Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,730 24 apr 2024 17:35
  • +0,210 (+3,80%) Dagrange 5,550 - 5,735
  • 524.733 Gem. (3M) 321,3K

off-topic

23.307 Posts
Pagina: «« 1 ... 306 307 308 309 310 ... 1166 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ketchup 5 april 2020 08:56
    food for thought

    de Russen en Chinezen zijn de laatste jaren de grootste nett buyers geweest van Goud, ze proberen zo de dominantie van de US$ op de langere termijn als wereld- handel-valuta te ondermijnen

    dan dit virus en de war on oil

    nu circuleert dit virus de hele wereld rond en maken de Chinezen en Russen misbruik/gebruik hiervan om de westerse overheersende economieën te breken, de shift in power moet van west naar oost

    na het opkopen van Goud , zijn de chinezen ook al tijden bezig met het inkopen in bedrijven in het westen via investeringsfondsen en opkopen van westers schuld-papier
    zo krijgen ze indirect toegang tot knowhow en financiële macht

    China is het enige land dat praktisch volkomen gedigitaliseerd is , ze rollen 5G uit aan een ongekende snelheid en hebben iedereen nu al zowat via camera en data op het vizier
    heel China is online en heel China is mobiel

    ze willen nu via de Baidu's en Huawei's en Ali Baba's de big tech uit America er onder krijgen en de wereld veroveren, dat is het master-plan

    het is dit virus dat de Amerikanen nu naar de onderhandelingstafel brengt als de zwakkere voor trade concessions met China en Oil agreement tussen Russia & OPEC, Amerika zal enorme ingevingen moeten doen, dit spelen China en Rusland perfect uit.

    het virus gaat in razend tempo over heel de wereld, ondanks de lockdown's, maar in China bleef het eigenlijk beperkt tot Wuhan, niks horen we uit Peking of Shanghai
    Wuhan is alweer open for biz ?
    hebben de Chinezen al een medicijn en een vaccin ?
    was Wuhan gewoon het middel voor een doel
    waarom is Rusland niet overspoeld ?

    hebben de Chinezen (met opzet) dit virus de wereld rond laten gaan ?
    is dit het masterplan om het westen eronder te krijgen, we zijn allemaal super afhangende geworden van China voor zowel vraag als aanbod
    China is de wereldfabriek geworden, iedereen laat er van alles produceren
    toevoer dicht, wij onderuit

    Nu rollen ze straks hun digitale kennis de wereld over.

    gelukkig zijn de Amerikanen niet achterlijk en hebben dit door, ze hebben rake klappen gekregen en zijn zeker voor nu down, maar niet out

    ze vechten straks terug en dan halen ze productie weg uit de Oost, ze gaan het westen doen boomen , ze gaan zich meer concentreren op India en Afrika
    China en Rusland zoeken het maar uit
    Ja, dit is oorlog - een economische waar chemie niet geschuwd gaat worden om in te zetten.

    reality ? of een verhaal met een hoog Disney-gehalte ?

    buy Swiss, zowel de Franc als de bedrijven
    gd wknd, mooi weer - blijf binnen.

  2. forum rang 4 alexnr75 5 april 2020 09:13
    Goedemorgen Ketchup,

    Dat vooral China goud inkoopt begrijp ik wel omdat zij in verhouding weinig in bezit hebben
    .
    www.businessinsider.nl/goud-voorraden...

    Misschien dat we later kunnen begrijpen wat en hoe Corona. Misschien is het effect wel positief. Iedereen wordt nu wakker geschud en gaat alles anders doen. De grote vraag is of we als landen het wel financieel overleven.

    We moeten wel uitkijken om alles wat China doet te verheerlijken. Ook zij hebben financiële problemen en hebben een hoge schuldquote. Zoals jij ook schrijft horen we over veel zaken niets uit China.

    Zwitserland doet het inderdaad prima, al maakt het wel uit welke aandelen. Roche zelfs in plus en daarnaast dividend uitgekeerd.

    nl.investing.com/equities/switzerland

    Het is interessant om deze lijstjes per land te bekijken, soms verrassende resultaten. Het risico bestaat wel dat de nu goed presterende aandelen in de nasleep van corona van de hand worden gedaan.

    Ga in de bloementuin werken :)

    Afstand genoeg.
  3. forum rang 6 pwijsneus 5 april 2020 09:40
    @Ketchup, ik heb mijn twijfels of de aanpak in China tegen het virus wel zo succesvol is als dat ze zelf de wereld willen doen laten geloven.

    Komt er een tweede coronagolf?:
    www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...

    China wil geen gezichtsverlies, dat is in die cultuur het ergste wat je kan overkomen. Je ziet dat het Westen heeft gekozen voor een andere aanpak dan China, targeted lockdown vs. complete isolatie.

