Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ajax AEX:AJAX.NL, NL0000018034

  • 10,350 23 apr 2024 17:35
  • +0,050 (+0,49%) Dagrange 10,250 - 10,400
  • 1.413 Gem. (3M) 2,1K

AJAX IN 2020

988 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 50 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 april 2020 22:34
    Mijn ouders vonden het allemaal goed. Ik heb een IQ van 140+. Dat heeft me in de jonge jaren wel wat EQ gekost en de bijbehorende problemen op school. Maar net zoals sommige autisten heb ik geleerd met mensen om te gaan, de lat niet te hoog te leggen. Als je altijd gelijk hebt word je niet leuk gevonden. Eigenlijk gaat dat hier op deze site ook op.

    RDSA stond veel te hoog en kreeg vrijdag een dreun, en morgen nog een. De Dow staat op kraken om de volgende stap te maken naar mijn eerste doel van 19.500.

    En Ajax? Die had ik rond 2004 twv 40.000 euro op gem 4,50 ofzo. Ze deden niks en het kostte me 3 maanden om eruit te gaan stukje bij beetje!

    Al doende leert men. Succes met het steeds bijkopen tot je ook helemaal vast zit.
  2. [verwijderd] 5 april 2020 23:00
    Enige probleem kan het handje van Trump zijn. Die ik overigens als zakenman erg mag. Afgelopen wo/do/vr zag je heel duidelijk een streep onder de Dow liggen. Ongeveer op 20.900. Elke keer als ie door wilde schieten vlogen de futures omhoog, of de olie, hoger nog dan na een evt. deal! En steunaankopen, maar die kan je niet zien.
  3. Peter2meter 6 april 2020 05:44
    Hoi Brabant, mooi inkijkje in je leven en wie je bent.
    Genoeg ervaring zie ik. Ik was even bang dat je met het geld wat je ophaalt met shortgaan opties ging kopen
    Dat is een soort russian roulette en daar wilde ik je voor waarschuwen ongeacht wat je doet dat dat ook erg fout kan gaan.
    Tja en de olie ...
    Dat is nu zo’n grote jongens spel geworden nu dat ik het je niet durf te zeggen welke kant het opgaat. Beetje van wie heeft de grootste ballen
    Succes en mocht je besluiten een ander aandeel te shorten dan vindt ik dat ook niet erg :-)
  4. [verwijderd] 6 april 2020 10:13
    Goedemorgen allen,

    Ik lees al een tijdje mee en heb de afgelopen weken flink aandelen van AJAX ingeslagen. In mijn ogen staat de koers heel laag en is het echt een koopje. De redenen die al genoemd zijn in dit draadje zijn voornamelijk:
    - Eigen vermogen
    - Potentiële verkopen van spelers
    Dit zijn zeker 2 goede argumenten. Echter in mijn ogen ontbreken er nog een aantal.

    Gat naar Europese top wordt verkleind
    Als je kijkt naar de afgelopen jaren was altijd het probleem dat AJAX een interessante club was in Nederland. Echter werd er altijd gezegd dat een club als AJAX nooit op zou kunnen tegen het 'grote geld'. De afgelopen jaren heeft AJAX bewezen dat ze dit dus wel kunnen.

    Sterk verbeterde jeugdopleiding & geen bestuurlijke chaos meer
    De jaren van de fluwele revolutie liggen achter ons. Deze jaren brachten ontzettend veel onzekerheid met zich mee en de discussie ging vooral over wie nou waar de baas over was. Er is een poging gedaan met een 'technisch hart' dat uiteindelijk uiteen is gevallen. Toch zie ik dat, ondanks dat Jonk er dus niet meer bij is, er ontzettend veel verbeterd is in de jeugdopleiding van AJAX. Er wordt hier heel veel in geïnvesteerd. De jeugd maakt nu veel meer trainingsuren dan enkele jaren geleden. Natuurlijk laten de resultaten hier van jaren op zich wachten. Er is hier alleen duidelijk wel een goede weg in geslagen. Niet voor niks kan Jong AJAX makkelijk mee in de Jupiler League. Sterker nog, ze draaien gewoon bovenin mee. Dus boven clubs als NAC, Excelsior, Go Ahead, NEC, die enkele jaren gelden gewoon nog op het hoogste niveau speelden.

