Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Economen voorzien opnieuw miljoenen nieuwe steunaanvragen VS

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 april 2020 15:16
    Wat te denken van onze TOZO regeling.
    Zit je met zijn tweeen op een adres, beide ZZP-er, dus samengesteld wonen=2x1500 euro per maand, 3 maanden lang.

    Er zijn genoeg ZZP-ers die amper 1500 euro omzet per maand doen, moeten we daar moeilijk over doen? natuurlijk niet! ook hier stroomt het geld zo weer terug in onze beschadigde economie.
  2. Insurer82 5 april 2020 17:18
    End of days dat is een interessant artikel en relativerend rekenen moet ook, alleen dat gaat puur over doden en niet over de gevolgschade van mensen die ernstig ziek raken (de 5% waar nu over wordt gesproken)

    Bij mijn vrouw op haar werk liggen ook veel jonge mensen (onder de 55) zonder enige medische geschiedenis en dus kerngezond zijn en die zullen wel opknappen maar die zullen nooit volledig meer kunnen werken of leven. Ze minimaal een jaar moeten herstellen van de IC opname maar zullen een aandoening oplopen door het liggen op de IC maar ook schade bijv hebben aan organen want je ziet dat iedereen die op de IC ligt zoveel medicijnen moet krijgen dat dit weer gevolgschade heeft.

    Dat het sterfte cijfers momenteel juist nu nog laag is komt omdat er zo hard is ingegrepen dmv van een intelligente lockdown en dat de IC opgeschaald konden worden. Als de IC niet kon worden opgeschaald dan waren het aantal doden vele malen hoger want als je op de IC moet komen en die zouden niet beschikbaar dan was het afgelopen met je.
    Een ander uitdaging is dat de gewone operaties niet door kunnen gaan. Daar verwacht ik ook veel sterfgevallen uit voort zullen vloeien dus indirecte sterftecijfers uit COVID 19 of in ieder geval teruggang van levensjaren omdat je uiteindelijk toch eerder komt te overlijden dan verwacht.

    Ik ben het ook gedeeltelijk eens met Trump, economen en bijv. Jort Kelder dat we zo snel mogelijk gaan nadenken om intelligent open te gaan omdat ik ook verwacht dat een recessie niet goed en dat het tot gevolg heeft dat het inkorten van levensjaren betekent maar als de verspreiding dan weer aantrekt en je blijft de zorg teveel belasten dan zijn aandoeningen waar je normaal nooit dood aan zou gaan als jong persoon (onder de 55) bijv. een acute blindedarm ontsteking, een zwaar auto ongeluk, amputatie van lichaamsdeel infectieziektes of andere aandoeningen die normaal goed te behandelen erg dodelijk. Je kan namelijk niet geholpen worden omdat het ziekenhuis te druk is met COVID 19. Met daarnaast ook nog de kans dat je bij je aandoening, mocht je toch geholpen worden een COVID 19 besmetting krijgt omdat ziekenhuizen eenmaal een bron van besmetting zijn. De kans dat je lichaam tegen meerdere aandoening moeten vechten en dat wint is ook klein.

    Het is een lastige situatie en iedereen zal verliezen maar ik ben het eens we moeten blijven nadenken en alles bespreekbaar maken.

43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links