Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,465 19 apr 2024 17:37
  • -0,005 (-0,01%) Dagrange 32,920 - 33,550
  • 9.995.595 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1883 1884 1885 1886 1887 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Sleutel13 11 april 2020 02:46
    "Canada did not promise any specific production cuts".

    Hoe arrogant kun je nog verder zijn? Zelfs in deze zeer moeilijke tijden gedragen ze zich egoistisch, alsof ze niet hard geraakt worden door de lage prijzen. Lekker bezig zo die Amerikanen en Canadezen. Nog meer onzekerheid de markt in gooien.
  2. [verwijderd] 11 april 2020 03:40
    Beste lezers,

    Over olie gesproken... lees volgende aandachtig (lijkt lange verhaal... maar moeite waard...)

    Ja we verwachten Royal Dutch Shell nu naar €5

    Reden: zie onder (zowel 1. vraag als 2. aanbod als 3. concurrenten zijn helemaal toegelicht)

    1. We beginnen eerst met aanbod zijde : die cutoff deal van 10 million barrel eerste 2 maanden mei en juni en daarna 8 million barrel vanaf juli en 6 million vanaf voorjaar 2022 is helemaal niks als je ziet dat totale olie productie OPEC (+ Non-Opec) ongeveer 75 a 80 million barrel per dag (bpd) is... En die kinderachtig gedoe van Mexico met 100.000 bpd en Trump met zijn tegmoetkoming met 250.000 bpd is gewoon joke.

    Stockpiling blijft nogsteeds stijgen... ja wel, ook na de cutoff loopt voorraad nogsteeds flink op. Voorraden worden zelfs offshores opgeslagen; massa oil-tankers zijn volgeladen met olie en staan "geparkeerd" aan de zee.

    -----------------------------------------------------------------------

    2. Nu beginnen we met vraag zijde:

    Estimated April demand 72.6 million barrel per day (bpd) dat wil zeggen decline of 27.5 million barrel per day

    May demand will drop by 19.1 million bpd.

    One of the largest contributors to global oil demand destruction is the failing airline industry with the grounding of most international and even domestic flights.


    Dus door al die lockdown ivm Covid-19 is de vraag van olie enorme gedaald. Straten zijn leeg, vliegveld leeg, vliegtuig leeg, hele transport sector is lam. Dus hele grote daling aan de kant van de vraag. Zelfs cutoff van 15 million bpd is niet voldoende. En bovendien Non-Opec landen kan je niet dwingen om productie te beperken. Hun hele economie is gebaseerd op olie. Dus als geen productie is is er ook geen inkomen. Het zal heel lang duren voordat de vraag op gelijke niveau komt voor de Covid 19 tijdperk...

    --------------------------------------------------------------------------

    3. Nu beginnen we met olie-bedrijven (elkaars concurrenten)

    Van die zogenaamde traditionele 7-sisters bestaan nu slechts "4-sisters"

    ExxonMobil
    Royal Dutch Shell
    BP
    Chevron

    en die "4-sisters" hebben nu pak minder invloed door komst van olieproducenten in onder andere Saoedi-Arabië, Rusland, China, Venezuela, Brazilië en Maleisië.
    Die ene van Saoedi is eentje om echt u te zeggen en die is zopas in de markt gekomen met gloed nieuwe beurs ipo om zoveel mogelijk marktaandeel te winnen en buitenlandse concurrenten te uitschakelen. En die reus heet : Aramco. En deze kan buitenlands bedrijven fatale klap uitdelen.

    Verder heb ik nog niet eens over andere Russische Reus: zoals Gasprom, Lukoil, Rosneft en co. En al die andere concurrenten vanuit China tot Venezuela tot Brazilie tot Maleisie tot Nigeria tot Libie enz... enz...

    Kortom: al met al olie bedrijven krijgen heel erg moeilijk verwachten wij. RDS kan heel erg moeilijk krijgen komende jaren. We verwachten de aandelenkoers van RDS dan ook naar €5

    nu 2 links onderaan; grondig lezen jullie :

    www.arabnews.com/node/1656381/busines...
    asiatimes.com/2020/04/opec-deal-wont-...

