Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Obligatie Rabobank Certificaat AEX:RABO.NL, XS1002121454

  • 106,880 23 apr 2024 17:35
  • +0,030 (+0,03%) Dagrange 106,750 - 106,950
  • 8.740.450 Gem. (3M) 6,6M

Forum Rabobank Certificaat geopend

9.304 Posts
Pagina: «« 1 ... 105 106 107 108 109 ... 466 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 10 april 2020 12:13
    quote:

    Warner Bros schreef op 10 april 2020 11:06:

    [...]Dat is geen luxeprobleem, maar onteigening. De combinatie van door centrale banken gedirigeerde negatieve rentes en de fictieve rente waar de belastingdienst vanuit gaat betekent dat mensen worden aangezet hun spaargeld in risicovolle beleggingen te stoppen om de box 3 belasting te kunnen betalen. Met alle gevolgen van dien.
    Mijn mening: het is een luxe probleem. Door de lage hypotheekrente kunnen veel burgers huizen kopen, waar ze anders niet toe in staat waren. En wonen is geen riskante belegging, Je kunt positieve feiten ook als zodanig bezien en niet altijd spijkers op laag water zoeken.
  2. forum rang 9 objectief 10 april 2020 13:45
    Door de lage rentes heb ik (en miljoenen beleggers), de afgelopen jaren mega vermogenswinsten behaald. In dit kader is de VRH de vermelding nauwelijks waard.
    Los van het feit dat het zeer onbetamelijk is in deze gezondheidscrises over belastingen te gaan emmeren, dat mis je toch de gemeenschappelijke beleving.
  3. Fransoosje 10 april 2020 16:43
    Vandaag de onderstaande brief ontvangen inzake mijn bezwaar:

    In deze brief reageren wij op uw reactie van 31 maart over het besluit van Rabobank om tot tenminste 1 oktober 2020 geen vergoedingen uit te keren op de Rabobank Certificaten. Uw bezwaar houdt in dat de meebetaalde rente bij de aankoop van de Certificaten niet vergoed krijgt. In deze brief willen we u graag een nadere toelichting geven op deze punten.

    Het besluit

    Allereerst begrijpt Rabobank uw ongenoegen over het besluit om tot tenminste 1 oktober 2020 geen
    vergoedingen op Rabobank Certificaten uit te betalen. Rabobank heeft met het besluit gehoor gegeven aan de indringende oproep van de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB) om dergelijke vergoedingen vanwege de Covid-19 pandemie niet te doen. Het is op dit moment belangrijk dat banken dit kapitaal aanhouden, ook als zij, zoals Rabobank, voldoende gekapitaliseerd zijn.
    Banken zijn door de indringende oproep van de ECB en DNB gewezen op hun maatschappelijke rol in
    deze moeilijke tijd. Zij spelen een belangrijke rol in de vele maatregelen om de ernstige economische
    gevolgen van de Covid-19 pandemie voor de hele samenleving zoveel mogelijk te beperken. Om die rol de komende tijd goed te kunnen blijven vervullen is het belangrijk dat de banken financieel sterk zijn en blijven. De gedachte van de ECB is dat door geen dividenden of vergoedingen uit te keren, banken kapitaal inhouden. Dit kapitaal kan door banken worden gebruikt om huishoudens en bedrijven te ondersteunen in deze onzekere tijden.

    Rabobank Certificaten en de ECB aanbeveling

    Banken hebben verschillende rechtsvormen. De aanbeveling van de ECB geldt voor alle systeembanken, ook voor coöperatieve banken zoals Rabobank. De ECB heeft de indringende aanbeveling gedaan aan banken om geen vergoedingen aan verschaffers van kernkapitaal uit te betalen. Bij Rabobank zijn de houders van Rabobank Certificaten verschaffers van kernkapitaal, in andere gevallen zijn dat aandeelhouders.
    Daarmee vallen de Rabobank Certificaten ook onder de aanbeveling van de ECB.
    Rabobank heeft steeds de volledige bevoegdheid om te beslissen de beoogde vergoeding, een hogere, lagere of geen enkele vergoeding op de Rabobank Certificaten te betalen. Het al dan niet betalen van vergoedingen op de Rabobank Certificaten, de hoogte en de betaaldatum zijn beslissingen van de raad van bestuur van Rabobank (zoals bepaald in het Participatiereglement, zie
    www.rabobank.nl/images/participatiere...
    Rabobank begrijpt dat het besluit om op 29 maart jl. geen vergoeding uit te keren, voor u onverwacht kwam. We lichten dit graag toe. De ECB heeft op vrijdagavond 27 maart jl. een persbericht naar buiten gebracht waarin zij een indringende aanbeveling deed aan banken om tot tenminste 1 oktober 2020 geen vergoedingen aan verschaffers van kernkapitaal uit te betalen over 2019 en 2020. Daarbij is vanuit de ECB aangegeven dat zij van banken verwacht dat zij deze aanbeveling opvolgen. Kort daarna heeft ook DNB banken opgeroepen om tijdelijk af te zien van uitkeringen. Dit alles was voor Rabobank aanleiding te besluiten op 29 maart jl. en in juni en september 2020 geen vergoeding uit te keren. Op de Rabobank Certificaten zijn over 2019 wel vergoedingen betaald.

