Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Negatief impact van Coronavirus op bedrijven

486 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 april 2020 15:40
    Duizenden banen op de tocht bij Norwegian Air om corona

    Gepubliceerd op 20 april 2020 15:31 | Views: 65

    Air France-KLM 15:19
    4,71 -0,05 (-0,95%)

    OSLO (AFN/RTR) - Bij de Noorse prijsvechter Norwegian Air staan vanwege de coronacrisis zo'n 4700 banen op de tocht. Het gaat om uitzendkrachten en vast personeel in Europa en de Verenigde Staten. Vaste medewerkers komen van de Zweedse en Deense onderdelen van de luchtvaartmaatschappij, die een faillissement hebben aangevraagd.

    Norwegian Air zegde de contracten voor het inhuren van uitzendkrachten in Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Finland en de Verenigde Staten op. Daarnaast worden in Zweden en Denemarken de contracten van werknemers beëindigd vanwege het aanstaande faillissement. Volgens Norwegian Air was er in die landen geen andere keuze vanwege onvoldoende overheidssteun. In totaal komen 1571 piloten en 3134 stewards en stewardessen mogelijk zonder werk te zitten.

    Zo'n tweeduizend banen in Noorwegen, Frankrijk en Italië worden niet geraakt.

    Norwegian Air voert vanwege reisverboden en de sluiting van grenzen door het coronavirus bijna geen vluchten meer uit. De prijsvechter komt daardoor in een situatie waar de omzet weggevallen is maar verplichtingen zoals de betaling van salarissen gewoon doorlopen.
  2. forum rang 10 voda 21 april 2020 06:07
    Carrefour halveert dividend vanwege coronacrisis

    Gepubliceerd op 20 april 2020 21:14 | Views: 1.250

    Ahold Delhaize 20 apr
    22,61 +0,30 (+1,34%)

    Carrefour 20 apr
    14,12 +0,12 (+0,86%)

    PARIJS (AFN/RTR) - Het Franse supermarktconcern Carrefour heeft besloten om zijn dividend over 2019 te halveren tot 0,23 euro per aandeel in verband met de coronacrisis. Ook heeft topman Alexandre Bompard besloten om voor een periode van twee maanden een kwart van zijn vaste salaris in te leveren. Andere topbestuurders is gevraagd om het twee maanden met een tiende minder loon te doen.

    Dit jaar worden er aan de top daarnaast geen salarisverhogingen doorgevoerd. Verder wordt er nog gekort op een andere beloning voor de raad van bestuur. Met al het geld dat hiermee wordt bespaard wil Carrefour zogeheten solidariteitsinitiatieven financieren voor personeel in thuismarkt Frankrijk en in andere landen.
  3. forum rang 10 voda 21 april 2020 06:11
    IBM trekt outlook in

    (ABM FN-Dow Jones) IBM heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de verwachtingen overtroffen, maar trok wel de outlook voor 2020 in en gaf geen vooruitzichten af over het lopende kwartaal, vanwege de onzekerheden rond de coronacrisis. Dit maakte de Amerikaanse computergigant maandagavond bekend.

    In het afgelopen kwartaal boekte IBM een omzet van 17,6 miljard dollar, 3,4 procent minder dan een jaar eerder, maar in lijn met de verwachtingen van analisten. Aangepast voor desinvesteringen en valuta steeg de omzet fractioneel. De winst per aandeel kwam uit op 1,84 dollar, hetgeen iets meer is dan de verwachting van 1,79 dollar.

    De omzet uit clouddiensten en cognitieve software kwam uit op 5,2 miljard dollar, 5 procent meer dan een jaar eerder en zelfs 7 procent meer aangepast voor valutaschommelingen. De totale cloudomzet, inclusief dochteronderneming Red Hat, bedroeg 5,4 miljard dollar, maar liefst 19 procent meer dan een jaar eerder. Over de afgelopen twaalf maanden steeg de cloudomzet met maar liefst 13 procent tot 22 miljard dollar, ofwel met 6 procent aangepast voor valutaschommelingen. Ongeveer een derde van de omzet van IBM komt van clouddiensten.

    De omzet uit systemen bedroeg 1,4 miljard dollar, 3 procent meer dan een jaar eerder.

