Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Binck in paniek?

32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 21 april 2020 11:45
    quote:

    Huppeldepepup schreef op 21 april 2020 07:32:

    Er is niet één voorwaarde.
    .
    Zo duidelijker?
    Het blijft juridisch hobbybroddelwerk. omdat je het verschil tussen algemene voorwaarden en productvoorwaarden misschien onbewust wel kent ("Er is niet één voorwaarde"), maar dat niet weet toe te passen. Het ad hommetje slaagt er ook niet in om te verhullen dat je er nog steeds niet in bent geslaagd om je eigen argument, waar artikel 10 wél over gaat, van een inhoudelijke onderbouwing te voorzien. Klok, klepel, en dan nog iets proberen te verduidelijken.

    Geldt dit alleen bij Binck, dus zonder richtsnoer van de AFM, dan maak je meer kans met o.a. de reglementen van de beurs waar de opties worden verhandeld, zoals die van Euronext. Ofwel reglementen van de beurs waarvan Binck identieke eigen opties lijkt te verhandelen, wanneer Binck opnieuw gebruik maakt van een "eigen" optiebeursje met flutspreads.

    Je zou zomaar gelijk kunnen hebben dat Binck ergens een fout maakte, en dat Binck misschien een terugstapmap mag opsturen, maar de winnende route is niet dat Binck blijkbaar ongewijzigde algemene voorwaarden niet had mogen wijzigen. Het is iets te simpel gedacht om "ergens iets" te vinden, en om dat vervolgens op "iets anders" toe te gaan passen. De moeite om mij iets te verduidelijken mag je je, in dit geval, besparen.

    Een betere insteek is dus dat je, onder vergelijkbare omstandigheden, op een openbare markt volwaardig en gelijkwaardig aan die markt moet kunnen deelnemen. Kan ik met €1 miljoen cash bij de Rabobank een langstlopende VDITM putoptie ING schrijven, dan moet dat bij Binck ook kunnen. Zelfs wanneer het "nepopties" van vriendjes van Binck zijn.

    Wat ik niet voor alle gevallen weet, is of hopen op 0% rendement door koersherstel een beter idee is dan alternatieven. Het risico van een short put is vergelijkbaar met het risico van gekochte aandelen, maar gekochte aandelen mag je langer dan 2 jaar houden. Om over het inspelen op dat koersherstel met long calls nog maar te zwijgen.

    Zoals al aangeven is de spread ook niet het beste argument van Binck, gelet op de werkwijze van het eerdere TOM MTF. Klanten €1 per contract minder laten betalen, maar overal verslechterde en gemaximaliseerde spreads die deze €1 verre overstegen.

    Artikel 10 gaat echter over algemene voorwaarden (inzake derivaten), en daarover heb je alleen maar volkomen irrelevant materiaal genoemd. Van e-mail tot en met "uitleg". Dat is niet de winnende route, tenzij je iets hebt waaruit blijkt dat dat specifieke document wél is aangepast. Tot dusverre is het je niet gelukt om die verandering in dat document aan te wijzen. Waarschijnlijk omdat díe voorwaarden niet zijn aangepast, maar dat heb ik verder niet bekeken.

    Vraag en klaag eventueel bij de AFM: www.afm.nl/nl-nl/consumenten/contact
  2. Huppeldepepup 28 april 2020 10:33
    Leefloon. Dank voor je uitleg. Blijkbaar jurist of anderszins goed onderlegd in de materie. Blijft dat dit een waardeloze actie is van Binck, die meer te maken heeft met het oplossen van hun eigen miscalculaties dan met het tegen zichzelf in bescherming nemen van onwetende particulieren. Door hun eigen problemen op te lossen, creëren ze voorheen niet bestaande voor mij. Weinig veranderd bij Saxo de laatste 10 jaar.
  3. forum rang 9 objectief 28 april 2020 10:40
    quote:

    Huppeldepepup schreef op 28 april 2020 10:33:

