Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,788 19 apr 2024 17:35
  • -0,042 (-1,10%) Dagrange 3,758 - 3,814
  • 577.058 Gem. (3M) 1,4M

BAM april 2020

1.468 Posts
Pagina: «« 1 ... 59 60 61 62 63 ... 74 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 24 april 2020 13:40
    Bouw tunnel tussen Denemarken en Duitsland start in januari

    Gepubliceerd op 24 april 2020 13:28 | Views: 325 | Onderwerpen: bouw & infrastructuur, Denemarken, Duitsland

    Artikel
    Reacties
    Gerelateerde instrumenten

    BAM 13:24
    1,44 +0,03 (+2,05%)

    KOPENHAGEN (AFN/RTR) - De bouw van een tunnel tussen Denemarken en Duitsland gaat in januari van start. Dat heeft de Deense minister van transport gezegd. Vorige maand gaf de Europese Commissie zijn fiat voor Deense steun voor het project. Het Nederlandse bouwconcern BAM is betrokken bij de aanleg van de tunnel, net als baggeraars Boskalis en Van Oord.

    Door de goedkeuring kunnen de bouwers aan de slag met de aanleg van de fabriek in Rødbyhavn waar de tunneldelen zullen worden gemaakt. Eerder werd in dezelfde Deense plaats al begonnen met het aanleggen van een werkhaven voor het project.

    Duitsland moet de aanleg van de tunnel nog wel definitief goedkeuren. Dat gebeurt naar verwachting in het najaar. Ook in het Duitse Puttgarden worden al voorbereidingen getroffen voor de start van de bouw.

    Langste tunnel

    De zogeheten Fehmarnbelt-verbinding wordt de langste verkeers- en spoortunnel ter wereld. Naast een dubbele spoorlijn wordt in de tunnel een vierbaansweg aangelegd. De tunnel verkort de reistijd tussen de Duitse en Deense kust tot tien minuten met de auto en zeven minuten met de trein, ten opzichte van de huidige reistijd van een uur per veerboot.

    BAM is via een samenwerkingsverband betrokken bij de bouw van de eigenlijke tunnel. Dat contract is 3,4 miljard euro waard, waar BAM een kwart van krijgt. Baggeraars Boskalis en Van Oord doen via een ander consortium mee aan onder meer het graven van de geul waar de 18 kilometer lange tunnel in wordt afgezonken. Ze krijgen elk 300 miljoen euro voor de klus.

    De tunnel had oorspronkelijk in 2024 klaar moeten zijn, maar de beoogde startdatum is niet gehaald. Nu wordt gemikt op een opening voor het verkeer in 2029.
  2. forum rang 6 Zwijnash 24 april 2020 13:43
    In Q 1 is altijd laagst winst behaald, ook als bam weet en kleine verlies te melden heeft voor Q 1 verwacht ik een goed stijgen van aandeel prijs.
    Echter verwacht ik geen winst ( behalve als iets bijzonders gebuurt met terug halen van al afgeboekt geld ) maar kleine verlies zal ik oke vinden aangezien hoe het gaat met huidig situatie
  3. forum rang 6 Zwijnash 24 april 2020 13:48
    Venlo, 24 april 2020 – Begin deze week heeft BAM Bouw en Techniek het nieuwe hoofdkantoor voor Canon Production Printing in Venlo opgeleverd. Het kantoor met een vloeroppervlak van 15.500m2 naar een ontwerp van architectenbureau Broekbakema is nagenoeg turn-key opgeleverd. Canon Production Printing verwacht het kantoor deze zomer in gebruik te nemen.

    ‘Het nieuwe hoofdkantoor van Canon Production Printing vormt een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf. Het is een prachtig, open en transparant gebouw geworden dat talloze nieuwe mogelijkheden biedt om met elkaar samen te werken. Wij verwachten dat dit gebouw een belangrijke rol zal spelen bij de verbinding tussen onze medewerkers en onze klanten’, aldus Henk-Dirk Elting, Director Real Estate, Canon Production Printing.

    Joost Wieland, projectleider BAM: ‘We kunnen door de coronamaatregelen de oplevering van dit fraaie en innovatieve kantoor niet vieren zoals we bij de startbouw in september 2018 voor ogen hadden. In klein comité vond de overdracht plaats van dit kantoor dat een efficiënt bouwproces kende dankzij digitalisering, prefabricage en ons modulaire installatieconcept.’

