Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Buy the dips blijft geldig

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 101
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Reacties

992 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 50 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. gam gam 25 april 2020 15:50
    quote:

    Five Aces schreef op 25 april 2020 11:42:

    [...]

    Dan kijk je ook op verschillende time frames.

    Als je hem in Januari/Februari hetzelfde advies gaf was hij je nu waarschijnlijk nog steeds dankbaar ;-)

    Daarnaast is voor een pensioenfonds een verlies van 30% aan boekwaarde niet een 30% verlies aan inkomsten. En ook niet hetzelfde als totaal rendement all time.
    Vroeg ik ook, beleggingshorizon > 20 jaar. Niet naar kijken, van tevoren 4x 1% per kwartaal van de 10% cashpositie naar de betaalrekening, klaar. Pas in december beleggingsapp openen en eventueel herbalanceren. Ik weet niet wat ik tegen iemand van 60 zou zeggen, maar waarschijnlijk hetzelfde met het argument er is niemand die zeker weet het beter te doen en wat maakt het uit je krijgt het vanaf je 60e toch niet op als je van 1% per kwartaal leeft.

    Met de regels voor rentes en boekwaardes van pensioenfondsen kan zo veel gerommeld worden dat ik het opgegeven heb om het te proberen te begrijpen. Wat een boeven.
  2. gam gam 25 april 2020 15:58
    quote:

    beer56 schreef op 25 april 2020 13:51:

    [...]de grap is roken wel ,van all ic patienten heeft maar 5% gerookt tegen landelijk 40% bij ouderen
    misschien worden rokers minder of niet geholpen, jaren geleden heeft een longarts me eens laten ontvallen dat ze bij rokers vaker niet behandelen in het algemeen
  3. forum rang 7 PietKeizer 25 april 2020 16:04
    goedemiddag. zoals beloofd. ik heb me proberen te beperken. anders blijf je bezig.

    M – de zoon van de eeuw - Antonio Scurati . Veelbesproken boek over de beginperode van het fascisme,waarin Scurati in de huid van Mussolini gekropen is. Scurati zegt er in n interview over dat t hem bijna volledig uitputte om t boek te schrijven. Dit is een gigantisch historisch werk, goed geschreven en t unieke is dat Scurati nergens de moralist uithangt (doorgaans t geval als italianen over Mussolini en t fascisme schrijven of spreken).

    The Ciano Diary – dagboeken van de intrigerende minister v buitenlandse zaken onder Mussolini. De dagboeken waren zelfs n soort onderpand waarmee graaf Ciano dacht de nazi’s garanties af te kunnen dwingen voor n veilig heenkomen naar Spanje. Maar die vlieger ging dus niet op. Uniek kijkje in de diplomatie tijdens WW2 en niet zoals von Papen’s memoires naar zich toegepraat.

    Il canzoniere - Petrarca. Hoogtepunt in de renaissance literatuur. ‘Veggio senza occhi, et non ò lingua et grido;et bramo di perir, et cheggio aita;et ò in odio me stesso, et amo altrui’. (Without eyes I see, and without tongue I plain.I desire to perish, and yet I ask health.I love another, and thus I hate myself.)

    La Divina Commedia – Dante Alighieri. Zie m’n eerdere posting.

    Se non ora, quando?/If not Now, When? – Primo Levi. Zijn enige fictie-roman. De title is ontleend aan n rabbinicaal gezegde: "If I am not for myself, who will be for me? And when I am for myself, what am 'I'? And if not now, when?"

    Il nome della rosa/De naam van de Roos –Umberto Eco. Te ontrafelen is niet alleen de serie moorden in n benedictijns klooster, het verhaal speelt in de Middeleeuwen (beer!); het boek is n labyrinth van filosofische thema’s, al dan niet versluierde verwijzingen naar allerlei auteurs, enz. Een meesterwerk.

