Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.978 Posts
Pagina: «« 1 ... 901 902 903 904 905 ... 1949 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 25 april 2020 12:24
    quote:

    Ronald Engels schreef op 25 april 2020 02:11:

    Rationeel,

    Ik volg de wereld politiek en wereld economie en het huidige hysterische en paniek zaaiende Groepsdenken wat betreft het Klimaat en ook wat betreft de Corona-discussies.

    Ik lees geen Nederlandse kranten meer en ik kijk sinds enkele jaren nooit naar de Nederlandse TV, altijd naar b.v. de BBC, Frankrijk, Duitsland, De Zwitsers, CNN, CNBC, Arte, National Geographic, Discovery, enzv., en ik studeer en lees veel.

    Ik vrees, dat ik ziek zou worden van het dagelijkse Nederlandse Geleuter op alle Nederlandse Zenders. Overigens op vele buitenlandse, zoals b.v. Duitsland is ook ongelooflijk veel Duits geleuter, wat zeer irriteert en waar je geestelijk dood moe van wordt.

    Wat is er helaas een hoop socialistisch links liberaal softies manipulerend indoctrinerend geleuter op alle wereld TV-zenders en dit continu en het stopt nooit, men blijft maar herhalen al dit geleuter.
    Weg schakelen bij alle onzin dus is mijn standaard principe sinds jaren!

    Rationeel: en Ja je hebt volkomen gelijk, dat onze maatschappij een controle en macht en geld en status Dictatuur is geworden, men zou zelfs kunnen zeggen dat de makke schapen (de burgers) zoals b.v. in Nederland een controle maatschappij vergelijkbaar met de DDR Stassi-Dictatuur, reeds volledig geaccepteerd hebben met als opperleider in Nederland (de altijd lachende onbetrouwbare) Heer Rutte met behulp van zijn manipulerende Nomenklatura Haagse en Hilversumse en Amsterdamse links Liberale Elites, die het Nederlandse volk vol onder controle hebben, met vreugdevolle instemmende en applaudiserende meerderheid der Nederlanders, die het beleid van de grote leider stram toejuichen!

    Dit geld ook voor de Duitsers, dus Nederlanders en Duitsers zijn in meerderheid zeer gewillige makke schapen, die zich naar de slachtbank laten leiden!

    M.v.g. ik zal nog zelden commentaar geven op dit Forum, het zal mijn tijd wel duren en mij niet meer kunnen raken, mijn leven was zeer geestelijk rijk en zeer succesvol en ik zie met enorm leedwezen hoe onze goede maatschappij door de liberale wereld elite wordt afgebroken en langzaam maar zeker verder wordt vernietigd, dit ten nadele van normale geestelijk gezonde hardwerkende veel belasting betalende burgers en ten nadele van onze kinderen, die niet begrijpen wat er zich afspeelt!
    Beste Ronald,

    Het is een sombere constatering dat we zo van de hoopvolle weg, zoals die na de tweede wereld oorlog gestalte leek te krijgen, zijn afgedwaald.

    Wat werd er niet bereikt, de kans op een passende opleiding voor iedereen, jongen, meisje, arm, rijk.
    Hard werken was geen probleem, iedereen deed graag mee. De toekomst zou voor iedereen nog veel beter worden, en werd het ook door de inspanningen van de velen. Het huishouden werd gemakkelijker, men kon in de auto uitstapjes maken en zo de blik verwijden. De wereld werd groter op een te bevatten manier. We stonden open voor al dat nieuwe en werden er niet door overdonderd.

    Langzamerhand werd wel duidelijk dat al dat groeien zo niet door kon gaan.

    Toen is er niet geluisterd.

    Met het gaan overbevolken en het binnen laten van geen Nederlander wordende immigranten zijn de problemen ontstaan.
    Nederlanders zijn mee gaan doen in het uitbuiten van het gemeenschappelijke, ipv trots te zijn op hun aandeel in het opbouwen.

    De volgende generaties raakten steeds verder weg van het naoorlogse elan en het gevoel van samen. Samen een samenleving, samen Nederlanders.
    Het werd groot en vies. Letterlijk. Eens een zo verzorgd land, en de neiging alles zo mooi en fris te houden, tot een vieze maatschappij vol afval en achterstallig onderhoud.

