Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Is het ergste achter de rug ?

209 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Rowi62 16 april 2020 09:09
    Parool: "De maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het coronavirus in te dammen, treffen burgers, bedrijven en het rijk, maar ook de ­gemeente. Aan de ene kant loopt Amsterdam veel inkomsten mis, zoals toeristenbelasting en parkeergelden, en aan de andere kant lopen de uitgaven op, zoals voor bijstandsuit­keringen."

    Nu hoop ik dat de linkse partijen ook zeggen dat aangezien het grote bedrijf Amsterdam honderden miljoenen verdiende met parkeergeld zij dus best zonder staatsteun kan.
  2. Kaiser 16 april 2020 16:14
    It's fair to say we are now at the peak of this pandemic.

    The tragic numbers today were not as bad as some feared after the Easter weekend lag.

    Infections steady and fatalities up, but not as awful as last week.

    The light at the end of the tunnel is growing stronger. twitter.com/ProfKarolSikora/status/12...
  3. Kaiser 17 april 2020 15:17
    Besmettingsgraad gedaald naar 0,8: “Epidemie is aan het krimpen”

    De reproductiegraad van het coronavirus in België is gedaald naar 0,8. Dat meldde interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht vandaag op de dagelijkse persbriefing. Dat wil zeggen dat elke geïnfecteerde persoon in ons land gemiddeld nog minder dan één andere persoon besmet. “Dat betekent dat de epidemie krimpt”, aldus Van Gucht.

    “De cijfers van de afgelopen dagen tonen aan dat kracht van het virus afneemt, maar we mogen niet vergeten dat de situatie in de zorgsector zeer zwaar is”, vatte Yves Stevens, woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum, de situatie samen.
    Lees ook
    OVERZICHT. 313 nieuwe overlijdens in ons land, maar opnieuw daling aantal ziekenhuispatiënten: “Kracht van virus neemt af”

    Dat het virus geleidelijk aan kracht aan het inboeten is, bewijst het recente cijfer over de reproductiegraad, de wetenschappelijke benaming voor de besmettingsgraad. Dat getal duidt aan hoeveel nieuwe besmettingen een reeds besmette persoon veroorzaakt. Zonder de maatregelen zou dat cijfer op twee à drie liggen en het virus dus nog exponentieel toenemen. “Er worden geleidelijk aan minder mensen besmet, waardoor de epidemie krimpt en op termijn hopelijk ook uitdooft”, aldus Van Gucht nog. De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben dus duidelijk resultaat.
    Italië-scenario vermeden

    Volgens viroloog Marc Van Ranst hebben we duidelijk een ‘Italië-scenario’ vermeden als we naar de bezettingsgraad op intensieve zorgen kijken. Ook de geleidelijke daling van het aantal ziekenhuisopnames stemt hem voorzichtig optimistisch. “We komen van een piekweek met meer dan 600 nieuwe ziekenhuisopnames, dat was rond 29 maart. De week nadien daalde dat aantal naar rond de 550, vervolgens naar minder dan 500. De voorbije vijf dagen ligt dat cijfer tussen 250 en 320”, aldus Van Ranst.

    “We hebben dus tien dagen na de maatregelen de piek kunnen afzwakken. De maatregelen hadden dus hun reden en het cijfer over de besmettingsgraad is een bewijs om ze te blijven volhouden. Want we zitten nog niet in een comfortabele situatie, er komen nog altijd nieuwe besmettingen bij, en dat moeten we onder controle blijven houden.”

    Ook VUB-professor en biostatisticus Kurt Barbé, die een gelijkaardige trend ziet, blijft voorzichtig. “De statistieken die de effectieve ingenomen hospitalisatiebedden beschrijft is dalende. Die dalende trend is ingezet maar door onder meer het weekend effect is deze trend onderhevig aan dagelijkse fluctuaties. De daling op dit moment is nog zacht waardoor de dagelijkse fluctuaties groter zijn. Over een week schat het model in dat de daling duidelijker moet zijn dan de fluctuaties”.
    Daling naar 0,7 in Duitsland

    Ook in Duitsland is het besmettingscijfer volgens het Robert Koch Instituut serieus afgenomen door de strenge regels. Volgens statistieken die gisterenavond zijn gepubliceerd, infecteert elke geïnfecteerde persoon in Duitsland nu 0,7 anderen. Begin maart stond de besmettingsgraad nog op 3, op 8 april op 1,3. Vandaag zou één besmet persoon ook daar gemiddeld minder dan één andere persoon besmetten.
  4. Kaiser 22 april 2020 10:17
    Longarts ziet coronavirus ons leven mogelijk voorgoed veranderen: “Niemand weet hoelang dit nog gaat duren”

    Mathias Mariën 22 april 2020 09u15

    Knokke-Heist Het AZ Zeno in Knokke-Heist heeft aan verschillende dokters en verpleegkundigen gevraagd om een dagboek bij te houden. Als eerste is Luc Vanmaele, longarts, aan de beurt. “Dit verdomde virus zal onze manier van werken, samenleven, reizen en ontspannen mogelijks voor altijd veranderen”, vreest de arts.
  5. Kaiser 27 april 2020 19:48
    Italy posts its lowest number of new coronavirus cases in seven weeks as Prime Minister Giuseppe Conte tentatively starts to map a way out of a national lockdown www.bloomberg.com/news/articles/2020-...

    Trump, Retailers Set to Announce Expanded Coronavirus Testing - Bloomberg www.bloomberg.com/news/articles/2020-...
  6. Kaiser 28 april 2020 16:44
    China forced to put gyms and pools back in lockdown over fears another wave of coronavirus could break out – The Sun www.thesun.co.uk/news/11493334/china-...

    Why Bill Gates is ‘super worried’ about second wave of coronavirus - Times of India timesofindia.indiatimes.com/gadgets-n...

    A Spanish epidemiologist calls to prepare for a second wave of corona | World Today News world-today-news.com/a-spanish-epidem...

    WHO chief says pandemic 'far from over,' expressing worry about children | The Japan Times www.japantimes.co.jp/news/2020/04/28/...

    ‘Herd Immunity Unthinkable at this Stage’: Top Epidemiologist Says Sudden Activity Post Lockdown May Lead to 2nd Covid-19 Wave www.news18.com/news/india/herd-immuni...
  7. forum rang 7 hirshi 28 april 2020 22:52
    As the world is scrambling to develop a Covid-19 vaccine, Oxford's Jenner Institute, which got a headstart following the progress in its clinical trials, is now hoping that first few million doses of the vaccine could be made available by September -- which is months ahead of projections of when such a vaccine would be ready.

    www.business-standard.com/article/int...
209 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0702 +0,46%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.322,16 +0,01%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links