Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,868 18 apr 2024 17:35
  • -0,093 (-9,63%) Dagrange 0,861 - 0,957
  • 37.599.271 Gem. (3M) 6,9M

Pharming april 2020

6.135 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 307 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 BassieNL 4 april 2020 17:00
    quote:

    Winst gevend schreef op 4 april 2020 16:42:

    [...]

    740 mio aandelen bij volledige verwatering, dus ALS alle opties, obligaties en gereserveerde bonusaandelen definitief worden omgezet in aandelen. Daar is voorlopig nog geen sprake van.
    De obligaties kunnen bijvoorbeeld pas worden omgezet in aandelen bij een koers vanaf 2,00.
    Tot dat moment heeft Pharming een schuld van 125 mio (die je voor je waardebepaling van de kaspositie moet aftrekken).
  2. forum rang 8 BassieNL 4 april 2020 17:03
    quote:

    voda schreef op 4 april 2020 16:50:

    [...]
    Voda trekt zijn conclusie, en laat dit Pharming forum voorlopig helemaal links liggen.
    Ik heb het helemaal gehad.
    Als er behoefte is aan een dagelijks lijstje met slotkoersen neem ik dat voor mijn rekening (doe ik bij minimaal 10 AB's op dit bericht).
  3. CW1884 4 april 2020 17:14
    quote:

    Winst gevend schreef op 3 april 2020 17:09:

    [...]

    Zonder te schoppen zal het ook onderuit gaan.
    Die 60 cent van Kempen & Co. zou zelfs optimistisch kunnen zijn.

    Lachertje van de laatste 2 jaar is: "de pijplijn is niet ingeprijsd"
    Wellicht bedoelen ze dan de pijplijn die alleen op papier bestaat,
    waarvan er een vooronderzoek naar PE loopt met 10 vrouwen in Groningen,
    en een AKI vooronderzoek dat zelf nog helemaal niet loopt.

    .... en als ze gaan starten nog MINIMAAL 3 jaren gaan duren.
    (mits FDA goedgekeurd, ergens in 2022/2023)

    En dat er geen Corona effect gaat komen geloof ik al HELEMAAL niet.

    Wat een onzin.

    Nou, eerst maar eens afwachten hoe spectaculair Q1 zal zijn.

    Je weet immers maar nooit.
    Beste Winst gevend,

    De pipeline die alleen op papier bestaat? De pipeline bestaat echt. Het betreffen geen vooronderzoeken, maar echte onderzoeken. Het onderzoek naar PE is in de eerste fase belandt. Het fase IIb onderzoek van AKI zal weldra beginnen, waarbij de eerste twee fases reeds succesvol zijn afgerond door een gesponsorde studie in Basel.

    Onderzoeken waar Pharming zich in begeeft, namelijk voor zeldzame ziektes behoeven niet veel patiënten te hebben en zijn slechts kleine onderzoeken. Hoe u erbij komt dat deze onderzoeken nog minimaal 3 jaar gaan duren is voor mij al helemaal een raadsel.

    En dan het corona effect, waaraan u refereert. Dit is door Pharming ook niet zo beweerd. Het virus corona heeft tot dusverre geen impact op de verkopen van Ruconest, omdat patiënten het medicijn nodig heeft en Pharming dit nog altijd kan leveren. Het virus corona kan effect hebben op de studies, indien ziekenhuizen hun handen vol hebben aan patiënten, die het virus corona hebben.
  4. forum rang 5 De Zwarte kat 4 april 2020 17:30
    quote:

    CW1884 schreef op 4 april 2020 16:17:

    [...]
    Beste Winst gevend,

    Graag zou ik van u een gedegen berekening wensen, welke uitwijst waarom € 0,90 voor een aandeel teveel zou zijn.