    Morte accidentale di un anarchico – Dario Fo. Zie m’n posting v gister. nog ff t YT-linkje: www.youtube.com/watch?v=p10xejjf0pw&a...

    I Malavoglia(The House by the Medlar Tree) – Giovanni Verga. Speelt zich af in een siciliaans dorp; het leven van gewone mensen, rechttoe-rechtaan geschreven. Een absolute aanrader.

    Il Gattopardo/The leopard – de Lampedusa. Klassieker die in geen enkele boekenkast mag ontbreken. Ik heb de verfilming van Visconti, ruim 2 uur , ooit in t Toltheater in Amsterdam gezien, in de zomer. Het was zo snikheet in de zaal dat ik regelmatig in slaap sukkelde( zelfs Claudia Cardinale kon me niet wakker houden!) ... wat natuurlijk niks over de film en t boek zegt.

    Il Conformista – Alberto Moravia. Alweer het fascistische Italie! als ontluikende ado had de sexualiteit in z’n romans (m’n schoolvriendinnetje leende me n paar vertaalde romans) me redelijk 'be-/geroerd'. In ‘de Conformist’ staat de existentiele thematiek voorop, de kameleontische en zwakke persoonlijkheid van de hoofdfiguur. De verfilming door Bertolusci is meesterlijk en grijpt je naar de keel, met n briljante Jean-Louis Trintignant.

    Socialisatie van de Uitgestotenen – Agostino Pirella. Een standaardwerk voor wie interesse heeft in de grote revolutie binnen de italiaanse psychatrie die eind jaren 60/begin jaren 70 plaatsvond, leidend tot de wet-Basaglia (psychiater en leider van de psychiatrische humaniseringsbeweging). Inrichtingen werden gesloten. De setting van dit boek is de kliniek te Gorizia waar Pirella, die er Basaglia opvolgde, leiding gaf. Het boek is deels geschreven door de patienten zelf.

    La Coscienza di Zeno/Zeno's Conscience - Italo Svevo. Scherpe, humoristische, eigenzinnige en boccacciaanse vertelling waarin van de psycho-analyse gehakt gemaakt wordt. Ik vraag me af of Freud er blij mee zou zijn geweest; gelezen zal hij t niet hebben.
    Il Principe/The Prince – Niccolo Machiavelli. Need I say more? Ligt bij Trump ongelezen in z’n nachtkastje terwijl hij Fox News kijkt. Machiavelli maakt ergens nog n laatdunkende opmerking over de roemruchte dominicaanse priester Savonarola, 4 jaar lang heerser in Florence. M.b.t. Savonarola, n intrigerende figuur, nog ff n zijsprong: www.questia.com/read/101535365/forbid...

    Eervolle vermelding:
    The Godfather – Mario Puzo. Ik denk niet dat de geboren amerikaan Puzo de dubbele nationaliteit had, zoals z’n ouders (italiaanse immigranten). Maar wat moet je. Dit meesterwerk is zoooo ont-zet-tend ITALIAANS! Over de film hoeven we t al helemaal niet te hebben...

    Inshallah – Oriana Fallaci. Ik heb t uitgelezen, de kritieken zijn of zeer lovend of vernietigend (matig uitgewerkte romanfiguren, te veel herhalingen, rommelig enz). Ik vond t zelf te ambitieus. De (christelijke, islamitische, palestijnse) facties te karikaturaal neergezet. Maar omdat het boek in de kern de thematiek wel raakt (de genadeloosheid van oorlog, i.c. van de libanese burgeroorlog in de jaren 70/80) en ik zelf midden jaren ‘70 n maand in Beyrut werkte tijdens de (korte) wapenstilstand, wil ik het toch vermelden. En Fallaci is natuurlijk n markante figuur (interviews met Kissinger, Khomeini enz!)
  4. [verwijderd] 25 april 2020 16:10
    quote:

    P2020 schreef op 25 april 2020 12:00:

    AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van beleggers in de economie gaat in rap tempo achteruit als gevolg van de coronacrisis. Een nieuwe peiling van ING laat zien dat het vertrouwen is gedaald naar het laagste punt sinds december 2011. De Beleggersbarometer van ING zakt naar eens stand van 68 tegen 82 een maand eerder toen ook al sprake was van een vrije val.

