Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenpaniek

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. taurus86 3 april 2020 13:25
    De mensen die hun financiële nek hebben uitgestoken, zullen daar nu de gevolgen van gaan ondervinden. Want hoe krijg je een financiële buffer van zeg 4 maandsalarissen nog bij elkaar als 1 of 2 salarissen op de tocht zijn komen te staan?
    Zoals uit eerdere marktimplosies is gebleken, duurt het altijd nog even voordat "we moeten het financieel even wat rustiger aan doen" zonder te veel schaamte in de sociale kring kan worden uitgewisseld.
    Omdat de huizenprijzen geen vaste waarde kennen, komt de neerwaartse spiraal vanzelf op gang. Niet erg, maar voor sommigen wel pijnlijk.
  2. Stock-King24 3 april 2020 17:23
    We vergelijken deze crisis vaak met de laatste crisis in 2008 qua huizenmarkt; paar kleine verschillen:
    1) Toen hadden bedrijven niet van de 1 op andere dag geen omzet meer, waardoor de kans groot is dat (heel) veel mensen de aankomende tijd ontslag krijgen of al hebben gekregen (ZZP). Hierdoor ontstaat een (hele) grote groep mensen in een korte tijd die in financiële problemen kunnen komen en in dus in grote getallen hun (dure) hypotheek niet meer kunnen betalen. In 2008 was dit effect geleidelijker wat resulteerde met dieptepunt in huizenmarkt 2013/14 > 5 jr na dato. Ik verwacht dat dit nu veel sneller het geval is.
    2) De huizenprijs is op dit moment all-time high (bubbel) en de rente extreem laag. Hierdoor veel mensen veel geld geleend voor 'weinig'. In 2008 was de rente hoger en gemiddelde huizenprijs lager waardoor je kunt zeggen dat de pijn nu harder gevoeld wordt als de rente stijgt. De dure huizen zijn voor veel niet meer te financieren. Dus snelle prijsdaling als gevolg als de rente gaat stijgen.

    Kortom, iedereen voelt op z'n klompen aan dat met hoge werkloosheid, stijgende rente en een all-time high gem. huizenprijs het niet goed kan gaan. Ben ook benieuwd naar de verkoopcijfers vanaf midden maart t/m april.

    Daarnaast vind ik jouw stuk nog behoorlijk positief. Dat kan natuurlijk komen dat je zelf hypotheek adviseur bent en alles er aan gelegen is om zo positief mogelijk te zijn over de aankomende huizencrisis...
  3. forum rang 9 objectief 3 april 2020 17:39
    quote:

    Stock-King24 schreef op 3 april 2020 17:23:

    Kortom, iedereen voelt op z'n klompen aan dat met hoge werkloosheid, stijgende rente en een all-time high gem. huizenprijs het niet goed kan gaan. Ben ook benieuwd naar de verkoopcijfers vanaf midden maart t/m april.

    Hoge werkloosheid?? waar, bijna iedereen wordt doorbetaald.
    Stijgende rente? het gaat over niks en is niks.
    Huizenprijzen zakken nauwelijks door de grote vraag; in plaats van 20 gegadigden zijn er nu 10 maar wel verhandeld meestal boven de vraagprijs.
  4. Bir 3 april 2020 18:08
    quote:

    objectief schreef op 3 april 2020 17:39:

    [...]

    Hoge werkloosheid?? waar, bijna iedereen wordt doorbetaald.
    Stijgende rente? het gaat over niks en is niks.
    Huizenprijzen zakken nauwelijks door de grote vraag; in plaats van 20 gegadigden zijn er nu 10 maar wel verhandeld meestal boven de vraagprijs.
    Nou @objectief, wat denk je dat er in ons landje van handel en dienstverlening gaat gebeuren als de behoefte aan onze producten bij landen om ons heen sterk verminderd? Kortom........ik wil geen doemdenker zijn maar “Houston we may have a problem” .....

    Wel lijkt me dat de kop van het artikel ietwat overdreven is...........maar ja anders gaat niemand lezen natuurlijk.
  5. forum rang 4 alexnr75 4 april 2020 12:56
    quote:

    aswh schreef op 4 april 2020 12:48:

    Als virus echt uit de hand loopt hebben we minder huizen nodig veel doden en minder verzorgi GS huizen uitgestorven
    Mensen durven dat niet te zeggen

    Zolang er geen
    Medicijnen of vaccins zijn is alles mogelijk
    Wat een onzin! De wereld zit nu op ca. 60.000 slachtoffers. Welk getal heb jij in je hoofd waarbij jouw gedachte waarheid wordt?
  6. sun666 4 april 2020 15:59
    Volgens schattingen gaan we in Europa naar 10-20% werkloosheid. Kijk maar naar de reisindustrie. Dat gaat een paar jaar duren voordat ze er bovenop komen. Evenementenindustrie ook. Dit zal zeker overlopen naar de rest van de economie. Vraag is of we er weer redelijk snel bovenop komen. Ik denk het niet. Herstel zal langzaam zijn net als na de financiele crisis. Overheid springt nu bij maar ze kunnen niet iedereen doorbetalen. Zie ook de 2.000 ontslagen bij KLM. Dit is maar pas het begin. De zombiebedrijven die in stand werden gehouden door de lage rente zullen nu failliet gaan. We zien het nu te rooskleurig in. Dat zie ik ook in mn eigen omgeving Waarom? Dit is nog nooit voorgekomen dat de omzet bij heel veel bedrijven van de een op de andere dag wegvalt. Zelfs de experts stellen hun mening elke keer bij van minimale impact tot V recovery naar nu een U of zelfs een L recovery. Ik vind het knap dat mensen in deze tijden een huis kopen. Dan moet je super zelfverzekerd zijn of je kop in het zand steken. Want heel veel banen staan straks op de tocht. Ook bij de overheid nu ze minder belasting kunnen innen. En de meeste huishoudens hebben geen noemenswaardige buffer. Dus het is een simpel rekensommetje. Tel daarbij ook de kans dat corona in de winter weer terugkomt en dan lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat we niet in een diepe recessie terecht komen. Dus zeer zeker lagere prijzen. Jammer mn huis heeft nu een record waarde. Ach what goes up must come down.
  7. Seniele gek 5 april 2020 00:03
    quote:

    s.lin schreef op 4 april 2020 10:50:

    Kon wel is mee vallen, aanbod woning is en blijft laag.

    De credit crises 2008 was erger voor de woning markt omdat de kopers geen geld van de banken kregen.
    De woningen boven 3 ton zullen wel flinke klap krijgen

    Zal allemaal afhangen hoe lang het coronavirus door kan ettere
    De woningen boven de 3 ton. Dat zijn dus alle woningen op een paar na in Schubbekutteveen.
  8. [verwijderd] 5 april 2020 10:08
    Goedkoop=duurkoop...zo kijk ik naar de woningmarkt. De lasten zijn laag (tov huren) maar de absolute schulden torenhoog!

    De vele arbeidsmigranten die soms met zn tienen in een gezinswoning verbleven en 100euro per week(!) betaalden zijn voor een groter deel huiswaarts gekeerd ivm de toen aangekondigde lockdowns....er komt wellicht eea vrij, zeker als steeds meer huizen langer leeg staan.

    "Dit keer is het anders"....waren dat niet de duurste woorden in de beleggerswereld?

    Nooit meer hoge rente? Echt? Hou altijd rekening met het "onmogelijke".
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links