Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 93 94 95 96 97 ... 106 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 9 januari 2020 19:19
    Lagerhuis achter Brexit

    (ABM FN) Het Britse Lagerhuis heeft zich donderdag achter de Brexit-deal van premier Boris Johnson geschaard.

    Er waren 330 stemmen voor en 231 stemmen tegen.

    De nu volgende stap is dat de deal zal worden voorgelegd aan het Hogerhuis en vervolgens door kan naar Brussel.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 januari 2020 13:05
    Brexit: nu al £130 miljard verspeeld
    Updated 31 min geleden
    55 min geleden in FINANCIEEL

    LONDEN (ANP) - De Britse premier Boris Johnson prijst de brexit aan als kans om het Verenigd Koninkrijk tot bloei te laten komen, maar economen plaatsen daar vraagtekens bij. De keuze voor een toekomst buiten de Europese Unie kostte de Britse economie al 130 miljard pond (153 miljard euro), berekenden onderzoekers van financieel persbureau Bloomberg.

    Sinds een meerderheid van de Britten zich in 2016 voor een vertrek uit de EU uitsprak, zijn vooral de investeringen door ondernemers teruggelopen. Onzekerheid over de vertrekdatum en het al dan niet sluiten van een brexitdeal zorgden ervoor dat bedrijven minder vaak in de buidel tastten.

    De gifbeker is volgens Bloomberg-economen nog niet leeg. Hoewel de overtuigende verkiezingszege van de Conservatieven in december het Johnson gemakkelijker heeft gemaakt de brexit door het Lagerhuis te loodsen, blijft de onzekerheid onder ondernemers en consumenten aanhouden. Dit zorgt naar verwachting dit jaar voor nog eens 70 miljard pond aan misgelopen economische groei.

    Voor hun berekening vergeleken economen de Britse groei met die van andere landen uit de G7, een groep van zeven geïndustrialiseerde landen en de EU. De economische ontwikkeling van die landen was tot het brexitreferendum namelijk sterk verbonden met die van het Verenigd Koninkrijk. Dat gaf economen de mogelijkheid te schatten hoe groot de Britse economie zou zijn zonder de brexit, en die was volgens hen 3 procent groter.
  3. forum rang 6 haas 11 januari 2020 07:19
    Het vertrek van de Britten uit de EU, brexit, heeft ook consequenties voor de deelname in de EIB.[3] De EIB kent hiervoor geen regels. Het Verenigd Koninkrijk, met een belang van zo'n 16%, kan alleen betrokken blijven bij de EIB na een wijziging van het EU-verdrag, maar voor een dergelijke aanpassing bestaat thans geen politieke bereidheid.[3]

    nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Invest...
  4. forum rang 10 voda 24 januari 2020 08:30
    Europese Commissie ondertekent Brexit akkoord

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie en de Europese Raad hebben vrijdagochtend het Brexit-akkoord ondertekend, nadat deze eerder deze week door het Britse Lagerhuis en de Britse koningin goedgekeurd werd. Dit bleek onder meer uit een tweet van voorzitter van de Europese Raad Charles Michel.

    “Zaken zullen onvermijdelijk veranderen, maar onze vriendschap zal blijven bestaan. We beginnen een nieuw hoofdstuk als partners en bondgenoten”, aldus Michel.

    Donderdag werd het akkoord ook in de Commissie voor constitutionele zaken van het Europees Parlement besproken, alvorens die volgende week woensdag 29 januari door het volledige Parlement goedgekeurd moet worden.

    Op 31 januari moet het akkoord met meerderheid van stemmen worden aangenomen door de Europese Raad.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 30 januari 2020 16:09
    Brexit-akkoord door Europa goedgekeurd

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Raad heeft in naam van de Europese Unie het Brexit-akkoord aangenomen nadat alle betrokken partijen het akkoord geratificeerd hebben, en daarmee vertrekt het Verenigd Koninkrijk uit de EU op 31 januari. Dit meldde de Europese instelling donderdagmiddag in een persbericht, nadat het akkoord door het Europese Parlement op 29 januari goedgekeurd werd.

    Vorige week vrijdag werd het Brexit-akkoord al door Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, en Ursula von der Leyen, voorzitster van de Europese Commissie, ondertekend. Eerder in de week had het Britse Lagerhuis ook zijn goedkeuring gegeven en ondertekende Queen Elizabeth II het akkoord.

    Woensdagavond werd het akkoord met een brede meerderheid van 621 stemmen door het Europees Parlement tijdens een plenaire zitting in Brussel goedgekeurd.

