Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Crisisbarometer zakt terug

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 101
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Reacties

295 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 april 2020 10:55
    quote:

    Alegria schreef op 27 april 2020 10:46:

    [...]

    Ik kom hier alleen voor het forum. De rest van de site boeit mij niet.

    Voor mijn info heb ik abo's bij een paar institutionele beleggers en buy-side clubs. Ik kan je zeggen dat die informatie daar iets meer inhoud heeft dan de club van IEX.

    Maar aan uw reactie te lezen, past IEX precies bij de doelgroep zoals u.
    Bij welke institutionele beleggers heeft u een abo en wat is een buy-side club? Dank u dat u mij bevestigt in mijn internetgedrag, dat geeft een fijn gevoel.
  2. Fundbuster 27 april 2020 10:58
    quote:

    deBeer52 schreef op 27 april 2020 10:28:

    en nog een herhaling:

    deBeer52:

    dus als ik het goed begrijp wil je graag kopen maar niet tegen te hoge laat, en dat dan terwijl je zeker weet dat ze gam gaan doen met een daling?
    Bijzonder.
    Volgens mij fulmineert de collega tegen de omstandigheid dat de hoge hefbomen (‘goedkoop’) weg zijn als er actie is zodat je lagere hefbomen (‘duur’) zou moeten doen. Dat de lagere hefboom meer geld kost maar niet duurder is omdat het prijsverschil intrinsiek is lijkt niet opgevallen te zijn. Anders zou ik het niet weten.
  3. forum rang 6 ttroo 27 april 2020 10:59
    Infinity stones. Infinity money. Gratis geld. Gratis olie. Gratis verzendkosten. Geld voor share buy backs wordt nu geld voor corona stimulatie. En dat noemen vele mensen de Western World. Westerse Schulden Wereld heeft nog maar 1 infinity export product en dat infinity money. Have fun and run!
  4. [verwijderd] 27 april 2020 11:01
    quote:

    Eykpunter schreef op 27 april 2020 10:55:

    [...] Bij welke institutionele beleggers heeft u een abo en wat is een buy-side club? Dank u dat u mij bevestigt in mijn internetgedrag, dat geeft een fijn gevoel.
    Ik heb nog vanuit mijn werkverleden toegang tot een paar van die clubs. Denk aan DWS, JPM, SG. Niet de sell-side kant maar de buy side.

    The Sell Side Explained
    Sell-side workers and firms create service products that are made available to the buy side of the financial industry. Individuals on the sell side are generally investment bankers, sell-side researchers, or traders.

    Sell-side research analysts do a great deal of in-depth research on companies within a specific sector of an industry. A key difference between sell side and buy side is that sell-side individuals go into a lot more depth in their research on a particular sector of an industry. They are narrow in focus and develop strong expertise, and then they provide reports to the public with recommendations and opinions. Buy-side research analysts often develop a list of go-to sell-side analysts in relevant sectors to get reliable reports and information.

    The Buy Side explained
    Buy-side individuals work for institutions that buy investment services. Typical buy-side entities include private equity, life insurance, trusts, hedge funds, prop trading, venture capital, or pension funds.

    Buy-side research analysts do many of the same tasks as sell-side research analysts (e.g., reading news, reports, building models, etc.), but they focus on a broader knowledge area of responsibility to make the best recommendations possible for what stocks and financial products to buy. Buy-side research analysts are compensated more for the quality of recommendations they make, whereas sell-side research analysts are paid more for the quality of information they provide.
  5. forum rang 6 ttroo 27 april 2020 11:05
    Hoe lager de olie prijs des te hoger Shell. Een schitterende combinatie. Hoe meer geld hoe lager de banken. Vandaag een uitzondering. Deutsche Bank toverde winst uit de hoeden. Maar hoe zit het met hun eigen vermogen? 66 miljoen. Geen miljarden verlies. Op zich heel keurig zelfs. Maar het blijft matig. Met hun sterke balans helpen ze hun klanten. Grootste banken grap aller tijden. Maar 11% er op. Klinkt mooi. Maar de koers zit vastgepind als een pin op een bowlingbaan.
  6. [verwijderd] 27 april 2020 11:09
    quote:

    Alegria schreef op 27 april 2020 10:09:

    Maar goed jullie moeten inderdaad zelf weten. Volg AJK en consorten en stap lekker in deze bubbel.

    Ik spreek jullie over een tijdje wel.
    Het gaat mij niet om wat je mening is, alegria. In grote lijnen kan ik je volgen. Het gaat erom dat je een organisatie verwijt advies te geven. Terwijl jij dat ook ongevraagd doet.
  7. mollowitz 27 april 2020 11:10
    quote:

    Alegria schreef op 27 april 2020 10:52:

    [...]

    het feit dat jij het hier benoemt dat de FED dat kan doen.
    Wat denk je. Zou deze informatie dan al bekend zijn en ingeprijsd, of zal de markt nog compleet verrast gaan worden?
    de markt houdt er wel rekening mee maar het is nog niet volledig ingeprijsd .

    Ik zeg niet dat er nooit een crash komt he, die komt heus wel. Ik word ook niet vrolijk van deze situatie. Maar voorlopig zie ik het nog even doorlopen.
  8. [verwijderd] 27 april 2020 11:11
    quote:

    Alegria schreef op 27 april 2020 10:54:

    Goed ik heb bijna mijn hele portefeuille in cash omgezet.

