Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 229 230 231 232 233 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 april 2020 14:11
    En mooi weer in aantocht, dit gaat de mensen goed doen, de cijfers gaan misschien sneller inzakken, 2 weken binnen blijven gaat nu boven water komen.

    De noodloketten en hulptoezeggingen lopen, maar echt cash is er nog niet uitgekeerd, de gevreesde onlust is tijdelijk afgekocht, of liever! weggezalfd met de toezegging van tientallen miljarden euros.

    Ik hoop dat we eerder van het virus af zijn dan dat de noodgelden gestort zijn, de dubbele agenda binnen Den Haag kan opgeld doen als regelingen vervroegd gestopt kunnen worden....
  2. [verwijderd] 4 april 2020 14:16
    quote:

    Superrubio schreef op 4 april 2020 14:00:

    [...]

    Dat mensen creperen zonder afdoende medische hulp of gewoon door te kort eten en drinken gebeurt toch al lang. Alleen niet hier, maar elders in de wereld. En dat vinden we etisch wel verantwoord kennelijk. Geen haan die er naar kraait. Maar nu het dichtbij komt ....

    Kortom dit is een welvaartziekte naar mijn mening, zoals er wel meer zijn en waarvoor we snel hopelijk een vaccin hebben


    Kijk maar hier wat voor een welvaartsziekte het is
    www.telegraaf.nl/sport/176130187/drog...
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 april 2020 14:17
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 4 april 2020 14:04:

    Nederland nieuwe coronagevallen per dag:

    14-3 + 155
    15-3 + 176
    16-3 + 278
    17-3 + 292
    18-3 + 346
    19-3 + 409
    20-3 + 534
    21-3 + 637
    22-3 + 573
    23-3 + 545
    24-3 + 811
    25-3 + 852
    26-3 +1019
    27-3 +1172
    28-3 +1159
    29-3 +1124
    30-3 + 884
    31-3 + 845
    01-4 +1019
    02-4 +1083
    03-4 +1026
    04-4 + 904
    In de laatste ca 11 dagen is het aantal nieuwe gevallen vrijwel gelijk gebleven en ik denk dat dat getal nu snel gaat dalen.
  4. forum rang 6 win some... 4 april 2020 14:18
    quote:

    Superrubio schreef op 4 april 2020 08:30:

    [...]

    Het middel is erger dan de kwaal. Ben het met je eens. We leven nl. om niet dood te gaan. Dus we willen naast werken en slapen ook lekker sporten, ontspannen, genieten, mensen ontmoeten en ook veel andere sociale dingen doen. Dit doen we nu niet en dat verkort de levensduur van alle mensen die nu allemaal tegelijk niet meer naar buiten mogen en hun dingen waarvoor ze leven niet kunnen doen.

    Zeg even dat we daardoor allemaal gemiddeld 7 dagen korter leven. Maar ja dat wordt niet bijgehouden!

    Dit staat nog los van het feit dat je eigenlijk nu gewoon niet leeft en dus ook in meer of mindere mate 3 maanden van je leven niet echt leeft.

    Dan heb je een groep patiënten die nu niet of niet 100% geholpen kan worden dan normaliter vanwege het feit dat coronapatienten voorrang krijgen. Dus er vallen extra slachtoffers door huidige aanpak.

    Dus een rekensommetje leert je dan het volgende. Stel dat coronadoden gemiddeld 2 jaar eerder nu sterven dan ze zonder Corona zouden doen. Sterftepercentage is bijvoorbeeld 0.5 promile. Kortom op de hele bevolking is dit 3.56 (=1/2.000* 712) dagen minder lang leven.

    Dus daarvoor gaan we met z'n allen 3 maanden in lockdown, leven we ongezond, zijn we somber en maken we de hele economie volledig kapot?

    Die slechte economie zorgt weer voor ontslagen, faillissementen, etc. En ja ook weer voor een lagere levensverwachting. Zeggen jullie maar hoeveel dagen er nog meer af?

    Niet geheel logisch toch om de mensen met een lage levensverwachting zo in bescherming te nemen ten op zich te van de gehele bevolking. We doen het alleen maar, omdat het zichtbaar en meetbaar is en de media dit dus breed in beeld brengt en politici hier weer op moeten reageren, want ja je kunt mensen in de samenleving toch niet aan hun lot overlaten?

