Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Alfen N.V. AEX:ALFEN.NL, NL0012817175

  • 35,600 23 apr 2024 17:35
  • -0,090 (-0,25%) Dagrange 35,030 - 35,840
  • 209.714 Gem. (3M) 273,5K

Forum Alfen geopend

5.970 Posts
Pagina: «« 1 ... 106 107 108 109 110 ... 299 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dago_Bert_Duck 23 april 2020 08:00
    quote:

    Belgam21 schreef op 22 april 2020 22:13:

    6 mei is de q1 trading update gepland bij Alfen. Tot dusver werden nog geen projecten geannuleerd cfr het management bij de aandeelhoudersvergadering van begin april. 6 mei weten we meer.
    Het corinavirus heeft ongetwijfeld gevolgen voor Alfen, de vraag is waar de pijnpunten liggen. De duurzaamheidstransitie stopt niet ineens, dus wat dat betreft lijken de vooruitzichten goed. Toch kan ik me voorstellen dat er bedrijven omvallen de komende tijd die Alfen hadden kunnen inschakelen, wat gevolgen heeft voor de inkomsten. Dit blijft echter gissen. Wat is jullie visie hierop?
  2. forum rang 4 Tonydwi 23 april 2020 16:42
    De maker van laadpalen en energieopslagsystemen Alfen heeft een opdracht gekregen van de Belgische spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel voor 25 transformer substations. Dat maakte Alfen bekend zonder financiële details te melden.
    De substations worden ingezet voor het European Train Control System (ETCS) dat momenteel wordt ingevoerd in het Belgische spoor.
  3. [verwijderd] 24 april 2020 07:08
    12 euro.
    Dream on!!

    Dit bedrijf is erg hoog gewaardeerd. Dus ja ze lopen zeker op de koers vooruit.
    Maar alle tekenen duiden op sterke business, goede producten, innovaties! en duidelijke groei (kijkend naar de vacatures van afgelopen jaar)

    Met de energie transitie kunnen zij een flinke hap van de nieuwe markt bedienen.
    En dan is er natuurlijk een grote kans op de overname door een groot energie/olie bedrijf

    Als dit jaar goed gedraaid wordt dan kan dit aandeel nog makkelijk naar 35 stijgen
  4. forum rang 4 Mijn Vriend 24 april 2020 09:43
    quote:

    Japio_ schreef op 23 april 2020 08:50:

    [...]

    Wedden dat jij jouw stukken binnen 2 jaar aan WorldQuant verkoopt (en waarschijnlijk voor minder dan €12)
    Ik zit sinds vorig jaar februari in Alfen, dat was dacht ik nog onder de 12, heb lt en daghandel in Alfen. Behalve dat het in groeimarkten zit, zijn de fluctuaties in het aandeel natuurlijk ook prachtig en kan ik een shortpartij alleen maar verwelkomen. Ik zie in vergelijking met ongeveer 90% v d rest van de alternatieven relatief 0% risico in Alfen. En ze hebben het nu wat makkelijker met het verkrijgen van personeel. Toch wil ik je bij deze succes wensen met je eigen visie.
  5. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 24 april 2020 11:56
    quote:

    Japio_ schreef op 23 april 2020 08:50:

    [...]

    Wedden dat jij jouw stukken binnen 2 jaar aan WorldQuant verkoopt (en waarschijnlijk voor minder dan €12)
    Alles kan, maar leg dit soort aandelen een aantal jaar in de kast en ik denk dat je dan over enkele jaren aangenaam verrast zal zijn. Dit is ook zo'n fonds die ik zelf ooit heb aangekocht. Een mooi Zweeds bedrijf, helaas vergeleken bij nu te hoog gekocht. Maar ja, soms zit je vol belegd en wil je wel bijkopen maar kun je niet :-) Deze liggen net als Alfen ook nog voor jaren in de kast en gezien de energie transitie ook een kanshebber. SOLT, SOLTECH ENERGY SWEDEN, (SE0005392537)
  6. forum rang 5 DNFTT 24 april 2020 13:04
    quote:

    Mijn Vriend schreef op 24 april 2020 09:43:

    [...]