    Dat laatste kan simpelweg niet in het Westen, wij gaan geen apps gebruiken om ons 24/7 te laten controleren door de overheid, dat geven we alleen aan Mark Zuckerberg. Ook werden in China de gevallen thuis opgesloten, al dan niet met de wapenstok. Maar wat gebeurd er als de lockdown wordt opgeheven, nu zie je dat op verschillende plekken het virus toch weer de kop opsteekt, en er lonkt een tweede coronagolf, al wil China niet dat dit naar buiten komt. Dus hoe succelvol is die aanpak daar? We moeten onder ogen zien dat dit virus gewoon zwaar K is, en dat een langdurige kwestie wordt.

    Omdat de schaal van dit hele gebeuren zo groot is, circuleren er veel complottheorieën. Dat is wat mij betreft te gemakkelijk, niemand heeft baat bij dit rotvirus. Het zou te maken hebben met de uitrol van 5G. De Chinezen hebben dit met opzet de wereld laten rondgaan. Wat moet je ermee? Bovendien geloof ik dat het Westen en China altijd tegenover elkaar blijven bestaan. Cultuurtechnisch, maar ook hoe onze hele samenleving is opgebouwd ligt te ver uit elkaar dat China hun digitale maatschappij over ons uit kan storten. Wij in het westen wantrouwen de overheid, dus we geven onze pricacy aan private bedrijven(google, facebook, amazon etc). In China wordt alles gemonitord door de overheid, daar werkt dat omdat het hele systeem zo is ontworpen. Gaan wij nooit accepteren.

    Kijk, er gaan onzekere tijden aanbreken. Bedrijven zien nu dat singlesourcing en productie op 1 locatie - vaak China - misschien niet zo heel verstandig bleek. Wijsheid achteraf. Dus, gaan we nu zien dat er een trend op gang komt om te de-globaliseren?

    Ook zie je nu dat iedereen thuiswerkt, en dat veel afspraken ook na dit hele gebeuren digitaal kunnen gaan verlopen. In combinatie met de automatisering, en robotisering die toch al aan de gang was, zal de efficientieslag een nieuwe revolutie meemaken. Deze situatie zorgt dat dit proces alleen in een stroomversnelling komt, en de winnaars, en vele verliezers komen eerder bovendrijven.

    Maargoed, waar staan we nu? Het wordt een beetje een carrot-and-stick verhaal, waarbij de verwachte piek telkens naar achter wordt geschoven, en de lockdown telkens verlengd moet worden. Ook na de piek is het een grote vraag in welke stapjes de maatregelen weer teruggedraaid kunnen worden. Dit alles heeft natuurlijk een enorme impact op de economie.

    Een correctie zat er na de all-time-highs van afgelopen jaren toch wel aankomen. Persoonlijk gokte ik op verlies van Donald Trump later dit jaar. Als Trump de herverkiezing verloren zou hebben, verwachte ik dat dan aan het licht zou komen dat de VS compleet uitgewoond is, en daar zal de rekening betaald voor moeten worden. Deze gebeurtenis zag niemand aankomen.

    De correctie gaat alleen veel sneller, en waarschijnlijk ook dieper dan voorzien.

    Heb geen posities op dit moment, enkel short op de indexen. Bekijk het van week tot week.

  4. forum rang 6 pwijsneus 5 april 2020 12:10
    quote:

    mjmj schreef op 5 april 2020 11:24:

    Een van de sleutels voor het er weer bovenop komen is immuniteit. Waarom horen we niet over dit onderwerp? Je zou zeggen dat China daar al geruime tijd mee bezig is. Hier in NL lopen proeven in Rt en sanguin.
    Dat is de vraag hoe dat nu in China is. Daar hebben ze een totale lockdown doorgevoerd

    - Het voordeel is dat het flatten the curve verhaal dan redelijk snel zichtbaar begint te worden.
    - Het nadeel is lijkt me, is dat als de lockdown wordt opgeheven, het virus weer doodleuk de kop opsteekt, en dan begint het gelazer weer van voor af aan.

    Hier in Europa hebben we te laat de totale, of targeted lockdown in werking gesteld, en is het de vraag of de curve op tijd afvlakt zodat de zorg het aan blijft kunnen. Dat is heel erg spannend. Echter is het aantal besmettingen hier hoog (ook hoog risico dus!), maar zie je wel dat er onder de bevolking stukje bij beetje immuniteit ontstaat.

    Maar dan nog kijk je aan tegen een slepend proces, wat nog maanden kan duren. Geen sport, geen concerten etc. etc.

