Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Tesla OTC:TSLA.Q, US88160R1014

  • 142,130 22 apr 2024 22:00
  • +0,080 (+0,06%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 293.608 Gem. (3M) 100,5M

Tesla blow-off

7.739 Posts
Pagina: «« 1 ... 236 237 238 239 240 ... 387 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 boem! 6 april 2020 03:20
    quote:

    DWB Happy schreef op 6 april 2020 02:08:

    [...]

    Ik heb geprobeerd om op die 6 statements hier een antwoord te plaatsen,
    maar ik hoopte eigenlijk dat het iemand anders zou doen:)
    Sommige mensen worden verliefd op een bedrijf en proberen van elke negatief punt (6) er een postieve draai aan te geven.

    Jongens we hebben het hier over het aandeel Tesla wat overduidelijk veel en veel te hoog gewaardeerd staat, ja en een koers van $100,- zou best wel eens mogelijk kunnen gaan worden, ze hebben juist zelfs op alle (6) punten de wind tegen.

    Omdat jij zo met je mond vol tanden staat om de 6 statements te voorzien van commentaar geef ik gevolg aan jouw oproep om dat alsnog te doen.

    Longterm brengt hiermee een vergelijk aan tussen de OEM Tesla en haar concurrenten.
    Ik denk dat de afgegeven statements 1, 2, 3 en 5 geen discussie zullen opleveren omdat die voor zichzelf spreken.
    Met betrekking tot statement 4 maak ik de opmerking dat de concurrenten hun R&D uitgaven zullen moeten handhaven of opvoeren om nog enige relevantie te behouden.
    Met betrekking tot statement 6 merk ik op, dat de vorderingen bij Tesla op dit gebied zijn vruchten beginnen af te werpen.
    Ik ga ervan uit dat de OEM Tesla deze positieve ontwikkeling voortzet waarbij de traditionele OEM's nog harder moeten rennen om Tesla bij te kunnen houden.

    Indien je de huidige koers afzet als referentiepunt van Tesla als OEM heb je gelijk om deze als (te) hoog aan te merken.
    Misschien is het je ontgaan maar Tesla is naast als OEM actief op twee andere gebieden te weten energie en content and services.

  2. [verwijderd] 6 april 2020 05:14
    Tesla heeft net 2 nieuwe ontwerpcentra aangekondigd, Berlijn en Shanghai.
    Daar moeten nieuwe auto's uit komen.

    Nog uit te werken:
    - Model S/X refresh want verkopen Q1 waren <50% capaciteit
    - Roadster (lekker in een recessie, vergt nieuwe cellen)
    - Semi truck (belangrijk voor de missie, lastig zonder beters cellen)
    - Cybertruck (grote potentie op de thuismarkt, vergt beter cellen)
  3. forum rang 6 boem! 6 april 2020 08:20
    Volgens mij haal je twee zaken door elkaar.

    Waar de nieuwe ontwerpstudio in Berlijn wordt ingericht om de behoeften van Europese klanten prioriteit te geven zal dat in Shanghai gebeuren voor de Aziatische markt.

    De verbetering van de effectiviteit van de accu's staat daar los van.

    Men zal in Shanghai prioriteit gaan geven aan de ontwikkeling van een stadsauto die met de bestaande accu capaciteit al heel best uit de voeten kan, daar speelt slechts de relatief hoge kosten van de accu nog een rol.
  4. [verwijderd] 6 april 2020 17:45
    Ik reageer op ontwikkelingskosten die gemaakt gaan worden. Die blijven op peil terwijl de markt ze minder gunstig gezind raakt.
    Bedenk je ook dat de voorsprong die Tesla had op technisch vlak nu extra ingelopen wordt door de vertraging van de economie.
    Tegen de tijd dat Tesla 1 miljoen wagens verder is, zal de concurrentie technisch verder zijn dan we 3 maanden geleden gedacht hadden. Simpelweg omdat het langer gaat duren die 1 volumes te draaien. Tevens heeft de concurrentie extra tijd om volume op te bouwen. Voorbereidend werk kan vanuit huis.
  5. forum rang 6 boem! 7 april 2020 01:38
    Indien de ICE-OEM's gebrek aan tijd hadden om hun achterstand op technisch vlak in te lopen heb je gelijk.