    Sterk verbeterde marketing strategie
    Het feit dat AJAX bedenkt om met reclamebussen in Barcelona rond te gaan reizen met Frenkie de Jong er op is briljant. Dit heeft echt mijn ogen geopend. In het verleden verkocht AJAX een speler en thats it. Nu realiseert AJAX zich dat ze er nog veel meer bekendheid wereldwijd uit kunnen halen. Dit is maar een enkel voorbeeld. AJAX profileert zich steeds meer en meer aan de buitenwereld, met name via Social Media als Twitter en Instagram. AJAX Is weer een bekende in Europa geworden. Natuurlijk ook door de goede resultaten, maar ook door dit soort acties. Ik verwacht dezelfde soort exposure als Hakim Ziyech in Engeland arriveert. En als Donny van der Beek vertrekt idem dito.

    Sponsering / Commercie
    Ajax is in staat om goede sponsoren aan te trekken (veel beter dan jaren geleden). Kijk naar Ziggo. Die hebben enkele jaren geleden een mooi contract getekend en die hebben daar tot nu toe geen spijt van. Daarnaast is Ziggo inmiddels overgenomen door Vodafone en weet iedereen dat het moment gaat komen dat Ziggo uit het straatbeeld verdwijnt. Ik denk dat Vodafone de tot nu toe succesvolle sponsoring zeker wil door gaan zetten en dat AJAX een record gaat breken wat betreft het financiële plaatje. En hoe mooi was het dat AJAX jaren gelden Ziggo als hoofdsponsor kreeg (het ging minder met ABN AMRO), maar dat ABN nu nog steeds voor een zeer degelijk bedrag de jeugd sponsort? Ook dit is weer te danken aan Overmars & van der Sar die commercieel gewoon echt goede dingen aan het doen zijn.

    Verder
    Bovenstaande argumenten heb ik wel een beetje gemist in dit draadje. En dan ga ik niet eens in op de financiële stand van zaken bij AJAX. Alle Europese topclubs zitten in de penarie door het virus. AJAX niet, de zijn nu zo'n beetje de rijkste club geworden.

    Ik ben het dus echt oneens met Brabant die zegt : "Zonder de usual benefits is Ajax niet meer dan elke provinciale club die verlies draait". Sorry, maar waar in Europa kennen ze FC Twente of AZ ? Ik ben in Cuba geweest en zelfs daar lag een boek van Ajax 95 in de winkel en kenden ze de club. Ze wisten zelfs nog spelers te benoemen. Feyenoord hadden ze nog nooit van gehoord. Het wordt echt onderschat wat een exposure het geeft als je succesvol bent in Europa.

    Daarnaast ben ik het ook oneens met de volgende statement van Brabant:
    "En de recente enorme salarisverhogingen zijn een molensteen om de nek. Ik snap dat ze de stap omhoog hebben willen maken, en het is allemaal heel zuur nu met corona, maar op de beurs draait het om pegels."