  5. DerksVisie 5 april 2020 13:11
    Iedereen die denkt dat China hierachter zit moet even wat beter nadenken. Juist dankzij deze pandemie ziet ieder land in, dat alles in het buitenland laten produceren je gigantisch afhankelijk maakt. Men gaat dus in de toekomst weer meer in eigen land produceren, dit betekent dat China dus veel werkgelegenheid gaat kwijtraken.

  6. forum rang 6 NewKidInTown 5 april 2020 15:09
    Het zou wel goed zijn als we in de toekomst nog eens goed na denken of we alles zo goedkoop mogelijk waar ook ter wereld willen laten produceren, ook de meest essentiele zaken zoals medicijnen, vaccins, grondstoffen daarvoor en het noodzakelijke onderzoek daar voor, of dat we meer nationaal en lokaal gaan produceren.

    Niet varkentjes hier vet mesten, in Italie slachten en er Parma-ham van maken en weer terug importeren en aan concumenten verkopen. Zelfde met slachten en exporteren naar China waar Rutte zich zo sterk voor heeft gemaakt.

    Alleen de plastic rotzooi in China laten maken en eventueel importeren en verkopen aan wie het nog wil hebben. En vakantie vieren in Zeeland, Veluwe en de Achterhoek, warmer wordt het toch wel. Schiphol verkleinen tot 1 landingsbaan. Overstappers een landingstoeslag van 200 EUR laten betalen, als ze nog komen. De entertainment-sector in A'dam kan ook een grote streep door, wallen, spuiten en slikken, weg er mee.

    World-trading: FULL RESET pls.
  7. forum rang 4 alexnr75 5 april 2020 15:19
    NewKid,

    Niet te hard van stapel lopen. We moeten nog eerst wel enkele rekeningen betalen of mogen we kiezen voor de Italiaanse oplossing?

    Vroeg met pensioen, huis in eigendom en La Dolce Vita.

    Ik heb wel begrepen dat Spanje en Portugal de laatste jaren wel hun best hebben gedaan om de economie opnieuw in te richten. Die verdienen respect.
  8. [verwijderd] 5 april 2020 15:51
    quote:

    pwijsneus schreef op 5 april 2020 12:10:

    [...]

    Dat is de vraag hoe dat nu in China is. Daar hebben ze een totale lockdown doorgevoerd

    - Het voordeel is dat het flatten the curve verhaal dan redelijk snel zichtbaar begint te worden.
    - Het nadeel is lijkt me, is dat als de lockdown wordt opgeheven, het virus weer doodleuk de kop opsteekt, en dan begint het gelazer weer van voor af aan.

    Hier in Europa hebben we te laat de totale, of targeted lockdown in werking gesteld, en is het de vraag of de curve op tijd afvlakt zodat de zorg het aan blijft kunnen. Dat is heel erg spannend. Echter is het aantal besmettingen hier hoog (ook hoog risico dus!), maar zie je wel dat er onder de bevolking stukje bij beetje immuniteit ontstaat.

    Maar dan nog kijk je aan tegen een slepend proces, wat nog maanden kan duren. Geen sport, geen concerten etc. etc.
    totale lock down in China vergelijkbaar met lock down nu in Spanje en USA; ik zag gisteren op CNN dat 96% van de inwoners geacht wordt thuis te zijn. Dat is ongeveer gelijk aan China begin feb. Voedselproductie is in Spanje uitgezonderd, USA deels iig ook. Maar wat is de effectiviteit? Begin feb lagen er containerschepen met fruit voor de kust van China; ik weet uit betrouwbare bron dat dit niet gelost werd.

    De effectiviteit van de lock down was in China gewoon vele malen groter dan in andere landen. Vooral omdat wij in het Westen het konden weten.

    Wat hebben we de neus opgehaald over de lock down in de eerste weken. En de twee maanden erna elke zichzelf respecterende (wereld-)leider denken dat hij het beter kan. Mooie voorbeelden, Rutte en de andere clowns uit bijv Engeland en USA

    we gaan er niet vanaf komen voorlopig; wie gaat er nu of over een jaar nog een reis boeken en 6 maand vooraf betalen?

  9. forum rang 6 NewKidInTown 5 april 2020 16:20
    quote:

    alexnr75 schreef op 5 april 2020 15:19:

    NewKid,

    Niet te hard van stapel lopen. We moeten nog eerst wel enkele rekeningen betalen of mogen we kiezen voor de Italiaanse oplossing?

    Vroeg met pensioen, huis in eigendom en La Dolce Vita.
    Ik kies voor de Italiaanse "oplossing", ben daar eigenlijk al gedeeltelijk mee begonnen

    dopo di noi il diluvio

    ;-)
  10. forum rang 6 boem! 6 april 2020 02:13
    @leonardus65

    Uit de reacties lees je af, dat dividendbetalingen uit het verleden nog immer een groter belang vertegenwoordigen dan de discounted FCF bij de meeste beleggers.