    Het akkoord zal op 31 januari om middernacht, Brusselse tijd, in werking treden. "Vanaf dan zal het VK geen EU-lidstaat meer zijn en wordt het beschouwd als een derde land", aldus de Europese Raad.

    Op 1 februari begint ook de overgangsperiode die tot en met 31 december 2020 duurt. Deze periode dient volgens de Europese Raad om burgers en bedrijven meer tijd te geven om zich aan te passen aan de nieuwe situatie.

    Deze overgangsperiode kan eenmaal met één tot twee jaar verlengd worden, mits beide partijen dat voor 1 juli overeenkomen.

    Zodra het VK de EU heeft verlaten, kunnen de onderhandelingen over het toekomstige partnerschap beginnen, aldus de Raad.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 6 haas 9 februari 2020 09:15
    quote:

    haas schreef op 11 januari 2020 07:19:

    Het vertrek van de Britten uit de EU, brexit, heeft ook consequenties voor de deelname in de EIB.[3] De EIB kent hiervoor geen regels. Het Verenigd Koninkrijk, met een belang van zo'n 16%, kan alleen betrokken blijven bij de EIB na een wijziging van het EU-verdrag, maar voor een dergelijke aanpassing bestaat thans geen politieke bereidheid.[3]

    nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Invest...
    straks waait de brexit nog over :):)
  7. forum rang 4 New dawn 9 februari 2020 10:12
    Tusk was bang dat er meer landen zijn die uit de EU zullen gaan. Dat is een stap die denk ik niet maarzo wordt gezet. Maar wie weet gaat Italië er uit vanwege zijn megaschuld waar ze geen oplossing voor hebben.
    De EU is een muntunie en geen land. Nu is er bv geen wens in Nederland voor een EU- parlement en regering die over alle lidstaten regeert. Bovendien is er niet 1 taal.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 februari 2020 10:52
    Britse exporteurs zoeken 50.000 invullers grensformulieren na brexit

    Als het Verenigd Koninkrijk inderdaad een handelsovereenkomst met de Europese Unie sluit volgens het 'Canada-model', zijn er 50.000 extra werknemers nodig om formulieren in te vullen. Dat bevestigde minister Michael Gove donderdag in het Britse Lagerhuis.

    Gove, als minister verantwoordelijk voor de toekomstige handelsrelatie met de EU, was door exporterende bedrijven opgeroepen met meer geld over de brug te komen. Die bedrijven moeten een waar leger van formulierinvullers werven en trainen. Zij stelden dat ze, zodra de transitieperiode op 1 januari 2021 eindigt, daar 50.000 nieuwe werknemers voor nodig hebben. Ze betwijfelen of het gaat lukken die mensen te verzamelen.

    Volgens Gove is dat zeker mogelijk, en is de schatting van 50.000 werknemers 'niet ver van de waarheid verwijderd'.
    Visserij

    De bevestiging van Gove levert veel kritiek op. Zo schreef de Financial Times: 'Tegen de tijd dat de transitieperiode voorbij is, zal de private sector vier keer zo veel mensen hebben aangenomen om douaneformulieren in te vullen dan dat er mensen in de visserij werken — de sector die het meest zou profiteren van de brexit.'
    Verklaringen

    De formulieren die de nieuwe medewerkers moeten gaan invullen zijn verklaringen die worden geregistreerd bij het Britse douaneagentschap. De exporteur krijgt dat formulier terug en wordt vervolgens aan de vrachtwagenchauffeur gegeven. In de havens controleren douanebeambten of de formulieren correct zijn ingevuld.

    Volgens schattingen van de Road Haulage Association, een belangenvereniging voor Britse transporteurs, zullen er 200 miljoen extra exportformulieren moeten worden ingevuld. Op dit moment gaat het jaarlijks om 50 miljoen verklaringen per jaar. De Road Haulage Assocation schat de extra kosten voor bedrijven op £1,5 mrd, zo'n €1,75 mrd. Minister Gove heeft £26 mln opzij gezet om douanebeambten te trainen.

    www.fd.nl
  9. forum rang 6 haas 21 maart 2020 15:59
    LONDEN (AFN/RTR) - De Britse overheid werkt aan een plan om een staatsbelang te nemen in luchtvaartmaatschappijen en andere bedrijven die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis. Dat schrijft de Financial Times op basis van ingewijden.

    Volgens de zakenkrant zou de Britse regering miljarden ponden willen steken in bedrijven, waaronder British Airways. Dat zou gebeuren in ruil voor aandelen die uiteindelijk weer aan beleggers kunnen worden verkocht.

    Ook in andere landen wordt aan dergelijke maatregelen gedacht. Zo heeft de Duitse overheid al laten weten nationalisatie van belangrijke bedrijven niet uit te sluiten om te voorkomen dat ze omvallen.

