Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,380 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 26,940 - 27,380
  • 135.801 Gem. (3M) 80,5K

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 126 127 128 129 130 ... 167 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 14 april 2020 13:37
    Johnson & Johnson verlaagt winstraming door corona

    Gepubliceerd op 14 april 2020 13:19 | Views: 455

    NEW BRUNSWICK (AFN/BLOOMBERG) - Medisch bedrijf Johnson & Johnson (J&J) verwacht dit jaar minder winst te zullen maken dan waar het eerder op rekende. De Amerikanen wijzen naar de impact van de coronacrisis die negatief zal uitpakken voor het bedrijf. Wel verhoogde het bedrijf zijn dividend, waarbij in het eerste kwartaal meer winst werd gemaakt dan waar door kenners rekening mee werd gehouden.

    J&J sloot de meetperiode af met een omzet van 20,7 miljard dollar, hetgeen 3,3 procent meer was dan dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst dikte met bijna 9 procent aan tot bijna 6,2 miljard dollar wat voor J&J reden was het dividend te verhogen.

    Dat het bedrijf over heel 2020 toch minder winst zal maken ligt volgens topman Alex Gorsky mede aan de inspanningen die worden geleverd om een middel tegen Covid-19 te ontwikkelen. "J&J is gemaakt voor tijden als deze, en we gebruiken onze wetenschappelijke expertise, operationele schaal en financiële kracht voor het werk aan ons kandidaat-vaccin", zo zij hij. Het gaat dan om een betaalbaar en toegankelijk middel op een "niet-winst-basis".

    Voor heel 2020 rekent J&J nu op een winst van 7,50 tot 9,50 dollar per aandeel. Dat was eerder zeker 9 dollar. Daarnaast zal de omzet uitkomen op maximaal 82,2 miljard dollar tegen een eerdere raming van bijna 86 miljard dollar.
  2. forum rang 6 Raasgier 15 april 2020 18:50
    quote:

    Ooievaar schreef op 14 april 2020 08:42:

    Klinkt toch interessant! Voor 8 mensen pakte het nu al goed uit, wie weet
    Voor de volledigheid, eerder ook al gemeld: dit is onderzoek dat ver beneden de maat is (als GLPG dit zo mocht doen, was Filgo al een jaar of 10 op de markt, schat ik). De man is teruggefloten door de inspectie, en er zijn enorme bijwerkingen van dit medicijn bekend. Het is ronduit gevaarlijk, en deze meneer moet wat mij betreft zijn artsenbul inleveren.
  3. [verwijderd] 15 april 2020 22:24
    quote:

    Raasgier schreef op 15 april 2020 18:50:

    [...]

    Voor de volledigheid, eerder ook al gemeld: dit is onderzoek dat ver beneden de maat is (als GLPG dit zo mocht doen, was Filgo al een jaar of 10 op de markt, schat ik). De man is teruggefloten door de inspectie, en er zijn enorme bijwerkingen van dit medicijn bekend. Het is ronduit gevaarlijk, en deze meneer moet wat mij betreft zijn artsenbul inleveren.
    Waarom gelooft men zo snel kwakzalvers ?

    Toch een interessant enigma in deze sociale fake media news tijden.
  4. forum rang 10 voda 16 april 2020 07:47
    Vivoryon werkt samen met Fraunhofer Instituut

    Gepubliceerd op 16 april 2020 07:24 | Views: 299

    VIVORYON THERAPEUT 15 apr
    3,86 0,00 (0,00%)

    HALLE (AFN) - Biotechbedrijf Vivoryon gaat samenwerken met het Fraunhofer Institute for Cell Therapy and Immunology. Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf wil samen met het instituut onderzoek doen naar zogenaamde protease inhibitors, een soort medicijnen die bepaalde enzymen uitschakelen.

    De twee partijen kijken met name naar de enzymen meprin alpha en meprin beta. Die worden in verband gebracht met uiteenlopende ziekten als nierziekten, fibrose, kanker en de ziekte van Alzheimer. Volgens Vivoryon kan met het aanpakken van de enzymen niet alleen symptomen orden bestreden, maar ook verschillende ziekten in de kiem worden gesmoord.

