Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 15,230 19 apr 2024 17:38
  • +0,062 (+0,41%) Dagrange 14,916 - 15,258
  • 10.630.399 Gem. (3M) 11,2M

ING nog steeds zwaar ondergewaardeerd.

42 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kaiser 4 april 2020 16:03
    men zal als kleine belegger vlugger voor dit goedkoop aandeel kiezen... sterke solide bank, we naderen de lows van 2008-2009, april zal hard worden, maar het grote herstel zal voor mei worden. Je zal de boot maar missen ;) Iedereen zit klaar :

    Onlinebeleggen neemt hoge vlucht door coronacrisis

    Wouter Vervenne en Kris Van Hamme
    Vandaag

    Onlinebrokers hebben de voorbije maand een enorm aantal nieuwe klanten zien toestromen. Bij BinckBank zijn in maart tienmaal meer beleggersrekeningen geopend dan in maart van vorig jaar. KBC Bolero zag het aantal nieuwe klanten met 700 procent stijgen.

    Sommige buitenlandse spelers kunnen de toeloop zelfs niet aan. Een belegger uit België die zich aanmeldde bij Degiro kreeg te horen dat ze op een wachtlijst van meer dan 300 personen komt. Ruim een week later is ze nog geen stap opgeschoten. Degiro zegt dat de maatregelen om de risico’s van het coronavirus te milderen de capaciteit verminderen en dat het tijdelijk focust op bestaande klanten.

    ‘Veel klanten denken dat het nu het moment is om te beleggen’, zegt Dieter Haerens, hoofd van BinckBank België. Hij verwijst naar de aandelenkoersen die fors zijn gedaald. De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben de beurzen sterk doen terugvallen, omdat ze grote delen van de wereldeconomie verlammen. De Bel20 noteert 32 procent onder de piek van 17 februari en veel beleggers vinden dat de lagere koersen een koopgelegenheid bieden.
    Meer tijd

    Maar Haerens ziet nog een reden voor de forse groei van onlinebeleggen. ‘Veel mensen zijn thuis en hebben meer tijd om na te denken en te handelen.’ Een aanzienlijk deel van de beroepsbevolking moet thuis werken en meer dan 1 miljoen Belgen zijn tijdelijk werkloos.
    TIP

    Wat gebeurde er vandaag op de financiële markten en met uw beleggersportefeuille?

    Wim Wuyts van onlinebank MeDirect sluit zich daar bij aan. ‘De beurskoersen zijn fors gedaald en het overgrote deel van de bevolking is thuis.’

    Veel nieuwe klanten gingen meteen aan de slag. Bolero verwerkte in maart 400 procent meer transacties dan in maart vorig jaar. Bij Binck en Keytrade was er meer dan een verdubbeling. Beleggers kopen duidelijk meer dan ze verkopen. Bij Binck was in maart 71,6 procent van de transacties een aankoop en bij KBC 70 procent.
    Trackers

    Aandelen zijn erg in trek. Bij Keytrade zijn aandelentransacties goed voor 75 procent van alle orders. Ook bij BinckBank staan aandelen op de eerste plaats.

    Maar meerdere brokers beklemtonen dat ook de populariteit van trackers sterk toeneemt. Trackers zijn beursgenoteerde beleggingsfondsen die doorgaans een aandelen- of obligatie-index of een grondstoffenprijs schaduwen. Bij KBC steeg het aantal transacties in trackers met 700 procent. Dat is onder meer te danken aan de lancering van de digitale beleggingsassistent Matti, die alleen handelt in trackers.

  2. Kaiser 27 april 2020 14:17
    How much bad-debt pain can Europe’s big banks take? A new Breakingviews calculator shows most capital buffers can absorb a spike three times as bad as the 2009 average. Read the full view here

    But even in a more severe scenario, where RWAs rise by a fifth and pre-provision profit falls by the same proportion, all banks except Deutsche would still have a capital buffer equivalent to more than 1.4% of their loan books. European banks’ pain threshold is reassuringly high.

    www.breakingviews.com/considered-view...

    fingfx.thomsonreuters.com/gfx/breakin...
  3. forum rang 4 tmaster 28 april 2020 14:11
    Omdat ING op 10 euro al verschikkelijk laag gewaardeerd werd. Daarna nog eens 50% eraf is een beetje te veel van het goede (slechte)

    En het feit dat niemand meer bank aandelen wil hebben, iedereen alleen nog maar negatief denkt, niemand meer over de horizon durft te kijken. Alleen DAT is al een perfecte contra indicator dat het nu de tijd is om bank aandelen te kopen.
  4. Kaiser 7 mei 2020 22:58
    even vergeten te plaatsen eergisteren....