    Martijn van der Knaap, directeur van BAM Bouw en Techniek – Projectenbedrijf voegt toe dat hij bijzonder trots is op het resultaat van de goede samenwerking met Canon Production Printing en alle betrokken adviseurs en vaklieden. ‘Dat heeft geleid tot een zeer duurzaam kantoor, dat niet alleen ‘groen’ oogt door alle beplanting binnen, de houten afwerking en het daglicht dat overal naar je toekomt, maar ook echt zeer duurzaam is door bijvoorbeeld de energievoorziening. Een bijzonder prettige en inspirerende werkplek resteert, waarbij binnen en het bosrijke buiten perfect met elkaar in verbinding staan.’

    Het kantoor is voorzien van PV-panelen op het dak en geïntegreerde PV-cellen in de glazen dakkap van het atrium, samen goed voor een ontworpen vermogen van 120.000 kWp. Het gehele gebouw is voorzien van LED-verlichting. De energiezuinige warmte koude opslag is aangesloten op BAM’s modulaire installatieconcept dat bestaat uit geprefabriceerde modules waarin zowel de warm- en koudwaterleidingen voor de klimaatplafonds zijn opgenomen als de hoofdleiding voor de sprinklerinstallatie en de E-installaties.

    BAM heeft tijdens de engineering en realisatie informatie over de bouwelementen in BIM vastgelegd. Dat maakt ook de fase van beheer en onderhoud van het Canon-kantoor effectiever en efficiënter. Daarnaast wordt circulariteit gestimuleerd doordat hergebruik van de elementen eenvoudiger is.

    Het nieuwe hoofdkantoor is gebouwd conform BREEAM Excellent ontwerpcertificaat.
  4. pardon 24 april 2020 15:05
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 24 april 2020 15:02:

    Ik weet niet wat jullie vinden, maar ik vind dat het straks van start gaan van de Deense tunnel toch minstens aan de beurs gemeld mag worden....
    Ballentent vwb PR.!!!!!
    Eerst wachten tot de vrienden van van Wingerden de shorts hebben gesloten. Dan pas een P.b.
  5. pardon 24 april 2020 15:15
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 24 april 2020 15:06:

    [...]waar staat "weer" een opdracht? Het is oude uitgestelde opdracht.
    De opdracht was er wel maar nog niet geboekt als opdracht omdat er de vergunningen nog niet waren.en er moest nog voor de definitieve opdracht worden getekend. En gedraag je nu niet als azijnpisser maar doe normaal.
  6. Fred107 24 april 2020 15:19
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 24 april 2020 15:02:

    Ik weet niet wat jullie vinden, maar ik vind dat het straks van start gaan van de Deense tunnel toch minstens aan de beurs gemeld mag worden....
    Ballentent vwb PR.!!!!!
    We hebben jaren moeten wachten op een startdatum door dat gekloot van die milieuclubjes.
    Mooi en dik artikel in de Telegraaf , hier hebben we jaren naar uitgekeken Ed!
    Hopelijk wordt er goed verdient aan deze klus.
    Het komt ooit goed met onze Bammetjes.
    Groet, Fred107
  7. pardon 24 april 2020 15:20
    quote:

    marcel13 schreef op 24 april 2020 15:13:

    even 1/3 terug eruit : dit zou het mooie ritje wel even terug kunnen zetten.

    Duizelingwekkend begrotingstekort: €92 miljard! Ja eindelijk is Rutte en Hoekstra wakker, deel het geld uit in Nederland en zorg voor je onderdanen en werkgelegenheid. Anders moet je het geld afdragen aan Brussel en eurobonds en gaan landen als Frankrijk Italië en Spanje er mee aan de haal.

    www.telegraaf.nl/nieuws/308026519/dui...
  8. Fred107 24 april 2020 15:23
    quote:

    havik of duif schreef op 24 april 2020 13:17:

    Bedenk dat toen Bam 11 miljoen winst had vorig jaar dat daar eerst 100 miljoen van de sluis is afgeboekt en nog eens (tijdelijk)70 miljoen van projecten in Duitsland, dus er was vorig jaar zeker een veel hogere resultaat behaald.
    Tuurlijk , dat is ook de werkelijkheid. Maar dat willen de azijnpissers niet zien.
    Fehmarntunnel is een opsteker in deze tijden.
    Nu nog een bekwame en degelijke nieuwe CEO en gaan met de banaan.
  9. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 24 april 2020 15:23
    quote:

    pardon schreef op 24 april 2020 15:15:

    [...]De opdracht was er wel maar nog niet geboekt als opdracht omdat er de vergunningen nog niet waren.en er moest nog voor de definitieve opdracht worden getekend. En gedraag je nu niet als azijnpisser maar doe normaal.
    het lijkt mij wel normaal
1.468 Posts
Pagina: «« 1 ... 59 60 61 62 63 ... 74 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links