    U komt steeds met 740 miljoen aandelen en een netto winst van € 36 miljoen, die dan uitwijst dat dit minder is dan € 0,90 per aandeel, echter A) zijn er geen 740 uitstaande aandelen, B) is dit de netto winst van 2019 en C) zo werkt een berekening voor de waarde van een koers niet.
    kijk eens naar de koerswinst verhouding dit zegt toch ook wel wat of hoe denken jullie hierover ieder geval al vast bedankt
  5. forum rang 8 BassieNL 4 april 2020 17:33
    quote:

    CW1884 schreef op 4 april 2020 17:14:

    [...]
    ...
    Onderzoeken waar Pharming zich in begeeft, namelijk voor zeldzame ziektes behoeven niet veel patiënten te hebben en zijn slechts kleine onderzoeken. Hoe u erbij komt dat deze onderzoeken nog minimaal 3 jaar gaan duren is voor mij al helemaal een raadsel.
    ...
    Zo zeldzaam zijn PE en AKI niet.
    Fase IIb voor AKI gaat geloof ik uit van ruim 150 patienten.
    En in fase III verwacht ik er nog veel meer.
    Het is me een raadsel waarom u verwacht dat deze onderzoeken binnen 3 jaar zijn afgerond.
  6. CW1884 4 april 2020 17:49
    quote:

    Eric de Rus schreef op 3 april 2020 21:45:

    [...]

    Ja, de uitbraak de schuld geven van de vertraging. Men trapt er nog in ook.

    Kom op Bassie, dat snap je zelf toch ook?

    Er is gewoon geen pijplijn meer. Ik stel het nu even heel zwart-wit (is men wel gewend van me:)) Pijplijn is dood. Nul.

    2 Jaar geleden zat ik in Leiden. Ja, we zijn al in een vergevorderd stadium om Ruconest toe te dienen dmv pleisters, patientvriendelijk. Nooit meer wat van gehoord. "Vergevorderd stadium" Yeah right.
    Beste Eric de Rus,

    Er is geen pipeline meer? Pipeline is dood? Het tegenovergestelde is juist.

    2 jaar geleden zat ik ook in Leiden. Daar heb ik toch echt een ander verhaal gehoord, dan u nu schrijft. Ik heb dhr. de Vries niet één keer horen vertellen, dat Ruconest toe te dien dmv pleisters in een vergevorderd staium is.
  7. CW1884 4 april 2020 17:56
    quote:

    Eric de Rus schreef op 3 april 2020 21:55:

    [...]

    Precies!!!

    Dan kun je als CEO toch maar beter eerlijk zijn en zeggen dat je het ook niet weet.

    Maar nee, "Enige vertraging". En verder roep je maar dat er geen afname van de vraag of beschikbaarheid zal zijn, productie en distributie zullen gewoon toenemen etc. etc.

    Dat vind ik ongelooflijk.
    De CEO geeft toch eerlijk aan, hoe de vork in de steel steekt. Op het moment dat de conference call is en de slides gemaakt zijn, is er geen afname van de vraag of beschikbaarheid van Ruconest. Ze kunnen het medicijn Ruconest gewoon door produceren, gewoon transporteren en de patiënten kunnen het gewoon blijven gebruiken. De patiëntpopulatie blijft gewoon gelijk. Dus heeft dhr. de Vries 100% gelijk er is geen probleem met Covid-19.

    Wat dhr. de Vries aangeeft is, dat ook hij onder deze omstandigheden niet gaat weten in 1 of 2 maanden, wat het gevolg is van het corona virus en hij weet niet wat de overheden voor verdere maatregelen nog gaat nemen. Dus inderdaad op dit moment heeft Pharming geen last van het corona virus, dhr. Osthoff heeft aan Pharming aangegeven gewoon te gaan beginnen met het onderzoek van AKI, de patiënten van PE in het onderzoek, worden reeds onderzocht en behelst slechts weinig patiënten. Echter hoe dit er over enkele dagen, weken, maanden uitziet is niet te bepalen, waardoor het mogelijk is dat er in het nieuwe onderzoek van AKI eventueel bij het bestrijden van het corona virus een vertraging kan oplopen.
  8. CW1884 4 april 2020 18:09
    quote:

    De Monitor schreef op 3 april 2020 22:32:

    [...]

    Ik ben zeer benieuwd wat de terugkoop van de SOBI rechten 'direct bij gaat dragen aan de winstgevendheid'. Ik denk dat het vooral kruimelwerk betreft.

