Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 242 243 244 245 246 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 7 april 2020 01:20


    Grocery workers are beginning to die of coronavirus

    Major supermarket chains are beginning to report their first coronavirus-related employee deaths, leading to store closures and increasing anxiety among grocery workers as the pandemic intensifies across the country.

    A Trader Joe’s worker in Scarsdale, N.Y., a greeter at a Giant store in Largo, Md., and two Walmart employees from the same Chicago-area store have died of covid-19 in recent days, the companies confirmed Monday.

    www.msn.com/en-us/news/us/grocery-wor...
  2. forum rang 10 luchtschip 7 april 2020 01:36

    Corona virus in de US, The Daily Show :

    Hannity. Rush. Dobbs. Ingraham. Pirro. Nunes. Tammy. Geraldo. Doocy. Hegseth. Schlapp. Siegel. Watters. Dr. Drew. Henry. Ainsley. Gaetz. Inhofe. Pence. Kudlow. Conway. Trump.

    Today, we salute the Heroes of the Pandumbic.

    video 2:58 minuut
    twitter.com/TheDailyShow/status/12461...

  3. forum rang 10 voda 7 april 2020 06:47
    'IMF komt vanwege coronacrisis met kortlopende dollarleningen'

    Gepubliceerd op 6 april 2020 20:42 | Views: 2.962

    WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat in verband met de coronacrisis mogelijk kortlopende dollarleningen verstrekken. Die zijn bedoeld voor landen die een tekort hebben aan dollars, maar die niet genoeg schatkistpapier bezitten om deel te nemen aan een speciaal voor dit probleem bedoeld programma van de Amerikaanse Federal Reserve. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

    Het Fed-programma in kwestie stelt buitenlandse centrale banken in staat bepaalde schulden tijdelijk om te wisselen voor dollars. Volgens Bloomberg heeft het IMF-initiatief om het Fed-programma aan te vullen de steun van de Amerikaanse regering en kan het al binnen enkele weken in werking gezet worden. De Verenigde Staten zijn de grootste aandeelhouder van het IMF.

    Het IMF houdt wereldwijd rekening met een recessie die erger is dan tijdens de financiële crisis van 2008. Opkomende economieën hebben naar schatting minstens 2500 miljard dollar aan steun nodig. Dat is heel veel geld, ook bezien vanuit IMF-perspectief. Vandaar dat er gewerkt wordt aan alternatieve manieren om hulp te bieden aan door de coronacrisis getroffen landen. IMF-topvrouw Kristalina Georgieva stelde eerder dat ze tijdens de grote voorjaarsvergadering van het fonds een sterk pakket aan maatregelen wil voorleggen. Die vergadering vindt volgende week plaats via een videoconferentie.

    Bij de Fed wordt verder nog steeds gewerkt aan steunmaatregelen voor de Amerikaanse economie zelf, die eveneens hard wordt geraakt door de virusuitbraak. Zo heeft de Amerikaanse koepel van centrale banken aangekondigd dat er een nieuw programma in het leven geroepen wordt geroepen om de kredietverlening aan kleine bedrijven in de VS aan te jagen. De Fed zal over deze regeling later deze week meer details bekendmaken. Fed-baas Jerome Powell houdt donderdag tevens een speciale webcast, om te praten over de actuele stand van zaken in de Amerikaanse economie.
  4. forum rang 10 voda 7 april 2020 06:48
    Ruim 1,3 miljoen besmettingen met coronavirus

    (ABM FN-Dow Jones) Er zijn dinsdag ruim 1,3 miljoen besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd, waarbij het aantal in de Verenigde Staten hard oploopt. Dit blijkt dinsdagochtend uit data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    In Amerika steeg het aantal mensen dat het coronavirus draagt van 337.620 op maandagochtend naar 368.196 op dinsdag. Vooral de stad New York wordt hard geraakt.

    In Europa heeft Italië 132.547 geregistreerde besmettingen en Spanje 136.675. Toch lijkt de piek hier geweest. In Duitsland zijn nu meer dan 100.000 mensen besmet met COVID-19 en in Frankrijk bijna 99.000.

    In China, waar de uitbraak enkele maanden geleden begon, zijn nu officieel 82.697 besmettingen geconstateerd. Dat was maandag 82.626.

    In Nederland zijn momenteel bijna 19.000 geregistreerde besmettingen en in België gaat het richting de 21.000.

    Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd nu 74.807 mensen aan het virus overleden. 277.402 mensen zouden zijn hersteld.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 7 april 2020 06:53
    LIVE | Bestellen miljoenen mondkapjes ‘volstrekte Bonanza’ en voor het eerst geen nieuwe sterfgevallen China

    De Britse premier Boris Johnson is overgeplaatst naar de intensivecareafdeling van het ziekenhuis waar hij was opgenomen vanwege een besmetting met het coronavirus. Verder blijkt het bestellen van miljoenen mondkapjes voor Nederland volgens minister Van Rijn ‘volstrekte Bonanza’ en staat een aantal verpleeghuizen het ‘inhuizen’ van partners toe. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte.