    Suc6.
  3. K-123 11 april 2020 04:50
    quote:

    Gunther schreef op 11 april 2020 03:49:

    Hahaha wat een reactie. Ja daarom hebben de Saudis ook een flinke pluk Shell gekocht, omdat Shell naar 5 euro gaat ??. Succes !
    5 lijkt mij ook sterk , onmogelijk zelf .
    Maar een serieuze daling zit er wel aan te komen , futures olie staan diep rood
  4. K-123 11 april 2020 08:03
    quote:

    barry01 schreef op 11 april 2020 07:02:

    [...] die futures zijn van vrijdag
    Klopt maar er zal vrees ik niet veel veranderen , er is een productieverlaging akkoord , maar het is niet waar de markt op gehoopt had . De productieverlaging zou nog 2 miljoen vaten meer verlaagd moeten worden om de olievoorraden niet te doen stijgen . Dus meer olievoorraad , goedkopere olie helaas
  5. K-123 11 april 2020 08:04
    (ABM FN-Dow Jones) Mexico en de Verenigde Staten zullen hun steentje bijdragen om de wereldwijde olieproductie terug te brengen. Dit zei de Mexicaanse president vrijdagmiddag, nadat hij had gesproken met de Amerikaanse president Donald Trump.

    Volgens de president zal Mexico tijdelijk 100.000 vaten olie minder per dag produceren en de VS een extra 250.000 vaten minder.

    Donderdag zou OPEC+, en dan vooral Saoedi-Arabië en Rusland, zijn overeengekomen om de dagproductie met 10 miljoen vaten te verlagen gedurende mei en juni.

    Secretaris-generaal? ?Mohammed Barkindo van de OPEC benadrukte donderdag het belang van ingrijpen. In het tweede kwartaal voorspelt het kartel een krimp van de mondiale vraag naar olie met 12 miljoen vaten per dag en over heel 2020 met 6,8 miljoen vaten per dag.

    "Het marktfundament is slecht....zoals we nooit eerder hebben gezien", aldus de OPEC-baas.

    Indien er geen akkoord wordt bereikt, dan vreest de OPEC dat mondiale olie-opslag vol raakt, en dat de olieprijs zal dalen tot onder de 10 dollar.

    Afgeleid uit dit artikel dus ....
  6. JoachimDM 11 april 2020 08:23
    Ongekend olieakkoord moet de wereld redden van een vloedgolf aan ruwe olie

    Na twee dagen van zenuwslopende onderhandelingen lijkt er een ongekend akkoord over het aanbod van ruwe olie in de maak. Bijna alle grote olieproducenten op de wereld zouden beloven de eigen oliekranen dicht te draaien, om te voorkomen dat de wereld verdrinkt in ruwe olie.

    Bij het ter perse gaan van het FD, leek een historische afspraak over de olieproductie dichtbij. De Verenigde Staten, Rusland, Saoedi-Arabië en een reeks aan andere olielanden zouden gezamenlijk 15 miljoen vaten ruwe olie per dag van de markt af willen halen. Vrijdagavond laat was er nog geen definitief akkoord.

    Vraag weggevallen
    Een drastische productiebeperking is hard nodig, want door de coronacrisis is in één klap een groot gedeelte van de vraag naar de belangrijkste grondstof ter wereld weggevallen.

    Vliegtuigen staan aan de grond, een groot deel van de bevolking werkt thuis. Met de huidige productieniveau's lopen de opslagtanks wereldwijd snel vol. De olieprijs is gekelderd, en miljoenen banen in de olie-industrie staan op de tocht. Een lage olieprijs is normaal gesproken prettig voor consumenten, maar door corona profiteert bijna niemand en krijgen de olieproducerende landen hun begrotingen niet rond.

    Verenigde Staten
    Voor het eerst in de geschiedenis zouden ook de Verenigde Staten mee kunnen gaan doen aan een productiebeperking. Het was de Amerikaanse president Donald Trump die Rusland en Saoedi-Arabië deze week terug naar de onderhandelingstafel dwong. Deze twee landen lieten slechts een maand geleden hun jarenlange afspraken over het beperken van de productie los en ontketenden een prijzenoorlog.

