Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TRUMP

70.479 Posts
Pagina: «« 1 ... 1759 1760 1761 1762 1763 ... 3524 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 april 2020 17:28
    Rusland: Trump wil zonnestelsel veroveren

    Door onze redactie buitenland
    1 uur geleden in BUITENLAND

    MOSKOU - Donald Trump wil het zonnestelsel veroveren namens de Verenigde Staten. De ’executive order’ die de president maandag tekende, geeft Amerikanen carte blanche om zich andere planeten en hemellichamen toe te eigenen. Dat stelt het Russische ruimteagentschap Roscosmos.

    Met de executive order zet de VS het principe aan de kant dat de ruimte aan de hele mensheid toebehoort, aldus Roscosmos in een persverklaring: „Pogingen om de ruimte te onteigenen en agressieve plannen om gebieden en andere planeten te veroveren, leiden nauwelijks tot een goede samenwerking tussen landen.” De belangrijkste woordvoerder van het Kremlin, Dimitri Peskov, deed daar nog een schepje bovenop: „Alle pogingen om de ruimte op de een of andere manier te privatiseren zijn onacceptabel.”

    Volgens de executive order van Trump staat het Amerikanen vrij om de ruimte voor zich op te eisen en valt het zonnestelsel niet onder het publieke domein van wereldburgers.
  2. forum rang 10 voda 7 april 2020 19:23
    In schuldenbestrijding kan EU voorbeeld nemen aan president Trump
    Theo Kocken is hoogleraar risicomanagement

    De economische malaise als gevolg van preventieve maatregelen om verspreiding van corona te keren, zal versterkt worden door de torenhoge schulden van bedrijven in de Verenigde Staten en Europa. De VS lijken het op dit moment economisch adequater aan te pakken dan de Europese Unie.

    Illustratie: Hein de Kort voor Het Financieele Dagblad

    Het effect van de corona-acties op ons bruto binnenlands product is moeilijk in te schatten, maar zal veel groter zijn dan de 1,2% achteruitgang die het Centraal Planbureau voorspelt voor 2020. Een krimp in de orde van grootte van 10% is verre van ondenkbaar.

    Erg zorgwekkend is de relatie tussen economische tegenslag en het oplopen van de kosten van schuld voor bedrijven. Westerse bedrijven buiten de financiële sector om hebben anno 2020 meer geleend dan ooit tevoren. Dat leek lang pijnloos te verlopen door de verdovende werking van de ongekend lage rente. Ook was de kredietopslag van geldverschaffers om risico’s af te dekken erg laag, als gevolg van de overvloed aan monetair beleid en de door de financiële zeepbel gecreëerde nieuwe euforie.

    Junk bond-status
    Nu risico weer in de hoofden van mensen zit, zijn die kredietopslagen wereldwijd omhoog geschoten. Dat gaat de economische malaise verder versterken. Bedrijven gaan failliet, schuld wordt duurder voor iedereen die moet herfinancieren, daardoor gaan nog meer ondernemingen omvallen.

    Veel BBB-kredietbeoordelingen worden in een crisis verlaagd en eindigen in een junk bond-status. Die obligaties moeten dan door institutionele beleggers verkocht worden, omdat ze volgens interne regels maar weinig van die soort mogen aanhouden.

    De schuldniveaus van bedrijven in de non-financiële sector waren volgens de OECD eind 2019 twee keer zo hoog als in 2008. Dit economische samenwerkingsverband rapporteerde in februari $13,5 triljoen - een cijfer met 18 nullen - ondernemingsschuld wereldwijd. Het meest zorgwekkende was nog de lagere kwaliteit van die schulden in vergelijking met de vorige crisis.
    ‘De coronaschok legt de schuldenberg als een molensteen om de nek van de verzwakte economie’

    Al in december, nog voor de coronagekte, liet kredietbeoordelaar S&P bezorgd zien dat de lijst met junk bonds (rating lager dan BBB) de langste is sinds 2008. Zowel in de VS als in Europa moeten bedrijven met veel junk- en BBB-obligaties hun schulden herfinancieren gedurende de komende 12 tot 24 maanden. Dat geldt eveneens voor veel sectoren die nu kwetsbaar zijn, zoals transport, automotive en chemie.

    De kredietopslag is in een paar weken tijd geëxplodeerd. De getallen van de US Corporate credit spread laten voor BBB-obligaties een toename van de kredietopslag zien van iets boven de 1% naar bijna 5% in maart. De high yield (lager dan BBB) schoot van ruim 3% naar boven de 10%. In 2007-2008 duurde het van grofweg mei 2007 tot september 2008 voordat eenzelfde verhoging was bereikt.

    Langdurige crisis
    De acties van de centrale banken zullen niet makkelijk deze hoge renteopslagen omlaag kunnen krijgen. Aangezien de coronacrisis wel eens een langdurige kan worden, zullen steeds meer bedrijven met het doorrollen van hun schuld in de problemen komen, door de veel hogere rente op hun nieuwe leningen.

