Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Breaking News

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. B...K 23 april 2020 17:39
    23-4-2020 17:33:24
    ECB-voorzitter waarschuwt voor krimp eurozone met 15 procent ? media

    (ABM FN) Christine Lagarde, de voorzitter van de Europese Centrale Bank waarschuwt dat het bruto binnenlands product van de eurozone in een slechtste scenario kan zakken met 15 procent. Dat schreef persbureau Bloomberg donderdag op basis van drie anonieme bronnen.

    In een videoconferentie waarbij Lagarde de 27 leiders van de EU toesprak, zou de ECB-voorzitter gezegd hebben dat het basisscenario van de ECB momenteel rekening houdt met een daling van 9 procent van het BBP. Echter zou in een extreem scenario ook een economische krimp van 15 procent niet uitgesloten zijn, aldus Lagarde.

    Ook zou Lagarde erop gewezen hebben dat de Europese leiders riskeren om te laat en niet krachtig genoeg te reageren op de crisis.

    Vandaag vergaderen de Europese leiders over onder meer zogenaamde coronabonds waarbij de EU gezamenlijke schuld zou uitgeven. De verwachtingen zijn echter laag gespannen omdat onder meer Duitsland en Nederland zich hevig verzetten terwijl Spanje en Italië de druk opvoeren. Voorlopig zijn er al meer dan 100.000 doden te betreuren door het Covid-19 virus in Europa.

    Door: ABM Financial News.
  2. B...K 3 mei 2020 12:45
    7 UUR GELEDEN
    Miljardair Buffett verkoopt aandelen vliegmaatschappijen
    Miljardair Warren Buffett zegt dat zijn bedrijf Berkshire Hathaway al zijn aandelen in de vier grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen heeft verkocht. Hij bezat ongeveer een tiende van de aandelen van Delta Air Lines, United Airlines, American Airlines en Southwest Airlines.

    Uit de nieuwste kwartaalcijfers blijkt dat Berkshire Hathaway een recordverlies van omgerekend 45 miljard euro heeft geleden. Na dat nieuws besloot Buffett de aandelen van de hand te doen. Hij zei bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering dat het een fout was om te investeren in de luchtvaartindustrie.
  3. B...K 19 mei 2020 14:36
    19-5-2020 14:29:05

    OMT wil komende week advies over sportscholen
    (ABM FN-Dow Jones) Het Outbreak Management Team is van plan komende week advies te geven over een mogelijk snellere heropening van sportscholen. Dit liet minister Martin van Rijn van Medische Zorg dinsdag weten.

    "De coronamaatregelen raken ondernemende sportaanbieders, zoals sportscholen hard. Ik heb het OMT daarom gevraagd om te adviseren of zij eerder dan 1 september weer open kunnen", aldus Van Rijn op Twitter. Volgens de minister volgt dit advies komende week.

    Verder liet Van Rijn weten in gesprek te gaan met Platform Ondernemende Sportaanbieders en brancheorganisatie NL Actief over eventuele steun vanuit de overheid.

    Het kabinet maakte eerder deze maand bekend dat fitnessclubs pas vanaf 1 september weer open mogen in Nederland, tot ongenoegen van sportscholen als Basic-Fit. De uitbater van fitnessclubs stelde al eerder tegenover ABM Financial News teleurgesteld te zijn dat de sportscholen pas op 1 september open kunnen.

    "In veel omliggende landen waaronder Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk gaan de sportscholen alweer open. In Finland en Zweden zijn de sportscholen überhaupt niet dicht geweest. De argumentatie waarom fitnessclubs in Nederland pas na de zomer hun deuren weer zouden mogen openen is geheel onduidelijk en lijkt ongefundeerd", aldus Basic-Fit.

    De fitnesssector kan volgens Basic-Fit "uitstekend waarborgen" dat op een veilige en gecontroleerde manier kan worden gesport met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen. Daarnaast kan door middel van een reserveringssysteem een verlaagde capaciteit en een gedoseerde toeloop voor iedere club worden gegarandeerd, lichtte Basic-Fit toe.

    Door: ABM Financial News
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links