Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,465 19 apr 2024 17:37
  • -0,005 (-0,01%) Dagrange 32,920 - 33,535
  • 9.995.595 Gem. (3M) 7,5M

Shell instappen of aan boord blijven

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. victory advies 1 april 2020 23:31
    "Olie komt in de knel, opslag zit vol, prijzen gaan nu omlaag en aandelen zullen in elkaar storten"

    Door het sluiten van de globale economie gecombineerd met een extreem lage olieprijs zijn de opslagplaatsten vol gelopen en kan er dus maar een ding gebeuren, een eliminatie van de sterkeren en zwakken op deze markt met dito gevolg voor de prijs olie en van de aandelen.

    Mijn positie is niet geheel onafhankelijk.Waar ik tot voorheen zwaar in Shell zat heb ik de aandelen vandaag gedumpt en put opties gekocht. Ik zeg u dit allen eerlijk immers posters op dit forum zijn ongenadig in hun oordeel. Wel wil ik dit topic openen omdat onder u vele experts zijn en samen weten we meer dan een enkeling.

    Verwachting van Allison Nathan schrijver van The Price, The Epic Quest for Oil Money and Power, winnaar van de Pulitzer prijs voor zijn boek welke deze zomer uitkomt vergelijkt de situatie met 1998 toen de oplie productie opliep, vraag wegviel door de crises in Azie en bij gebrek aan opslagplaatsen de olieprijs terug liep naar 10 dollar per barrel.

    Kwartaal 1 2020 is de vraag naar olie gezakt met 6 miljoen barrels per dag in plaats van te stijgen met 1 miljoen barrels per dag.

    Voor April wordt een daling verwacht van 20 miljoen barrels per dag. Dat is 4 miljard liter per dag en dus een volume van 4 miljoen m3 per dag. Totale opslagcapaciteit in Nederland is 10 miljoen m3. Die is dus in 2,5 dag vol.

    Op 23 maart gaf het Financieel Dagblad al aan dat 76% van de opslagcapaciteit vol zit

    Veel Very Large Crude Carriers (VLCC) zijn al in gebruik. Ook zijn de kosten voor het huren van een VLCC in vergelijking met vorige maand enorm gestegen van ongeveer 20.000 dollar naar tussen de 200.000 en 300.000 dollar.

    Ter indicatie. De grootste opslag van Olie in ons land en volgens mij ook in de wereld is Vopak. Kijkt u zelf en u constateert dat de meest tanks vol zitten.

    www.vopak.com/tank-terminals

    petrochem.nl/tekort-opslagcapaciteit-...

    Rusland/VS/Opec
    Rusland zal voorlopig vasthouden aan zijn strategie nu de VS in februari hun hoogste olieproductie haalde met 13,1 miljoen barrels/dag. Dit was meer dan 2 miljoen barrels dan de russen en 3,5 miljoen barrels dan de Saoedies.

    De Russen zijn niet gevoelig voor meer sancties tegen Rusland. Putin zal dan nog meer samenwerking met de Chinezen zoeken.

    Afgelopen dinsdag 24 maart bleek dat Rusland niet aan tafel wil met de OPEC en de VS

    Ik zal u morgen aanvullend berichten en ben ondertussen benieuwd naar de experts van het IEX. Ik verzoek u allen uw commentaar professioneel te houden en hoop dat u en uw gezinnen gezond en veilig zijn.

    Met warme groet

  2. al doende... 2 april 2020 14:31
    Hallo Victory advies, Is de markt situatie niet verstoord doordat de Noorse aardoliemaatschappij een groot belang in Shell op heeft gekocht en wellicht nog steeds opkoopt zolang naar hun mening de aandelenkoers nog laag is? Wellicht bereikte de koers van Shell daarom niet echt de bodem en gaat ze nu sneller dan ieder ander weer omhoog? Iedereen gaat er waarschijnlijk vanuit dat op lange termijn het olieverbruik en daarmee de olieprijzen weer gewoon gaat oplopen en de uiteindelijke koers weer gewoon richting € 30 gaat. Indien je nu op €20 investeert en elk jaar € 2 dividend ontvangt en over een paar jaar €10 koerswinst kun je toch in een paar jaar tijd een mooi rendement verwachten? Dus maar beter alsnog weer instappen?
  3. Senior 1936 14 april 2020 09:19
    seekingalpha.com/article/4336965-roya...

    Royal Dutch Shell - This European Oil Major Is Well Positioned, apr.10,2020
    Summary
    Royal Dutch Shell has an impressive portfolio of assets. The company has made a number of steps to be able to better position itself for the downturn.
    The company's renewable and power businesses are incredibly interesting and worth paying special attention to.
    The company can handle the downturn. In the event of a potential recovery, the company should be able to emerge stronger than ever, with significant FCF.
    I do much more than just articles at The Energy Forum: Members get access to model portfolios, regular updates, a chat room, and more. Get started today »
    Royal Dutch Shell (NYSE: RDS.A) (NYSE: RDS.B) has seen its market capitalization drop to less than $140 billion with a double-digit dividend yield. The company has an incredibly strong portfolio of assets, and the company’s recently announced portfolio changes position it well to handle the downturn. As we’ll see throughout this article, these changes make the company a solid investment.

6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links