    Binnenlandredactie 7 apr. 2020 Laatste update: 06:22

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/dossier-coronavirus/live-be...
  6. forum rang 6 haas 7 april 2020 06:58
    quote:

    voda schreef op 7 april 2020 06:53:

    LIVE | Bestellen miljoenen mondkapjes ‘volstrekte Bonanza’ en voor het eerst geen nieuwe sterfgevallen China

    De Britse premier Boris Johnson is overgeplaatst naar de intensivecareafdeling van het ziekenhuis waar hij was opgenomen vanwege een besmetting met het coronavirus. Verder blijkt het bestellen van miljoenen mondkapjes voor Nederland volgens minister Van Rijn ‘volstrekte Bonanza’ en staat een aantal verpleeghuizen het ‘inhuizen’ van partners toe. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte.

    Binnenlandredactie 7 apr. 2020 Laatste update: 06:22

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/dossier-coronavirus/live-be...

    maar ja kopen is okee, Je verliest er niets mee:)
    kopen ebay aandeel:31 $)
    nieuw en gebruikte mondkapjes en beademingsapparatuur te koop op marktplaats
  7. [verwijderd] 7 april 2020 07:46
    quote:

    Chiddix schreef op 7 april 2020 06:03:

    Draaiboek regering Oostenrijk:

    Kleine winkels en parken open na Pasen. Op 1 Mei grote winkels en kappers open. Op 14 Mei volgen hotels en restaurants.
    Zonder voorbehoud? Niet afhankelijk van het effect? Wij gaan toch zeker eerst afwachten en zien of het aantal besmettingen niet weer oploopt?
  8. forum rang 7 JP Samosa 7 april 2020 08:32
    Motorrijders komend weekend niet welkom op toeristische plekken en landweggetjes
    Bepaalde toeristische plekken en kleine landweggetjes worden komend weekeinde afgesloten voor motorrijders en wielerclubs. Dit om wandelaars de kans te geven het komende paasweekeinde van het mooie weer te genieten. Dat hebben de veiligheidsregio’s vanavond in Utrecht afgesproken.

    Binnenlandredactie 06-04-20, 21:38 Laatste update: 22:29
    26
    Daarnaast controleren de marechaussee en de Bundespolizei net als afgelopen weekeinde streng aan de grens met Duitsland. ,,Toeristen worden aangesproken. Daar zijn ze vaak wel gevoelig voor’’, aldus minister van Justitie Ferd Grapperhaus.

    Afgelopen weekend veroorzaakten groepen motorrijders en wielrenners op allerlei plekken overlast. Voetgangers en recreatieve fietsers kwamen volgens de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van alle veiligheidsregio’s, dit weekeinde in de verdrukking. ,,Zij konden geen kant meer op en konden hierdoor geen anderhalve meter afstand houden.”
  9. forum rang 6 Chiddix 7 april 2020 08:51
    quote:

    Bella's Buuf schreef op 7 april 2020 07:46:

    [...]

    Zonder voorbehoud? Niet afhankelijk van het effect? Wij gaan toch zeker eerst afwachten en zien of het aantal besmettingen niet weer oploopt?
    Hans de Boer(VNO/NCW) zei bij WNL(5/4), dat Nederland een plan moet maken wanneer het een en ander weer opengaat. Hij stelde voor 10 Mei de scholen weer open etc
    De gedachte van de Boer is, dat burgers en bedrijven een lichtpunt moeten zien waar ze naar toe kunnen werken. Zich voorbereiden.
    Het virus in Europa lijkt op zijn retour. De kop ingedrukt. De piek ligt achter ons. De beurzen anticiperen al op het einde van de uitbraak.
  10. forum rang 10 rationeel 7 april 2020 10:06
    Britse premier Boris Johnson ligt op de intensive care
    De Britse premier Boris Johnson ligt sinds... maandagavond ...op de intensive care. Eerder schudde hij coronapatiënten nog zorgeloos de hand. Sinds hij zondag in het ziekenhuis werd opgenomen, is zijn toestand verslechterd.

    Boris Johnson, de 55-jarige premier van het Verenigd Koninkrijk, ligt in het ziekenhuis van St. Thomas, pal tegenover het Britse parlement aan de zuidkant van de Theems. Zondagavond was hij daar op­genomen voor, zoals de officiële verklaring luidde, het ondergaan van testen. Dat gebeurde net na de even korte als inspirerende toespraak van koningin Elizabeth, die er een stuk beter uitzag dan haar 40 jaar jongere premier. Downing Street benadrukte dat hij er niet met de ambulance maar met de dienstauto heen was gebracht. Het gaat om een ritje van vijf minuten.

    Toch leefden er zorgen. Een opname op zondagavond betekent normaal gesproken niet veel goeds, en Johnson kampt met overgewicht, een risicofactor. Op maandag wist The Times te melden dat hij aan het zuurstof was gelegd. Het woordgebruik van Downing Street veranderde gaandeweg. Johnsons symptomen heetten niet langer ‘mild’ maar ‘aanhoudend’. Maandagmiddag kwam er nog een olijk levensteken. Johnson tweette dat hij opgewekt was en contact had met zijn team. Maar het was niet, zoals voorgaande ­keren, een videoboodschap. Dat viel op.