    Beleggers zijn volgens ING erg pessimistisch over de algemene economische situatie in Nederland. Circa 83 procent van hen merkte een verslechtering in de afgelopen maanden en twee derde van de beleggers verwacht dat de verslechtering ook de komende maanden door zal zetten.

    Ook over de eigen financiële situatie en de eigen beleggingsportefeuille is de belegger negatief, aldus ING. Ook nu de leidende AEX-index in Amsterdam vanaf half maart voorzichtig is gaan stijgen, blijven Nederlandse beleggers somber. Ongeveer de helft van de beleggers verwacht een terugval van de index.

    Verlies

    Vier op de tien beleggers heeft in de afgelopen maanden verlies geleden op hun beleggingsportefeuille. Gemiddeld was dit verlies ruim 20 procent. Beleggers geven verder aan dat zij in de afgelopen maanden het aantal aandelen en fondsen waarin zij beleggen hebben verhoogd.

    Net als in maart heeft de helft van de beleggers volgens ING niet gehandeld op de beurs en is dat de komende maand ook niet van plan. Ruim een kwart van de beleggers heeft de afgelopen maand beleggingen bijgekocht en ruim een derde is van plan dat komende maand ook of opnieuw te doen.

    Beleggers zien het aandeel van olie- en gasreus Shell als grootste kanshebber voor een stijging op de beurs in de komende drie maanden. Ook zorgtechnologiebedrijf Philips, supermarktketen Ahold Delhaize, telecomconcern KPN en financieel fonds ING staan in de top vijf.

    Zo veel informatie, ik denk dat er een tolk bij moet;
    'Het vertrouwen van beleggers in de economie gaat achteruit' de beurzen moeten dus een beetje gepast met de economie draaien (slecht nieuws is dus slecht nieuws) en er moeten wat positieve impulsen over de economie in het nieuws.
    'Vier op de tien beleggers heeft verlies geleden' Veels te veel beleggers lijden dus geen verlies, er moet meer worden gedaan om beleggers om de tuin te leiden. Dit kan op verschillende manieren; of die beleggers die er zijn beter uitpluizen of meer nieuwe beleggers aan de ketel zien te krijgen. Misschien wat verwijzen in het nieuws plaatsen wat de situatie nu met je pensioen gaat doen en dat beleggen nog steeds de betere optie is?
    Immers is het aantal aandelen en fondsen omhoog gegaan, dus mag het pendelum ietswat harder swingen zodat de beleggers beter uit hun posities geduwd kunnen.
    Als RDS, Philips, AH, KPN en ING de top fijf zijn dan kan je na een beginwinst op redelijk koersverlies over het maand mei, misschien juni met deze aandelen rekenen.
  5. [verwijderd] 25 april 2020 16:12
    quote:

    Henk Snaph schreef op 25 april 2020 15:49:

    In Rusland gaat het ook goed:

    twitter.com/Reuters/status/1254044050...
    Ze hebben daar een spaarpotje voor:
    >> Speaking on a state television program, the minister also said that 2 trillion roubles are expected to be directed from Russia’s National Wealth Fund to cover shortfalls in revenues that do come from the oil and gas sector. <<
  6. End of days 25 april 2020 16:16
    quote:

    Alegria schreef op 25 april 2020 11:46:

    [...]