    Meer informatie over de samenwerking, zoals de duur en financiële details, is niet bekendgemaakt.
  5. forum rang 10 voda 16 april 2020 14:09
    Abbott Labs boekt hogere omzet

    (ABM FN-Dow Jones) Abbott Laboratories heeft in het eerste kwartaal van 2020 een iets hoger omzet kunnen boeken, en klopte daarmee de analistenverwachtingen, maar het bedrijf is toch iets negatiever over 2020 geworden en trok de outlook voor het lopende boekjaar in. Dit bleek uit de cijfers van de Amerikaanse farmaceut.

    De omzet steeg met 2,5 procent tot 7,7 miljard dollar, tegenover 7,5 miljard een jaar eerder. De consensus samengesteld door Factset had op een omzet van 7,4 miljard gemikt. Autonoom steeg de omzet met 4,3 procent.

    De winst per aandeel daalde dan wel op jaarbasis van 0,38 dollar naar 0,30 dollar.

    De aangepaste winst per aandeel uit voortgezette activiteiten kwam uit op 0,65 dollar, tegenover de 0,59 dollar verwacht door de consensus. Hiermee zit Abbott Labs wel iets onder zijn eigen verwachtingen. Abbott Labs had op een aangepaste winst per aandeel tussen 0,69 en 0,71 dollar verwacht.

    Dividend

    Over het afgelopen kwartaal zal Abbott een dividend van 0,36 dollar per aandeel op 15 mei uitkeren.

    Outlook

    Door de onzekerheid rond het coronavirus heeft Abbott zijn outlook voor 2020 ingetrokken. Wel meent de farmaceut dat het een sterke financiële positie heeft, met 3,7 miljard dollar in cash en kredietfaciliteiten van 5 miljard dollar, indien nodig.

    Eerder verwachte Abbott Labs voor het lopende boekjaar nog een autonome omzetgroei van 7,0 tot 8,0 procent, terwijl de aangepaste winst per aandeel tussen 3,55 en 3,65 dollar moest uitkomen.

    Het aandeel steeg 1,6 procent voorbeurs.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. Broer Konijn 16 april 2020 16:47
    Uit FD. Mvg Broer Konijn.

    Nijmeegs biotechbedrijf aast op miljardendeal

    16 Apr 2020 FD

    In alle stilte heeft een biotechbedrijf in Nijmegen dertien jaar lang gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw medicijn tegen borstkanker. Honderden miljoenen euro's zijn geïnvesteerd. Nu komt goedkeuring van het medicijn dichtbij gaat het bedrijf, met de naam Byondis, op zoek naar samenwerking met een groot farmabedrijf.

    De verwachtingen zijn hooggespannen. De nieuwe ceo Marco Timmers van het biotechbedrijf hoopt dit jaar al of anders volgend jaar een deal te sluiten met een farmaconcern dat het medicijn moet gaan verkopen. Zo'n overeenkomst kan de onderneming uit Nijmegen 'een substantieel voorschot' opleveren. Denk gerust aan honderden miljoenen euro's of meer.

    Privaat gefinancierd

    Byondis opereerde tot nu toe onder de naam Synthon Biopharmaceuticals. Timmers maakt de nieuwe naam - afgeleid van het Engelse 'beyond this' - donderdag bekend. De naamswijziging moet de opmaat vormen naar iets groter. 'De waarde van onze investeringen moet zich binnenkort bewijzen', zegt Timmers.

    Het Nijmeegse biotechbedrijf is een unicum, in die zin dat de honderden miljoenen aan investeringen afgelopen jaren niet zijn opgebracht door investeringsmaatschappijen of door een beursgang, zoals gebruikelijk. De onderneming uit Nijmegen is een van de weinige biotechbedrijven die volledig privaat is gefinancierd.

    Vermogen verdiend

    Het kapitaal is opgebracht door Jacques Lemmens, de eigenaar van Byondis en een van de oprichters van het voormalige moederbedrijf Synthon. Lemmens verdiende een vermogen met Synthon, een producent van goedkope, patentvrije medicijnen.