    Ik verwacht niet dat de OEM's op korte termijn die achterstand ongedaan kunnen maken nog afgezien van een eventuele doorbraak bij Tesla mbt accu's.

    Daarnaast hebben de OEM's nu het probleem dat zij over een groot volume aan reeds geproduceerde auto's beschikken die nog hun weg richting de consument moeten vinden.

    Ik hoop oprecht dat er een OEM opstaat die werk gaat maken en succesvol is in het segment EV waardoor het laatste stukje twijfel bij het grote publiek
    wordt weggenomen.
    Daarnaast zal veel afhangen van de uiteindelijk prijs die een in Shanghai ontworpen stadsauto moet opbrengen om tot massaproductie voor "Jan met de Pet" te kunnen komen.
  6. forum rang 4 DWB Happy 7 april 2020 15:27

    Duitse experts: Nieuwe auto’s worden tot 50 procent goedkoper

    www.ad.nl/auto/duitse-experts-nieuwe-...

    Dit zal dus mogelijk wereldwijd een probleem gaan worden, dit gaat Tesla gegarandeerd ook flink raken.

    Een elektrische auto is dan helemaal te duur tov lager geprijsde conventionele auto's die ook nog het voordeel hebben van een extreem lage brandstofprijs.
  7. löngterm 7 april 2020 15:39
    quote:

    DWB Happy schreef op 7 april 2020 15:27:

    Duitse experts: Nieuwe auto’s worden tot 50 procent goedkoper

    www.ad.nl/auto/duitse-experts-nieuwe-...

    Dit zal dus mogelijk wereldwijd een probleem gaan worden, dit gaat Tesla gegarandeerd ook flink raken.

    Een elektrische auto is dan helemaal te duur tov lager geprijsde conventionele auto's die ook nog het voordeel hebben van een extreem lage brandstofprijs.
    Clickbait titel met een anonieme bron...
    Het is net een reclame "Deze tandpasta verwijderd wel tot 50% meer bacterien dan de concurent"
    Een state ment "tot" er in is een instand red flag en maakt elk statement in die zelfde zin waardeloos.
  8. forum rang 10 voda 7 april 2020 18:19
    De ontwikkelingen gaan maar door:

    BYD New Blade Battery Set to Redefine EV Safety Standards

    BYD officially announced the launch of the Blade Battery, a development set to mitigate concerns about battery safety in electric vehicles. At an online launch event themed “The Blade Battery – Unsheathed to Safeguard the World”, Wang Chuanfu, BYD Chairman and President, said that the Blade Battery reflects BYD’s determination to resolve issues in battery safety while also redefining safety standards for the entire industry. The Blade Battery has been developed by BYD over the past several years. The singular cells are arranged together in an array and then inserted into a battery pack. Due to its optimized battery pack structure, the space utilization of the battery pack is increased by over 50% compared to conventional lithium iron phosphate block batteries.

    While undergoing nail penetration tests, the Blade Battery emitted neither smoke nor fire after being penetrated, and its surface temperature only reached 30 to 60°C. Under the same conditions, a ternary lithium battery exceeded 500°C and violently burned, and while a conventional lithium iron phosphate block battery did not openly emit flames or smoke, its surface temperature reached dangerous temperatures of 200 to 400°C. This implies that EVs equipped with the Blade Battery would be far less susceptible to catching fire – even when they are severely damaged.

    The Blade Battery also passed other extreme test conditions, such as being crushed, bent, being heated in a furnace to 300°C and overcharged by 260%. None of these resulted in a fire or explosion.

    Source : Strategic Research Institute
  9. forum rang 6 boem! 8 april 2020 03:17
    Het was het afgelopen jaar een meer dan wilde rit qua koersontwikkeling.

    De experts/kenners hebben hun gedachten omtrent de kansen en bedreigingen mbt Tesla wel fors bijgesteld indien je naar de shortpositie kijkt bij Tesla.
    Naast de uitdaging voor Tesla om de disruptor rol te spelen binnen de autoindustrie komt daar nu voor de gehele sector de onzekerheid over de gevolgen van het coronavirus bij.

    10 april hebben we zicht op de shortpositie per 31 maart 2020.
    De shortpositie bij Tesla is de afgelopen maanden sterk afgenomen en de wijziging in shortpositie per 31 maart geeft een signaal af hoe de professionals de kansen/bedreigingen inschatten.

