Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,881 19 apr 2024 17:35
  • +0,013 (+1,50%) Dagrange 0,869 - 0,889
  • 8.926.686 Gem. (3M) 6,9M

angio oedeem en COVID-19

46 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 lucas D 21 april 2020 11:26
    www.pharming.com/sites/default/files/...


    Pharming meldt bemoedigende resultaten met RUCONEST® bij COVID-19-patiënten

    • Vijf in ziekenhuis opgenomen patiënten met bevestigde COVID-19-infecties kregen RUCONEST® toegediend voor de behandeling van gerelateerde ernstige longontsteking in een zogeheten ‘compassionate use’-programma • Internationale, gerandomiseerde, gecontroleerde, door de onderzoeker geïnitieerde studie met maximaal 150 patiënten gepland

    Leiden, 21 april 2020: Pharming Group NV ("Pharming" of "de Onderneming") (Euronext Amsterdam: PHARM) maakt bemoedigende resultaten bekend van de behandeling met RUCONEST® (recombinant humane C1-remmer) van vijf patiënten met bevestigde COVID-19 (SARS-CoV-2)-infecties, die in het ziekenhuis waren opgenomen met gerelateerde ernstige longontsteking. De behandeling vond plaats in het kader van een zogeheten ‘compassionate use’-programma in het Universitair Ziekenhuis Basel, Zwitserland.

    Vier mannen en één vrouw in leeftijden tussen 53 en 85 jaar met COVID-19 en gerelateerde ernstige longontsteking, waarvan de situatie ondanks de standaardbehandeling met onder andere hydroxychloroquine en lopinavir/ritonavir, niet verbeterde, kregen RUCONEST® toegediend in een startdosis van 8400 U, en 4200 U in elk van de drie om de 12 uur daaropvolgend toegediende doses. Er werden geen allergische reacties, noch enige geneesmiddel-gerelateerde bijwerkingen gemeld.

    Na behandeling met RUCONEST® verdween de koorts bij vier van de vijf patiënten binnen 48 uur en namen de ontstekingswaarden in het bloed aanzienlijk af (CRP, IL-6). Kort daarna werden de patiënten volledig hersteld uit het ziekenhuis ontslagen. Eén patiënt had een verhoogde zuurstofbehoefte en werd voor beademing tijdelijk naar de Intensive Care afdeling overgebracht, maar herstelde in de daaropvolgende dagen en is inmiddels weer van die afdeling af.

    Na deze eerste resultaten is een multinationale, gerandomiseerde, gecontroleerde, door de onderzoeker geïnitieerde klinische studie gepland met maximaal 150 patiënten met bevestigde COVID-19-infecties en waarvoor ziekenhuisopname vereist is vanwege ernstige COVID-19 symptomen. De studie zal onder leiding staan van Dr. Michael Osthoff van het Universitair Ziekenhuis Basel, Zwitserland.

    Dr. Michael Osthoff van het Universitair Ziekenhuis Basel, Zwitserland en behandelend arts, zegt: “Hoewel dit een niet-gecontroleerde, beperkte behandeling betreft, tonen de resultaten de potentiële effectiviteit aan van het gebruik van RUCONEST® als ontstekingsremmende aanpak voor de remming van het complement- en het contactsystemen na infectie met SARS-CoV-2. We zijn nu bezig met het plannen van een multinationale, gerandomiseerde gecontroleerde studie met maximaal 150 patiënten voor een beter begrip van de veiligheid en werkzaamheid van deze aanpak bij het voorkomen van een verslechtering bij COVID-19-patiënten."


    Prof. Bruno Giannetti, Chief Medical Officer van Pharming, zegt in reactie: "Sommige van de gevaarlijke biochemische processen die optreden tijdens de verergering van een COVID-19-infectie tot een levensbedreigende longontsteking, worden waarschijnlijk veroorzaakt door complementactivering als onderdeel van een systemisch hyper-inflammatoir syndroom, ook wel bekend als een 'cytokinestorm'. C1-remmer heeft talrijke ontstekingsremmende eigenschappen, waaronder remming van het complement- en het contactsysteem. Een ‘compassionate use’ behandeling bij enkele patiënten die leden aan COVID-19-longontsteking was daarom wetenschappelijk verantwoord en de voorlopige resultaten zijn zeer bemoedigend. We dienen onder andere nog het juiste tijdstip voor de start van de RUCONEST®-behandeling en het optimale doseringsregime beter te identificeren. Het geplande multinationale onderzoek onder leiding van de Universiteit van Basel is specifiek gericht op het verkrijgen van deze informatie.”