    In 2007 ging het fout met de schuld door een schok puur van binnenuit. Te veel lenen en een beetje oplopende kredietopslag leidden tot een kantelpunt waarop de zwakste partijen teveel schuld hadden en omvielen, de minder zwakken meesleurend, enzovoorts.

    Mogelijk waren we daar nog redelijk ver van verwijderd. Maar de huidige externe coronaschok werkt als een katalysator en legt de schuldenberg als een molensteen om de nek van de toch al zeer verzwakte economie.

    Hier ligt een grote rol voor overheden. De meest krachtdadige actie tot nu toe lijkt te komen uit de VS. Het economische noodplan van $2000 mrd, opgesteld door Republikeinen en Democraten (bij crisis kunnen ze daar eensgezind zijn), stimuleert niet alleen de koopkracht van huishoudens.

    Bijna de helft gaat naar leningen voor kleine ondernemingen en herstructureringsprogramma’s voor bedrijven die in de problemen raken door te hoge schuld. Het besef van de destructieve impact van hoge schuld bij oplopende kredietopslag is in de VS goed doorgedrongen.

    In Europa zit het grote schuldenprobleem ook overal, maar met name de economisch zwakkere EU-landen hebben weinig slagkracht. Hoogleraren Dirk Schoenmaker en Arnoud Boot pleitten in de Volkskrant van 26 maart terecht voor betere Europese samenwerking via een kredietlijn die afhangt van de mate waarin landen zijn getroffen. Ze vinden dat het landsbelang hier niet mag prevaleren.

    Arme schuldenaar
    Het zal de noordelijke landen alleen maar erger raken als Zuid-Europese bedrijven en landen massaal in het slop raken. Maar dat was tijdens de vorige crisis al zo en het probleem is nooit opgelost. Eens een arme schuldenaar, altijd een arme schuldenaar. Dat blijft Europa ondermijnen.

    Als de schuldenproblemen in Europa niet gezamenlijk en solidair worden aangepakt, ontaardt de coronacrisis in een ongekende Europese schuldencrisis en is er geen toekomst meer voor een gezamenlijk Europa. Dit is geen waardeoordeel van mijn kant. Er is niet veel fantasie voor nodig om te zien dat een escalerende kettingreactie vanuit diverse Europese landen op til is, na een decennium van frustratie. We kunnen schimpen om de coronaontkenning van de Amerikaanse president Donald Trump, maar economisch gezien is de EU voorlopig het lachertje op het gebied van crisisbestrijding.

    Theo Kocken is oprichter van Cardano Group en hoogleraar risicomanagement, Vrije Universiteit Amsterdam. Reageer via expert@fd.nl.

    fd.nl/opinie/1340472/in-schuldenbestr...
  3. forum rang 6 gbakl 7 april 2020 19:31
    ABM FN-Dow Jones - maandag, 6 april 2020 09:39
    Beursblik: VS sleutel voor oplossen olieconflict
    Saoedi-Arabië en Rusland hebben beide baat bij een hogere olieprijs, maar de bal ligt bij de Verenigde Staten. Dit zei energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO maandag tegen ABM Financial News.

    Dit weekend werd de noodvergadering van OPEC+ uitgesteld van maandag naar donderdag. "Dat past prima in het plaatje", aldus Van Cleef.

    Saoedi-Arabië en Rusland lijken bereid tot een productieverlaging, mits de VS ook meedoen. "En dat lijkt niet waarschijnlijk", aldus Van Cleef, wijzend op de Amerikaanse president Donald Trump die afgelopen vrijdag bij een overleg met de topmensen van verschillende grote Amerikaanse oliebedrijven is weggelopen.

    "Als grootste olieproducent zullen Saoedi-Arabië en Rusland eisen dat de VS ook stappen zetten", meent de econoom van ABN AMRO. "En doet ze dat niet, dan zal de lage marktprijs het alsnog regelen."

    "Het kromme is dat Trump OPEC zaterdag weer een kartel noemde en dreigde met importheffingen, maar tegelijk de druk op OPEC opvoert om tot een gezamenlijk plan te komen om de markt te balanceren", vatte Van Cleef samen. Daarmee is de "wispelturige visie" van Trump net zo volatiel als de olieprijs zelf, concludeerde de econoom.
  4. forum rang 7 ff_relativeren 7 april 2020 19:41
    President Trump wilde geen onafhankelijke controle op de uitgaven van het Corona-hulpgeld.
    Het Congres besliste dat die onafhankelijke controle er toch moet komen.

