Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Italië is het echte probleem in Europa

2.175 Posts
Pagina: «« 1 ... 95 96 97 98 99 ... 109 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 11 maart 2020 16:21
    Fiat Chrysler schort productie bij Italiaanse fabrieken op

    Europese autoproducenten beginnen delen van de productie stil te leggen in reactie op het coronavirus. Fiat Chrysler heeft bij sommige Italiaanse fabrieken de productie opgeschort en de Italiaanse bandenmaker Pirelli heeft de productie bij een fabriek in Noord-Italië beperkt, meldt persbureau Reuters.

    De laatste maatregel is van kracht geworden nadat een werknemer van Pirelli positief is bevonden in een test. Italië is het Europese land dat het zwaarst getroffen is door het coronavirus.

    Het Volkswagen-concern overweegt werknemers van twee fabrieken in Spanje tijdelijk naar huis te sturen als de toeleveringsproblemen aanhouden.

    Ook de grootste Britse autoproducent Jaguar Land Rover, de Franse automaker Peugeot en de Tsjechische producent Skoda hebben leveringsproblemen. Ze zeggen dat ze te weinig onderdelen uit China krijgen. Als de situatie niet verbetert, moet de productie bij deze producenten mogelijk stilgelegd of opgeschort worden. Skoda is een automerk uit de Volkswagen-stal.
    Werknemers van de Spaanse VW-dochter Seat komen mogelijk tijdelijk in de ww als gevolg van de logistieke problemen. Volgens Spaanse vakbonden zou het om een tijdelijke maatregel gaan, die zo'n 7000 mensen kan raken. De tijdelijke werkloosheid zou tussen de twee en vijf weken kunnen duren.

    fd.nl/ondernemen/1337753/fiat-chrysle...
  2. forum rang 10 voda 16 maart 2020 16:04
    'Italië wil controle bij Alitalia overnemen'

    Gepubliceerd op 16 maart 2020 15:07 | Views: 2.795

    Air France-KLM 15:43
    4,01 -0,80 (-16,55%)

    ROME (AFN/RTR) - Italië staat op het punt om de controle bij de in zwaar weer verkerende luchtvaartmaatschappij Alitalia over te nemen. Dat meldde de Italiaanse krant Il Messaggero op basis van bronnen. Vanwege de moeilijke situatie in de luchtvaartsector veroorzaakt door het nieuwe coronavirus lijkt de geplande verkoop van het Italiaanse concern niet meer te lukken.

    De Italiaanse overheid wil de controle van Alitalia via een speciaal daarvoor opgezet fonds overnemen. De plannen voor de nationalisatie zouden al in een vergevorderd stadium zijn. De nationalisatie zou "binnenkort" plaatsvinden omdat Alitalia naar verluidt geen liquide middelen meer over heeft.

    De Italianen stelden eerder 18 maart als de deadline voor de biedingen op de luchtvaartmaatschappij. Onder meer het Duitse Lufthansa en het Amerikaanse Delta Air Lines voerden eerder gesprekken over een mogelijk belang in Alitalia.

    De Italiaanse krant La Repubblica meldde dat Italië een steunpakket van half miljard euro voorbereidt voor de luchtvaartsector. Daarnaast zouden er andere maatregelen ten waarde van 3 miljard euro in de maak zijn. Daarmee kan de nationalisatie van Alitalia betaald worden.
  3. forum rang 10 voda 18 maart 2020 06:49
    Italië verbiedt shortselling voor periode van 90 dagen

    Gepubliceerd op 17 maart 2020 22:14 | Views: 4.603

    ROME (AFN/BLOOMBERG) - Italië heeft het verbod op shortselling verlengd. Beleggers mogen 90 dagen niet meer speculeren op een koersdaling van een aandeel. Dat maakte de Italiaanse beurswaakhond bekend. In Italië gold al een verbod op shortselling en ook in andere landen als Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje is het niet toegestaan.