    De shortpositie in miljoenen shares met de daarbij behorende beurskoers over de afgelopen maanden si als volgt weer te geven:
    30-09-2019 36 mio $240
    31-10-2019 32 mio $315
    30-11-2019 29 mio $330
    31-12-2019 26 mio $415
    31-01-2020 23 mio $650
    28-02-2020 19 mio $670
    31-03-2020 ???? $ 525

  10. forum rang 10 voda 8 april 2020 08:31
    Tesla snijdt in salarissen wegens coronavirus

    Gepubliceerd op 8 april 2020 08:24 | Views: 52

    TESLA INC. DL -,001 07 apr
    503,10 +35,40 (+7,57%)

    SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Autofabrikant Tesla betaalt personeel vanaf aanstaande maandag minder loon uit. De maker van elektrische voertuigen wil zo geld besparen, nu een aantal fabrieken zijn gesloten of op verminderde kracht draaien. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een intern memo.

    Voor de bovenste laag leidinggevenden bij Tesla gaat het om een salarisverlaging van 30 procent. Bedrijfsleiders die daar net onder vallen moeten het met 20 procent minder loon stellen. Het overige nog werkzame personeel krijgt 10 procent minder salaris uitbetaald. Werknemers die geen bedrijfskritische taken uitvoeren en niet vanuit huis kunnen werken moeten op onbetaald verlof.

    Tesla wilde tegenover Bloomberg geen commentaar geven op de mededeling. Tesla heeft wereldwijd zo'n 56.000 werknemers, zo stond in een recente e-mail van het bedrijf.

    Lokale lockdownmaatregelen dwongen Tesla vorige maand zijn grootschalige fabriek in het Californische Fremont zo goed als stil te leggen. Het is de enige Amerikaanse locatie waar Tesla complete auto's maakt. In een andere fabriek in de staat Nevada, waar Tesla samen met Panasonic accu's en elektrische motors produceert, zijn ter plekke driekwart minder mensen aan het werk dan normaal.
  11. löngterm 8 april 2020 15:54
    quote:

    Skater schreef op 8 april 2020 14:16:

    Kun je nagaan hoe kwetsbaar ze waren geweest zonder de last minute 2 miljard. 56.000 man, 2 miljard, dan kon je een eind... Jaarsalaris zo'n beetje.
    Eerder voorzorg dan nood, maar inderdaad een geniale zet geweest om die extra 2 miljard op te halen.
  12. [verwijderd] 8 april 2020 16:52
    Als ze nu al mensen moeten korten, na een redelijk productief Q1, met 2 miljard extra die ze zeiden niet nodig te gaan hebben...
    Precies al mijn werkgever in de vorige crisis. Meteen grijpen naar geld van werknemers. En wij werkten zelfs gewoon door! Grote bedrijven...
    Amerikaans bedrijf gevestigd in Moldavië heeft ook al snel de salarissen gehalveerd. En zo hoog waren die natuurlijk al niet.
  13. löngterm 8 april 2020 17:37
    quote:

    Skater schreef op 8 april 2020 16:52:

    Als ze nu al mensen moeten korten, na een redelijk productief Q1, met 2 miljard extra die ze zeiden niet nodig te gaan hebben...
    Precies al mijn werkgever in de vorige crisis. Meteen grijpen naar geld van werknemers. En wij werkten zelfs gewoon door! Grote bedrijven...
    Amerikaans bedrijf gevestigd in Moldavië heeft ook al snel de salarissen gehalveerd. En zo hoog waren die natuurlijk al niet.
    Dat is een stuk bedrijfscultuur. De enorme werkloosheid stijging in de USA is cultuur en regelgeving. In het overgrote deel van Europa zijn dat soort praktijken wettelijk strafbaar. Welke van de twee beter is heb ik niet genoeg kennis voor. Maar het feit dat Tesla op zo'n korte termijn kan korten en dat ook doet is een Amerikaans "probleem" en niet een die bij Tesla ligt.
  14. forum rang 10 voda 8 april 2020 18:09
    Bosmieren moeten verhuizen vanwege autofabriek Tesla

    De bosmieren op het toekomstige bouwterrein van de nieuwe Tesla-fabriek bij Berlijn zijn aan een verhuizing begonnen. Zij moeten plaatsmaken voor de bouw en zijn daarom deze week, compleet met de mierenhoop waarin zij wonen, in witte tonnen gestopt. Vervolgens zijn de mierenhopen in een verderop gelegen bos geplaatst.