    IBM trok wel de outlook voor 2020 in, vanwege de coronacrisis en hoopt tegen het einde van het tweede kwartaal meer te kunnen zeggen over de vooruitzichten voor de rest van het jaar.

    IBM eindigde het kwartaal met 12 miljard in kas. "Aan het begin van februari lagen we op schema om aan onze outlook te voldoen en om deze zelfs te overtreffen, met een sterke dubbelcijferige groei van de software-activiteiten", aldus CFO James Kavanaugh. "Maar ook wij zijn niet immuun voor de lockdown-maatregelen."

    Kavanaugh stelde dat IBM goed gepositioneerd is om de huidige crisis te overkomen. De CFO stelde dat IBM vooral grote bedrijven als klant heeft en niet is blootgesteld aan de consumentenmarkt.

    Het aandeel IBM sloot maandag 0,2 procent hoger op 120,41 dollar. In de elektronische handel nabeurs koerste het aandeel circa 0,7 procent lager.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 21 april 2020 08:14
    Danone trekt outlook in

    (ABM FN-Dow Jones) Danone heeft ondanks de goede resultaten in het eerste kwartaal de outlook voor 2020 ingetrokken. Dit maakte het Franse voedingsmiddelenconcern dinsdagochtend bekend.

    In het eerste kwartaal steeg de omzet van Danone met 1,7 procent tot 6,24 miljard euro, vergeleken met 6,14 miljard een jaar eerder. Dit is ook iets hoger dan de consensus samengesteld door FactSet van een omzet van 6,17 miljard euro.

    De vergelijkbare omzetgroei bedroeg in het eerste kwartaal 3,7 procent, wat "sterker dan verwacht was", aldus Danone. Wel kende Danone een omzetdaling van 6,8 procent bij de verkoop van water.

    CEO Emmanuel Faber van Danone waarschuwde in een toelichting dat het tweede kwartaal fors geraakt zal worden door de overheidsmaatregelen om het coronavirus in te dammen. Hoe groot die impact is, dat kon Danone nog niet zeggen.

    Outlook

    Door de onzekerheid rond de corona-uitbraak heeft Danone de outlook voor het hele boekjaar ingetrokken.

    Eerder mikte het voedingsmiddelenconcern nog op een groei van circa 5 procent van de recurrente winst per aandeel, met een vergelijkbare omzetgroei van 2 tot 4 procent en een recurrente operationele marge boven de 15 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 21 april 2020 19:31
    Verkopen Gucci flink omlaag door coronacrisis

    Gepubliceerd op 21 april 2020 19:01 | Views: 169

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Kering, het moederbedrijf van luxemerken als Gucci en Saint Laurent, heeft vanwege de coronacrisis fors minder dure tasjes en andere luxeproducten verkocht in het eerste kwartaal. De onderneming heeft wel de indruk dat de verkopen in China inmiddels weer voorzichtig beginnen aan te trekken.

    De totale omzet bleef afgelopen kwartaal steken op 3,2 miljard euro. Dat is dik 15 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar in de boeken ging. Vooral bij het merk Gucci liepen de opbrengsten stevig terug.

    In belangrijke markt China gingen de verkoopcijfers al vroeg in het jaar omlaag. Maar in de eerste weken van april zag het beeld er in dat land al weer wat beter uit.

    Kosten besparen

    Kering durft momenteel geen voorspelling te doen voor de komende tijd. Omdat winkels in grote delen van de wereld nog steeds gesloten zijn, is volgens de onderneming niet in te schatten wanneer de zaken weer zullen verbeteren.

    Om geld te besparen kondigde Kering eerder deze maand al aan dat de top van het bedrijf dit jaar genoegen neemt met minder loon. Het dividend over 2019 is daarnaast met 30 procent verlaagd. Volgens Kering is het momenteel topprioriteit om op alle niveaus van de organisatie de kosten binnen de perken te houden.
  6. forum rang 4 s.lin 23 april 2020 20:45
    106.000 bedrijven vragen steun aan bij UWV
    Zo'n 106.000 bedrijven die kampen met omzetverlies door de coronacrisis hebben aangeklopt bij het UWV voor een tegemoetkoming in de loonkosten. Naar schatting is inmiddels zo'n 1,6 miljard euro uitgekeerd aan 88.252 werkgevers, laat de uitkeringsinstantie weten.