    Waar gaat het dan feitelijk over?
    - Huntelaar: Einde contract.
    - Tadic: Heeft een contract nog voor 6 jaar geloof ik waar Overmars echt wel over nagedacht heeft.
    - Ziyech: Gaat nu weg voor een grote som geld, heeft dus zijn extra salaris weer terug verdiend + een dikke bonus voor AJAX.
    - Promes : Overtreft de verwachtingen en is het geld meer dan waard. Als hij blijft hebben we een topper in huis. Als hij weg gaat hebben we een grote som geld.
    - Neres : Gaat zijn geld ook wel weer terug verdienen.
    - van der Beek : Kind van de club, heeft geen transfergeld gekost, natuurlijk krijgt hij een hoog salaris. Wordt straks ook weer in 1 klap terug verdiend.
    - Tagliafico : Aantal weken geleden nog opgenomen in het sterrenteam van de EUFA. Oftewel één van de beste linksbacks van Europa. Gaat waarschijnlijk ook deze zomer een stap maken naar een andere club.
    - Blind : Zal waarschijnlijk blijven. Maar is net als Donny van de Beek een kind van de club. Heeft per saldo ook geen geld gekosten (is verkocht en voor hetzelfde geld weer terug gekocht). Prima om voor zo'n speler een hoog salaris te betalen. Op en top prof. Zag van het weekend nog de WK wedstrijd tegen Spanje (de 1-5). Man wat speelde Blind goed toen. Hij is er op de jaren echt niet veel minder op geworden.

    Als je kijkt naar Feyenoord enkele jaren geleden is het inderdaad mis gegaan met de salaris huishouding. Toen had je het echt over 'oude' spelers zoals Mol, Makaay, en nog een paar van die 'net niet' spelers die ook geen Transfergeld meer zouden opleveren. Bij AJAX is de situatie daar echt niet mee te vergelijken.

    Ik zit er in voor de middellange termijn. Ik sluit niet uit dat ik op een gegeven moment wel iets ga afbouwen als de koers stijgt. Natuurlijk zitten er ook risico's aan namelijk en blijft AJAX een club in Nederland. Mijn koersdoel ligt voor nu rond de 30 euro. Ik snap overigens ook niet dat Berenberg begin maart met een doel van 32 komt en eind maart met een doel van 20. Corona verandert de situatie bij AJAX echt niet zo veel... alsof de club ineens 1/3e minder waard is omdat ze de laatste 2 maanden van een seizoen niet afmaken. Europese uitschakeling was namelijk toch al verwerkt in de koers.

  5. [verwijderd] 6 april 2020 10:21
    Hierboven vergeet ik trouwens nog één ding te noemen: Het lukt Overmars zelfs om spelers die niet goed in het team draaien nog goed te verkopen (Dolberg, Younes, Wober, Sinkgraven, Kristensen). Dat is in het verleden (Sulejmani) wel echt anders geweest. Ik weet dat er een aantal spelers misschien als 'miskoop' bestempeld zijn. Ik denk dan vooral aan Marin. Deze gaat dan misschien weg voor 10 Mio (schijnt in België interesse te zijn). Dan is het verlies op zo'n speler minimaal.
  6. IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER 6 april 2020 21:00
    quote:

    Mr Wide schreef op 6 april 2020 10:13:

    Goedemorgen allen,

    Ik lees al een tijdje mee en heb de afgelopen weken flink aandelen van AJAX ingeslagen. In mijn ogen staat de koers heel laag en is het echt een koopje. De redenen die al genoemd zijn in dit draadje zijn voornamelijk:
    - Eigen vermogen
    - Potentiële verkopen van spelers
    Dit zijn zeker 2 goede argumenten. Echter in mijn ogen ontbreken er nog een aantal.

    Gat naar Europese top wordt verkleind
    Als je kijkt naar de afgelopen jaren was altijd het probleem dat AJAX een interessante club was in Nederland. Echter werd er altijd gezegd dat een club als AJAX nooit op zou kunnen tegen het 'grote geld'. De afgelopen jaren heeft AJAX bewezen dat ze dit dus wel kunnen.