    Vanwege de vrees voor het nieuwe coronavirus gaan de beurzen de laatste tijd hard onderuit. Speculeren op verdere koersdalingen kan zeker nu voor nog meer onzekerheid zorgen. Beleggers die short gaan, verkopen aandelen die ze van de eigenaar hebben geleend. Ze hopen dan op koersverlies om de aandelen goedkoop terug te kopen en de winst op te strijken.

    In Nederland is een dergelijk verbod vooralsnog niet aan de orde. De laatste keer dat in Nederland een verbod gold op shortselling was tijdens de financiële crisis in 2008.

    De Europese beurstoezichthouders verlaagden maandag de drempel van de meldingsplicht van short sell-posities. Daarmee kan beter worden gemonitord hoeveel beleggers op een koersdaling van aandelen speculeren.
  4. Kaiser 18 maart 2020 10:23
    Italian bond yields blowing out like this is a total policy failure

    pbs.twimg.com/media/ETYYw4EXQAUhsdu?f...

    Italy 10-year bond yields are up by a whopping 57 bps today

    Meanwhile, European equities are still being pressured on the day with the major indices down by 3-4% on the day currently. Treasury yields are also higher across the curve, with 10-year yields up by 12 bps to 1.20% on the session.

    The market is continuing to hit the panic button and selling everything, as we are seeing liquidation trades everywhere with investors flocking in search for cash.

    Funding pressures have eased slightly but they are still not quite normal conditions just yet. If this persists for another few weeks, there is a real threat that a funding/liquidity shock may quickly turn into a credit shock - and that will not be good news whatsoever.
  5. forum rang 10 voda 18 maart 2020 10:37
    Italiaanse rente vliegt omhoog

    (ABM FN-Dow Jones) De vergoeding op Italiaanse staatsobligaties met een looptijd van jaar is woensdagochtend met 25 procent, ofwel 58 basispunten, gestegen naar 2,94 procent.

    Het door het coronavirus vrijwel stilgelegde Zuid-Europese land betaalde een aantal weken geleden nog minder dan een procent rentevergoeding op deze staatsobligaties.

    Voorzitter Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank gooide vorige week tijdens de persconferentie bij het rentebesluit olie op het vuur door te zeggen dat de ECB er niet is om de renteverschillen, de zogeheten spreads, tussen de verschillende eurolanden te sluiten.

    Analisten bestempelden de uitspraak van Lagarde als erg onverstandig gezien de marktomstandigheden. Rabobank zag Lagarde daarmee de 'whatever it takes' houding die de ECB onder haar voorganger Mario Draghi had aangenomen, "praktisch ontkrachten".

    Lagarde probeerde later in een interview de opmerking af te zwakken, en verschillende analisten verwachten dat de ECB toch door middel van een obligatie opkoopprogramma zal ingrijpen om de Italiaanse rente in toom te houden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. [verwijderd] 18 maart 2020 10:41
    De verspreking was juist een hint voor de markt, de markt anticipeert dus op de woorden van deze mevrouw.

    3% is onhoudbaar voor Italie.
    Ze gaan de EU verlaten, dus de EU opblazen(onder druk wordt alles vloeibaar) maar ook dit feit zal weer niet het einde van de wereld blijken te zijn, eerder een nieuw beging, een nieuwe start die iedereen zal begrijpen...
  7. forum rang 10 voda 18 maart 2020 13:58
    Italiaanse centrale bank greep vermoedelijk in op obligatiemarkt

    (ABM FN-Dow Jones) Het Europese systeem van centrale banken heeft via de Italiaanse centrale bank ingegrepen om verstoring van de Italiaanse markt voor staatsobligaties te voorkomen. Dit meldde The Wall Street Journal woensdag op basis van een bron.

    De bron gaf aan dat het beleidsorgaan sinds maandag krachtiger optreedt met speciale aandacht voor de rente, die “gunstig moet blijven en geen vreemde vormen moet aannemen”. Doel is dat de rendementen op de korte leningen niet te veel stijgen ten opzichte van die op de lagere leningen.

    Vorige week maakte de Europese Centrale Bank bekend dat het zijn opkoopprogramma tot aan het einde van dit jaar uitbreidt en de herfinancieringsoperaties verlengt.