    Trump heeft nu de voorzitter van die onafhankelijke controle gewoon ontslagen ;
    edition.cnn.com/2020/04/07/politics/t... .
  5. forum rang 9 gnocchi. 7 april 2020 19:45
    Ik denk dat Donald zijn schaapjes op droge wil hebben als hij evt niet herkozen wordt als President.
    Niemand weet nog of hydroxychloroquine effectief is bij de behandeling van coronavirus, en het is bekend dat hydroxychloroquine ernstige en mogelijk dodelijke bijwerkingen heeft, maar toch blijft Donald Trump het medicijn fanatiek pushen als een onschadelijke wonderkuur. Nu wordt de financiële motivatie van Trump om de drug te pushen duidelijker.

    Gisteravond meldde de New York Times dat alle drie de familietrusts van Donald Trump geld hebben geïnvesteerd in Sanofi, een grote merkfabrikant van hydroxychloroquine. Bovendien is een van de grootste aandeelhouders van Sanofi een belangrijke donor van Trump, Ken Fisher genaamd.
  6. forum rang 4 Al Kipone 7 april 2020 20:37
    trump had een pers persoon. Ene Stephanie. Die deed niets, behalve wat tweeten en zo. Nu is ze weg. Terug bij Melania, Bebesten. Gelukkig, want daar zat een beetje de klad in.

    Nu heeft trump een nieuwe mevrouw gehuurd.

    Ene Kayleigh McEnany.

    Harvard, CNN, Fox, GOP.

    en ze tweet in February:

    "We will not see diseases like the coronavirus come here ... and isn't it refreshing when contrasting it with the awful presidency of President Obama."

    en eerder:

    "Obama rushed off to golf after Daniel Pearl was beheaded!"

    Pearl was killed in 2002. Obama was a state senator.

    en in 2012:

    How I Met Your Brother -- Never mind, forgot he's still in that hut in Kenya. #ObamaTVShows

    Oh. She seems nice.

    They Are All Racists. Bigots. Scum. Filth.
  7. forum rang 6 gbakl 7 april 2020 21:24
    NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse staat New York had de afgelopen 24 uur met 731 nieuwe sterfgevallen het hoogste aantal tot nu toe sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus daar. Gouverneur Andrew Cuomo verklaarde dat in de aantallen ziekenhuisopnames een piek lijkt te zijn bereikt.
    In de zwaar getroffen staat New York zijn tot nu toe 5489 mensen aan de gevolgen van het virus bezweken. Het aantal vastgestelde besmettingen ligt op ruim 138.000.
    Cuomo bedankte president Donald Trump voor de snelle manier waarop deze in actie is gekomen om de staat te helpen. Volgens de gouverneur werken de maatregelen, onder andere afstand houden, en wordt de curve in de groei van de besmettingen "veranderd"

    slijmen is het enige wat nog werkt bij die narcistische nitwit.
  8. forum rang 10 luchtschip 7 april 2020 22:09


    Acting Navy Secretary Thomas Modly has resigned one day after a leaked audio showed him calling the ousted commander of the USS Theodore Roosevelt "stupid" in an address to the ship's crew.

    edition.cnn.com/2020/04/07/politics/m...

    De voorganger van Modley, was door Trump ontslagen.
    Hij had geweigerd Trump's beslissing om Navy SEAL Gallagher in ere te herstellen te aanvaarden
    Gallagher had schuldig gemaakt aan war crimes en dreigde zijn titel te verliezen.
    Trump intervenieerde en gaf Gallagher zijn titel terug.

    Trump stelde toen zijn hielenlikker Modley aan als Acting Navy Secretary.

    En nu na korte tijd mag deze het veld ruimen wegens vernietigende kritiek op zijn wan-optreden.
    Was weer een goede keuze van Trump.

  9. forum rang 10 luchtschip 7 april 2020 23:10
    quote:

    gbakl schreef op 7 april 2020 23:00:

    of Biden of welke democraat dan ook die trieste erfenis overneemt, het zal
    een hell of a job worden.

    natuurlijk door de impact van dit virus op de 1e plaats maar de
    nalatenschap en uitwerkingen van de huidige idioot zijn ook niet mis.

    Obama kreeg ook de erfenis van Bush. Een land in puin dankzij financieel wanbeleid resulterend in de banken crisis van 2008.

    Wat in 8 jaar Obama weer heeft opgebouwd, weet Trump in 4 jaar af te breken.

    En Biden kan , net als Obama, gaan puin ruimen en het land weer opbouwen.
70.479 Posts
Pagina: «« 1 ... 1759 1760 1761 1762 1763 ... 3524 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,97 -0,92%
EUR/USD 1,0645 +0,19%
FTSE 100 7.860,29 -1,32%
Germany40^ 17.863,20 -0,91%
Gold spot 2.374,93 -0,34%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+2,87%
B&S Gr...
+1,70%
Arcadis
+1,19%
DSM FI...
+1,04%
Air Fr...
+1,02%

Dalers

Arcelo...
-6,11%
Aperam
-5,92%
SBM Of...
-4,37%
Van La...
-2,63%
RENEWI
-2,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links