Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,140 19 apr 2024 17:38
  • -1,040 (-4,30%) Dagrange 23,140 - 23,900
  • 402.519 Gem. (3M) 383,2K

Fugro - 2020

24.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 216 217 218 219 220 ... 1221 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Guus_Geluk 27 april 2020 16:00
    quote:

    JJJS schreef op 27 april 2020 11:20:

    Dit is een beleggingsforum en ik hoopte hier nuttige informatie te krijgen. Het tegendeel is waar, met die PM als trieste uitschieter. Krijg bij hem een beeld van een bleek jochie met een snottebel uit zijn neus, die vroeger op het schoolplein veel gepest is en nu hier zijn frustraties komt uitleven....ulla, ulla, ik zei het toch......wat een zielepoot!
    Ik heb het idee dat hij nog steeds, in zijn beperkte omgeving, gepest wordt.
  2. forum rang 6 Marcel H. 27 april 2020 16:09
    quote:

    JJJS schreef op 27 april 2020 11:20:

    Het valt mij op dat die PM alleen maar hier tevoorschijn komt als de koers naar beneden gaat. Dan slaat hij zich op de borst en sart anderen. Geweldig hoor als je je eigenwaarde hieruit moet halen.......

    Dit is een beleggingsforum en ik hoopte hier nuttige informatie te krijgen. Het tegendeel is waar, met die PM als trieste uitschieter. Krijg bij hem een beeld van een bleek jochie met een snottebel uit zijn neus, die vroeger op het schoolplein veel gepest is en nu hier zijn frustraties komt uitleven....ulla, ulla, ik zei het toch......wat een zielepoot!

    Ik kom hier voorlopig niet meer. Dit heeft geen bal met beleggen te maken maar is voer voor psychologen.
    Je krijgt hier op dit forum ook wel nuttige informatie. Het gaat om de interpretatie. Voorlopig heeft PM gelijk. En al vanaf 2021 bevindt de koers van Fugro zich in een duikvlucht. Het is geen incident.
  3. forum rang 6 Bergonzi_deleted 27 april 2020 16:10
    quote:

    Marcel H. schreef op 27 april 2020 15:30:

    [...]

    Ben je jaloers op zijn visie?
    Visie? Welke visie?
    Met zo veel verbale diarree klopt er altijd wel eens wat, al is het maar even .. en op die momenten komt meneer zijn eigen loftrompet blazen, daar kun je de klok op gelijkzetten.
    Ik moet hem nog betrappen op de eerste vorm van visie.. tenzij je geroeptoeter bedoelt ;-)
    Maar al met al is hij wel vermakelijk..
  4. forum rang 6 Bergonzi_deleted 27 april 2020 16:15
    quote:

    Marcel H. schreef op 27 april 2020 16:09:

    [...]

    Je krijgt hier op dit forum ook wel nuttige informatie. Het gaat om de interpretatie. Voorlopig heeft PM gelijk. En al vanaf 2021 bevindt de koers van Fugro zich in een duikvlucht. Het is geen incident.
    We waren al van 5,7 opgeveerd naar 11 en het zag er allemaal wel rooskleurig uit. PM was trouwens in geen velden of wegen te bekennen.

    Maar als PM de Corona-crisis heeft voorspeld, dan maak ik een diepe buiging .... dan kan hij zijn baantje bij de Aldi wel opzeggen en iets met aandelen gaan doen ;-)
  5. forum rang 4 Daarom 27 april 2020 16:41
    quote:

    Koindraak schreef op 27 april 2020 16:32:

    [...]

    Als je geduld heb ga je de 10 euro echt wel weer zien. Als het bedrijfsleven weer aan de gang gaat schiet dit aandeel omhoog.
    Het zit je niet mee! Bij PostNl short en hier long? Hahahaha

    Ik zit trouwens bij beide long! PostNL vergoed de laatste dagen veel!!
  6. forum rang 7 ff_relativeren 27 april 2020 16:55
    quote:

    boha schreef op 27 april 2020 16:51:

    als ik een shorter was en zie dat het aandeel al onwijs laag staat en ik weet dat er deze week cijfers komen dan is de gok dat we na de cijfers omhoog gaan groter dan nog een daling dus redelijkerwijs gesproken gaan de shorters de komende dagen afbouwen
    @ boha,

    ik kan je conclusie niet volgen ; omdat de beurskoers laag staat, gok jij dat de koers na de cijfers omhoog gaan .. en omdat jij dat gokt, concludeer je dat de shorters de komende dagen gaan afbouwen ?? Omdat jij gokt op een stijging ?
  7. MrBiggy 27 april 2020 17:03
    opbouw shorties zegt niets, zie afbouw wereldhave, gifbeker is nu wel een keertje leeg bij Fugro... Ongelukkige samenloop betreffende olie's.. heel gezond te snijden in vaste kosten.. tanks (shorties) beuken op het fundament (maar staat nog steeds)... intrinsieke waarde is nog okee... berust mij op vaste pijlers... o.a. 16+ longers.. mits Fugro niet weer met verassingen komt! Fugro bestaat al een lange ouwe tijd, teveel hoogmoed en groei?, daar zijn aandeelhouders snoeihard voor gestraft... en voor de broekies, neem eens een stevige borrel.. of ga in de zandbak spelen.
  8. forum rang 4 Daarom 27 april 2020 17:07
    quote:

    PGV schreef op 27 april 2020 16:53:

    [...]