    Maar namaken alleen gaf niet genoeg voldoening. Lemmens wilde eigen medicijnen lanceren. De ultieme consequentie van die ambitie was dat hij vorig jaar moederbedrijf Synthon verkocht aan een Britse investeringsmaatschappij, voor €600 mln, Byondis werd buiten die deal gehouden. Lemmens ging zich daarna volledig toeleggen op de biotechdochter. Dat laatste wel in een andere rol, als voorzitter van de board.

    Middel tegen borstkanker

    De dagelijkse leiding is inmiddels in handen van Timmers. Aan hem de taak om te oogsten. Dat kan later dit jaar als de resultaten bekend worden van het belangrijke patiëntenonderzoek naar het Byondis-middel tegen borstkanker. Daaraan hebben 425 vrouwen deelgenomen bij wie twee eerdere behandelingen niet hielpen.

    De ceo is optimistisch dat het onderzoek positieve resultaten oplevert. Die resultaten moeten de basis vormen voor de miljardendeal, die Byondis kan voorzien van voldoende kapitaal om nog meer medicijnen op patiënten te gaan testen. Met 350 werknemers is de onderneming in Nederland groter dan zijn bekende beursgenoteerde collega's Pharming en Galapagos
  7. forum rang 10 voda 16 april 2020 17:52
    'Farmaciebedrijven moeten samenwerken bij bestrijden coronavirus'

    Gepubliceerd op 16 april 2020 17:44 | Views: 65

    ZEIST (AFN) - Een groep vermogensbeheerders, pensioenfondsen en verzekeraars roept farmaceuten op tot internationale samenwerking bij de bestrijding van het nieuwe coronavirus. De komende dagen ontvangen wereldwijd meer dan vijftien grote farmaciebedrijven, waaronder Roche, Gilead en Johnson & Johnson, een brief waarin ze wordt gevraagd de handen ineen te slaan en het maximale te doen om de verspreiding van het virus en de gevolgen tegen te gaan.

    Volgens het Verbond van Verzekeraars hebben zich bij dit initiatief inmiddels meer dan 40 investeerders uit binnen- en buitenland aangesloten, goed voor een totaal belegd vermogen van 1900 miljard euro. Andere geïnteresseerde partijen kunnen zich nog aansluiten.

    De briefschrijvers, waaronder vermogensbeheerder Achmea Investment Management, zien veel initiatieven vanuit de farmaceutische industrie om het coronavirus te beteugelen. Tegelijkertijd zien zij ook voorbeelden waarbij financiële en concurrentie-overwegingen op de korte termijn te dominant zijn. Dat laatste zou niet mogen gebeuren, is de gedachte. De groep investeerders vindt dat financiële overwegingen momenteel ondergeschikt zijn aan de wereldwijde uitdaging om het coronavirus zo snel mogelijk onder controle te krijgen.
  8. forum rang 10 voda 17 april 2020 07:52
    Gilead boekt positieve resultaten met coronabehandeling

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Gilead Sciences Inc
    $ 76,54 1,91 2,56 % NASDAQ
    Gilead Sciences Inc (DE)
    70,09 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

    (ABM FN-Dow Jones) Gilead Sciences heeft mogelijk een behandeling gevonden voor het coronavirus. Na het onthullen van de eerste resultaten schoot het aandeel de hoogte in.

    In Chicago werden coronapatiënten behandeld met het nieuwe medicijn van Gilead en dit leverde buitengewoon goede resultaten op. Veel ernstig zieke patiënten herstelden van corona. Van de in totaal 125 patiënten overleden er slechts twee, bevestigde een dokter van het betreffende ziekenhuis.

    Gilead voert momenteel twee studies uit met remdesivir. Eind april denkt Gilead de eerste set resultaten te kunnen publiceren van een onderzoek onder 400 patiënten met ernstige klachten, en eind mei de resultaten van een onderzoek met 600 patiënten met gematigde klachten.

    Bij deze onderzoeken ontbreekt een controlegroep, waardoor de resultaten vermoedelijk lastig te interpreteren zullen zijn.