    Sterk verbeterde jeugdopleiding & geen bestuurlijke chaos meer
    De jaren van de fluwele revolutie liggen achter ons. Deze jaren brachten ontzettend veel onzekerheid met zich mee en de discussie ging vooral over wie nou waar de baas over was. Er is een poging gedaan met een 'technisch hart' dat uiteindelijk uiteen is gevallen. Toch zie ik dat, ondanks dat Jonk er dus niet meer bij is, er ontzettend veel verbeterd is in de jeugdopleiding van AJAX. Er wordt hier heel veel in geïnvesteerd. De jeugd maakt nu veel meer trainingsuren dan enkele jaren geleden. Natuurlijk laten de resultaten hier van jaren op zich wachten. Er is hier alleen duidelijk wel een goede weg in geslagen. Niet voor niks kan Jong AJAX makkelijk mee in de Jupiler League. Sterker nog, ze draaien gewoon bovenin mee. Dus boven clubs als NAC, Excelsior, Go Ahead, NEC, die enkele jaren gelden gewoon nog op het hoogste niveau speelden.

    Sterk verbeterde marketing strategie
    Het feit dat AJAX bedenkt om met reclamebussen in Barcelona rond te gaan reizen met Frenkie de Jong er op is briljant. Dit heeft echt mijn ogen geopend. In het verleden verkocht AJAX een speler en thats it. Nu realiseert AJAX zich dat ze er nog veel meer bekendheid wereldwijd uit kunnen halen. Dit is maar een enkel voorbeeld. AJAX profileert zich steeds meer en meer aan de buitenwereld, met name via Social Media als Twitter en Instagram. AJAX Is weer een bekende in Europa geworden. Natuurlijk ook door de goede resultaten, maar ook door dit soort acties. Ik verwacht dezelfde soort exposure als Hakim Ziyech in Engeland arriveert. En als Donny van der Beek vertrekt idem dito.

    Sponsering / Commercie
    Ajax is in staat om goede sponsoren aan te trekken (veel beter dan jaren geleden). Kijk naar Ziggo. Die hebben enkele jaren geleden een mooi contract getekend en die hebben daar tot nu toe geen spijt van. Daarnaast is Ziggo inmiddels overgenomen door Vodafone en weet iedereen dat het moment gaat komen dat Ziggo uit het straatbeeld verdwijnt. Ik denk dat Vodafone de tot nu toe succesvolle sponsoring zeker wil door gaan zetten en dat AJAX een record gaat breken wat betreft het financiële plaatje. En hoe mooi was het dat AJAX jaren gelden Ziggo als hoofdsponsor kreeg (het ging minder met ABN AMRO), maar dat ABN nu nog steeds voor een zeer degelijk bedrag de jeugd sponsort? Ook dit is weer te danken aan Overmars & van der Sar die commercieel gewoon echt goede dingen aan het doen zijn.

    Verder
    Bovenstaande argumenten heb ik wel een beetje gemist in dit draadje. En dan ga ik niet eens in op de financiële stand van zaken bij AJAX. Alle Europese topclubs zitten in de penarie door het virus. AJAX niet, de zijn nu zo'n beetje de rijkste club geworden.

    Ik ben het dus echt oneens met Brabant die zegt : "Zonder de usual benefits is Ajax niet meer dan elke provinciale club die verlies draait". Sorry, maar waar in Europa kennen ze FC Twente of AZ ? Ik ben in Cuba geweest en zelfs daar lag een boek van Ajax 95 in de winkel en kenden ze de club. Ze wisten zelfs nog spelers te benoemen. Feyenoord hadden ze nog nooit van gehoord. Het wordt echt onderschat wat een exposure het geeft als je succesvol bent in Europa.

    Daarnaast ben ik het ook oneens met de volgende statement van Brabant:
    "En de recente enorme salarisverhogingen zijn een molensteen om de nek. Ik snap dat ze de stap omhoog hebben willen maken, en het is allemaal heel zuur nu met corona, maar op de beurs draait het om pegels."