    Mijn eigen mooie stad is wel bijzonder hard getroffen door het abnominabele linkse bestuur.

    Wat nu? In ieder geval NIET bij de pakken neerzitten. Het moet veranderen. Steeds meer mensen krijgen het door, hebben het licht gezien, omdat ze zelf met de neus op de feiten gedrukt worden, en begrijpen, dat ze een regering hebben gekozen, die NIET hun belangen dient, zoals wel voorgehouden. Dat ze voorgelogen worden. Er worden zoveel foute beslissingen door dit bestuur gemaakt, die velen persoonlijk raken, dat je er niet van KUNT weggkijken ook al zou je dat willen.

    Dit als antwoord op jouw ontboezemingen.

    Groet,

    Rationeel.

  2. forum rang 10 rationeel 25 april 2020 12:25
    Battle Cruiser

    Linkse mensen waren in 1972 heel tevreden met het rapport van de Club van Rome, waarin, ondanks de vele fouten, één ding heel duidelijk stond: alle grote problemen op deze wereld worden door de enorme bevolkingsgroei veroorzaakt.
    Waarom laten diezelfde linkse mensen dan die grote immigratie toe, waardoor de veroorzakende landen (in derde wereld) hun probleem op ons kunnen afwentelen en er zelf dus niks aan hoeven te doen?
  3. forum rang 8 aextracker 25 april 2020 12:27
    2-4 Mrd voor KLM (met voorwaarden) en 5 Mrd voor het klimaat, waarvan 3 Mrd. in natuurherstel.
    -> Water naar de zee dragen, op een te kleine schaal in een actueel niet wetenschappelijk bewezen samenhang en coctail van feiten. Op Europees niveau geen enkele im[pact op de langere termijn voor een betere klimaatbalans. Urgenda maakt met haar beleid Nederland qua economie kapot ! Van rechtswege in het gelijk gesteld, doch maatschappelijk, sociaal economisch mede oorzaak voor rampzalige gevolgen.

    Als het (stik)stof straks is neergedaald of verneveld in de lucht t.g.v. gemiddeld 2 maanden lockdowns en 15 - 25% neergang van de wereldeconomie leidend tot een honderdjarige piek aan overheidsschulden, zullen de gevolgen in 2020 en 2021 - 2022 in elk geval de volgende zijn;
    1.) Versneld oplopende en beklijvende werkloosheid in Nederland & daarbuiten.
    2.) Shake outs in- en van sectoren.
    3.) Solide bedrijven die herstellen, zwakke bedrijven die worden overgenomen (voor weinig).
    4.) Ongekende meervoudig continentaal oplopende begrotingstekorten en schuldenbergen.
    5.) Oplopende rentevoeten en versnelde inflatie wereldwijd als gevolg.
    6.) Versnelde polarisatie plaatsvinden tussen arm en rijk.
    7.) Klimaatdoelen, die versneld (korte termijn) behaald worden, doch waar niemand anders dan de natuur de komende 5-10 jaar van gaat genieten...… omdat het financieel voor nog veel meer werkloze mensen niet meer kan !

    De balans van de klimaatdiscussie kunnen we < 2-3 jaar opmaken; Het evenwicht is wankel en de doelen blijven lange termijn onhaalbaar.
    Polarisatie vanuit extremiteit in denken, leidt ten allen tijde tot een suboptimale uitkomst.

    Er zal 1 groep zijn die het tzt weinig raakt;
    Het groeiende stuwmeer aan landelijke en regionale politici en beleidsmakers wiens geindexeerde en goudgerande arbeidsvoorwaardelijke voorzieningen (secundair en pensioenen) goed beschermd blijken te zijn.
    Gemiddeld beter, dan die van de grotere gemeenschap, waar men het zei voor te doen.
    Geen partijbons uitgesloten; Marc, Wopke, Geert, Ozturk, Lianne, Lodewijk, Henk, Jesse etc.
    Kijk voor de grap welke linke ballen momenteel elkaar gezelschap houden i.r.t. de klimaatdiscussie in Brussel: Frans Timmermans en secondant Diederik Samson.