    Bedrijven die een beroep doen op de zogenoemde NOW-regeling kunnen, afhankelijk van hun omzetdaling, tot 90 procent van de loonkosten vergoed krijgen. Het loket ging 6 april open. Bedrijven hebben nog tot 31 mei om de tegemoetkoming aan te vragen.
  7. forum rang 10 voda 24 april 2020 09:49
    'Boeing halveert productie Dreamliner, ontslaat personeel'

    Gepubliceerd op 24 april 2020 09:06 | Views: 648

    SEATTLE (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigfabrikant Boeing gaat volgende week bij zijn handelsupdate waarschijnlijk een halvering van de productie van de 787 Dreamliner bekendmaken. Ook kondigt het concern dan ontslagen aan, meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. 787 Dreamliner kampt al een tijdje met zwakke vraag. Boeing schroefde vorig jaar de productie voor dat toestel ook al terug.

    Begin dit jaar zette Boeing zo'n veertien Dreamliners per maand in elkaar. In januari kwamen al geruchten naar buiten dat de onderneming de productie wil beperken tot tien vliegtuigen per maand. De bronnen stellen dat de daling die nu wordt overwogen nog harder zal zijn. Daarbij is het aantal mensen dat wordt ontslagen afhankelijk van de omvang van de productieverlaging, aldus de ingewijden. Eerder deed een bericht over een banenreductie van 16.000 de ronde, een tiende van het totale personeel.

    De topman van Boeing, Dave Calhoun, waarschuwde zijn personeel eerder dat vanwege de coronacrisis pijnlijke maatregelen op komst zijn. Volgens hem breekt er een nieuwe realiteit aan voor de luchtvaartsector, nadat het nieuwe coronavirus is bezworen. De vraag naar nieuwe vliegtuigen kan jarenlang laag zijn, aldus Calhoun. Luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar ruim 300 miljard dollar mis vanwege reisverboden en lockdowns.
  8. forum rang 4 Sentiment 24 april 2020 20:35
    quote:

    s.lin schreef op 23 april 2020 20:45:

    106.000 bedrijven vragen steun aan bij UWV
    Zo'n 106.000 bedrijven die kampen met omzetverlies door de coronacrisis hebben aangeklopt bij het UWV voor een tegemoetkoming in de loonkosten. Naar schatting is inmiddels zo'n 1,6 miljard euro uitgekeerd aan 88.252 werkgevers, laat de uitkeringsinstantie weten.

    Bedrijven die een beroep doen op de zogenoemde NOW-regeling kunnen, afhankelijk van hun omzetdaling, tot 90 procent van de loonkosten vergoed krijgen. Het loket ging 6 april open. Bedrijven hebben nog tot 31 mei om de tegemoetkoming aan te vragen.
    De meeste redeneren: pakken wat je pakken kan....
  9. forum rang 6 haas 26 april 2020 18:38
    mss kan dat verrekend worden met de hooligan schade over de laatste 20 jaren: 300 miljoen ?
    En verder kunnen de rijken in deze branche wat bijstorten ?
    Want zonder de laagbetaalden waren er geen competities

    Verder die zijn rijk geworden met het ledengeld van de amateurtjes !
    ===================================================================
    Directeur betaald voetbal Eric Gudde
    luidt de noodklok voor het voetbal in
    een brief aan kabinet en burgemeesters.
    Volgens de KNVB bedraagt de schade door
    de coronacrisis zo'n 300 miljoen euro.
  10. forum rang 10 voda 28 april 2020 11:52
    'Elf beursfondsen korten salaris van top vanwege coronavirus'

    Gepubliceerd op 28 april 2020 07:39 | Views: 1.836

    07:39 - 'Elf beursfondsen korten salaris van top vanwege coronavirus'
    AMSTERDAM (AFN) - Een oproep van de Nederlandse pensioenfondsen en andere grote beleggers aan de top van bedrijven om hun salaris te korten als ze staatssteun ontvangen, is niet aan dovemansoren gericht, meldt Het Financieele Dagblad. Volgens de krant zijn er inmiddels elf beursgenoteerde bedrijven waarvan de top het eigen salaris tijdelijk heeft gekort. De manier waarop verschilt, zowel qua hoogte van de korting als de looptijd.