    Niek Schenk 08-04-20, 11:35

    De verhuizing is onderdeel van de vergunning voor de bouw, die Tesla met de plaatselijke autoriteiten moest ondertekenen. Ook zandhagedissen en vleermuizen moeten een nieuwe leefomgeving zoeken. Op de bouwplaats, een voormalig bos, staan nog enkele bomen overeind nadat daar de afgelopen weken een groot aantal bomen is gekapt. Ook de laatste bomen moeten er een dezer dagen aan geloven.

    Lees ook
    Zeven bommen onschadelijk gemaakt op bouwterrein van Tesla-fabriek
    Lees meer
    Tesla schrijft geschiedenis: een miljoen elektrische auto's geproduceerd

    Bij de inspanningen om de flora en fauna te beschermen hebben de plaatselijke autoriteiten en Tesla het adviesbureau Arcadis en de natuurorganisatie Natur und Text ingeschakeld. Tesla wil in Grünheide (Kreis Oder-Spree) bij Berlijn zijn eerste Europese fabriek vestigen. Die moet vanaf de zomer van 2021 een half miljoen auto's per jaar kunnen produceren. De officiële milieuvergunning is nog niet verleend, maar op eigen risico gaat Tesla toch alvast door met de voorbereidingen.

    www.ad.nl/auto/bosmieren-moeten-verhu...
  15. [verwijderd] 9 april 2020 13:38
    quote:

    löngterm schreef op 8 april 2020 17:37:

    [...]

    Dat is een stuk bedrijfscultuur. De enorme werkloosheid stijging in de USA is cultuur en regelgeving. In het overgrote deel van Europa zijn dat soort praktijken wettelijk strafbaar. Welke van de twee beter is heb ik niet genoeg kennis voor. Maar het feit dat Tesla op zo'n korte termijn kan korten en dat ook doet is een Amerikaans "probleem" en niet een die bij Tesla ligt.
    Tesla hoeft niet mee te doen met die cultuur. Ze kunnen zelf bepalen hun personeel door te betalen. Zeker omdat ze dat makkelijk kunnen.
    Korten is voor hen een keuze. Ze willen toch zo min mogelijk personeel. Daar zijn die robots voor. Ze willen zelfs niet dat taxichauffeurs in hun auto's rijden. Besteden miljarden aan het ontwikkelen van een systeem dat misschien die chauffeurs overbodig maakt. Dat is niet Amerikaans, dat is Tesla. Ze zijn voorloper, right?
  16. forum rang 10 voda 9 april 2020 13:44
    Tesla levert meer auto's af in China na heropenen fabriek

    Gepubliceerd op 9 april 2020 13:19 | Views: 351

    SHANGHAI (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Tesla leverde in maart fors meer auto's af in China. De productie van de elektrisch aangedreven voertuigen van het van huis uit Amerikaanse bedrijf werd vooruitgeholpen door de herstart van de Chinese fabriek. Die lag eerder vanwege de coronacrisis stil.

    In maart leverde Tesla ruim 10.000 voertuigen af. Dat is bijna twee keer zoveel als een maand eerder. Daarbij is Tesla goed voor meer dan een vijfde van alle elektrische wagens die aan China werden geleverd. In totaal ging het in maart om 47.000 auto's, aldus de Chinese brancheorganisatie die zich beroept op groothandelscijfers.

    De cijfers suggereren dat Tesla in China aan kracht wint geholpen door de nieuwe fabriek in Shanghai, de eerste buiten de Verenigde Staten voor de automaker. Toch is het onduidelijk hoeveel van die voertuigen aan klanten zijn verkocht, omdat de groothandelscijfers doorgaans weergeven hoeveel auto's de fabriek in Shanghai uitrollen. Later deze maand worden ook verkoopcijfers bekend.
  17. löngterm 9 april 2020 14:14
    quote:

    Skater schreef op 9 april 2020 13:38:

    [...]
    Tesla hoeft niet mee te doen met die cultuur. Ze kunnen zelf bepalen hun personeel door te betalen. Zeker omdat ze dat makkelijk kunnen.
    Korten is voor hen een keuze. Ze willen toch zo min mogelijk personeel. Daar zijn die robots voor. Ze willen zelfs niet dat taxichauffeurs in hun auto's rijden. Besteden miljarden aan het ontwikkelen van een systeem dat misschien die chauffeurs overbodig maakt. Dat is niet Amerikaans, dat is Tesla. Ze zijn voorloper, right?
    Zeggen dat het doorbetalen bij Telsa zelf ligt is heel simpel gedacht. Wanneer de concurrentie stappen zet heb jij daar mee om te gaan of je dat nou wil of niet.