    Het gaat namelijk om landen waar Pharming bijna niet actief is, en waar de sales geografisch ook bijna niet tot niet actief zijn:
    European Market: Pharming has terminated its license
    with Sobi as of 1 January 2020. SOBI had a specialised
    sales activity working in Eastern European countries with
    physicians that treat HAE patients, which Pharming is now
    replicating. In Western Europe, Pharming has been selling
    directly since 2015


    De omzet in Europa en ROW neemt namelijk sterk af:

    Sales for RUCONEST® in Europe and the Rest of
    World (“RoW”) were €4.8 million (2018: €7.7 million)

    Iedereen zal benieuwd zijn wat de terugkoop van de SOBI rechten bijdragen aan de winstgevendheid. Terugkijkend naar de deal destijds met Valeant, ontving Pharming "slechts" 30% van de netto verkopen. De deal met SOBI was destijds anders, maar hoeveel Pharming ontving van de netto verkopen is mij niet bekend. Stel dat dit ook ongeveer 30% was, dan ontvangt Pharming nu 100% van deze netto verkopen wat dan direct 70% bijdraagt aan de omzet cq winstgevendheid.

    De sales waren hier geografisch door Pharming bijna niet tot niet actief, maar Pharming heeft door de terugkoop van de SOBI landen, per direct vacatures online geplaatst, waarbij het zoekt naar Sales personen, die in deze landen actief gaan worden.

    De omzet in Europa en ROW is weliswaar afgenomen in 2019 tov 2018, echter had dit er juist mee te maken, dat SOBI zich (net als Valeant destijds) niet 100% inzet voor Pharming, omdat ze nog vele andere medicijnen aanbieden. Zoals iedereen heeft kunnen zien, ging de omzet per direct omhoog bij de terugkoop in de VS. Pharming zal Sales personen aanstellen, die zich wel voor de volle 100% inzetten, wat de omzet en winst ten goede komt. Daar komt bij dat de omzet in Europa werd getroffen door afspraken tussen Pharming en bijvoorbeeld Frankrijk, waardoor een limiet aan omzetten binnen kwamen bij Pharming, ondanks patiëntenstijging. Echter elk jaar wordt er met alle landen opnieuw overlegd en onderhandeld. Indien Pharming dan verstandig is zetten ze hoger in en ontvangen ze hierdoor ook per direct meer omzet en winst.

    Waar ik me wel in kan vinden is, dat de omzet en winst maar minimaal zal blijven ten opzichte van de VS. In Q1 2020 zal er zelfs weinig tot geen verhoging in de omzetten van de SOBI landen zijn. Immers de afspraak gaat wel in in Q1 2020, maar de sales moeten eerst daadwerkelijk overgenomen worden door Pharming. Vanaf Q2 2020 zal zichtbaar moeten worden, wat de impact van de terugkoop zal zijn. Een verdubbeling tot een verdriedubbeling in Europa ten opzichte van 2018 en 2019 zie ik in de nabije toekomst wel gebeuren.
  9. [verwijderd] 4 april 2020 18:12
    quote:

    CW1884 schreef op 4 april 2020 17:49:

    [...]
    Beste Eric de Rus,

    Er is geen pipeline meer? Pipeline is dood? Het tegenovergestelde is juist.

    2 jaar geleden zat ik ook in Leiden. Daar heb ik toch echt een ander verhaal gehoord, dan u nu schrijft. Ik heb dhr. de Vries niet één keer horen vertellen, dat Ruconest toe te dien dmv pleisters in een vergevorderd staium is.
    Dan vind ik Eric de Rus zich toch een beetje schuldig maken aan de één na laatste regel. Weliswaar niet extreem, maar repeteren vormt uiteindelijk een extremiteit. Dit schrijf ik niet om de moderatie te manipuleren, aan die praktijken doe ik niet. Echter als aandeelhoudster schiet ik en velen met mij hier niets mee op. Het feit dat ik behoorlijk in de min sta, doet even niet ter zake. CW1884, keep up the good work!
  10. forum rang 8 BassieNL 4 april 2020 18:18
    quote:

    CW1884 schreef op 4 april 2020 18:09:

    [...]
    ...
    Waar ik me wel in kan vinden is, dat de omzet en winst maar minimaal zal blijven ten opzichte van de VS. In Q1 2020 zal er zelfs weinig tot geen verhoging in de omzetten van de SOBI landen zijn. Immers de afspraak gaat wel in in Q1 2020, maar de sales moeten eerst daadwerkelijk overgenomen worden door Pharming. Vanaf Q2 2020 zal zichtbaar moeten worden, wat de impact van de terugkoop zal zijn. Een verdubbeling tot een verdriedubbeling in Europa ten opzichte van 2018 en 2019 zie ik in de nabije toekomst wel gebeuren.
    Zoek de verschillen:

    CW op 1 januari:
    Vanuitgaande dat Pharming eenzelfde deal had met SOBI als destijds met Valeant, wordt door het terughalen van de verkooprechten de omzet in de EU in de betreffende landen per direct minimaal verdubbeld. Met andere woorden de omzet was in de RoW ca. € 1,5 miljoen per kwartaal is ca. € 6 miljoen per jaar. Om makkelijk te rekenen zou dit betekenen een verdubbeling is ca. € 12 miljoen per jaar.
  11. CW1884 4 april 2020 18:21
    quote:

    four69 schreef op 4 april 2020 01:58:

    Het wordt verdomme noodzakelijk dat de CEO de Pharming aandeelhouders per kwartaal en periodiek verfijnd op de hoogte houdt omtrent de stand van zaken van de klinische trails. We worden al jaren met een kluitje in het riet gestuurd. Te beginnen met de registratie FDA van profilactisch gebruik van Ruconest. Toen dat niet doorging was er ook een grote K..smoes van de CEO
    U wordt door Pharming al elk kwartaal en dus periodiek op de hoogte gehouden mbt de stand van zaken van de klinische trials. Meer kan de CEO van een beursgenoteerd bedrijf niet doen en een beursgenoteerd bedrijf is dat niet eens verplicht.

    Ik heb u al eens gevraagd hoe u dit zich voorstelt. Wenst u een overzicht van patiënten, die meedoen aan een onderzoek? Wenst u te weten op welke datum, op welk tijdstip een patiënt is behandeld met ofwel Ruconest ofwel met een placebo? Dit is niet mogelijk. Zodra er iets bekend is, stuurt Pharming een persbericht naar buiten. Onderzoeken van medicijnen duurt nu eenmaal lang en zolang dient u geduld te hebben. Kunt u dit geduld niet opbrengen, zit u hier verkeerd.

    Met betrekking tot de registratie van de FDA omtrent het goedkeuren van Ruconest voor preventieve toediening, is de CEO zelfs heel open geweest en heeft precies vertelt hoe het in elkaar steekt. Hier is geen smoes bij geweest. U vindt dit een smoes, maar het was gewoon de realiteit.

    1) Pharming is door de FDA gevraagd een versnelde procedure te starten obv Fase II resultaten, omdat de bloedgerelateerde medicijnen (tijdelijk) niet geleverd konden worden.
    2) Takhzyro werd tussendoor goedgekeurd door de FDA en de bloedgerelateerde medicijnen kunnen weer worden geleverd.
    3) Pharming krijgt een afwijzing van de FDA voor Ruconest voor preventieve toediening, omdat het Fase II onderzoek niet volstaat aan de criteria van de FDA, omdat er te weinig gegevens bekend zijn obv een Fase II studie.
    4) Pharming geeft aan niet verder te gaan met een Fase III studie, omdat de manier van toediening volgens patiënten niet gebruiksvriendelijk genoeg zijn tov de concurrenten. Patiënten geven aan liever gebruiksvriendelijke medicijnen te gebruiken, dan effectieve medicijnen.
    5) Pharming was al bezig met een kleinere vial met eenzelfde concentratie Ruconest en besluit om naar nieuwe gebruiksvriendelijker toedieningen te kijken, zoals bijvoorbeeld pleisters.
    6) Pharming is bezig met deze gebruiksvriendelijke toedieningen
  12. CW1884 4 april 2020 18:34
    quote:

    Winst gevend schreef op 4 april 2020 16:42:

    [...]