    British Airways

    Luchtvaartmaatschappijen als British Airways, onderdeel van de internationale luchtvaartgroep IAG, worden flink geraakt door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Tal van landen hebben reisbeperkingen en vliegverboden ingesteld, waardoor er veel minder gevlogen kan worden en de vraag naar tickets flink is opgedroogd.

    Begin deze maand viel al het doek voor de Britse maatschappij Flybe. Die verkeerde al langer in financieel zwaar weer. Door de virusuitbraak raakte de onderneming extra in de problemen, wat het laatste zetje ga
  10. forum rang 6 haas 26 maart 2020 10:06
    LONDEN (AFN) - Beursgenoteerde ondernemingen in Groot-Brittannië krijgen meer tijd om hun jaarverslagen op te stellen vanwege de coronacrisis. Dat hebben de Britse financiële autoriteiten besloten.

    Volgens de toezichthouders waaronder beurswaakhond FCA hebben bedrijven en accountants te maken met ongekende uitdagingen door de crisis. Beursgenoteerde ondernemingen krijgen nu twee maanden extra de tijd om jaarverslagen te publiceren. Normaal hebben bedrijven vier maanden de tijd na het aflopen van het boekjaar om het verslag te publiceren. Die limiet wordt nu tijdelijk opgerekt naar zes maanden.

    De stap moet ervoor zorgen dat beleggers toegang blijven houden tot financiële informatie en dat de Britse kapitaalmarkten kunnen blijven functioneren.
  11. forum rang 4 s.lin 5 april 2020 10:16
    Spaanse premier Sánchez: Coronacrisis zet toekomst Europa op het spel
    Europese solidariteit Twee dagen voor nieuw EU-overleg over de coronacrisis, pleit de Spaanse premier Pedro Sánchez in een open brief aan de rest van Europa voor een ‘marshallplan’ voor economisch herstel. „Het is tijd om oude nationale dogma’s te doorbreken.”

    Europa maakt de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog door. Onze burgers sterven of worstelen in ziekenhuizen die stampvol zijn door een pandemie die de grootste bedreiging voor de volksgezondheid vormt sinds de griep van 1918. Europa wordt geconfronteerd met een andere oorlog dan de oorlog die we de afgelopen zeventig jaar hebben weten te vermijden: een oorlog tegen een onzichtbare vijand, die de toekomst van het Europese project op de proef stelt.

    De omstandigheden zijn uitzonderlijk en vereisen krachtige stellingnames: óf we zijn hier tegen opgewassen óf we zullen als Europese Unie falen. Op dit kritieke moment hebben zelfs de meest pro-Europese regeringen en landen, zoals Spanje, een bewijs van echte inzet nodig, te weten: sterke solidariteit. Omdat solidariteit tussen Europeanen een sleutelbeginsel is van de EU-verdragen. En die moet je in deze tijden laten zien. Zonder solidariteit is er geen cohesie, zonder cohesie is er onvrede en wordt de geloofwaardigheid van het Europese project ernstig geschaad.

    Lees ook: welke opties zijn er voorEuropese noodhulp in de coronacrisis?
    Bouw aan een oorlogseconomie
    De afgelopen weken zijn belangrijke beslissingen genomen, zoals het nieuwe tijdelijke noodaankoopprogramma van de Europese Centrale Bank en, afgelopen week week, het SURE-instrument van de Commissie voor degenen die door werkloosheid worden getroffen. Maar dat is niet genoeg. We moeten nog meer doen.

    Europa moet een oorlogseconomie opbouwen en het weerstandsvermogen, de wederopbouw en het herstel bevorderen. Op korte termijn door maatregelen te nemen ter ondersteuning van de grotere overheidsschulden die veel staten nu aangaan. En op langere termijn, als de noodsituatie in de gezondheidszorg eenmaal voorbij is, door veel middelen in te zetten voor de wederopbouw van de verschillende economieën van dit continent, met behulp van een nieuw ‘marshallplan’ dat door alle instellingen gesteund wordt.

    Europa is verrezen uit de as van vernietiging en conflicten en heeft uit de lessen van de geschiedenis iets heel eenvoudigs geleerd: als we niet allemaal winnen, verliezen we uiteindelijk allemaal. We kunnen deze crisis omzetten in een kans om straks een veel sterkere Europese Unie te herbouwen. Maar daarvoor moeten we ambitieuze maatregelen nemen. Als we klein blijven denken, zullen we falen.