    Ik zeg niet dat het nieuws de norm is. De FED is de norm en dat is het enige waar je naar moet kijken. Verder niets.
    De markten zijn door de acties van de CB'S allang losgekoppeld van de echte economie.
    Dus niet meer gaan analyseren.
    Gewoon dagelijks de grafiek bekijken van de FED. Meer hoef je niet te doen. Gaat de balans verder omhoog, dan ook de beurzen. Meer is het niet.
    En verder op elke dip gewoon bijkopen.
    Dat is veel te kortzichtig daar kan je maanden goed op traden, maar FED geldpomp actie is geen remedie voor economische problemen. Dus uiteindelijk zal de reële economie beurswaarde weer gaan bepalen.
    Als consumentenbestedingen komende jaren structureel lager worden zullen bedrijven minder winst maken wellicht omvallen, uiteindelijk gaat de beurs dat gewoon op reageren. Duurt alleen nu wat langer.
    En op het moment dat men dit inziet gaan de beurzen dalen. Ook met injecties.
  7. Henk Snaph 25 april 2020 16:29
    quote:

    End of days schreef op 25 april 2020 16:16:

    [...]

    Dat is veel te kortzichtig daar kan je maanden goed op traden, maar FED geldpomp actie is geen remedie voor economische problemen. Dus uiteindelijk zal de reële economie beurswaarde weer gaan bepalen.
    Als consumentenbestedingen komende jaren structureel lager worden zullen bedrijven minder winst maken wellicht omvallen, uiteindelijk gaat de beurs dat gewoon op reageren. Duurt alleen nu wat langer.
    En op het moment dat men dit inziet gaan de beurzen dalen. Ook met injecties.

    Ik den dat China het meeste last krijgt.
  8. Fundbuster 25 april 2020 16:39
    quote:

    Shortlong schreef op 25 april 2020 14:49:

    Ik merk zoals zovelen oplopende spanning vs China. Ik heb weken geleden al bedacht dat dit misschien het begin is van iets veel groters dan pandemie, economie.
    Het zou passen in de reeks van politieke stommiteiten die Amerika begaat. Als de Bleach Bum het zou verzinnen dat handelsoorlog fase 2 er nog wel bij kan dan fikt hij het kapitalisme af zoals keizer Nero ooit Rome in brand zette. En dat terwijl je deze crisis ook zou kunnen benutten om toenadering te zoeken en iets van vriendschap op te bouwen. Italië heeft hulp uit Rusland en Cuba, er liggen zieke Nederlanders in Duitsland, China verstuurt hulpgoederen en Amerika... verzint beledigingen en ‘onderzoekt’ of er opzet in het spel was. Die verloren kans stemt me wel droevig. De vrede had hier munt uit kunnen slaan. Handel en welvaart volgen de vrede als een hondje.

    Het is nog niet eens mei. November lijkt nog zoo ver weg, je kunt in zes maanden nog zó veel kapot maken. Bleach Bum, die nick heeft-ie van een Amerikaans magazine. Ik denk niet dat hij die nog kwijtraakt.

    See you in de rij bij de gaarkeuken, krijgen we bonensoep van een Chinees.

  9. forum rang 7 PietKeizer 25 april 2020 16:52
    quote:

    Fundbuster schreef op 25 april 2020 16:39:

    [...]
    Het zou passen in de reeks van politieke stommiteiten die Amerika begaat. Als de Bleach Bum het zou verzinnen dat handelsoorlog fase 2 er nog wel bij kan dan fikt hij het kapitalisme af zoals keizer Nero ooit Rome in brand zette. En dat terwijl je deze crisis ook zou kunnen benutten om toenadering te zoeken en iets van vriendschap op te bouwen. Italië heeft hulp uit Rusland en Cuba, er liggen zieke Nederlanders in Duitsland, China verstuurt hulpgoederen en Amerika... verzint beledigingen en ‘onderzoekt’ of er opzet in het spel was. Die verloren kans stemt me wel droevig. De vrede had hier munt uit kunnen slaan. Handel en welvaart volgen de vrede als een hondje.

    Het is nog niet eens mei. November lijkt nog zoo ver weg, je kunt in zes maanden nog zó veel kapot maken. Bleach Bum, die nick heeft-ie van een Amerikaans magazine. Ik denk niet dat hij die nog kwijtraakt.