    Succes allen met de melt-up bubbel en de crash die daarna nog gaat komen.
    Ikzelf had mijn hele portefeuille eind 2019 tijdens de melt-up bubble in cash omgezet, zodat ik geen last heb gehad van de crash van afgelopen februari. Nu neem ik positie in de pareltjes op de beurs [en dan niet in Nederlandse suffertjes, maar in Europese blue-chips aandelen die component mogen worden van de Eurostoxx 50] die leuk worden opgewaardeerd omdat de rest bagger is. Over een maand of wat volgt er vast en zeker een glijbaan in de koersen, maar het glijen zal niet zo dramatisch beginnen als eind februari, ik verwacht alsdan voldoende tijd te hebben om mijn spaarcentjes te redden. Misschien koop ik tegen die tijd zelfs een put met het vrijgekomen geld ...
  9. forum rang 6 ttroo 27 april 2020 11:14
    Fugro. Ff kijken. Onder de drie honderd miljoen marktwaarde. U heeft de afgelopen 10 jaar 100 miljoen gedoneerd aan de directie en commissarissen. Dat is een derde van de markt kapitalisatie. Wow. High Risk high reward is hier duidelijk waarneembaar. Als de drie het houdt kan die naar de vier. Maar als de drie het niet houdt dan gaan de luiken open en kunnen ze zo naar de twee. Of nog lager.
  10. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 27 april 2020 11:28
    Zombie Koersen met Fan-Ta-sie Koersen..

    Welkom in Virtueel Fantasia Land..

    Toegevoegd:

    Uw Virtuele Entree wordt Automatisch in gehouden..

    Van uw laatste Sluitverkoop..

    Tip:

    Vergeet niet te genieten van de Zon en uw eigen meegebrachte Consumptie's..;))
  11. forum rang 6 ttroo 27 april 2020 11:28
    U moet tijdelijk rustig aan doen met uw financiële situatie of u kunt weer gaan rennen met risico op zelf besmetting of andere te besmetten. We kiezen voor het laatste. Leuk hoor dat klappen voor het verplegend personeel. Maar vervolgens lopen de meesten liever extra risico op corona. Liever een tweede golf voor de verpleging dan een stukje of stuk armer in financiële zin.
  12. [verwijderd] 27 april 2020 11:36
    quote:

    Alegria schreef op 27 april 2020 11:01:

    [...]

    Ik heb nog vanuit mijn werkverleden toegang tot een paar van die clubs. Denk aan DWS, JPM, SG. Niet de sell-side kant maar de buy side.

    Ik snap het. Zelf heb ik te weinig vermogen om te werken met tips en te weinig tijd en energie om als een soort Warren Buffet de hele dag rapporten uit te pluizen. Ik moet het dus doen als hobby, ik heb een paar boekjes gelezen over beleggen met TA en ik heb mij bezig gehouden met het onderzoeken van indicatoren op grafieken. Qua stijl en sfeer voel ik mij het meeste thuis bij de verhalen en methodes van Alan Hull, ik heb nu ook een boek van zijn hand besteld.
  13. MG TF 27 april 2020 11:40
    quote:

    Ole In het Berenbos schreef op 27 april 2020 10:00:

    [...]

    Als ik 1 ding heb geleerd dan is het nooit short in olie en in goud.
    Maar de geruchten gaan al een weekje dat er een correctie aan zit te komen in goud.

    maar even naar de AEX ik zie wel wat kansen, heel klein maar toch..

    Gr
    Ik denk juist dat goud en zilver het komend jaar potentiële stijgingskansen bieden
  14. Fundbuster 27 april 2020 11:40
    quote:

    ttroo schreef op 27 april 2020 11:31:

    En met dit gedrag zijn de stieren super blij. Run the Risk on Corona Virus op wereld schaal is voeding voor de stieren. En dan wordt de gemiddelde stier als boos als een beer een bedrijf target. Het corona virus heeft het stieren gedrag zichtbaar gemaakt.
    Sorry ttroo, maar dát is geen argument. Je kunt heel goed long zitten en het cynisme hierachter verfoeien. En als je bedenkt dat diezelfde coronacrisis de portefeuille van de beren geacht wordt te gaan spekken dan vraag ik me in gemoede af waar ze hun aureool aan zouden willen ontlenen.
    Mijn inzet staat op de spierkracht van de Fed, niet op het terugjagen van mensen recht de epidemie in. De insinuatie dat long zijn op morele gronden verwerpelijk zou zijn wijs ik af.
  15. [verwijderd] 27 april 2020 11:47
    Vreemd maar waar, alleen maar hossanna, feest.
    Kan nooit kloppen dit, lichterij ngedoe laat prijs longs uitschakelen en bij sh ook alleen duur.
    Short mag niet, alleen longe zo kan ik ze ook wel makkelijk verdienen als je uitgever bent de zaak lichten, al 5 week op rij geen sh meer winst makend bij indexen.
  16. [verwijderd] 27 april 2020 11:51
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 27 april 2020 11:47:

    Vreemd maar waar, alleen maar hossanna, feest.
    Kan nooit kloppen dit, lichterij ngedoe laat prijs longs uitschakelen en bij sh ook alleen duur.
    Short mag niet, alleen longe zo kan ik ze ook wel makkelijk verdienen als je uitgever bent de zaak lichten, al 5 week op rij geen sh meer winst makend bij indexen.
    Kun je toch niet beter een trapauto bestellen?
    Waar blijven die ge-ni-ale vondsten?
295 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links