    Doorbreek nationale dogma’s
    Na de recessie van 2008 probeerden de Verenigde Staten de economie te stimuleren, terwijl Europa reageerde met bezuinigingen. De resultaten zijn bij iedereen bekend. [Zuid-Europa betaalde een hoge sociale prijs voor de bezuinigingen, red.] Nu, terwijl er een nog grotere wereldwijde economische crisis opdoemt, hebben de Verenigde Staten het grootste pakket aan publieke middelen uit hun geschiedenis geïmplementeerd.

    Wil Europa daarbij achterblijven?

    Het is tijd om oude nationale dogma’s te doorbreken. We bevinden ons in een nieuw tijdperk en we hebben nieuwe antwoorden nodig. Laten we onze positieve waarden behouden en de rest opnieuw uitvinden.

    De komende maanden zullen de lidstaten onvermijdelijk een grotere schuld moeten genereren om te reageren op de gevolgen van een crisis die niet alleen de gezondheid betreft, maar ook de economie en de maatschappij als geheel raakt. Daarom kunnen de antwoorden niet dezelfde zijn als die worden verwacht voor asymmetrische schokken in de economie, zoals een financiële of bankencrisis in een afzonderlijke staat of een groep staten. Als het virus geen grenzen kent, geldt dat ook voor de financieringsmechanismen.

    Tijd voor wederkerigheid
    Het Europees Stabiliteitsmechanisme kan in de eerste fase nuttig zijn om via een kredietlijn liquiditeit in de Europese economieën te injecteren, op voorwaarde dat het universeel en niet voorwaardelijk is, maar op middellange termijn zal het niet voldoende zijn.

    De uitdaging waar we voor staan is buitengewoon, ongekend. Het vereist een gezamenlijk, uniek, extreem en ambitieus antwoord om ons economisch en sociaal systeem te behouden. Om onze burgers te beschermen. Wij Spanjaarden hebben het Europese project altijd beschermd en verdedigd. Het is het moment van wederkerigheid. Met ons, met Italië en met elk van de 27 landen van de Europese Unie.

    Het is tijd om solidair te handelen: een nieuw mechanisme voor schuldverdeling creëren, gezamenlijk essentiële medische hulpmiddelen aanschaffen, gecoördineerde cyberbeveiligingsstrategieën opstellen en een omvangrijk noodplan opstellen voor een snel en solide herstel van het continent. Zodat er geen kloof tussen noord en zuid ontstaat. En zodat er niemand achter blijft.

    We leven in zeer moeilijke tijden die moedige beslissingen vereisen. Er zijn miljoenen Europeanen die in het Europese project geloven. Laten we ze niet in de steek laten. Laten we ze redenen geven om daarin te blijven geloven. Nu of nooit, want Europa staat op het spel.

    www.nrc.nl/nieuws/2020/04/05/spaanse-...
  12. forum rang 5 DurianCS 5 april 2020 10:41
    quote:

    s.lin schreef op 5 april 2020 10:16:

    Spaanse premier Sánchez: Coronacrisis zet toekomst Europa op het spel
    Europese solidariteit Twee dagen voor nieuw EU-overleg over de coronacrisis, pleit de Spaanse premier Pedro Sánchez in een open brief aan de rest van Europa voor een ‘marshallplan’ voor economisch herstel. „Het is tijd om oude nationale dogma’s te doorbreken.”
    ...
    Aan dat Marshall-plan zaten hele strakke voorwaarden verbonden, ongeveer zoals Hoekstra probeerde bij het ESM-verdrag.
  13. forum rang 6 haas 5 april 2020 17:13
    GROSSBRITANNIE
    Warum die Queen sich in die Corona-Debatte einmischt
    Die britische Königin wendet sich sehr selten ans Volk. In der Corona-Krise hält sie eine TV-Ansprache aber für nötig: Die Ansprache kommt zu einem kritischen Zeitpunkt.
    Carsten Volkery
    05.04.2020 - 13:53 Uhr Jetzt teilen
    Die britische Königin wendet sich in einer ihrer seltenen TV-Ansprachen an ihre Bürger.

    (Foto: REUTERS)
    London Erst vier Mal hat sich die Queen in ihren 68 Jahren auf dem Thron in einer Fernsehansprache ans Volk gewandt – von den jährlichen Weihnachtsbotschaften einmal abgesehen. Mal ging es dabei um Fragen von Leben und Tod, wie im Golfkrieg. Mal um eine nationale Feier wie ihr diamantenes Thronjubiläum im Jahr 2012. Stets jedoch musste etwas Außergewöhnliches passiert sein
2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 93 94 95 96 97 ... 106 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0731 +0,31%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.931,00 -0,87%
Gold spot 2.331,40 +0,66%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links