    Worden er na 1 oktober 2020 weer uitbetalingen gedaan?

    Banken mogen op grond van de regels voor kernkapitaalinstrumenten (zoals de Rabobank Certificaten) geen uitspraken doen waarbij zij zich verbinden over de hoogte en timing van eventuele toekomstige vergoedingen op die instrumenten. Rabobank volgt verdere aankondigingen en aanbevelingen van de toezichthouders nauwgezet, waaronder de evaluatie die de ECB voor later dit jaar heeft aangekondigd over de economische situatie en mogelijke uitkeringen na 1 oktober 2020. Tegen die tijd zal Rabobank een besluit nemen de beoogde vergoeding, een hogere, lagere of geen enkele vergoeding op de Rabobank Certificaten te betalen. Samen met u hopen we dat Rabobank na 1 oktober 2020 kan besluiten om weer uitbetalingen te doen, maar we kunnen en mogen hier geen toezegging over doen.

    De rente die ik vooruitbetaalde bij aankoop van de certificaten zou ik normaliter terugkrijgen bij
    uitbetaling in maart 2020, maar dat is nu niet het geval. Word ik hiervoor gecompenseerd door
    Rabobank?

    Door de manier waarop Rabobank Certificaten werden verhandeld op de beurs, was in iedere transactie een betaling door de koper aan de verkoper opgenomen voor de opgelopen beoogde vergoeding. Als de Rabobank besluit tot het niet uitkeren van de beoogde vergoeding, kan de belegger dit niet verhalen op de Rabobank en/of de verkoper bij de transactie.

    Heeft u vragen?

    We kunnen ons voorstellen dat u naar aanleiding van deze brief nog vragen heeft. Neemt u in dat geval gerust telefonisch contact met ons op. Voor meer informatie over de Rabobank Certificaten verwijzen wij u graag naar onze website: www.rabobank.nl/particulieren/belegge...

    Bent u het niet eens met ons antwoord?

    Dan kunt u uw klacht voorleggen aan de Rabobank Klachtenservice en aangeven waarom u het niet eens bent met ons antwoord. Dit kunt u doen via Rabobank.nl/klachtenservice.
    Met vriendelijke groet,
    Rabobank

  4. [verwijderd] 10 april 2020 18:22
    quote:

    Warner Bros schreef op 10 april 2020 11:06:

    [...]Dat is geen luxeprobleem, maar onteigening. De combinatie van door centrale banken gedirigeerde negatieve rentes en de fictieve rente waar de belastingdienst vanuit gaat betekent dat mensen worden aangezet hun spaargeld in risicovolle beleggingen te stoppen om de box 3 belasting te kunnen betalen. Met alle gevolgen van dien.
    Mee eens! Door de negatieve rentes op spaarrekeningen wordt er meer belasting geheven dan er spaarrente wordt ontvangen. Om het spaargeld in stand te houden zijn mensen gaan beleggen. Wie de afgelopen jaren in Rabo Certificaten heeft belegd kijkt nu tegen een koersverlies aan. Dat koersverlies wordt niet goedgemaakt wanneer je op zeg 120% bent ingestapt en ook nog eens over de waarde belasting in box 3 betaalde.
  5. [verwijderd] 10 april 2020 21:56
    quote:

    objectief schreef op 10 april 2020 13:45:

    Door de lage rentes heb ik (en miljoenen beleggers), de afgelopen jaren mega vermogenswinsten behaald. In dit kader is de VRH de vermelding nauwelijks waard.
    Los van het feit dat het zeer onbetamelijk is in deze gezondheidscrises over belastingen te gaan emmeren, dat mis je toch de gemeenschappelijke beleving.
    U heeft makkelijk praten met de mega vermogenswinsten die u de afgelopen jaren heeft gemaakt. Dat is voor vele beleggers die in Rabo Certificaten zijn gestapt op koersen van 120% niet het geval.
  6. vano 11 april 2020 13:33
    Kan iemand uitleggen wat - in de praktijk - het effect is van het omschakelen van 'clean' naar 'dirty' handelen van Rabo certificaten vanaf 31 maart?
    (aangenomen dat er 'na de corona crisis' wel weer couponrente opgebouwd & uitgekeerd zal worden).

    Voor mij lijkt het er namelijk op dat er altijd al 'dirty' werd gehandeld?
    Ik heb namelijk nooit iets van een verrekening gezien van opgebouwde rente bij verkoop of aankoop van deze certificaten.
  7. forum rang 9 objectief 11 april 2020 14:02
    quote:

    Floris Constantijn schreef op 10 april 2020 21:56:

    [...]U heeft makkelijk praten met de mega vermogenswinsten die u de afgelopen jaren heeft gemaakt. Dat is voor vele beleggers die in Rabo Certificaten zijn gestapt op koersen van 120% niet het geval.
    Dat zou ook het geval zijn als je RDS en/of andere aandelen gekocht had; maar de tijd heelt alle wonden. Het juiste aankoopmoment valt niet te timen.
  8. forum rang 9 objectief 11 april 2020 14:05
    quote:

    vano schreef op 11 april 2020 13:33:

    Kan iemand uitleggen wat - in de praktijk - het effect is van het omschakelen van 'clean' naar 'dirty' handelen van Rabo certificaten vanaf 31 maart?
    (aangenomen dat er 'na de corona crisis' wel weer couponrente opgebouwd & uitgekeerd zal worden).