    De grote institutionele beleggers, verenigd in hun lidmaatschap van Eumedion, vinden dat als er van werknemers en aandeelhouders een offer wordt gevraagd het 'onvermijdelijk' is dat ook het bestuur pijn lijdt, schrijft directeur Rients Abma van Eumedion. Hoe? Door te korten op het eigen salaris.
  11. forum rang 10 voda 29 april 2020 05:05
    Coronavirus raakt advertentie-omzet Google

    (ABM FN-Dow Jones) De winst van Google is sterker dan verwacht geraakt door de coronaviruspandemie, die heeft geleid tot een "aanzienlijk vertraging van de advertentie-inkomsten", dat bleek uit de kwartaalcijfers die het moederbedrijf Alphabet dinsdag nabeurs publiceerde.

    Alphabet boekte een winst van 6,8 miljard dollar, tegen 6,7 miljard een jaar eerder. In het voorgaande jaar werd de winst gedrukt door een grote boete van de Europese Commissie. Analisten rekenden vooraf op een hoger winst van 10,71 dollar per aandeel. Dit bleek 9,87 dollar.

    Dit jaar gooide het coronavirus roet in het eten. "Het resultaat was sterk in de eerste twee maanden, maar in maart kregen we te maken met een aanzienlijke vertraging van de advertentie-inkomsten", stelde CFO Ruth Porat.

    De wereldeconomie raakte in een duikvlucht en vooral de reclames voor reizen en evenementen zijn opgedroogd. Dit zijn belangrijke inkomsten voor internetzoekreus Google, dat naar verluidt zijn marketingbudget voor de tweede helft van het jaar zal halveren.

    De omzet steeg van 29,5 miljard naar 33,7 miljard dollar.

    Er was gerekend op een omzet van 33,3 miljard. Bij Google Cloud en YouTube stegen de omzetten wel sterk.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 29 april 2020 08:39
    Volkswagen hard getroffen door coronavirus

    (ABM FN-Dow Jones) Volkswagen werd in het eerste kwartaal hard getroffen door de corona-pandemie en bevestigde het intrekken van de outlook voor 2020. Dit bleek woensdag bij de publicatie van een kwartaalupdate van de Duitse automaker.

    “De wereldwijde coronapandemie heeft onze activiteiten in het eerste kwartaal aanzienlijk beïnvloed”, aldus CFO Frank Witter van Volkswagen in een toelichting.

    “We hebben tal van tegenmaatregelen genomen om de kosten te drukken en de liquiditeit te waarborgen en we blijven financieel sterk gepositioneerd. Volkswagen stuurt met focus en vastberadenheid door deze ongekende crisis heen”, ging de CFO verder.

    Het aantal leveringen aan klanten daalde met 23,0 procent tot 2,0 miljoen stuks. De daling was volgens Volkswagen het meest voelbaar in Azië en Europa. Een jaar geleden leverde Volkswagen nog 2,6 miljoen auto's af.

    De groepsomzet daalde met 8,3 procent tot 55,1 miljard euro en de brutowinst daalde tot 700 miljoen euro, vergeleken met 4,1 miljard euro een jaar eerder.

    De operationele winst vóór bijzondere posten daalde tot 900 miljoen euro. Daarmee verloor Volkswagen 3,9 miljard euro aan winst.

    De netto kasstroom van de Automotive divisie is bijna gehalveerd vergeleken van vorig jaar, van 4,5 miljard in het eerste kwartaal van 2019 naar 2,5 miljard afgelopen kwartaal.

    Eind maart was er nog 17,8 miljard euro in de kas van de Automotive Divisie. Eind 2019 was dit nog 21,3 miljard.

    De ratio investering/verkoopinkomsten bedroeg 4,7 procent, tegenover 4,0 procent vorig jaar.