    Vanochtend stelde de ECB dat het bereid is alle middelen in te zetten die het tot de beschikking als dit nodig is.

    De rente op de Italiaanse tienjarige staatsleningen stijgt woensdag 30 basispunten naar 2,68 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 24 maart 2020 09:40
    'Italië wil inzet noodfonds EU zonder voorwaarden'

    Gepubliceerd op 24 maart 2020 09:33 | Views: 364

    ROME (ANP) - De Italiaanse regering wil dat de Europese Unie haar noodfonds voor eurolanden in financiële problemen inzet tegen de coronacrisis, zonder daarbij de gebruikelijke voorwaarden te stellen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een ingewijde.

    Ministers van Financiën van de eurolanden bespreken later op dinsdag voorstellen van de Europese Commissie om het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) te gebruiken. Als landen hulp uit dit noodfonds ontvangen, zit daar nu nog de eis aan verbonden dat ze hervormingen doorvoeren. Dit moet voorkomen dat problemen met de overheidsfinanciën terugkeren.

    Italië is wereldwijd een van de zwaarst getroffen landen door de coronapandemie. Om de economische klap daarvan te boven te komen, zijn volgens de ingewijde "alle beschikbare hulpmiddelen nodig". "Dus ook het ESM zonder enige voorwaardelijkheid."
  9. forum rang 10 voda 26 maart 2020 14:30
    ECB steunt Italië met opkopen obligaties

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank is begonnen met het opkopen van leningen en heeft door het schrappen van limieten in het nieuwe opkoopprogramma de markt duidelijk gemaakt dat Italië en andere eurozonelanden volop steun kunnen verwachten in hun strijd tegen het coronavirus.

    De stappen van de ECB hadden donderdag een duidelijke weerslag op de financiële markten, door de rendementen op Zuid-Europese staatsleningen omlaag te drukken.

    Dat vermindert de druk op Europese leiders, die donderdag nieuwe maatregelen bespreken om de financieel zwakkere regio's door de crisis te helpen, waaronder controversiële gezamenlijke obligaties of 'eurobonds'.

    De stap van de centrale bank, die beleggers heeft verrast, zou ook juridische en politieke problemen kunnen opleveren in Noord-Europese landen zoals Duitsland, waar de opkoopprogramma's van de ECB hebben geleid tot een serie rechtszaken.

    De ECB kondigde woensdagavond aan dat het nieuwe opkoopprogramma ter waarde van 750 miljard euro flexibel zal zijn om de financieringskosten omlaag te drukken van afzonderlijke lidstaten, naar keuze van de centrale bank. Dat is een groot verschil met het eerdere QE-programma, waarin de ECB zichzelf beperkte tot het opkopen van maximaal een derde van de staatsleningen van alle afzonderlijke eurozonelanden.

    De ECB had vorige week al gezegd dat een versoepeling van die limiet zou worden overwogen, maar daartoe was nog niet besloten.

    "Dit besluit versterkt de quasi-begrotingssteun die de ECB verschaft aan de meest kwetsbare eurozonelanden", stelde Frederik Ducrozet, econoom bij Pictet Wealth Management in Genève.

    Sommige marktvolgers denken dat de stap van de ECB vooral symbolisch is, en dat de centrale bank zich waarschijnlijk wel degelijk zal houden aan de limieten die zijn gesteld door de Europese gerechtshoven. Maar omdat veel landen extra schuld zullen uitgeven om de crisis te bestrijden, waaronder ook Duitsland, zou het geen probleem moeten zijn om binnen die limieten te blijven.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright 2020 Dow Jones & Company. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 27 maart 2020 12:13
    Economisch vertrouwen Italië gekelderd door coronacrisis

    Gepubliceerd op 27 maart 2020 10:43 | Views: 1.942

    10:43 - Economisch vertrouwen Italië gekelderd door coronacrisis
    ROME (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Italiaanse bedrijven en consumenten in de economie heeft in maart een zware klap gekregen door de coronacrisis en de maatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan. Dat meldde het Italiaanse statistiekbureau.