    Desalniettemin reageren beleggers verheugd. Wereldwijd staan de aandelenmarkten hoger op zullen in het groen openen, en in de elektronische handel stijgt het aandeel Gilead ruim 16 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 18 april 2020 17:13
    Nijmeegs biotechbedrijf aast op miljardendeal

    In alle stilte heeft een biotechbedrijf in Nijmegen dertien jaar lang gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw medicijn tegen borstkanker. Honderden miljoenen euro's zijn geïnvesteerd. Nu komt goedkeuring van het medicijn dichtbij en gaat het bedrijf - onder de nieuwe naam Byondis - op zoek naar samenwerking met een groot farmaconcern.

    De verwachtingen zijn hooggespannen. De nieuwe ceo Marco Timmers van het biotechbedrijf hoopt dit jaar al of anders volgend jaar een deal te sluiten met een farmaconcern dat het medicijn moet gaan verkopen. Zo'n overeenkomst kan de onderneming uit Nijmegen 'een substantieel voorschot' opleveren. Denk gerust aan honderden miljoenen euro's of meer.

    Privaat gefinancierd
    Byondis opereerde tot nu toe onder de naam Synthon Biopharmaceuticals. Timmers maakt de nieuwe naam - afgeleid van het Engelse 'beyond this' - donderdag bekend. De naamswijziging moet de opmaat vormen naar iets groters. 'De waarde van onze investeringen moet zich binnenkort bewijzen', zegt Timmers.

    Het Nijmeegse biotechbedrijf is een unicum, in die zin dat de honderden miljoenen aan investeringen afgelopen jaren niet zijn opgebracht door investeringsmaatschappijen of door een beursgang, zoals gebruikelijk. De onderneming uit Nijmegen is een van de weinige biotechbedrijven die volledig privaat is gefinancierd.

    Vermogen verdiend
    Het kapitaal is opgebracht door Jacques Lemmens, de eigenaar van Byondis en een van de oprichters van het voormalige moederbedrijf Synthon. Lemmens verdiende een vermogen met Synthon, een producent van goedkope, patentvrije medicijnen.

    Maar namaken alleen gaf niet genoeg voldoening. Lemmens wilde eigen medicijnen lanceren. De ultieme consequentie van die ambitie was dat hij vorig jaar moederbedrijf Synthon verkocht aan een Britse investeringsmaatschappij, voor €600 mln. Lemmens ging zich daarna volledig toeleggen op de biotechdochter, die buiten de deal werd gehouden. Bij Byondis is Lemmens nu voorzitter van de board.

    Middel tegen borstkanker
    De dagelijkse leiding is inmiddels in handen van Timmers. Aan hem de taak om te oogsten. Dat kan later dit jaar als de resultaten bekend worden van het belangrijke patiëntenonderzoek naar het Byondis-middel tegen borstkanker. Daaraan hebben 425 vrouwen deelgenomen bij wie een minder krachtige variant van het Byondis-middel niet meer hielp.

    De ceo is optimistisch dat het onderzoek positieve resultaten oplevert. Die resultaten moeten de basis vormen voor de miljardendeal, die Byondis kan voorzien van voldoende kapitaal om nog meer medicijnen op patiënten te gaan testen. Met 350 werknemers is de onderneming in Nederland nu al groter dan zijn bekende beursgenoteerde collega's Pharming en Galapagos.

    fd.nl/ondernemen/1341587/nijmeegs-bio...
  10. forum rang 10 voda 20 april 2020 07:52
    Novartis neemt Amblyotech over

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Novartis AG-REG
    CHF 86,00 0,00 0,00 % Swiss Exchange (Virtex)

    (ABM FN-Dow Jones) Novartis heeft voor een onbekend bedrag Amblyotech overgenomen. Dit maakte de Zwitserse farmaceut maandag voorbeurs bekend.