    Outlook

    Eerder deze maand heeft de autofabrikant de outlook voor het hele jaar ingetrokken. Volkswagen zei destijds dat het de impact van de pandemie op de klantvraag, de toeleveringsketen en de productie niet nauwkeurig kon voorspellen.

    Wel verwacht Volkswagen dat de corona-uitbraak een negatief effect zal hebben op de resultaten voor 2020 en dat de operationele winst fors lager dan in 2019 zal uitkomen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 29 april 2020 08:39
    Scherpe winstval voor Daimler

    (ABM FN-Dow Jones) Daimler heeft de omzet en winstgevendheid in het eerste kwartaal van dit jaar stevig onder druk zien staan. Dit bleek woensdag uit het kwartaalbericht van de Duitse autofabrikant.

    De nettowinst liep terug van 2.149 miljoen euro over het eerste kwartaal van 2019 naar 168 euro over het afgelopen kwartaal. De winst voor rente en belastingen (EBIT) daalde van 2.798 miljoen euro naar 617 miljoen euro.

    De omzet van Daimler nam af van 39,7 miljard naar 37,2 miljard euro, terwijl het aantal verkochte auto’s daalde van 773.800 naar 644.300.

    De kasstroom dook verder in de min. Vorig jaar was er nog sprake van een negatieve vrije kasstroom van 2 miljard euro, dit jaar stond er 2,3 miljard euro negatief in de boeken.

    Deze afnames kwamen niet als een verrassing. De fabrikant van onder meer Mercedes trok vorige week donderdag al de belofte voor een winstherstel in 2020 in.

    Het aandeel Daimler sloot dinsdag 3,7 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 29 april 2020 08:52
    Ook Deutsche Bank zet miljoenen opzij voor coronacrisis

    Gepubliceerd op 29 april 2020 07:50 | Views: 1.030

    DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 28 apr
    6,39 +0,26 (+4,19%)

    FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank heeft vanwege mogelijke kredietverliezen, deels als gevolg van de coronacrisis, 506 miljoen euro opzij gezet. Dat meldde de grootste bank van Duitsland bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers.

    Deutsche lichtte eerder deze week al een tipje van de sluier op door met voorlopige resultaten naar buiten te komen om onzekerheden in de markt de kop in te drukken. Daarbij verraste de bank de markten met zijn kwartaalwinst van 66 miljoen euro. Dat bedrag bleef in de definitieve cijfers overeind. Ook het bedrijfsresultaat van 206 miljoen euro bleef staan.

    Om klanten door de crisis te loodsen heeft de zakenbank van Deutsche al voor 4,4 miljard euro aan leningen verstrekt, met steun van de Duitse ontwikkelingsbank KfW. Daarmee heeft Deutsche al 5200 klanten geholpen. Via het programma is volgens Deutsche 20 miljard euro beschikbaar.

    Verder heeft de investeringsbank van Deutsche bedrijven en overheidsklanten geholpen aan 150 miljard euro aan schuldfinancieringen. Verder heeft de private bank van Deutsche klanten met 2 miljard euro aan kredieten geholpen.

  15. forum rang 10 voda 29 april 2020 08:52
    Airbus zag miljarden verdwijnen in eerste kwartaal

    Gepubliceerd op 29 april 2020 07:33 | Views: 998

    AIRBUS 28 apr
    53,99 +2,79 (+5,45%)

    TOULOUSE (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigbouwer Airbus zag in het eerste kwartaal 8 miljard euro wegvloeien ondanks kostenbesparende maatregelen. Het merendeel daarvan was als gevolg van de coronacrisis, al moest Airbus ook 3,6 miljard betalen aan een schikking in een zaak over omkoping.

    De volgens topman Guillaume Faury 'ernstigste crisis in de luchtvaart ooit' zorgde ervoor dat de omzet van Airbus uitkwam op 10,6 miljard euro tegen 12,5 miljard euro een jaar eerder.

    Het bedrijf leverde 122 vliegtuigen af wat een kwart minder was dan in de eerste drie maanden van vorig jaar. Wel kwamen er bestellingen voor 290 vliegtuigen binnen waardoor het orderboek voor lijnvliegtuigen nu 7650 toestellen bevat.