    Als we nou een pestepidemie (met gigantische sterftepercentages) hier hadden begrijp ik het, maar kan hier met mijn gezonde verstand niet bij.

    Bovenstaande rekensommetje en aannames kun je aanpassen, maar dan nog zul je wat er nu gebeurt niet kunnen verklaren.

    Ik ga waarschijnlijk nu veel mensen over mij heen krijgen die met allerlei angstige tegenargumenten komen. Maar wat ik boven stel is gewoon wel wat er gebeurt. Er worden verkeerde beslissingen genomen, onze vrijheid wordt afgepakt en we leven door alle maatregelen met z'n allen korter.

    Ik maak me zorgen over de staat van onze staat, de angstzaaiende en niet kritische media en onze volgzame burgers !!!
    3 maanden niet echt leven, somber zijn, ongezond leven... De beperkende maatregelen zijn vervelend, maar het gaat er ook om hoe je er mee omgaat. Via telefoon/internet kun je contact hebben met al je familie, vrienden en kennissen. Beweging kun je krijgen door thuis fitness-oefeningen te doen of door op een rustige plek een wandeling te maken. Gezond eten is nog steeds volop verkrijgbaar in de supermarkt. Klussen in huis die zijn blijven liggen kunnen worden opgepakt. Je kunt boeken lezen, films/series kijken, muziek luisteren. Online zijn er de wereld aan cursussen te vinden om iets te leren of jezelf ergens in te ontwikkelen. Kortom, kijk niet naar wat je niet meer kunt doen, maar focus je op wat nog wel allemaal mogelijk is.

    De belangen van volksgezondheid en economie op korte en lange termijn zullen altijd worden afgewogen. Bij de normale seizoensgriep zou een lockdown ook levens sparen, maar daar is de afweging duidelijk om dit niet te doen. De reden dat dit bij het Corona-virus wel gebeurt is dat het sterftecijfer vele malen hoger ligt dan bij gewone griep, er geen immuniteit onder de bevolking bestaat en er geen vaccin beschikbaar is. Daarnaast is er ook nog heel veel onbekend over het virus. Geen actie ondernemen is Russische roulette spelen met de volksgezondheid.

    Tenslotte is vertrouwen een belangrijke voorwaarde voor een florerende economie. Er zijn in Nederland zo'n 4 miljoen ouderen en chronisch zieken. De discussie gaat nu soms in de richting van: deze mensen zijn eigenlijk al afgeschreven en die afschrijving wordt alleen wat versneld. Als er iets funest is voor vertrouwen en solidariteit in de samenleving dan is dat het wel. Stel jij zegt tegen een oudere in je eigen omgeving (ouder/grootouder): Als ik moet kiezen tussen 3 maanden binnen zitten of dat jij een paar jaar langer leeft, dan mag je van mij nu wel dood gaan. Wat zou dat doen met de onderlinge verhoudingen?
  5. [verwijderd] 4 april 2020 14:23
    We hadden een hele zachte winter, of eigenlijk helemaal geen winter, de grafieken van overlijden zullen dat bevestigen.
    Heeft natuurlijk ook invloed op de huidige cijfers! sec wat staafdiagrammen in de media voldoen niet, er moet wat meer uitleg bij.

    Bepaalde partijen in instellingen gaan de hitte onder hun voeten voelen, de waarheid gaat zeker boven water komen, maar niet bij de VARA of de NOS of hoe die clubs in Hilversum ook heten...
  6. forum rang 5 DurianCS 4 april 2020 14:47
    quote:

    drooglegging schreef op 4 april 2020 14:23:

    We hadden een hele zachte winter, of eigenlijk helemaal geen winter, de grafieken van overlijden zullen dat bevestigen.
    Heeft natuurlijk ook invloed op de huidige cijfers! sec wat staafdiagrammen in de media voldoen niet, er moet wat meer uitleg bij.