    Totaal onbelangrijk; wacht gewoon af tot 1 oktober, dan zien we wel of de banken weer dividend en/of vergoeding op de cert. (al dan niet met terugwerkende kracht)
    gaan uitkeren. Speculatie hierover is zinloos.
  9. geld teveel 11 april 2020 17:55
    quote:

    vano schreef op 11 april 2020 13:33:

    Kan iemand uitleggen wat - in de praktijk - het effect is van het omschakelen van 'clean' naar 'dirty' handelen van Rabo certificaten vanaf 31 maart?
    (aangenomen dat er 'na de corona crisis' wel weer couponrente opgebouwd & uitgekeerd zal worden).

    Voor mij lijkt het er namelijk op dat er altijd al 'dirty' werd gehandeld?
    Ik heb namelijk nooit iets van een verrekening gezien van opgebouwde rente bij verkoop of aankoop van deze certificaten.
    Bij aankoop, moet je kunnen zien wat er betaald is voor opgebouwde rente!
  10. forum rang 9 objectief 14 april 2020 09:37
    quote:

    Frisekea schreef op 11 april 2020 21:33:

    En momenteel stoppen ze wel tientallen miljoenen om het verenigingsleven overeind te houden. Nobel . Maar ik vind dat als belegger dan wel raar. Begrijpen jullie dat ik dit raar vindt ?

    Verenigingsleven linken aan Rabo certificaten; zit je wel op het juiste draadje!!
  11. [verwijderd] 14 april 2020 10:15
    Uiteindelijk lijkt het een goede beslissing van Rabo te zijn geweest. Het kost de beleggers wat rente maar de koers is niet ingestort en zit al bijna weer op de nominale waarde.

    Ik blijf dat overigens vreemd vinden voor een product dat naast de koers niets oplevert, maar het werkt.
  12. [verwijderd] 14 april 2020 10:34
    Men heeft vertrouwen in de RABO en als op 1 okt de vergoeding weer wordt aangevangen is het maar een beperkte schade. Ook als de vergoeding bijv op 5% wordt gezet. Iedereen is nu weer over de grootste schok heen. Rabo had het wat eleganter kunnen oplossen maar dat hebben ze niet gedaan en dan niet blijven zeuren maar gewoon naar de feiten van je belegging blijven kijken. Dwz past het product nog wel bij mij of moet ik het belang qua grootte herzien en meer spreiden? Iedereen op dit forum weet nu zo langzamerhand wat de risico's zijn. Zo, niet gelijk stoppen met beleggen hierin. Ik ben van mening dat de koers voorlopig wat rustiger kan gaan bewegen maar wel met de beurs en andere bankaandelen mee beweegt en dat de RABO wel eens met een aangepaste versie kan gaan komen. We wachten gewoon af.
  13. forum rang 9 objectief 14 april 2020 12:14
    quote:

    Bert Jansen schreef op 14 april 2020 10:15:

    Uiteindelijk lijkt het een goede beslissing van Rabo te zijn geweest. Het kost de beleggers wat rente maar de koers is niet ingestort en zit al bijna weer op de nominale waarde.

    Van 137/138 naar 90 dat noem ik wel instorten, maar meningen kunnen verschillen.
  14. LEEF! 14 april 2020 12:16
    quote:

    bravo schreef op 14 april 2020 10:34:

    Men heeft vertrouwen in de RABO en als op 1 okt de vergoeding weer wordt aangevangen is het maar een beperkte schade. Ook als de vergoeding bijv op 5% wordt gezet. Iedereen is nu weer over de grootste schok heen. Rabo had het wat eleganter kunnen oplossen maar dat hebben ze niet gedaan en dan niet blijven zeuren maar gewoon naar de feiten van je belegging blijven kijken. Dwz past het product nog wel bij mij of moet ik het belang qua grootte herzien en meer spreiden? Iedereen op dit forum weet nu zo langzamerhand wat de risico's zijn. Zo, niet gelijk stoppen met beleggen hierin. Ik ben van mening dat de koers voorlopig wat rustiger kan gaan bewegen maar wel met de beurs en andere bankaandelen mee beweegt en dat de RABO wel eens met een aangepaste versie kan gaan komen. We wachten gewoon af.
    Vandaag beweegt de RC een keer niet mee met de bankaandelen die 2% of meer in de min staan.
9.304 Posts
Pagina: «« 1 ... 105 106 107 108 109 ... 466 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Rabobank Certificaat Nieuws

  1. 16 apr Rabobank doet bod op eigen certificaten

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links