    Amblyotech is een Amerikaanse startup die middels videospeltechnologie de ogen van mensen traint. Deze technologie wil Novartis gebruiken in medische apparatuur.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  11. forum rang 10 voda 20 april 2020 09:20
    Curetis verdwijnt begin mei van Amsterdamse beurs

    Gepubliceerd op 20 april 2020 09:13 | Views: 234

    Curetis 17 apr
    0,67 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Curetis heeft op 4 mei zijn laatste handelsdag op de beurs in Amsterdam. Dat heeft het Duitse bedrijf, dat samen is gegaan met zijn Amerikaanse branchegenoot OpGen, bekendgemaakt.

    Hoewel Curetis de overnemende partij is, is de samensmelting juridisch vormgegeven als een van Curetis door OpGen. De acquisitie werd begin deze maand afgerond. Door de samenvoeging is een bedrijf ontstaan dat in 2019 goed was voor een gecombineerde pro forma-omzet van 6 miljoen dollar.
  12. forum rang 10 voda 21 april 2020 07:41
    Ruconest van Pharming bemoedigend bij gebruik corona-patienten

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Pharming Group
    1,0525 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft bemoedigende resultaten gemeld met de behandeling met Ruconest van vijf patiënten met bevestigde Covid-19. Dit maakte het biotechbedrijf dinsdag voorbeurs bekend.

    Vier mannen en één vrouw in leeftijden tussen 53 en 85 jaar met Covid-19 en gerelateerde ernstige longontsteking kregen Ruconest toegediend. De behandeling vond plaats in het Universitair Ziekenhuis Basel in Zwitserland.

    Na behandeling met Ruconest verdween volgens het biotechbedrijf de koorts bij vier van de vijf patiënten binnen 48 uur en namen de ontstekingswaarden in het bloed aanzienlijk af. Kort daarna werden de patiënten volledig hersteld uit het ziekenhuis ontslagen. Eén patiënt had een verhoogde zuurstofbehoefte en werd voor beademing tijdelijk naar de Intensive Care afdeling overgebracht, maar herstelde in de daaropvolgende dagen en is inmiddels weer van die afdeling af.

    Dr. Michael Osthoff van het Universitair Ziekenhuis Basel in Zwitserland sprak van een niet gecontroleerde beperkte behandeling die de potentiële effectiviteit van Ruconest als ontstekingsremmer onderschrijft.

    Na deze eerste resultaten is een multinationale, gerandomiseerde, gecontroleerde, door de onderzoeker geïnitieerde klinische studie gepland met maximaal 150 patiënten met bevestigde Covid-19-besmettingen en waarvoor ziekenhuisopname vereist is vanwege ernstige symptomen.

    Het aandeel Pharming sloot maandag op de Amsterdamse beurs krap een procent hoger op 1,0525.



    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 4 aossa 21 april 2020 14:58
    Effecten veilig op effectenrekening?

    Het klopt dat de effecten die u koopt volledig uw eigendom blijven. De effecten worden opgenomen in een effectenrekening die in het geval van een faillissement geen deel uitmaakt van de inboedel van de financiële instelling. Normaal worden de effecten getransfereerd naar een andere financiële instelling van uw keuze. Het Beschermingsfonds komt tussenbeide mocht naar aanleiding van het faillissement blijken dat sprake was van ernstige fraude, bijvoorbeeld het vervalsen van de rekeninguittreksels van de effectenrekening, of administratieve fouten.

    Een andere mogelijkheid is dat de instelling de effecten niet kan opleveren. Het risico daarop is klein, maar is niet helemaal uitgesloten in het geval de instelling uw aandelen heeft uitgeleend aan een derde partij, en in geval van nood het daarvoor door de instelling verleende onderpand (typisch 4 à 5% boven de waarde van de aandelen) niet volstaat. Tot voor enkele jaren werden geen aandelen van retailbeleggers uitgeleend, maar een aantal onlinebrokers (onder meer BinckBank, Traders Only, Degiro) heeft dat geïntroduceerd. Het komt erop neer dat in ruil voor een vergoeding (meestal fiftyfifty verdeeld met de klant) de aandelen tijdelijk worden uitgeleend. Normaal gebeurt dat na de expliciete toestemming van de klant, maar vraag dat in geval van twijfel even na.
  14. forum rang 10 voda 22 april 2020 08:28
    Farmaceut Roche tornt niet aan verwachtingen