    Bepaalde partijen in instellingen gaan de hitte onder hun voeten voelen, de waarheid gaat zeker boven water komen, maar niet bij de VARA of de NOS of hoe die clubs in Hilversum ook heten...
    in het plaatje van het RIVM is er een lage drempel en een hoge drempel. Dus nu zul je de lage drempel aan kunnen houden.
    www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers...
  7. forum rang 8 closer 4 april 2020 15:00
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 4 april 2020 14:17:

    In de laatste ca 11 dagen is het aantal nieuwe gevallen vrijwel gelijk gebleven en ik denk dat dat getal nu snel gaat dalen.
    Gezien het aantal ontkenners/beterweters/complotdenkers in dit topic, en mensen in de supermarkt en op straat die de anderhalve meter aan hun laars lappen, lijkt me dat erg voorbarig.
  8. [verwijderd] 4 april 2020 15:08
    Het percentage "immuun" stijgt dagelijks met misschien wel meerdere procenten, juist door de nonchalance van bepaalde groepen.

    Ik durf te stellen: als je de laatste weken kassa hebt gedraaid in een van de vele supermarkten, enorme natuurlijke weerstand opgebouwd, de spatschermen die ze nu nog ophangen zullen daar niets meer aan veranderen.

    Bijkomend voordeel: alles in die supermarkten was smerig, plakkende, plastic mandjes, karretjes waren rijdend virus bommen, inpaktafels waar luiers werden verschoond en boodschappen werden ingepakt.
    Compleet nieuwe protocollen nu, gaat echt veel beter worden nu, onze ogen zijn weer geopend...
  9. forum rang 7 JP Samosa 4 april 2020 15:26
    quote:

    closer schreef op 4 april 2020 15:00:

    [...]
    Gezien het aantal ontkenners/beterweters/complotdenkers in dit topic, en mensen in de supermarkt en op straat die de anderhalve meter aan hun laars lappen, lijkt me dat erg voorbarig.
    Ik heb geen verstand van virussen.
    Wat mij opvalt:
    In Duitsland opvallend weinig doden
    In Italië en Spanje opvallend veel Doden

    Dit alles gezien het aantal inwoners.
    Een verklaring vwb Duitsland heb ik niet gezien......
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 april 2020 15:36
    quote:

    drooglegging schreef op 4 april 2020 15:08:

    Het percentage "immuun" stijgt dagelijks met misschien wel meerdere procenten, juist door de nonchalance van bepaalde groepen.

    Ik durf te stellen: als je de laatste weken kassa hebt gedraaid in een van de vele supermarkten, enorme natuurlijke weerstand opgebouwd, de spatschermen die ze nu nog ophangen zullen daar niets meer aan veranderen.

    Bijkomend voordeel: alles in die supermarkten was smerig, plakkende, plastic mandjes, karretjes waren rijdend virus bommen, inpaktafels waar luiers werden verschoond en boodschappen werden ingepakt.
    Compleet nieuwe protocollen nu, gaat echt veel beter worden nu, onze ogen zijn weer geopend...
    Ik denk dat we nooit meer griep krijgen in de toekomst.........
  11. forum rang 8 closer 4 april 2020 15:40
    quote:

    JP Samosa schreef op 4 april 2020 15:26:

    In Duitsland opvallend weinig doden
    In Italië en Spanje opvallend veel Doden

    Dit alles gezien het aantal inwoners.
    Een verklaring vwb Duitsland heb ik niet gezien......
    Dan heb je slecht gekeken, er zijn al veel artikelen over verschenen.
    De vergelijking laat in elk geval zien dat "mooi weer" niet helpt. Ja, voor de griep.
  12. forum rang 4 Henk Hesel 4 april 2020 16:21
    quote:

    JP Samosa schreef op 4 april 2020 15:26:

    [...]

    Ik heb geen verstand van virussen.
    Wat mij opvalt:
    In Duitsland opvallend weinig doden
    In Italië en Spanje opvallend veel Doden

    Dit alles gezien het aantal inwoners.
    Een verklaring vwb Duitsland heb ik niet gezien......

    In Duitsland schrijven ze veel doden toe aan de onderliggende ziekte.
    In Italie en Spanje daarentegen schrijven ze bij 1 gevonden microhoeveelheid Corona het overlijden toe aan Corona. Ook in het geval het een terminale kankerpatient was.
  13. [verwijderd] 4 april 2020 16:25
    quote:

    win some... schreef op 4 april 2020 14:18:

    [...]

