :/

    Mn toenmalige partner verkocht haar huis een paar jaar terug en hield daar een aardig centje aan over. " Koop er aandelen Pnl voor! Lager dan 3 kan echt niet met dividend elk jaar weer!".

    Right.
1.771 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links