    Gepubliceerd op 22 april 2020 08:02 | Views: 390

    ROCHE GS 21 apr
    335,70 +1,20 (+0,36%)

    BASEL (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse farmaceut Roche houdt zijn eerder uitgesproken verwachtingen voor dit jaar in stand. Topman Severin Schwan van de onderneming rept in een handelsbericht van uitdagende tijden als gevolg van het rondwarende nieuwe coronavirus, maar zei ook dit jaar nog altijd op een groei van de omzet en de winst te rekenen.

    Op basis van de huidige stand van zaken rond Covid-19 rekent Roche dit jaar op een omzetgroei van 2 tot 6 procent, bij constante wisselkoersen. De winstgroei zal daarbij in lijn met de omzet groeien, zo is de verwachting. Het dividend zal dit jaar naar verwachting verder worden opgevoerd. In het eerste kwartaal voerde Roche de omzet met 2 procent op. Bij constante wisselkoersen was dit 7 procent.

    Roche staat erom bekend vrij conservatief te zijn met zijn voorspellingen. Daardoor komt het vrijwel niet voor dat de Zwitsers hun verwachtingen in de loop van een boekjaar neerwaarts bij moeten stellen. Vorig jaar heeft het bedrijf zijn verwachtingen tot drie keer toe opwaarts bijgesteld.

    De farmaceut zag in het eerste kwartaal van het jaar dat de vraag naar zijn medicijnen goeddeels in stand bleef. Daarbij valt het op dat de nieuwe medicijnen gretiger aftrek vinden dan de oudere middelen die de voorgaande jaren de resultaten van Roche juist goed deden.

    Verder is er veel vraag naar de coronatests van de onderneming, waarvoor het de productiecapaciteit fors opvoerde. Ook werkt Roche aan een potentieel middel tegen Covid-19. In verschillende landen loopt een klinische fase III-studie om de veiligheid en werkzaamheid van Actemra / RoActemra bij een ernstige Covid-19-longontsteking te evalueren. Resultaten van die test worden aan het begin van de zomer verwacht.
  15. forum rang 10 voda 22 april 2020 18:01
    Farmaceuten gaan coronavaccin testen op mensen

    Gepubliceerd op 22 april 2020 17:55 | Views: 0

    NEW YORK (AFN) - Farmaceuten en biotechnologen van het Duitse BioNTech en het Amerikaanse Pfizer kunnen weer een stap verder met hun onderzoek naar een coronavaccin. Ze hebben van de Duitse autoriteiten goedkeuring gekregen om te beginnen met tests bij proefpersonen. De studie is het eerste klinische onderzoek naar een kandidaatvaccin voor Covid-19 in Duitsland en maakt deel uit van een wereldwijd ontwikkelingsprogramma.

    Er worden straks vier verschillende varianten van het middel getest. Tweehonderd gezonde proefpersonen van 18 tot 55 jaar oud krijgen een vaccinatie. Het doel is om te bepalen welk vaccin het lichaam het beste aanzet tot het maken van antilichamen tegen het nieuwe coronavirus. Ook willen de onderzoekers weten wat de optimale dosering van dit vaccin is en of het vaccin veilig is. In een latere fase van de studie zullen ook proefpersonen worden gevaccineerd die een hoger risico op een ernstige virusinfectie lopen.

    Pfizer en BioNTech willen na goedkeuring door de Amerikaanse regelgevende instanties ook onderzoek met BNT162, zoals het vaccin van de twee heet, gaan doen in de Verenigde Staten. De goedkeuring daarvoor wordt zeer binnenkort verwacht. BioNTech werkt verder ook samen met Fosun Pharma voor de ontwikkeling van BNT162 in China, waar de bedrijven verwachten dat ze ook onderzoeken zullen gaan uitvoeren.
  16. forum rang 10 voda 23 april 2020 06:31
    Groen licht voor fusiedeal Mylan en Pfizer

    Gepubliceerd op 22 april 2020 20:31 | Views: 1.018

    Pfizer Inc 22 apr
    36,25 +0,63 (+1,77%)

    BRUSSEL (AFN/RTR) - De Europese Commissie is onder voorwaarden akkoord gegaan met de fusiedeal van farmaceut Mylan en branchegenoot Pfizer. Op sommige punten komt de concurrentie door de deal wel in het geding. Maar de partijen hebben aangeboden om bepaalde generieke geneesmiddelen van Mylan af te stoten.