    Leefloon. Dank voor je uitleg. Blijkbaar jurist of anderszins goed onderlegd in de materie. Blijft dat dit een waardeloze actie is van Binck, die meer te maken heeft met het oplossen van hun eigen miscalculaties dan met het tegen zichzelf in bescherming nemen van onwetende particulieren. Door hun eigen problemen op te lossen, creëren ze voorheen niet bestaande voor mij. Weinig veranderd bij Saxo de laatste 10 jaar.
    Snel verder gaan met je beleggingsleven; veranderingen (meestal negatief) horen erbij.
  4. Turfbaas 28 april 2020 10:47
    Zit zelf ook bij Binck en schrijf ook af en toe puts. Niet langlopend overigens (niet langer dan een jaar) en de laatste keer was alweer in november. Kan iemand kort aangeven wat er precies is gewijzigd want van een mail of restricties is me niets bekend maar dat kan ook zijn omdat ik er niet mee te maken heb. Lange puts Galapagos is (zowel voor wat betreft de koers als voor wat betreft de sector) natuurlijk ook wel riskant maar dat is volledig terzijde en ieders eigen verantwoordelijkheid.
  5. Huppeldepepup 28 april 2020 10:58
    Binck staat geen handel meer toe in opties met een looptijd langer dan 2 jaar, en in opties die meer dan 50% in the money zijn. Voorbeeld: je kun geen put SBM 16 meer schrijven, zolang de koers van SBM onder de 10,67 staat. Dat lijkt me verstandig beleid. Waar het onhandig wordt is waar iemand een dergelijke positie al heeft lopen en hem graag wilt doorschuiven om het verlies niet nu te hoeven nemen, de uitoefenwaarde wat te verlagen en nog wat premie te incasseren. Dat kan nu niet meer. Binck dwingt je het verlies te nemen en ontneemt je de mogelijkheden het nog wat te verkleinen. Dat ze iemand niet een dergelijke positie laten innemen kan ik nog begrijpen. Dat ze het onmogelijk maken verder te handelen met een reeds bestaande positie is schandalig. Mij helpen ze er niet mee. Ik neem aan dat ze met name zichzelf in bescherming aan het nemen zijn.
  6. forum rang 7 hirshi 28 april 2020 12:02
    BinckBank heeft een grote toestroom van nieuwe klanten te verwerken gekregen.

    Maar deze broker is veel te weinig mededeelzaam over het prompt wijzigen van haar handelsvoorwaarden. Zo'n wijziging van de handelsvoorwaarden zou veel beter met de klant gecommuniceerd moeten worden dan nu het geval is.

    Het enige dat op het handelsplatform te vinden is is een bericht over de slechte bereikbaarheid voor de corona omstandigheden. Maar dat is geen excuus voor het uitblijven van berichtgeving die voor menige klant van belang is.
  7. Huppeldepepup 28 april 2020 12:28
    quote:

    Turfbaas schreef op 28 april 2020 10:47:

    Zit zelf ook bij Binck en schrijf ook af en toe puts. Niet langlopend overigens (niet langer dan een jaar) en de laatste keer was alweer in november. Kan iemand kort aangeven wat er precies is gewijzigd want van een mail of restricties is me niets bekend maar dat kan ook zijn omdat ik er niet mee te maken heb. Lange puts Galapagos is (zowel voor wat betreft de koers als voor wat betreft de sector) natuurlijk ook wel riskant maar dat is volledig terzijde en ieders eigen verantwoordelijkheid.
    Ik schrijf ook bij voorkeur niet te lang lopende opties. Soms kan het gebeuren, dat de optie in the money raakt. Dat los ik op met doorrollen tegen wat langere termijnen dan normaal en, indien mogelijk, tegen een iets lagere uitoefenwaarde. Zo verklein ik mijn risico (in absolute zin) en pak nog wat premie. Doe ik al sinds de 90'er jaren en ging altijd prima. Ook tijdens alle crashes die ik heb meegemaakt. Het grote verschil met nu is, dat nu Saxo de eigenaar is. Die heeft haar klanten toegestaan meer risico te nemen dan ze kunnen dragen (anderen dan ik), waardoor ze zelf in de problemen dreigen te komen. Dat wentelen ze nu o.a. op mij af. Blijkbaar heeft Saxo niet al teveel geleerd van de vorige bankencrisis. Een bank die je niet echt kunt aanbevelen derhalve. En als je er zit, sterk te overwegen om er weg te gaan.
  8. Huppeldepepup 28 april 2020 12:35
    Ik heb bij Binck altijd nog wat spaargeld staan om mijn uit putopties voortkomende verplichtingen, als dat echt niet meer vermijdbaar is, te kunnen nakomen. Spaargeld laten staan bij een bank met problemen (voor zover meer dan een ton, c.q. bij banken die niet onder het garantiestelsel vallen) is niet verstandig. Ook maar weghalen derhalve. En elders onderbrengen.
  9. forum rang 8 Leefloon 28 april 2020 12:43
    quote:

    Huppeldepepup schreef op 28 april 2020 10:58:

    Binck staat geen handel meer toe in opties met een looptijd langer dan 2 jaar, en in opties die meer dan 50% in the money zijn.
    ...
    Ik neem aan dat ze met name zichzelf in bescherming aan het nemen zijn.
    Die aanname is op niets gebaseerd. Met name de 50% suggereert juist dat het klanten zijn die wanhopig blijven vasthouden aan oude posities, waarbij overwegend kan gelden dat die klanten falen voor een stresstest en met doorrollen proberen om de boel boven water te houden. Jarenlang hopen op 0% rendement. Wat op een gegeven moment niet meer kan wanneer nieuwe uitoefenprijzen niet meer DITM zijn, en aan hun nagels hangende klanten dan alsnog diep kunnen vallen. Klanten die tegen zichzelf in bescherming worden genomen.

    Waarmee niet gezegd is dat ik ervoor ben, net zoals DeGiro weleens door ondergrenzen zakt. Het gat is de markt zit voor mij bij dat wat Binck ooit was: goed, goedkoop en gewoon. Zonder fratsen met Aldi-beurzen of huisregels.

    De invoering kan trouwens ook voor verbetering vatbaar zijn. An sich, zonder margin, is het risico van een DITM short put bijvoorbeeld identiek aan het risico van het houden van gekelderde aandelen.

    Niet iedereen hoeft tegen zichzelf in bescherming genomen te worden, dus het is niet nodig om hier te gaan benoemen dat je toevallig gisteren een langlopende put ING met uitoefenprijs €10 hebt geschreven, 200% gedekt met cash, zonder effectenkrediet.
  10. Huppeldepepup 28 april 2020 15:58
    quote:

    Leefloon schreef op 28 april 2020 12:43:

    [...]
    Die aanname is op niets gebaseerd. Met name de 50% suggereert juist dat het klanten zijn die wanhopig blijven vasthouden aan oude posities, waarbij overwegend kan gelden dat die klanten falen voor een stresstest en met doorrollen proberen om de boel boven water te houden. Jarenlang hopen op 0% rendement. Wat op een gegeven moment niet meer kan wanneer nieuwe uitoefenprijzen niet meer DITM zijn, en aan hun nagels hangende klanten dan alsnog diep kunnen vallen. Klanten die tegen zichzelf in bescherming worden genomen.

    Waarmee niet gezegd is dat ik ervoor ben, net zoals DeGiro weleens door ondergrenzen zakt. Het gat is de markt zit voor mij bij dat wat Binck ooit was: goed, goedkoop en gewoon. Zonder fratsen met Aldi-beurzen of huisregels.

    De invoering kan trouwens ook voor verbetering vatbaar zijn. An sich, zonder margin, is het risico van een DITM short put bijvoorbeeld identiek aan het risico van het houden van gekelderde aandelen.

    Niet iedereen hoeft tegen zichzelf in bescherming genomen te worden, dus het is niet nodig om hier te gaan benoemen dat je toevallig gisteren een langlopende put ING met uitoefenprijs €10 hebt geschreven, 200% gedekt met cash, zonder effectenkrediet.
    Op zich niet mee oneens. Alleen ben ik er niet voor dat Saxo voor mij gaat bepalen, wanneer het risico te groot wordt. Van doorrollen wordt het absolute risico niet groter. En als dat in combinatie kan met wat premie en een beetje verlagen van de uitoefenwaarde. Uit hun eigen mond verneem ik dat ze nogal zijn geschrokken van wat particulieren die hun posities niet meer konden beheersen. In zo’n geval blijven ze zelf in potentie met de schade zitten. Ze hadden beter moeten onderzoeken hoe bestand die klanten waren tegen grote schommelingen. Ik kan mijn posities aan. Kon ik ook in 2000 en 2008. Hun eigen tekortkoming brengt mij nu plots op het punt, dat ik posities moet sluiten, die ik helemaal niet wil sluiten. Tuurlijk kan ik niet bewijzen, dat ze dit vooral doen om hun eigen resultaten te beschermen. Dat ze klanten eerst wel en ineens niet meer toestonden dit soort constructies aan te gaan, blijkbaar zonder gedegen onderzoek, geeft wel te denken. Ik kan ze in 5 minuten aantonen, dat ik geen risico’s neem die ik niet aankan. Laat ze dat nou vragen en dat ook bij alle anderen die zo willen handelen doen. Dan zijn dit soort acties helemaal niet nodig. Als ze werkelijk in het belang van de klant zouden werken, zouden ze vast sommigen uit deze constructies houden, maar mij niet.
32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 +0,55%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links