    De index voor het economisch vertrouwen in Italië ging naar 81,7 van 97,8 in februari. Volgens het statistiekbureau is daarmee sprake van een "crash". In alle bedrijfssectoren (industrie, bouw, detailhandel en diensten) was sprake van een forse daling van het vertrouwen. Ook bij Italiaanse consumenten stond het vertrouwen zwaar onder druk.

    Italië is buitengewoon hard geraakt door de uitbraak met zeer veel doden en besmettingen. De Italiaanse economie, de op twee na grootste van de eurozone, zal dit jaar naar verwachting in een stevige recessie belanden door de crisis. Het ministerie van Financiën zou rekenen op een krimp van meer dan 3 procent.

    De Italiaanse denktank Prometeia kwam vrijdag met een verwachting voor een economische krimp van Italië in 2020 met 6,5 procent. De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs vreest dat er zelfs sprake kan zijn van een neergang met meer dan 11 procent.
  11. forum rang 10 voda 1 april 2020 08:06
    Italie hoopvol dat corona-uitbraak vertraagt

    (ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse autoriteiten hebben goede hoop dat de coronavirusepidemie aan kracht verliest na een nationale lockdown van drie weken, wat hoopvol stemt voor andere westerse landen die op soortgelijke wijze de verspreiding van het virus proberen tegen te gaan.

    Rome en gezondheidsspecialisten benadrukten echter dat het tot na Pasen zal duren om het aantal nieuwe besmettingen voldoende te hebben teruggebracht om de overheidsmaatregelen beginnen terug te schroeven en zo de Italiaanse economie weer aan de praat te krijgen.

    Dinsdagavond stond de teller in Italië op 105.792 geïnfecteerden, een stijging van 4.053, ofwel circa 4 procent, ten opzichte van de voorgaande dag. Het aandeel nieuwe infecties is daarmee gedaald ten opzichte van de piek op 21 maart toen dagelijks meer dan 6.500 nieuwe infecties werden geteld.

    Inmiddels zijn 12.428 personen aan de gevolgen van het virus in Italië overleden. Bijna 16.000 Italianen zijn genezen verklaard.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 1 april 2020 09:52
    Italiaanse industrie krimpt veel harder

    (ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Italiaanse industrie is in maart veel sterker afgenomen dan een maand eerder. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex daalde van 48,7 in februari naar 40,3 afgelopen maand. Het was de achttiende verslechtering op rij voor de Italiaanse economie en de index noteert inmiddels op de laagste stand sinds april 2009.

    Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. whammy 2 april 2020 11:33
    Italië krijgt waarschijnlijk € 1 miljard per lidstaat. Who is next?

    'Dat het er komt is nog helemaal niet zo zeker. De Franse minister van Financiën zei in The Financial Times dat er meer moet komen dan alleen een fonds voor medische hulp.' Vanmiddag spreekt premier Rutte in een videoconferentie met EU-leiders. 'Ik denk dat Rutte en Hoekstra worden uitgelachen met hun 1 miljard.'
  14. forum rang 10 voda 3 april 2020 06:18
    Italiaanse UniCredit schrapt duizenden banen

    Gepubliceerd op 2 april 2020 23:45 | Views: 1.137

    MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse bank UniCredit gaat de komende jaren 5200 banen schrappen in zijn thuisland. Het gaat om banenreducties die de financieel dienstverlener al langer wil doorvoeren om efficiënter te worden. Andere grote banken kondigden juist aan af te zien van het schrappen van banen wegens de wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus.

    De grootste bank van Italië neemt tot en met eind 2023 de tijd om te snijden in de honderden arbeidsplaatsen. Dit gebeurt volledig via natuurlijk verloop en vrijwillige vertrekregelingen, zo is afgesproken met vakbonden. Tegelijkertijd is UniCredit met bonden overeengekomen dat de bank 2600 jongere werknemers aanneemt.