    Uiteindelijk blijkt het hoger gelegen doel; macht en regeren en daar in comfort nadien goed van kunnen leven. Er is nl. altijd wel een "vrindje"die ergens een adviseur of directeur nodig heeft...… en anders bedenken ze wel een onderzoekscommissie.

    De rekening die dit alles kost en uiteindelijk moet worden betaald, wordt 100% gegarandeerd, gefinancierd...… door de burger ….. met maar 1 conclusie; de belastingdruk zal stijgen, het besteedbaar inkomen daalt en de verschillen tussen rijk en comfortzone (de politieke elite & de toplaag ondernemers) en arm en in survivalmodus (alles tot 2 keer modaal) zal toenemen.

    Benieuwd waar dat toe leidt de komende 10 jaar !
  4. forum rang 10 rationeel 25 april 2020 12:30
    George 10

    Alleen al wat betreft de zoetwaterhuishouding is Nederland overbevolkt. In de 70-er jaren van de vorige eeuw zeiden deskundigen dat de 13,5 miljoen van toen in droge jaren al teveel was. Na de droge perioden van 2019 en nu weer blijk dit maar al te waar te zijn. Het bevolkingsaantal mag pertinent niet meer groeien.
  5. forum rang 10 rationeel 25 april 2020 12:33
    MaartjeMaria

    Nederland is niet alleen het dichtstbevolkte land van Europa, ook staat het op nummer 5 in de top 5 van dichtstbevolkte landen (met meer dan 10 miljoen inwoners) ter wereld
    samen met onder andere Rwanda en Bangladesh. De hele kleine landjes en stadstaten zoals bijvoorbeeld Vaticaanstad, Hongkong en Singapore staan in een aparte tabel. Het trieste is dat hier al zo'n 70 jaar aandacht aan wordt besteed en het alleen maar erger wordt. Koningin Juliana zei het in haar troonrede van 1950 (toen 10 miljoen inwoners) en herhaalde het in 1979: "Nederland is vol, ten dele overvol." Zij werd daarin bijgevallen door vooraanstaande Nederlanders zoals bijvoorbeeld Bob Smalhout. In 1977 concludeerde de commissie Muntendam dat Nederland vol was. In een interview uit 1997 zei Pim Fortuyn dat hij Nederland meer dan vol vond. Hij haalde cijfers van inwonersaantallen aan: 1909 5.5 miljoen,1978 kleine 14 miljoen en hij sprak de verwachting uit dat het bevolkingsaantal in 2020 17 tot 18 miljoen zou zijn. Maar Pim Fortuyn werd gedemoniseerd (tot de dood er op volgde) onder andere om zijn uitspraak Nederland is vol. Als je statistieken bekijkt zie je dat in het jaar 2018 de bevolkingsaanwas door immigratie 241.000 was, de natuurlijke aanwas was 16.000. In 2019 was het aantal immigranten alweer gestegen van 241.000 naar 267.738. Als je deze cijfers bekijkt is het meer dan duidelijke dat de extreme bevolkingsgroei in Nederland niet komt door de natuurlijke aanwas maar door de immigratie. Een overvol land heeft alleen maar nadelen: meer ongelukken, onbetaalbare zorgkosten, onzuivere lucht, meer ruzies en erger, geen natuur meer met alle gevolgen van dien en een tekort aan huizen om er maar een paar te noemen. Ik vind dat er geen immigrant meer binnen zou moeten komen in ons overbevolkte land.

  6. forum rang 10 rationeel 25 april 2020 16:42
    Wat in Duitsland wel kan, kan hier niet.

    www.npostart.nl/fryslan-dok/26-10-201...

    Fryslân DOK

    ...***Baas op eigen erf***...

    Omrop Fryslân

    Twee jonge melkveehouders willen beiden hetzelfde: boer zijn en boer blijven. Maar door de afschaffing van het melkquotum en strenger wordende milieuregels lukt hen dat niet.

    Het lukt dus niet in Nederland.