    Zijn ministers benadrukten dat Johnson nog steeds de leiding heeft, maar het crisisberaad op maandagochtend vond plaats onder leiding van Dominic Raab, de minister van Buitenlandse Zaken die fungeert als plaatsvervangend premier. Raab had zaterdag voor het laatst met Johnson contact, wat niet alleen de vraag opwierp wie het land bestuurt, maar ook hoe Johnson er echt aan toe is. Voordat hij naar de intensive care werd vervoerd, heeft hij Johnson Raab ­gevraagd om de leiding over te nemen.

    Hoesten en hoge koorts
    Johnson heeft afgelopen dagen veel gehoest en zijn koorts bleef onverminderd hoog. De Britten zagen eind vorige week, op televisie en op het computerscherm, een bleke, vermoeid ogende premier. ­Collega’s begonnen zich zorgen te maken. Tegenover de Britse pers zei een anoniem Lagerhuislid dat Johnson te hard heeft gewerkt en Winston Churchill heeft proberen te evenaren als redder des vaderlands. Churchill kreeg tijdens de oorlog een long­infectie, maar wat Johnson nu meemaakt is ernstiger.

  11. forum rang 10 rationeel 7 april 2020 10:17
    Ook Johnsons verloofde besmet
    Vast staat dat zijn werklust de situatie er niet beter op heeft gemaakt. Van de ambitieuze en optimistische Johnson is bekend dat hij, als het erom spant, een workaholic is die niet zo snel een ‘sickie’ zal nemen. Die houding kwam ook naar voren aan het begin van de coronacrisis, toen hij de ernst van het gevaarlijke virus leek te onderschatten en de bevolking zorgeloos liet weten dat hij tijdens een ziekenhuisbezoek coronapatiënten de hand had ­geschud. Ook Johnsons zwangere verloofde heeft het virus overigens onder de leden.

    Zijn topadviseur Dominic Cummings, inmiddels ook besmet, pleitte eerder voor de omstreden tactiek van groepsimmuniteit, met het doel de economie te beschermen. Van dat plan was de regering-Johnson al afgestapt. De premier kwam de afgelopen weken onder zware druk te staan. De coronacrisis heeft niet alleen de kracht van het Britse zorgstelsel aan­getoond – zo is er in elf dagen een noodziekenhuis met 4.000 bedden neergezet – maar ook de zwakte: het is te centralistisch en te bureaucratisch om snel beslissingen te nemen.

    Dat laatste heeft geleid tot een tekort aan testfaciliteiten. Ziekenhuispersoneel kampt met een gebrek aan beschermende kledij. Zelfs de regeringsgezinde Daily ­Telegraph kwam met kritiek op Johnson en de zijnen. Massaal testen zou een uitweg kunnen zijn uit de lockdown. Na twee ­weken huisarrest beginnen de vrijheidslievende eilandbewoners hun geduld te verliezen, en hun vertrouwen in de competentie van de overheid. Johnsons ziekte zorgt voor een crisissfeer.

    Rollen omgedraaid
    Johnson heeft sinds zijn opname van vriend en vijand steunbetuigingen ontvangen, onder wie de Amerikaanse president Donald Trump. Ook buiten het ziekenhuis is er hoop en medeleven. ‘Het zal allemaal goedkomen’, zegt een man in een geel hesje van M&O Group, een bedrijf dat nu overuren maakt met het leveren van ct-scans en andere medische apparatuur, ‘Ik hoop dat hij snel weer naar Downing Street kan. We hebben hem nodig.’

    Een van Johnsons kwaliteiten is het ­opbeuren van de bevolking, maar nu zijn de rollen omgedraaid.

    Terwijl Johnson in het ziekenhuis ligt, heeft zijn Ierse ambtgenoot Leo Varadkar zijn doktersjas weer aangetrokken. Voordat hij in 2011 de politiek inging heeft de 41-jarige premier zeven jaar als arts gewerkt. Hij zal telefonische spreekuren houden, zodat een andere arts naar de ziekenhuiszalen kan, de plek waar mankracht hard nodig is. Varadkars vader was arts en ook zijn partner werkt in de zorg. In februari verloor hij de verkiezingen, maar de vorming van een coalitie ligt plat. Zijn doortastende aanpak van de coronacrisis, als waarnemend premier, oogst veel waardering.
  12. forum rang 10 rationeel 7 april 2020 12:18
    www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

    ZIEKTEVERLOOP JOS PIELAGE
    Donderdag 5 maart: ‘Beetje misselijk, beetje kou op de buik’
    Donderdag 12 maart: 39 graden koorts
    Maandag 16 maart: ziekenhuisopname en coronatest
    Woensdag 18 maart: test positief
    Vrijdag 20 maart: ernstig zuurstoftekort, direct op ic in coma gebracht
    Zaterdag 28 maart: wakker op ic
    Zondag 29 maart: voor herstel naar coronafdeling
    Donderdag 2 april: naar huis

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 242 243 244 245 246 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0643 -0,26%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.380,10 +0,81%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links