    See you in de rij bij de gaarkeuken, krijgen we bonensoep van een Chinees.

    imbleach Trump.
  10. [verwijderd] 25 april 2020 16:53
    quote:

    Fundbuster schreef op 25 april 2020 16:39:

    [...]
    Het zou passen in de reeks van politieke stommiteiten die Amerika begaat. Als de Bleach Bum het zou verzinnen dat handelsoorlog fase 2 er nog wel bij kan dan fikt hij het kapitalisme af zoals keizer Nero ooit Rome in brand zette. En dat terwijl je deze crisis ook zou kunnen benutten om toenadering te zoeken en iets van vriendschap op te bouwen. Italië heeft hulp uit Rusland en Cuba, er liggen zieke Nederlanders in Duitsland, China verstuurt hulpgoederen en Amerika... verzint beledigingen en ‘onderzoekt’ of er opzet in het spel was. Die verloren kans stemt me wel droevig. De vrede had hier munt uit kunnen slaan. Handel en welvaart volgen de vrede als een hondje.

    Het is nog niet eens mei. November lijkt nog zoo ver weg, je kunt in zes maanden nog zó veel kapot maken. Bleach Bum, die nick heeft-ie van een Amerikaans magazine. Ik denk niet dat hij die nog kwijtraakt.

    See you in de rij bij de gaarkeuken, krijgen we bonensoep van een Chinees.

    Dat Rusland, China en Cuba hulp gaven, dat is nobel maar dat is symbool politiek. Andere landen hebben dat ook gedaan maar zwaaien daar niet met vlaggen. Zien het eigenlijk als vanzelfsprekend en lopen er niet mee te koop. Lief van China trouwens die hulp. Als ze echt willen helpen geven ze openheid van zaken. Dit weekend zou een programma op NPO uitgezonden worden over wuhan na lock down. Maar is gecancelled uit veiligheids overwegingen. Ik vind Chinese tomatensoep lekker en het zijn vriendelijke mensen maar heb medelijden met de mensen die in China wonen
  11. MvT 25 april 2020 17:28
    quote:

    Five Aces schreef op 25 april 2020 13:06:

    [...]

    Heeft niks met liquiditeit te maken, meer met zelfbescherming.

    Dat doorrollen gebeurd meestal een week van te voren of zoiets, zeg 4 dagen tot een week.

    Dus als je crash hebt op expiratie dan zit je al op juli. Die gaat overigens ook gewoon mee alleen ietsje minder.
    Ben ik het helaas niet mee eens, ik zuig dit niet uit mij duim. Van www.beurs.societegenerale.com/academy...

    Wordt een roll-over van een beursproduct op een future contract elke maand uitgevoerd?

    De frequentie waarmee een roll-over wordt uitgevoerd is afhankelijk van het future contract die bestaat op de betreffende onderliggende waarde. Zo hebben future contracten op obligaties driemaandelijkse afloopdata, future contracten op energie (olie en gas) maandelijkse afloopdata en future contracten op grondstoffen om de maand een afloopdatum. Future contracten op indices (ook op volatiliteitsindices) hebben daarentegen maandelijkse afloopdata.



    Er zijn ook onderliggende waarden die een specifiek reeks afloopdata hebben zoals suiker (maart-mei-juli-oktober) of zilver (maart-mei-juli-september-december). Edelmetalen hebben geen specifieke methodologie. Zo hebben goud futures om de maand een afloopdatum terwijl Palladium en Platinum om de drie maand een afloopdatum hebben.



    De future positie wordt doorgerold wanneer het future contract met een afloopdatum verder in de toekomst meer liquide wordt als het huidige future contract.


    Lijkt me nogal willekeurig want wie is de maatgever van wat meer liquide is? Zo te zien niet ICE.

992 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 50 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links