    Harde inventieve werkers. Aanwinst voor Duitsland, verlies voor Nederland.
  7. forum rang 6 Ronald Engels 26 april 2020 01:52
    Beste Nederlanders,

    Voor de Tweede Wereldoorlog in de jaren 30 vorige eeuw, heeft een waanzinnige Dictator de macht kunnen grijpen door het manipuleren, indoctrineren en controleren van de Duitse bevolking, die massaal met enthousiasme hem gevolgd zijn als makke schapen de Tweede Wereld Oorlog in met tientallen miljoen slachtoffers.

    Dit kan weer gebeuren, de huidige manipulatie en indoctrinatie en controlemacht van onze huidige wereld leiders, zoals United Nations, de WHO, de IPCC, onze Regereingen, enzv., en zeker ook de ergste politieke Dwazen in de EU/Brussels en in het Europees Parlement belooft niet veel goeds voor de Toekomst van de EU en onze hele Wereld, enorme werkeloosheid, honger, ellende en armoede is denk ik wat onze kinderen en kleinkinderen in Europa te wachten staat in de komende jaren in aanloop naar 2030 en 2050, zonder enige invloed op het klimaat, wat overigens één opgeklopt niet-probleem is.

    Onze Almachtige Zon is met grote zekerheid de baas over het klimaat op onze planeet. Wij de 7.8 miljard burgers van Planeet Aarde zijn slechts enorme vervuilers en en enorme misbruikers van de zeer beperkte grondstoffen voorraden van Planeet Aarde.

    Komt er een nieuwe oorlog aan of opstand/revolutie burgers, het lijkt me logisch dat dit gaat gebeuren, gezien de kwaliteit van onze huidige Machthebbers en hun volgzame zelf verrijkende Status-Horny Nomenklatura.

    M.v.g.
  8. forum rang 10 rationeel 26 april 2020 14:16
    quote:

    Ronald Engels schreef op 26 april 2020 01:52:

    Beste Nederlanders,

    Voor de Tweede Wereldoorlog in de jaren 30 vorige eeuw, heeft een waanzinnige Dictator de macht kunnen grijpen door het manipuleren, indoctrineren en controleren van de Duitse bevolking, die massaal met enthousiasme hem gevolgd zijn als makke schapen de Tweede Wereld Oorlog in met tientallen miljoen slachtoffers.

    Dit kan weer gebeuren, de huidige manipulatie en indoctrinatie en controlemacht van onze huidige wereld leiders, zoals United Nations, de WHO, de IPCC, onze Regereingen, enzv., en zeker ook de ergste politieke Dwazen in de EU/Brussels en in het Europees Parlement belooft niet veel goeds voor de Toekomst van de EU en onze hele Wereld, enorme werkeloosheid, honger, ellende en armoede is denk ik wat onze kinderen en kleinkinderen in Europa te wachten staat in de komende jaren in aanloop naar 2030 en 2050, zonder enige invloed op het klimaat, wat overigens één opgeklopt niet-probleem is.

    Onze Almachtige Zon is met grote zekerheid de baas over het klimaat op onze planeet. Wij de 7.8 miljard burgers van Planeet Aarde zijn slechts enorme vervuilers en en enorme misbruikers van de zeer beperkte grondstoffen voorraden van Planeet Aarde.

    Komt er een nieuwe oorlog aan of opstand/revolutie burgers, het lijkt me logisch dat dit gaat gebeuren, gezien de kwaliteit van onze huidige Machthebbers en hun volgzame zelf verrijkende Status-Horny Nomenklatura.

    M.v.g.
    Beste Ronald,

    Het kwaad is onder ons en boven ons.

    Je schetst het boven ons dictatoriaal dwingende kwaad, in de vorm van de internationale instituties.
    Steeds meer wordt duidelijk wie die instituties aansturen, en wordt er zo ook duidelijk wat zij nastreven.
    Dat is in ieder geval niet iets waar een democratie wensende bevolking erg blij van wordt. Integendeel zoals je ook aangeeft komt de DIKTATUUR met de macht van die instituten wel erg dichtbij.

    In deze machtshierarchie van de instituten komen we omlaag afdalend, via de EU terecht bij onze regering.

    Willen wij er iets aan doen, dan zal dat van onderop moeten komen. Wij hebben nog steeds een democratie en kunnen de eerste macht die boven ons staat, nl onze regering WEG sturen.