    3 maanden niet echt leven, somber zijn, ongezond leven... De beperkende maatregelen zijn vervelend, maar het gaat er ook om hoe je er mee omgaat. Via telefoon/internet kun je contact hebben met al je familie, vrienden en kennissen. Beweging kun je krijgen door thuis fitness-oefeningen te doen of door op een rustige plek een wandeling te maken. Gezond eten is nog steeds volop verkrijgbaar in de supermarkt. Klussen in huis die zijn blijven liggen kunnen worden opgepakt. Je kunt boeken lezen, films/series kijken, muziek luisteren. Online zijn er de wereld aan cursussen te vinden om iets te leren of jezelf ergens in te ontwikkelen. Kortom, kijk niet naar wat je niet meer kunt doen, maar focus je op wat nog wel allemaal mogelijk is.

    De belangen van volksgezondheid en economie op korte en lange termijn zullen altijd worden afgewogen. Bij de normale seizoensgriep zou een lockdown ook levens sparen, maar daar is de afweging duidelijk om dit niet te doen. De reden dat dit bij het Corona-virus wel gebeurt is dat het sterftecijfer vele malen hoger ligt dan bij gewone griep, er geen immuniteit onder de bevolking bestaat en er geen vaccin beschikbaar is. Daarnaast is er ook nog heel veel onbekend over het virus. Geen actie ondernemen is Russische roulette spelen met de volksgezondheid.

    Tenslotte is vertrouwen een belangrijke voorwaarde voor een florerende economie. Er zijn in Nederland zo'n 4 miljoen ouderen en chronisch zieken. De discussie gaat nu soms in de richting van: deze mensen zijn eigenlijk al afgeschreven en die afschrijving wordt alleen wat versneld. Als er iets funest is voor vertrouwen en solidariteit in de samenleving dan is dat het wel. Stel jij zegt tegen een oudere in je eigen omgeving (ouder/grootouder): Als ik moet kiezen tussen 3 maanden binnen zitten of dat jij een paar jaar langer leeft, dan mag je van mij nu wel dood gaan. Wat zou dat doen met de onderlinge verhoudingen?
    Houd jij het maar op 3 maanden en dan is alles weer ok. Van welke planeet kom jij?

    Al je burgerrechten ingepikt en je reageert zo? Jaren van herstel nodig en je reageert zo? Meer doden wellicht door maatregelen nu dan er daadwerkelijk zouden vallen met logische doordachte maatregelen (miljarden kan je beter uitgeven aan bescherming van de potentiele slachtoffers, want die zijn dus nu niet goed beschermd. Kijk maar eens naar de bejaardenhuizen bijvoorbeeld) en je reageert zo?

    Dit is waar ik zo bang voor ben. Niet kritische massa die het allemaal ok vindt en als een kip zonder alles slikt. In de 2e wereldoorlog deden de meeste Nederlanders dat ook.

    Misschien goed om eens de geschiedenis te bestuderen en dan zie je misschien een en ander in een ander perspectief!

    We weten allemaal niet meer wat een oorlog betekent en helemaal niet wat een oorlog is tegen een ongrijpbaar virus of wel eigenlijk tegen de nieuwe wereldorde
  14. forum rang 7 JP Samosa 4 april 2020 16:31
    quote:

    Henk Hesel schreef op 4 april 2020 16:21:

    [...]

    In Duitsland schrijven ze veel doden toe aan de onderliggende ziekte.
    In Italie en Spanje daarentegen schrijven ze bij 1 gevonden microhoeveelheid Corona het overlijden toe aan Corona. Ook in het geval het een terminale kankerpatient was.
    Tsja, dat kunnen die Volkskrant grafiekjes Meteen de vuilnisbak in.
    Maar ja, de krant moet vol.....
  15. forum rang 7 leek2018 4 april 2020 17:09
    quote:

    Henk Hesel schreef op 4 april 2020 16:21:

    [...]

    In Duitsland schrijven ze veel doden toe aan de onderliggende ziekte.
    In Italie en Spanje daarentegen schrijven ze bij 1 gevonden microhoeveelheid Corona het overlijden toe aan Corona. Ook in het geval het een terminale kankerpatient was.
    Over de ruggen van de doden worden economische en politieke spelletjes gespeeld.
59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 229 230 231 232 233 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links