    Ook het aangepaste bedrijfsresultaat (ebit) halveerde, tot 281 miljoen euro. Netto was er een verlies van 481 miljoen euro, terwijl er vorig jaar nog 40 miljoen euro winst in de boeken ging. Onder meer een afschrijving op een samenwerkingsverband met communicatiebedrijf OneWeb dat via een netwerk van satellieten internet wilde gaan aanbieden maar in geldproblemen kwam, was daar debet aan.
  16. forum rang 10 voda 29 april 2020 09:03
    Winst Barclays bijna gehalveerd

    (ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft in het eerste kwartaal van 2020 een lagere winst geboekt vanwege een eenmalige last van 2,1 miljard Britse pond vanwege de impact die het coronavirus heeft. Dit bleek woensdag voorbeurs na publicatie van de resultaten over de eerste drie maanden van de Britse bank.

    CEO James Staley noemde de positie van de bank robuust, ondanks de macro-economische teruggang als gevolg van de corona-uitbraak.

    "De impact van COVID-19 kwam laat in wat tot dat moment een goed kwartaal was", zei de topman.

    De bank besloot over 2019 geen dividend uit te keren.

    De Britse bank boekte een nettowinst van 605 miljoen Britse pond, in vergelijking met ruim 1 miljard pond in dezelfde periode een jaar eerder. Deze daling is met name het resultaat van een voorziening voor kredietverliezen ter waarde van 2,1 miljard pond "wat onze eerste schattingen van de impact van de COVID-19 pandemie weerspiegelt", zei CEO Staley.

    Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een nettowinst van 511 miljoen pond.

    De inkomsten stegen wel, met 20 procent, van 5,3 miljard pond in het eerste kwartaal van 2019 naar 6,3 miljard pond het afgelopen kwartaal.

    De CET1-kapitaalratio bedroeg eind maart 13,1 procent, tegenover 13,8 procent eind december 2019.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  17. forum rang 10 voda 29 april 2020 09:04
    Covestro geraakt door coronavirus

    (ABM FN-Dow Jones) Covestro heeft in het eerste kwartaal de impact van de corona-uitbraak fors gevoeld, maar meent toch aan de eigen verwachtingen te hebben voldaan. Dit bleek woensdag uit de cijfers van het Duitse chemiebedrijf.

    "De corona-pandemie is een uitzonderlijke situatie en heeft de reeds bestaande wereldwijde onzekerheden nog verder verergerd", zei CEO Markus Steilemann in een toelichting.

    De nettowinst daalde in het eerste kwartaal met 89 procent tot 20 miljoen euro. Een jaar eerder boekte Covestro nog 179 miljoen euro aan nettowinst.

    De EBITDA bedroeg 254 miljoen euro, ofwel 43 procent minder dan de 442 miljoen van een jaar eerder. Dit was wil in lijn met de daling van ongeveer 42,5 procent die Covestro zelf ook had verwacht.

    De omzet kwam uit op 2,78 miljard euro, tegenover 3,18 miljard een jaar eerder, een daling van ruim 12 procent. De volumes liepen met 4,1 procent terug.

    Eerder deze maand verlaagde Covestro al de outlook voor het hele jaar.

    De EBITDA zal dit jaar naar verwachting tussen 700 miljoen en 1,2 miljard euro uitkomen. Aanvankelijk rekende Covestro nog op 1,0 tot 1,5 miljard euro.

    Terwijl Covestro voor dit jaar eerst ook nog rekende op een vrije operationele kasstroom van 0 tot 400 miljoen euro, wordt nu uitgegaan van een bedrag tussen de 200 miljoen euro negatief en 300 miljoen euro positief.

    Covestro wil voor dit jaar op korte termijn meer dan 300 miljoen euro aan kostenbesparingen realiseren, waar de doelstelling eerder lag op 200 miljoen euro.

    Verder zal Covestro de geplande investeringen tot ongeveer 700 miljoen euro terugbrengen. Dat is 200 miljoen euro minder dan waarop eerder nog werd gerekend.