    What Does BNP Paribas Know That the Markets Don't?

    The French banking giant is expecting lower losses during the coronavirus crisis than what is being priced in by the markets.

    The last of Europe’s big banks to report first-quarter earnings said on Tuesday that it only expects a drop of net income for the year of between 15% and 20%.

    BNP trades at 40% of its tangible book value, or twice SocGen’s multiple. The gap has widened, but it’s a stretch to say BNP is a safe bet.

    www.bloomberg.com/opinion/articles/20...

  5. [verwijderd] 8 mei 2020 14:07
    quote:

    Trutoms schreef op 8 mei 2020 13:18:

    Huidige notering van 5,15 betekent dat de koers op een derde van de boekwaarde noteert. Als je de kwaliteiten van management bekijkt en hun online positie is dit fonds echt zwaar ondergewaardeerd. Op dit moment heb ik een relatief klein belang van 4000 stukken.
    In 2017 had ING een K/W-verhouding van 12,07.
    Op 6/2/2020 had ING een K/W-verhouding van 8,69 (bekeken tov de cijfers van het voorbije jaar 2019).
    Als men de inkomsten van dit kwartaal dus extrapoleert naar geheel 2020 heeft ING momenteel een K/W-verhouding van 7,42. (Ervan uitgaande dat Q3 en Q4 weer wat beter wordt, maar Q2 aanzienlijk slechte wordt, lijkt het nog niet eens zo onlogisch om dit kwartaal gewoon te extrapoleren).

    Dit jaar wordt volgens mij een jaar dat bancair goed zal worden. ING compenseert de lage rentes door meer leningen uit te schrijven, onder andere noodkredieten. Of door hypothecaire leningen te verlengen (hetgeen op langere termijn méér rente-inkomsten betekent).

    Het gesternte voor ING is goed. Iedereen is bang om aandelen van de banken te kopen.
    Tegelijkertijd hebben de banken hun beleid verbeterd, doordat ze goed geleerd zijn sedert 2008.
  6. [verwijderd] 8 mei 2020 14:58
    Een goede post jurist, AB en een voordraging voor een badge:)

    Natuurlijk zal Q2 onprettig worden, maar dat zit al 7 weken in de koers verwerkt(4.40-4,80 euro)

    Komende tijd moet je je comfortabel voelen bij 5,00-5,50 en bij positieve items die voorbij gaan komen mag de koers naar de 6,00 euro.

    Het leningenboek is het boek van Sinterklaas, dan komen de presentjes vroeg of laat ook langs....
  7. Kaiser 15 mei 2020 09:46
    ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 15 mei 2020 08:58
    Beursblik: aandeel ING klaar voor herstel

    De markt vertrouwt onvoldoende op het sterke risicobeheer van ING, dat daardoor waarschijnlijk één van de eerste Europese banken zal zijn die weer dividend uitkeert en daarvoor zal worden beloond met een koersherstel. Dat stelden analisten van Berenberg vrijdag.

    Cruciaal volgens de analisten is dat ING een realistischer kijk heeft op de inkomstengroei dan veel andere banken. CEO Ralph Hamers zei bij de laatste kwartaalcijfers dat de coronacrisis de vraag naar zakelijke leningen zal drukken, terwijl andere banken zoals BNP Paribas een rooskleuriger plaatje schetsen.

    Beleggers maken zich zorgen over de zakelijke leningen, met name aan de energiesector, maar ING neemt in zijn zakenbank al jaren minder risico dan sectorgenoten, meent Berenberg. Een stresstest bij de eerstekwartaalcijfers leverde een beheersbare verliespost van ‘iets meer dan’ 300 miljoen dollar op, als de olieprijs op 20 dollar per vat zou blijven.

    Berenberg verwacht dat ING het geschrapte slotdividend 0,45 euro per aandeel over 2019 zal betalen in plaats van het dividend over 2020, waardoor de buffer op peil blijft en zowel toezichthouders als aandeelhouders tevreden zullen zijn.

    Berenberg heeft een koopadvies en een koersdoel van 7,50 euro voor ING. Het aandeel is goedkoper dan BNP Paribas, merkte Berenberg op, ondanks de sterkere kapitaalpositie.
42 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links