    Zelfs in deze tijd waar een groot deel van het bedrijfsleven zich in een acute liquiditeitscrisis bevindt doordat men aan aandeelhoudersuitkeringen een groter belang toedichte dan aan de houdbaarheid daarvan zie je beleggers meesmuilend opmerken, dat Microsoft slechts een dividend van 2% oplevert.

    Het uiteindelijke doel van een onderneming is zekerheid en rendement te leveren voor alle stakeholders.
    Voor de kapitaalverschaffer betekent dat een toekomstig houdbaar rendement op zijn belegging.

    Ik bespeur dat het navigeren op de achteruitkijkspiegel met dividenduitbetaling als een van de KPI's bij beleggingsbeslissingen nog steeds een grote rol speelt evenals de gedachte dat alles vanzelf weer goed komt indien het oude financiele systeem weer in ere hersteld wordt na het overleven van het coronavirus.

    Men gaat voorbij aan de herschikking die momenteel plaatsvindt binnen het geo-politieke krachtenveld waarbij daarnaast pijnlijk duidelijk is gemaakt waar de overbedeling aan aandeelhouders uit de FCF toe heeft geleid voor de beroepsbevolking.

    In plaats van zich te richten op houdbare toekomstige aandeelhoudersuitkeringen zie je nog altijd de overdreven hang terug om aandelen te waarderen op hun track-record in deze met TT als eminent voorbeeld.

    In plaats van dit aandeeel te roemen vanwege de uitstekende uitgangspositie die het heeft verworven in zeer beloftevolle markten of waardering uit te spreken over de financiele staat waar het bedrijf zich nu bevindt met een positieve FCF voor dit jaar en een overtollige kas van 65% uitgedrukt in de omzetoutlook ondanks een R&D budget van meer dan 50% van diezelfde omzetoutlook spreekt men zijn afkeuring uit over het gebrek aan aandeelhoudersuitkeringen in het verleden.

    Dat men daarin zover gaat om het gebrek aan aandeelhoudersuitkeringen in de schoenen te schuiven van de FF om ze af te schilderen als fatcats zou als humor kunnen worden opgevat indien het niet zo misplaatst zou zijn.

    De FF hebben bij de IPO een kapitaalbelang van 180 mio ingebracht nu na 15 jaar is dat kapitaalbelang teruggebracht naar 140 mio.
    Twee van die FF hebben daarnaast geen ander inkomen mogen genieten vanuit het bedrijf en zagen de waarde van die 140 mio teruglopen tot de huidige 100 mio terwijl HG/CV daarnaast wel een inkomen hebben genoten waarbij HG 1 mio per jaar mocht opschrijven voor zijn directe bemoeienis.

    140 mio ingebracht en tot op heden een negatief cumulatief rendement na al die jaren van 20% a 30%.

    Dat TT nu een onzekere uitgangspositie heeft om het uiteindelijk doel voor de kapitaalverschaffer te verwezenlijken nl het uitkeren van houdbare aandeelhoudersuitkeringen wordt afgedaan als niet ter zake doende waarbij men prioriteit geeft aan het gebrek van deze uitkeringen in het verleden en de huidige koers waarin de onzekerheid van die onzekere uitbetalingen in de toekomst is verdisconteerd.

    TT is als bedrijf al afgeserveerd door velen op basis van het verleden.
    Ik daarentegen zie de prestaties vanuit datzelfde verleden als een signaal dat TT op de goede weg is om de FF en daarmee ook mij in de toekomst een rendement te verschaffen dat mij als aandeelhouder tevreden zal stellen.

  11. forum rang 7 ketchup 6 april 2020 07:04

    aller belangrijkste is dat de beurzen aanvoelen alsof we het ergste gehad hebben en basis AEX is dat de 400, we hebben dus ongeveer een 35% daling gehad van de top en daar hebben we een soort van bodem gezet in uiterst volatiele omstandigheden ( maar ook die volatiliteit begint af te nemen ) en kunnen we proberen te consolideren ergens tussen de 450 en 500

    nu kijken hoe de opkomende cijfers ontvangen gaan worden, gelukkig zijn de verwachtingen uiterst negatief, dus wellicht dat het nog kortstondig voor een paar aandelen of sectoren wat nasleep voor verkoopdruk geeft, maar het meeste is in geprijsd.

    naarmate dat we verder in dit kwartaal geleidelijk uit de lockdown komen kunnen we 2e helft van het jaar gaan herstellen - einde jaar 525 basis AEX zou mooi zijn.
23.307 Posts
Pagina: «« 1 ... 306 307 308 309 310 ... 1166 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links