    Deze outlook houdt rekening de "negatieve impact" van het coronavirus en een herstel in het derde kwartaal van dit jaar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 29 april 2020 18:01
    'Autoverhuurder Hertz staat op omvallen door coronacrisis'

    Gepubliceerd op 29 april 2020 17:50 | Views: 91

    ESTERO (AFN) - De internationale autoverhuurder Hertz staat naar verluidt op omvallen door de coronacrisis. The Wall Street Journal meldt op basis van ingewijden dat het Amerikaanse concern op het punt staat om uitstel van betaling aan te vragen.

    Het bedrijf en zijn adviseurs onderhandelen momenteel nog met banken en schuldeisers om te kijken of er een regeling getroffen kan worden om een faillissement te voorkomen. Maar of dit lukt is nog onzeker, aldus de bronnen van de krant. Hertz verzuimde eerder deze week om bepaalde betalingen te doen in het kader van de operationele lease. Op de beurs in New York werd de handel in het aandeel Hertz woensdag tijdelijk stilgelegd.

    De onderneming wordt zwaar getroffen door de talloze lockdowns en reisbeperkingen die overheden hebben ingesteld om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen. Daarom zijn er amper nog echte reizigers en huren mensen minder snel een auto. Om de kosten terug te brengen heeft Hertz onlangs al zo'n 10.000 medewerkers in Noord-Amerika op straat gezet. Ook andere bedrijven in de branche hebben het moeilijk. Bij rivalen Avis Budget Group en Enterprise zijn eveneens medewerkers ontslagen.
  19. forum rang 10 voda 1 mei 2020 08:59
    Ryanair verwacht impact corona ook in tweede kwartaal

    (ABM FN-Dow Jones) Ryanair werd in het eerste kwartaal hard getroffen door de coronacrisis en verwacht dat de impact ook nog voelbaar zal zijn tot eind juni 2020. Dit maakte de Ierse low-cost luchtvaartmaatschappij vrijdagochtend bekend.

    Door de vliegbeperkingen in de Europese landen verwacht Ryanair minder dan 1 procent van zijn geplande vliegprogramma in april, mei en juni 2020 uit te voeren.

    In het eerste kwartaal heeft Ryanair minder dan 150,000 mensen vervoerd, ofwel 99,5 procent minder dan de voorziene 42,4 miljoen passagiers.

    Ryanair verwacht dat het in de periode juli tot en met september ongeveer de helft van de aanvankelijk geplande 44,6 miljoen passagiers zal kunnen vervoeren.

    Voor het hele boekjaar, eindigend in maart 2021, mikt Ryanair op minder dan 100 miljoen passagiers, ofwel 35 procent minder dan het verwachte aantal van 154 miljoen.

    Verder verzet Ryanair zich tegen de staatssteun waarvan nationale luchtvaartmaatschappijen zoals Air France-KLM en Lufthansa zullen genieten. Volgens het Ierse bedrijf verstoort de staatssteun de concurrentie.

    Door de coronacrisis en de staatssteun verwacht Ryanair nu dat het herstel van de passagiersvraag en de prijzen ten minste twee jaar zal duren, op zijn vroegst in de zomer van 2022.

    Ryanair bekijkt ook de mogelijkheden om 3.000 piloten en cabinepersoneel op onbetaald verlof te sturen, terwijl de lonen mogelijk met 20 procent verlaagd zullen worden.

    Outlook

    Door de onzekerheid die coronacrisis meebrengt heeft Ryanair geen outlook voor het lopende boekjaar afgegeven.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  20. forum rang 6 haas 4 mei 2020 08:40
    In maart kochten 994 Amerikaanse insiders voor 1,1 miljard dollar aandelen van ‘hun’ bedrijven. Gemeten naar het aantal kopers gaat het zelfs om het hoogste peil sinds 1990, toen de beurswaakhond begon met gegevens daarover bij te houden. De cijfers gaan alleen over inkopen van meer dan 10.000 dollar in bedrijven die minstens 1 miljard dollar waard zijn. Dat komt grosso modo overeen met de S&P500-index. Grote aankopen gebeurden onder meer bij de financiële reus Wells Fargo en de energiegroep Kinder Morgan.
486 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,07 0,00%
EUR/USD 1,0615 -0,09%
FTSE 100 7.965,53 0,00%
Germany40^ 17.893,90 -0,74%
Gold spot 2.386,97 +0,16%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links