    UniCredit wijkt met deze stap af van branchegenoten als het Britse HSBC en het Zwitserse UBS. Die financiële concerns schortten onlangs hun plannen om het personeelsbestand terug dringen op wegens de coronacrisis.
  15. forum rang 10 voda 3 april 2020 10:39
    Zware krimp in Italiaanse dienstensector

    Gepubliceerd op 3 april 2020 10:34 | Views: 0

    LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de Italiaanse dienstensector is in maart zeer sterk gekrompen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus en de quarantainemaatregelen van de overheid om de ziekte in te dammen. Dat liet de Britse marktonderzoeker Markit weten op basis van zijn inkoopmanagersindex.

    Die index voor de Italiaanse dienstensector kelderde vorige maand naar 17,4, de laagste stand ooit. Italië is het zwaarst getroffen land in Europa. Door de coronacrisis is het openbare leven er vrijwel geheel tot stilstand gekomen en liggen veel bedrijven stil. In februari stond de graadmeter nog op 52,1. Een niveau van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp.

    Ook in Duitsland, de grootste economie van Europa, was duidelijke krimp te zien. Daar kwam de graadmeter volgens een herzien cijfer uit op 31,7. In Frankrijk ging de bedrijvigheid ook flink omlaag. Voor de dienstensector in de gehele eurozone kwam de inkoopmanagersindex volgens Markit uit op een definitieve stand van 26,4, wat nog iets zwakker is dan bij een eerdere raming.
  16. whammy 7 april 2020 12:05
    Conte is er klaar mee en nu is Hoekstra aan zet. Zal wel overstag gaan.

    Italië heeft zich stevig ingegraven in de toch al ongemeen felle discussie over de vraag hoe de Europese lidstaten gezamenlijk hun economieën kunnen redden. De Italiaanse premier Giuseppe Conte wil niet langer de hulp van het euronoodfonds ESM inroepen voor goedkope leningen. Volgens hem zijn de door Den Haag diep gehate eurobonds juist dé oplossing.

    'Het ESM nee, euro-obligaties zeker ja', zo zei Conte maandagavond tegen Italiaanse media. Het is een draai ten opzichte van drie weken geleden, toen Italië de andere eurolanden juist opriep heel snel het noodfonds in te schakelen. Het ESM (Europese Stabiliteitsmechanisme) werd ten tijde van de eurocrisis in 2012 in het leven geroepen om onder meer Griekenland overeind te houden.
  17. Joris Bohnson 8 april 2020 14:24
    Het virus slaat nu over van mens op gebouwen. We needs bonds!

    Brug ingestort in Italië: één gewonde, voertuigen te zien op beelden ravage
    In het noorden van Italië is vanmorgen een verkeersbrug ingestort. Het gaat om een brug over een rivier in de gemeente Aulla, gelegen tussen Genua en Florence. De bestuurder van een voertuig dat over de brug reed, raakte volgens Italiaanse media gewond.

    Caspar Naber 08-04-20, 11:53 Laatste update: 13:17
    12
    1
    De brug die de provinciale wegen SP62 en SP70 met elkaar verbindt, stortte omstreeks 10.30 uur in. Het werd op camera vastgelegd en gedeeld door gebruikers van sociale media. Volgens de eerste vaststellingen van de brandweer reden er op het moment van instorten slechts twee voertuigen over de brug. Mogelijk was het zo rustig vanwege de corona-lockdown. Een van de chauffeurs werd met een lichte verwonding aan de borst overgebracht naar een ziekenhuis, de andere wist ongedeerd te ontsnappen uit zijn vrachtwagen.

    Het is nog niet bekend waardoor de brug in de provincie Massa-Carrara instortte. Volgens de krant Il Fatto Quotidiano werd in november in de brug een scheur opgemerkt na een periode van slecht weer, werd die scheur gerepareerd en mocht het verkeer daarna weer over de brug rijden.

    Aulla ligt zo'n 30 kilometer ten noordoosten van La Spezia, op de grens tussen Ligurie en Toscane, en zo'n 100 kilometer van Genua. Daar kwamen in augustus 2018 ruim 40 personen om het leven toen de Moranti-hangbrug instortte.

2.175 Posts
Pagina: «« 1 ... 95 96 97 98 99 ... 109 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0711 +0,08%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.321,15 -0,04%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links