    Ik zit sinds vorig jaar februari in Alfen, dat was dacht ik nog onder de 12, heb lt en daghandel in Alfen. Behalve dat het in groeimarkten zit, zijn de fluctuaties in het aandeel natuurlijk ook prachtig en kan ik een shortpartij alleen maar verwelkomen. Ik zie in vergelijking met ongeveer 90% v d rest van de alternatieven relatief 0% risico in Alfen. En ze hebben het nu wat makkelijker met het verkrijgen van personeel. Toch wil ik je bij deze succes wensen met je eigen visie.
    Bij een beurswaarde van 500 miljoen past een winst van tenminste 30 miljoen. Ik zie dat vooralsnog niet gebeuren.
  7. forum rang 6 'belegger'' 25 april 2020 15:31
    @ Nuchtere Kijk Op e.a.,

    Interessant welke alternatieven anderen zien. Zo volg ik bijvoorbeeld SEDG en ENPH. Deze bedrijven maken omvormers voor solar installaties en richten zich daarmee ook op een stukje techniek in de energietransitie. Een aantal overwegingen:

    Productlijn: Alfen lijkt breder georiënteerd.
    Schulden: Debt Ratio Alfen 82%, ENPH 61% en SEDG 45%
    Forward P/E: Alfen 59, ENPH 37 en SEDG 23
    Als bron voor de financiële gegevens hanteer ik simpelweg een Amerikaanse site waar voor de meeste bedrijven een consensus van verschillende bronnen wordt gegeven.

    De techniek van SEDG en ENPH verschilt iets waarbij ENPH zich meer richt op particulieren en SEDG meer op grotere projecten. In de huidige markt verwacht ik dat particulieren in financieel opzicht even niet de hoogste prioriteit geven aan zonnepanelen. Bij de grotere projecten verwacht ik meer dat de investeringen gewoon door zullen gaan. Zo verwacht ik bij Alfen meer van de transformatorstations dan de laadpalen, waarbij ik denk dat de laatste meer concurrentie kent. Maar dat is niet meer dan een gevoel. Als iemand met kennis van zaken dit of het tegendeel kan onderbouwen dan neem ik daar met interesse kennis van.

    Bij het koersverloop liggen er telkens twee bij elkaar in de buurt en wijkt een derde af. Maar het wisselt wel wie die derde is. Zo is de afgelopen 12 maanden ENPH de outperformer. Recenter (YTD) blijft SEDG wat achter. In januari is Alfen outperformer, maar de andere twee halen dit in bij de presentatie van hun cijfers.

    Mijn indruk is dat ENPH meer momentum heeft bij hoop, maar ook eerder wordt opgeblazen tot een bubbel. Het koersverloop van SEDG komt op mij wat behoudender over. Met de hogere waardering moet Alfen als bedrijf beter presteren dan de andere twee om de huidige koers te rechtvaardigen.

    Bij nutsbedrijven denk ik bijvoorbeeld aan NEE, ELP en CIG. Maar dat is toch een heel andere aanpak. Met de laatste twee loop je overigens een aanzienlijk valutarisico.

    Dit zijn zomaar wat overwegingen van mijn kant. Ik blijf Alfen met interesse volgen, maar ook andere bedrijven.

    Mvg, Bob
  8. forum rang 5 DNFTT 26 april 2020 11:54
    Bob, SEDG koerst +250% tov vorig jaar en daarmee is er geen sprake van achterblijven. Ik heb ze verkocht omdat Huawei
    SEDG inhaalt en met dank aan de oorlogsvoering van Donald zal Huawei juist versnellen.
    De waarderingen zijn torenhoog terwijl de producten in een tijdspanne van 3 jaar volledig achterhaald kunnen zijn.