    Naar aanleiding van het falen van onze regering in de Corona Crisis, de doorgesjoemelde maatregelen, waar de bevolking NIET achterstaat, in tijden van andere prioriteiten, zal er veel kritiek op deze regering ontstaan..

    De dwingende band die wij steeds meer hebben, de vastgeketende plaats, in de machtshierarchie zal moeten worden doorgesneden.

    Dat zal nu moeten gebeuren, omdat het anders na alle ondertekening van verdragen veel moeilijker zal worden om dat op een democratische dus nette manier te doen.

    Dat is een schets van het KWAAD boven ons.

    Daarmee is het kwaad onder ons aangewezen. Het is vormgegeven in de partijen die ons graag vastketenen in de dictatoriale machtsstructuur.

    Je zou kunnen zeggen dat is het partijkartel, maar de leidende factor lijkt mij de D66 hierarchie. Zij hebben de uitgesponnen ideeen en de daadkrachtige... personen... om ze te kunnen uitdragen. Het is hun wil die leidend is in de poging om ons zo vast mogelijk in de machtstructuur vast te ketenen.
    Het exposen van deze... personen... kan de ondermijning van deze sturende krachten veroorzaken, en zal ook ter hand genomen moeten worden.

    Steun hiervoor verdienen de journalisten die dit aandurven.

    Bevolking word WAKKER:)

    Groet,

    Rationeel.

  9. [verwijderd] 26 april 2020 23:20
    Mooi filmpje voor in de lock down:
    www.youtube.com/watch?v=Zk11vI-7czE

    Micheal Moore geeft een inkijkje in de schadelijke kant van groene energie en in de milieuclubs in de VS. Enige vergelijking met de EU gaat hier ook wel op. Een goed streven maar bar slechte uitvoering.
    Verplichte kost voor Mark, Gert-Jan, Jesse, Jetten, Frans en Green Deal-consorten.

    De beelden vanaf ca. 1.32.00 zijn hartverscheurend.

  10. forum rang 4 Ijsbeer 26 april 2020 23:22
    quote:

    Ronald Engels schreef op 26 april 2020 01:52:

    Beste Nederlanders,

    Voor de Tweede Wereldoorlog in de jaren 30 vorige eeuw, heeft een waanzinnige Dictator de macht kunnen grijpen door het manipuleren, indoctrineren en controleren van de Duitse bevolking, die massaal met enthousiasme hem gevolgd zijn als makke schapen de Tweede Wereld Oorlog in met tientallen miljoen slachtoffers.

    Dit kan weer gebeuren, de huidige manipulatie en indoctrinatie en controlemacht van onze huidige wereld leiders, zoals United Nations, de WHO, de IPCC, onze Regereingen, enzv., en zeker ook de ergste politieke Dwazen in de EU/Brussels en in het Europees Parlement belooft niet veel goeds voor de Toekomst van de EU en onze hele Wereld, enorme werkeloosheid, honger, ellende en armoede is denk ik wat onze kinderen en kleinkinderen in Europa te wachten staat in de komende jaren in aanloop naar 2030 en 2050, zonder enige invloed op het klimaat, wat overigens één opgeklopt niet-probleem is.

    Onze Almachtige Zon is met grote zekerheid de baas over het klimaat op onze planeet. Wij de 7.8 miljard burgers van Planeet Aarde zijn slechts enorme vervuilers en en enorme misbruikers van de zeer beperkte grondstoffen voorraden van Planeet Aarde.

    Komt er een nieuwe oorlog aan of opstand/revolutie burgers, het lijkt me logisch dat dit gaat gebeuren, gezien de kwaliteit van onze huidige Machthebbers en hun volgzame zelf verrijkende Status-Horny Nomenklatura.

    M.v.g.
    Ik vind de machthebbers al jaren niet van hoog niveau.
    Iran ?
    Korea?
    IRAN?
    etc etc.
    En dan op het laatst Rusland en de USA?

    ik weet niet hoor maar kan het nog slechter.??
    Het kan weer gebeuren denk het niet als het met deze mafkezen niet lukt ???

    Wat voor mafkezen moeten er dan komen dat dit weer kan gebeuren??