    Ik zit dik in post nl, ingestapt op € 1,20, is echt koopje, nog steeds, voor de zomer op € 2,50.
    Mooie instap!! Ik ben gestaffeld ingestapt en vrij fors (gemiddelde inkoop 1,25). Ik denk ook dat PostNL te hard is afgestraft. Dat denk ik ook van Fugro, vandaar dat ik hier ook ben ingestapt (gemiddelde inkoop € 3,24). Bij Fugro hebben we helaas te maken met een groot en succesvol shortersgilde, bij Post NL gelukkig niet.

    Ik hoop dat de cijfers Fugro enige opluchting gaat geven tot een herstel. Voor de echte LT'ers hoop ik uiteraard dat de koers weer terug zal veren richting 10 en daarboven. Eerst de cijfers en de update maar eens afwachten.
  9. [verwijderd] 27 april 2020 17:40
    Beursblik: Fugro in zwaar weer
    15:28 27/04/2020

    (ABM FN-Dow Jones) De lage olieprijs en de coronacrisis hebben bij Fugro in het eerste kwartaal waarschijnlijk diepe sporen achtergelaten. Dit concludeerden analisten in aanloop naar de kwartaalupdate die de bodemonderzoeker donderdag voorbeurs publiceert.

    Circa de helft van de omzet van Fugro is gerelateerd aan de oliemarkt, becijferden analisten van Kepler Cheuvreux, eraan toevoegend dat de bodemonderzoeker zijn geld juist verdiend met diepwaterprojecten, terwijl de activiteiten op land nauwelijks winstgevend zijn. "Omdat diepwaterprojecten de hoogste kostprijs hebben, is dit segment vrij gevoelig voor de lage olieprijs", aldus Kepler.

    Begin april trok de bodemonderzoeker zelf al aan de bel door de outlook voor 2020 in te trekken vanwege de onzekerheden door de coronacrisis en de flink gedaalde olieprijzen.

    Fugro zei dat sommige projecten momenteel niet uitgevoerd kunnen worden zoals gepland, vanwege de toegenomen reisrestricties en lockdowns. Het concern benadrukte tevens dat offshore windprojecten een aanhoudende groei lieten zien, maar dat de pandemie vermoedelijk ook zal leiden tot een daling in de bouw- en infrastructuuractiviteiten, hetgeen deels gecompenseerd wordt door investeringsprogramma’s van de overheid.

    Zo werd bekend dat bij onderdeel Seabed Geosolution, dat in de etalage staat, projecten in zowel Brazilië als in Saoedi-Arabië zijn stilgelegd, waardoor de divisie met een leeg orderboek zit. Analist Quirijn Mulder van ING sprak van een enorme domper. In Brazilië gaat het volgens de analist om een vertraging, waar nog wel een compensatie voor geldt. Maar in Saoedi-Arabië is het annuleren van een groot project andere koek. "Dit was een groot project voor Seabed, maar die zal niet terugkomen en dat betekent een negatieve in plaats van positieve kasstroom", aldus ING. De bank heeft een koopadvies op Fugro.

    Fugro noemde de liquiditeitspositie recent nog sterk met meer dan 400 miljoen euro aan beschikbare faciliteiten en cash. Desondanks zei Fugro "significant" op de kosten te gaan besparen en de investeringen terug te schroeven.

    Tot de maatregelen behoren onder meer het bevriezen van salarissen en het aannemen van personeel, maar ook het terugbrengen van het personeelsbestand.

    Fugro zei eerder nog voor 2020 over alle marktsegmenten positief te zijn, vanwege de aanhoudende groei voor offshore wind, olie- en gas-infrastructuur. Het concern zei dit jaar het pad naar een winstgevende groeistrategie voort te zetten, evenals een verbetering van de winstmarge en de vrije kasstroom.

    Volgens analist Mulder is een moeilijke periode aangebroken voor de bodemonderzoeker, "maar we denken dat Fugro er beter door zal komen dan tijdens de laatste crisis". Fugro slaagde er dit jaar niet in om schulden te herfinancieren, maar haalde wel ruim 80 miljoen euro op met de uitgifte van nieuwe aandelen. Mulder gaat er nog altijd vanuit dat Fugro aan einde van het jaar aan de bankconvenanten zal voldoen.

    Fugro zal donderdag voorbeurs omzetcijfers publiceren en inzicht geven in de ontwikkeling van het orderboek.

    In de eerste drie maanden van 2019 boekte de bodemonderzoeker een omzet van van 395 miljoen euro, terwijl het orderboek voor de komende twaalf maanden destijds op net iets meer dan een miljard euro stond. Eind december 2019 stond het orderboek voor de de komende twaalf maanden nog altijd net boven de miljard euro.

    Het aandeel Fugro noteerde maandag op een groen Damrak 2,0 procent lager op 3,09 euro.
24.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 216 217 218 219 220 ... 1221 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links