    Beetje het idee met ICE VS EV je kunt wel de andere kant op blijven kijken maar als puntje bij paaltje komt ben je dan de lul. Zelfde geld voor Tesla als ze rustig door blijven betalen aan personeel hebben ze relatief gezien opeens veel hogere kosten dan de concurrentie. Kortom die keuze is niet zo vrij als dat hij lijkt.

    Je volgende statement over FSD begrijp ik niet echt in de context. Automatisering stamt al uit de tijd van boeren en verzamelaars en het automatiseren van voertuigen is simpelweg de volgende stap. Daarin is Tesla inderdaad een voorloper. Maar ik zie niet in waarom dat zou betekenen dat ze in deze uitzonderlijke tijden moeten afwijken van de sector reactie op het virus.
  18. löngterm 9 april 2020 14:17
    quote:

    voda schreef op 9 april 2020 13:44:

    Tesla levert meer auto's af in China na heropenen fabriek

    Gepubliceerd op 9 april 2020 13:19 | Views: 351

    SHANGHAI (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Tesla leverde in maart fors meer auto's af in China. De productie van de elektrisch aangedreven voertuigen van het van huis uit Amerikaanse bedrijf werd vooruitgeholpen door de herstart van de Chinese fabriek. Die lag eerder vanwege de coronacrisis stil.

    In maart leverde Tesla ruim 10.000 voertuigen af. Dat is bijna twee keer zoveel als een maand eerder. Daarbij is Tesla goed voor meer dan een vijfde van alle elektrische wagens die aan China werden geleverd. In totaal ging het in maart om 47.000 auto's, aldus de Chinese brancheorganisatie die zich beroept op groothandelscijfers.

    De cijfers suggereren dat Tesla in China aan kracht wint geholpen door de nieuwe fabriek in Shanghai, de eerste buiten de Verenigde Staten voor de automaker. Toch is het onduidelijk hoeveel van die voertuigen aan klanten zijn verkocht, omdat de groothandelscijfers doorgaans weergeven hoeveel auto's de fabriek in Shanghai uitrollen. Later deze maand worden ook verkoopcijfers bekend.
    Ongelooflijk een 20% marktaandeel van de ene op andere moment bij opening van de nieuwe fabriek. Hierbij zijn ze nog steeds supply contraint en zal het werkelijke marktaandeel naar verwachting in elk geval de komende 5 jaar nog hoger liggen.

    Het argument van opgepotte demand zou je aan kunnen dragen. Maar we weten allemaal hoe dat is gelopen in Europa en de VS. Kortom is dit nieuws wat naar mijn idee een enorme confirmatie is van de kracht van het merk Tesla en het superieure product dat ze op de markt weten te zetten.
  19. [verwijderd] 9 april 2020 14:19
    quote:

    löngterm schreef op 9 april 2020 14:17:

    [...]

    Ongelooflijk een 20% marktaandeel van de ene op andere moment bij opening van de nieuwe fabriek. Hierbij zijn ze nog steeds supply contraint en zal het werkelijke marktaandeel naar verwachting in elk geval de komende 5 jaar nog hoger liggen.

    Het argument van opgepotte demand zou je aan kunnen dragen. Maar we weten allemaal hoe dat is gelopen in Europa en de VS. Kortom is dit nieuws wat naar mijn idee een enorme confirmatie is van de kracht van het merk Tesla en het superieure product dat ze op de markt weten te zetten.
    10.000 auto’s compenseert nog niet eens de terugval van de verkopen in NL. Stelt naar mijn mening niets voor.
7.739 Posts
Pagina: «« 1 ... 236 237 238 239 240 ... 387 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Voor wie dacht dat Tesla enkel auto's produceert

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links