  9. forum rang 6 'belegger'' 26 april 2020 15:59
    Japio, dat achterblijven van SEDG bedoel ik specifiek voor 2020 YTD en ten opzichte van ENPH. Zij zijn niet de enige die het afgelopen jaar een flinke koerssprong hebben gemaakt. Het risico dat een (grote) partij de markt binnen een aantal jaar verandert is altijd aanwezig. Het is wel techniek, maar bijvoorbeeld geen ASML.

    Heb jij nog andere bedrijven op het oog in die hoek? Daarmee doel ik op wat ik voor het gemak even (de techniek achter) de energietransitie noem.
  10. forum rang 5 DNFTT 27 april 2020 09:29
    Enphase is imo een one trick pony, het is duur dus het zal wel goed zijn werkt kennelijk wél.
    Ik zit te dicht op de materie, weet hoe snel het kan gaan en waag mij dus niet aan vergezichten. Zou misschien in een sectorfonds duurzaam beleggen dan nu in een bubbel te gokken op een enkeling.
  11. forum rang 5 DNFTT 27 april 2020 15:12
    quote:

    'Belegger' schreef op 27 april 2020 11:28:

    Micro omvormers en string omvormers.
    www.bespaarbazaar.nl/kenniscentrum/zo...

    In het land der blinden is Eenoog koning. Veel valse beloften als 'geen werkzaamheden in huis' en een 'snellere installatie'.
    De zogenaamde burst bij lage opbrengst is je reinste flauwe kul want bijna niets plus 10% = dat is nog steeds heel erg weinig.
    DC naar AC conversie waarbij voor storage een AC naar DC en nogmaals een DC naar AC conversie overheen komt geeft meer dan 10% verlies.
    Ten slotte resulteert de lage spanning op het dak in een hoge stroom tussen de panelen en de meterkast waardoor er of dikke kabels nodig zijn of er treden spanningsverliezen op.
    Op de Envoy geeft Enphase slechts 2 jaar garantie, ook zoiets.
  12. forum rang 10 voda 28 april 2020 11:55
    Beursblik: sterke omzetgroei Alfen voorzien

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Alfen NV
    25,75 0,05 0,19 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Alfen heeft opnieuw een sterk kwartaal achter de rug, met een forse omzetgroei. Dit voorzien analisten van Berenberg in aanloop naar de cijfers van de producent van laadpalen voor elektrische auto's, transformatoren en opslagsystemen voor energie.

    In het afgelopen kwartaal heeft Alfen de omzet vermoedelijk met 25 procent op jaarbasis zien stijgen tot 34,6 miljoen euro. Dit betekent evenwel dat de omzetgroei wel wat vertraagt, na een autonome groei van 35 procent in de tweede helft van 2019.

    De aangepaste EBITDA kan volgens Berenberg uitkomen op 2,95 miljoen euro, met een marge van 8,5 procent.

    Berenberg stelde recent nog de ramingen voor Alfen neerwaarts bij. De analisten beschouwen 2020 evenwel als een tijdelijke hobbel in de weg en blijven ervan overtuigd dat Alfen sterk zal blijven groeien vanaf het eerste kwartaal van 2021.

    De analisten verwachten dat Alfen met de kwartaalcijfers zal aantonen dat het veerkrachtig is en een gediversifieerd businessmodel heeft.

    Ook voorziet Berenberg dat het bedrijf een beperkte impact zal melden van de coronacrisis, waarbij er op middellange termijn nog steeds een exponentiële groei haalbaar zal zijn. Desondanks zullen de onzekerheden toenemen in het tweede kwartaal van dit jaar, waarschuwden de analisten.

    Berenberg handhaafde het koopadvies op Alfen met een koersdoel van 27,00 euro.

    Op 6 mei komt Alfen met de cijfers over het eerste kwartaal.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.970 Posts
Pagina: «« 1 ... 106 107 108 109 110 ... 299 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links