    Pfizer voegt Mylan samen met Upjohn, werd afgelopen zomer aangekondigd. Dat dochterbedrijf van Pfizer houdt zich bezig met generieke medicijnen, geneesmiddelen waar geen patent meer op rust. Die dochteronderneming wordt dan naar verwachting gelijk op eigen benen gezet.

    De overname wordt volledig met aandelen gefinancierd waarbij de aandeelhouders van Mylan 43 procent van het gecombineerde bedrijf in handen krijgt. De nieuwe onderneming zou een jaaromzet van 19 miljard à 20 miljard dollar krijgen.

    Voor Pfizer is de deal een oplossing voor enkele oudere, winstgevende medicijnen die niet meer als noodzakelijk voor de groei van het bedrijf worden gezien. Onder meer erectiepil Viagra en cholesterolmiddel Lipitor vallen daaronder. Mylan had al enige tijd lastig van dalende prijzen voor generieke prijzen en productieproblemen. Ook zat het bedrijf met de kwestie rond een vermeende deelname aan een kartel dat prijsafspraken maakte in de maag.
  17. forum rang 10 voda 23 april 2020 14:28
    Eli Lilly ziet winst fors afnemen

    (ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly heeft in het eerste kwartaal van 2020 de winst fors onder druk zien staan, maar verhoogde de winstverwachting voor heel dit jaar wel. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse farmaceut.

    De nettowinst daalde tot 1,46 miljard dollar, ofwel 1,60 dollar per aandeel. Een jaar eerder bedroeg de nettowinst nog 4,24 miljard dollar, ofwel 4,31 dollar per aandeel. Daarmee gaat het om een winstdaling van maar liefst 66 procent. Vorig jaar was er een boekwinst van 3,7 miljard dollar op de desinvestering van Elanco.

    De aangepaste winst per aandeel steeg daarentegen wel, van 1,33 dollar naar 1,75 dollar. Daarmee deed Eli Lilly het een flink stuk beter dan verwacht. De consensus samengesteld door FactSet mikte op een aangepaste winst per aandeel van 1,48 dollar.

    De omzet ging van 5,1 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2019 naar 5,9 miljard dollar afgelopen kwartaal, een plus van 15 procent. De consensus van FactSet mikte op een omzet van 5,5 miljard.

    De omzetgroei werd aangejaagd door een volumestijging van 22 procent, aldus Eli Lilly. Dat wees ook op een extra omzet van 250 miljoen dollar dankzij de corona-uitbraak.

    Onder de best verkopende medicijnen van Eli Lilly zat diabetesbehandeling Trulicity, waarvan de omzet met 40 procent steeg tot 1,23 miljard dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden op 1,09 miljard gerekend.

    Daarentegen daalde de omzet van Humalog, een insuline-injectie, met 5 procent tot 696 miljoen dollar. Dat was wel nog altijd meer dan de 689 miljoen dollar die de analisten hadden voorzien.

    Outlook

    Eli Lilly heeft op basis van de cijfers over het eerste kwartaal de vooruitzichten voor heel 2020 iets aangepast.

    De farmaceut mikt op een winst per aandeel tussen de 6,20 en 6,40 dollar, terwijl het eerder op een winst per aandeel van 6,18 tot 6,28 dollar.

    De aangepaste winst per aandeel zal tussen 6,70 en 6,90 dollar uitkomen, denkt Eli Lilly. Eerder was dit nog tussen 6,70 tot 6,80 dollar.

    Het aandeel opent vermoedelijk een half procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
3.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 126 127 128 129 130 ... 167 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links