    Waar gaat het dan feitelijk over?
    - Huntelaar: Einde contract.
    - Tadic: Heeft een contract nog voor 6 jaar geloof ik waar Overmars echt wel over nagedacht heeft.
    - Ziyech: Gaat nu weg voor een grote som geld, heeft dus zijn extra salaris weer terug verdiend + een dikke bonus voor AJAX.
    - Promes : Overtreft de verwachtingen en is het geld meer dan waard. Als hij blijft hebben we een topper in huis. Als hij weg gaat hebben we een grote som geld.
    - Neres : Gaat zijn geld ook wel weer terug verdienen.
    - van der Beek : Kind van de club, heeft geen transfergeld gekost, natuurlijk krijgt hij een hoog salaris. Wordt straks ook weer in 1 klap terug verdiend.
    - Tagliafico : Aantal weken geleden nog opgenomen in het sterrenteam van de EUFA. Oftewel één van de beste linksbacks van Europa. Gaat waarschijnlijk ook deze zomer een stap maken naar een andere club.
    - Blind : Zal waarschijnlijk blijven. Maar is net als Donny van de Beek een kind van de club. Heeft per saldo ook geen geld gekosten (is verkocht en voor hetzelfde geld weer terug gekocht). Prima om voor zo'n speler een hoog salaris te betalen. Op en top prof. Zag van het weekend nog de WK wedstrijd tegen Spanje (de 1-5). Man wat speelde Blind goed toen. Hij is er op de jaren echt niet veel minder op geworden.

    Als je kijkt naar Feyenoord enkele jaren geleden is het inderdaad mis gegaan met de salaris huishouding. Toen had je het echt over 'oude' spelers zoals Mol, Makaay, en nog een paar van die 'net niet' spelers die ook geen Transfergeld meer zouden opleveren. Bij AJAX is de situatie daar echt niet mee te vergelijken.

    Ik zit er in voor de middellange termijn. Ik sluit niet uit dat ik op een gegeven moment wel iets ga afbouwen als de koers stijgt. Natuurlijk zitten er ook risico's aan namelijk en blijft AJAX een club in Nederland. Mijn koersdoel ligt voor nu rond de 30 euro. Ik snap overigens ook niet dat Berenberg begin maart met een doel van 32 komt en eind maart met een doel van 20. Corona verandert de situatie bij AJAX echt niet zo veel... alsof de club ineens 1/3e minder waard is omdat ze de laatste 2 maanden van een seizoen niet afmaken. Europese uitschakeling was namelijk toch al verwerkt in de koers.

    Hallo Mr Wide,

    Bedankt voor deze analyse van vanmorgen.
    Onze complimenten!

    We lezen hierboven een gedegen verdere onderbouwing van de kracht / potentie die Ajax met zijn formule aan het bouwen is.
    Wij zijn het in grote lijnen met jou eens.

    Het zijn ook deze factoren waardoor ook wij overtuigd zijn van de huidige waarde en toekomstige kansen waar de fundamenten voor zijn neergelegd.

    Goed om te merken dat bij jullie, een goed onderbouwde analyse, weer leidt tot een vergelijkbaar Koersdoel van Euro 30,-

    Tot later!!

    Ook vinden wij het belangrijk om te merken dat er sinds lange tijd "nieuwe" aandeelhouders zich melden en posities opbouwen.
    Het aantal views neemt erg snel toe en we zien / horen van meer voorlopers (innovators) die nu aan het instappen zijn.
    Wij verwachten dat straks een steeds grotere groep zal gaan instappen en de koers verder helpen naar reëlere koersniveaus.

    Zo is dat!

  7. [verwijderd] 6 april 2020 22:30
    quote:

    Peter2meter schreef op 6 april 2020 19:55:

    Niet gek maar ik had nog een dagje gewacht denk ik.
    Dik 250 zit er idd in, maar dat is dan ook het niveau van een maand voor de crisis. Ik wilde er gewoon vast bij zijn, just in case. Daarom heb ik ook de mei genomen, die bewegen niet zo, die mogen morgen gerust 8,50 a 9,00 doen.
988 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 50 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links