    Volgens de vorming etc etc zal de wereld zich in grote blokken verdelen en daarna in 3 blokken dan 2 en dan 1 en geen leger meer nodig 1 wereld orde.
    dat is over 500 jaar??
    Gaat met veel ellende gepaard.
    Bij mensen zal altijd het probleem zijn dat ze willen overheersen.
    Macht.
    En wanneer is het klaar.
    Inderdaad als er 1 machthebber is over alles.

    Dat zijn mega discussies.

    Als er steeds minder blokken moeten komen dan gaat het inderdaad met dwazen en oorlogen tot er één overblijft.
  11. forum rang 10 rationeel 27 april 2020 00:09
    Overbevolking:

    Ard Van Oosten Slingeland

    Zouden die ondertekenaars nou echt niet in de gaten hebben dat in ons overvolle Nederland de jeugdzorg kampt met grote financiële problemen en een tekort aan goede begeleiders, het onderwijs nauwelijks in staat is om alle kinderen les te geven door gebrek aan onderwijzend personeel en dat er al jaren veel te weinig pleegouders zijn voor een goede opvang van kinderen die hulp nodig hebben en dus soms langer dan een jaar op een wachtlijst staan? Ik vrees dat ze, verblind door de behoefte om als gutmensch te boek te staan, de gevolgen zonder nadenken gewoon op andere, in dit geval de hier al verblijvende Nederlandse kinderen, afwentelen. Maar ja, dat zal ze kennelijk een zorg zijn.
  12. forum rang 10 rationeel 27 april 2020 00:16
    meneer Dutij

    Graag zou ik zien dat onderzoeksjournalisten eens een kijkje gingen nemen naar de huizen waarin de ondertekenaars wonen en een inschatting maken van hun inkomen. Ik vermoed dat men zelfs in de huidige tijd zich geen enkele zorg hoeft te maken over het inkomen en dat een lock-down voor ze inhoudt dat ze slechts een wandeling in de eigen tuin kunnen maken. Heel makkelijk solidair zijn op de zak van anderen.
  13. forum rang 10 rationeel 27 april 2020 00:21
    W.M. Vermeeren

    Zoals ik eerder stelde, laat de ondertekenaars ook een contract ondertekenen dat ze alle kinderen (met eventueel de "uit de doden" opgestane ouders, broers en zussen) in hun huis opnemen, de onkosten die uit het onderhoud voortkomen vergoeden net zo lang dat de kinderen met aanhang leven. Desnoods moet de financiering over genomen worden door de kinderen en eventueel kleinkinderen.
  14. forum rang 10 rationeel 27 april 2020 00:23
    J van Deventer

    Er zijn volgens mij twee problemen met het tonen van je goede inborst.
    Ten eerste is niet alles wat het schijnt. Niet elke bedelaar is zielig en alleenstaande kinderen blijken vaak toch gewoon ouders te hebben. Ook is het effect van liefdadigheid vaak niet wat je er van hoopt. Vaak werkt het averechts; vaak moedigt het enkel aan tot verder bedelen, verder zeuren en verder frauderen.
    Ten tweede de onuitstaanbare verwaandheid die hoort bij publieke weldaden met andermans middelen. Je hoeft niet alles per se te tonen. Je kunt ook in stilte goede werken verrichten; althans die werken waarvan jij denkt dat ze goed zijn.
    Beide aspecten komen in van Thijns uitstekende artikel aan de orde. Na bijna zeven decennia op deze planeet heb ik het wel gehad met al die goedheid. Ik wantrouw die ondertekenaars uit het diepste van mijn hart en ik roep ze, op mijn beurt, op om hun goede daden in stilte te verrichten.
  15. forum rang 10 rationeel 27 april 2020 19:09
    Wetenschappers worden eindelijk minder bedeesd, als ze kritiek hebben op het klimaatbeleid, constateert SYP WYNIA. Klimaatwetenschappers lijken niet alleen alles te weten van de oorzaken van klimaatverandering, maar doen ook of ze alles weten van de gevolgen en van de oplossingen. Dat is natuurlijk onzin, maar van weeromstuit deden andere wetenschappers er het zwijgen toe. Zo was er nauwelijks kritiek te horen op het klimaatbeleid van de kabinetten-Rutte. Media zwegen critici doorgaans dood, zeker bij de Hilversumse omroepen. Maar het tij lijkt te keren.