    En dus 635 miljoen aandelen ipv 740 miljoen. De warrants, options, convertible bonds en LTIP zijn toekomstige eventuele aandelen en daarvan is niet zeker of ze überhaupt op de markt komen. Bijvoorbeeld omdat de options komen te vervallen, omdat een doel niet wordt bereikt of omdat de converbible bonds contant worden afgerekend.
  13. CW1884 4 april 2020 18:35
    quote:

    BassieNL schreef op 4 april 2020 17:00:

    [...]
    740 mio aandelen bij volledige verwatering, dus ALS alle opties, obligaties en gereserveerde bonusaandelen definitief worden omgezet in aandelen. Daar is voorlopig nog geen sprake van.
    De obligaties kunnen bijvoorbeeld pas worden omgezet in aandelen bij een koers vanaf 2,00.
    Tot dat moment heeft Pharming een schuld van 125 mio (die je voor je waardebepaling van de kaspositie moet aftrekken).
    Precies. Excuus schreef ik ook niet. Bij deze een AB.
  14. CW1884 4 april 2020 18:37
    quote:

    Godfather schreef op 4 april 2020 17:30:

    [...] kijk eens naar de koerswinst verhouding dit zegt toch ook wel wat of hoe denken jullie hierover ieder geval al vast bedankt
    Het is maar net wat voor een koerswinst verhouding je dient te gebruiken, maar inderdaad alleen daarop al gebaseerd kom je hoger uit dan een koers van € 0,90.
  15. CW1884 4 april 2020 18:50
    quote:

    BassieNL schreef op 4 april 2020 18:18:

    [...]
    Zoek de verschillen:

    CW op 1 januari:
    Vanuitgaande dat Pharming eenzelfde deal had met SOBI als destijds met Valeant, wordt door het terughalen van de verkooprechten de omzet in de EU in de betreffende landen per direct minimaal verdubbeld. Met andere woorden de omzet was in de RoW ca. € 1,5 miljoen per kwartaal is ca. € 6 miljoen per jaar. Om makkelijk te rekenen zou dit betekenen een verdubbeling is ca. € 12 miljoen per jaar.
    Beste BassieNL,

    Ik schrijf exact hetzelfde als op 1 januari. Mijn mening is exact hetzelfde. De omzetten worden per direct minimaal verdubbeld, vanaf het moment met het terughalen van de verkooprechten. Immers met het terughalen van de verkooprechten in de SOBI gerelateerde landen ontvangt Pharming de volle 100% tov voorheen slechts een gedeelte van de netto opbrengsten.

    Wat ik nu alleen schrijf is, dat dit directe bijdragen in de omzet niet in Q1 2020 is gestart. Pharming heeft de deal gesloten en een persbericht naar buiten gebracht, maar dat wil toch niet zeggen dat direct vanaf 01.01.2020 de verkopen al direct door Pharming worden gedaan. Pharming moet toch eerst verkopers in dienst nemen en SOBI blijft toch eerst leveren aan de bestaande patiënten in dat gebied. Dit wordt geleidelijk overgedragen.

    Dit was bij Valeant ook het geval. Eind Q3/begin Q4 2016 (datum weet ik zo niet meer uit m'n hoofd) kwam het persbericht. De eerste verkopen van Pharming begonnen echter pas in Q1 2017.
  16. [verwijderd] 4 april 2020 19:42
    quote:

    IEX - Forummoderator schreef op 4 april 2020 07:21:

    Er kan kort over deze regels worden gediscussieerd (en suggesties worden gedaan) als ze niet in tegenspraak zijn met bovenstaande regels (behalve de laatste dan).

    Groet Henk
    Nog een dingetje Henk.

    Oude regels eruit, oude schorsingen ook ongedaan?
    Kunnen de geschorste ook meteen instromen in de nieuwe regels.
    Wel zo duidelijk, toch?
6.135 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 307 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links