    === E I N D E P E R S B E R I C H T ===
  2. Karel Kuch 21 april 2020 15:56
    quote:

    Forecast2006 schreef op 21 april 2020 08:48:

    [...]

    CW1884 wat is je reactie nu????
    U sprak over het Radboud Universiteit Nijmegen. Deze testen zijn gedaan in Zwitserland. Dus ik denk dat de reactie van CW1884 gelijk zal blijven. Met de kennis van nu zou hij natuurlijk naar dit onderzoek verwijzen.
  3. Forecast2006 21 april 2020 17:38

    Coronamedicijn Pharming lijkt te werken

    Coronamedicijn Pharming lijkt te werken
    Door BNR - 4 uur geleden

    Er is positief nieuws over een nieuw medicijn tegen corona. Biotechbedrijf Pharming uit Leiden meldt dat de uitkomsten van een onderzoek zodanig gunstig zijn dat ze verder gaan.

    Morgen up naar koersdoel 2 euro

    kind regards,

    forecast
  4. forum rang 4 Bram de Stratenmaker 21 april 2020 22:03
    quote:

    Forecast2006 schreef op 21 april 2020 17:38:

    Coronamedicijn Pharming lijkt te werken

    Coronamedicijn Pharming lijkt te werken
    Door BNR - 4 uur geleden

    Er is positief nieuws over een nieuw medicijn tegen corona. Biotechbedrijf Pharming uit Leiden meldt dat de uitkomsten van een onderzoek zodanig gunstig zijn dat ze verder gaan.

    Morgen up naar koersdoel 2 euro

    kind regards,

    forecast

    Hét is toch een medische ontwikkeling, tbv, longschade van Covid 19? Wat al zéér positief nieuws zou zijn. De bijwerkingen van een Corona. Als men de schade daarna, kan beperken. Is wel een uitkomst, voor vele slachtoffers. Zo zie ik hét.
  5. CW1884 22 april 2020 07:42
    quote:

    Forecast2006 schreef op 21 april 2020 08:48:

    [...]

    CW1884 wat is je reactie nu????
    Karel Kuch heeft al juist geantwoord, maar bij deze een antwoord. U had het over het Radboud UMC en niet over Basel. In het Radboud UMC is men in eerste instantie bezig met Takhzyro en Firazyr en NIET over Ruconest.

    Dit nieuwe persbericht gaat over de Universiteit van Basel.
  6. Galajurk 24 april 2020 18:40
    quote:

    polleke60 schreef op 22 april 2020 00:36:

    Geschikte patienten zullen altijd wel willen deelnemen aan zo'n studie v 150 en zijn dus makkelijk te vinden. Is snel uit te voeren.
    Die patiënten zijn het probleem niet .
    Geschikte artsen/ onderzoekers benaderen, protocollen opstellen , evt in overleg met ema/ fda.
    Daar gaat tijd inzitten.
  7. [verwijderd] 13 mei 2020 02:22

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC...

    Toen ik zag op hoeveel plekken in het immuunsysteem Ruconest (C1-INH in het plaatje/model) aangrijpt, kon ik niet anders dan vol goede hoop zijn! Dit moet toch wel tot succesvolle behandelingen leiden, zou je denken! Tsja, waarom grote beleggers niet instappen, is mij ook een raadsel!

    Enkele mogelijke oorzaken:
    - ze wachten resultaten studie longbeschermende werking van Ruconest bij COVID19 patienten af
    - pijplijn producten vertonen nauwelijks voortgang in ontwikkeling
    - nog maar net pennyfonds- en Ascx-af
    - koers ging al vaker onderuit na de kwartaalcijfers
    - zolang de shorters in grote aantallen aanwezig zijn, is er geen duurzame koersontwikkeling in de goede richting
    - voorraad onzekerheden
46 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links