    Economen, biologen, juristen, medici en technici beginnen zich uit te spreken tegen het vaak onrealistische, onbetaalbare en niet-effectieve klimaatbeleid van RutteDrie. Ingenieurs en economen stellen dat het gasverbod voor woningen en gebouwen eerder tot meer, dan tot minder CO2-uitstoot leidt. Medici waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van windmolens, houtstook en warmtepompen. Ingenieurs constateren dat het onrendabel is om in fabrieken en kassen gas te vervangen door stroom. Biologen stellen dat de houtstook het klimaat niet helpt, maar de natuur wel om zeep helpt. Etcetera, etcetera.

    Het kabinet denkt met de slagzin ‘haalbaar en betaalbaar’ de kritiek op het klimaatbeleid te hebben gesmoord. Het tegendeel is waar. Het beleid is haalbaar, noch betaalbaar. Meer daarover in Wynia’s Week! www.sypwynia.nl #VolgWyniasWeek #onhaalbaaronbetaalbaar
  16. forum rang 4 Ijsbeer 27 april 2020 22:14
    quote:

    rationeel schreef op 25 april 2020 12:25:

    Battle Cruiser

    Linkse mensen waren in 1972 heel tevreden met het rapport van de Club van Rome, waarin, ondanks de vele fouten, één ding heel duidelijk stond: alle grote problemen op deze wereld worden door de enorme bevolkingsgroei veroorzaakt.
    Waarom laten diezelfde linkse mensen dan die grote immigratie toe, waardoor de veroorzakende landen (in derde wereld) hun probleem op ons kunnen afwentelen en er zelf dus niks aan hoeven te doen?
    Waarom waarom.
    Omdat al die mensen een verdienmodel zijn.
    Geldsysteem heeft honger naar groei als de groei wegvalt stort de boel in.
    Producten moeten afzet hebben anders gaat alles failliet.
    Steeds meer expansie meer mensen meer groei meer geld steeds meer meer en nog meer.
    Geldsysteem kan alleen door expansie functioneren.
    Meer meer meer meer ..

    Een crimineel is een verdienmodel.
    Ze helpen hem van oppakken tot terug keer in de maatschappij.
    Het is werk voor velen.

    Zolang er geen Basis uitkering is zul je zelf werk moeten verzinnen 10 managers op een kantoor.
    Hoeveel nutteloze banen zijn er!!

    Geld is geen probleem daar maken we een probleem van anders valt het vertrouwen weg.
    Wat niet in waarde gedekt is kan wel zorgen voor werk als een ieder het accepteert.

    Hoe hou je mensen aan het werk als er geen expansie is meer en nog meer ,
    Meer treinen meer vliegtuigen meer boten meer meer en nog meer.
    Als de expansie stopt dan valt alles in duigen meteen geen werk meer.
    Het is een verrot geldsysteem maar kan niet zonder expansie.

  17. [verwijderd] 27 april 2020 22:51
    quote:

    Caveat schreef op 27 april 2020 22:14:

    [...]
    Hoe hou je mensen aan het werk als er geen expansie is meer en nog meer ,
    [...]
    Twee mogelijkheden, (i) nog meer mensen houden zich bezig met zaken die niet nodig zijn voor het eigenlijke overleven of (ii) mensen gaan korter werken (4 dagen in de week, 5 uur per dag, vroeger met pensioen).

    Voor de meeste boomers ondenkbaar maar de jongeren zien dat wel zitten.
38.978 Posts
Pagina: «« 1 ... 901 902 903 904 905 ... 1949 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,15 -0,02%
EUR/USD 1,0653 -0,17%
FTSE 100 7.868,84 +0,27%
Germany40^ 17.795,90 +0,15%
Gold spot 2.378,31 +0,73%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+8,90%
JUST E...
+5,29%
Air Fr...
+3,69%
Alfen ...
+2,14%
Vastned
+1,83%

Dalers

Pharming
-7,29%
PostNL
-6,30%
Avantium
-5,43%
ASMI
-4,45%
BESI
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links