    Dat zorgde voor extra aanbod op de oliemarkt en kelderende prijzen. Maar de echte klap komt van de coronacrisis, die de olie-industrie volledig op zijn kop zet. President Trump was altijd een tegenstander van productiebeperkingen en vóór lage olieprijzen. Nu wordt het zelfs Trump te gortig. Met de huidige olieprijzen komt het voortbestaan van de Amerikaanse schalieolie-industrie in gevaar. Die oliebedrijven zitten vooral in staten waar traditioneel Republikeins wordt gestemd, zoals Texas.

    Productiebeperking
    Rusland, Saoedi-Arabië en een reeks bondgenoten zouden de productie met tien miljoen vaten per dag gaan beperken. De andere vijf miljoen vaten moeten dan van de Verenigde Staten, Canada, Noorwegen en enkele kleinere olielanden komen. Vrijdag werd hierover vergaderd in de G20, het forum van de economisch gezien grootste landen ter wereld.

    Opvallend is de ook de rol van het Internationaal Energieagentschap (IEA). Deze organisatie van hoofdzakelijk olie-importerende landen is na de oliecrisis in de jaren 70 opgericht om olietekorten op te vangen.

    IEA-directeur Fatih Birol hamerde er de afgelopen dagen op dat het tegengaan van de vloedgolf aan ruwe olie ook in het belang is van de landen die geen olie produceren. De wereldwijde olie-industrie en alles wat daarbij hoort is namelijk geen machine die eenvoudig kan worden aan- of uitgezet. Raffinaderijen weer opstarten kan weken duren, en als deze situatie lang aanhoudt zullen veel bedrijven failliet gaan.

    Is het genoeg?
    De vraag is of zelfs deze ongekende deal genoeg zal zijn om een systeemschok in de olie-industrie tegen te gaan. Het equivalent van 15 miljoen vaten per dag (een olievat bevat 159 liter) is een enorme hoeveelheid olie, grofweg 15% van het wereldwijde aanbod voor de coronacrisis. Maar zelfs deze enorme hoeveelheid weegt niet op tegen de vraaguitval. Die wordt nu al op 30 miljoen vaten per dag geschat.

    'Het ongeluk op de oliemarkt is zich nu al aan het voltrekken, en zelfs een enorme productiebeperking kan dat niet tegenhouden', zegt Paul Horsnell, grondstoffenanalist bij de Britse bank Standard Chartered. 'Een productiebeperking kan ons hooguit helpen herstellen van het ongeluk.'

    Olieprijs omlaag
    Ook Hans van Cleef, energie-econoom bij ABN Amro, is sceptisch. 'De vraaguitval is gewoon te groot. En een productiebeperking afspreken is één ding, je er aan houden is een tweede. Met name Rusland heeft een slechte reputatie op dit gebied.'

    De voornaamste markten voor de handel in termijncontracten op ruwe olie waren op Goede Vrijdag gesloten. De onderhandelingen over een productiebeperking begonnen donderdag al, waarbij het getal van 15 miljoen vaten ook al rondzong. De markten reageerden negatief: Brent-olie werd 4% goedkoper ten opzichte van woensdag, op $31,48 per vat. Een vat Amerikaanse olie (West Texas Intermediate ofwel WTI) zakte zelfs 9% in prijs, naar $22,76. Zondagavond gaan de markten weer open, en kunnen handelaren voor het eerst reageren.

    Als er dan nog steeds geen akkoord ligt, worden forse prijsdalingen verwacht. Terwijl de olieprijs al op historisch lage niveaus staat. Begin januari kostte een vat Brent-olie nog bijna $70.

    Bron: fd
  7. Bammetje 11 april 2020 10:15
    Ook de Telegraaf bericht dat er geen definitief akkoord is bereikt. Ik ben toch wel benieuwd wat Poetin en de Sjeik nu gaan doen. Of ze nu alleen met de OPEC+ de productie gaan beperken of wellicht ook hier de stekker uit gaan trekken. het is nog allemaal vrij onduidelijk en met die gasten weet je het maar nooit.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1883 1884 1885 1886 1887 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links