Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,360 18 apr 2024 14:57
  • -0,170 (-0,51%) Dagrange 33,180 - 33,555
  • 2.746.950 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1824 1825 1826 1827 1828 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 alexnr75 4 april 2020 10:27
    Appie, in het scenario wat jij schetst is Cash natuurlijk geen king. Dit wordt geconfiskeerd. Nu heeft men al contant geld "besmet" verklaard door de oproep om te pinnen. De bankrun wordt nog even uitgesteld.

    Juist Europa is zeer kwetsbaar aangezien er geen gezamenlijke visie is en het, nu nog rijke, noorden het Dolce Vita van het zuiden niet willen betalen. Op papier is het noorden rijk, maar in de praktijk zou het zuiden weleens rijker kunnen zijn als onze overheden alles hebben geconfiskeerd in zgn.landsbelang.
  2. forum rang 4 zeurpietje 4 april 2020 10:27
    quote:

    appiehappie schreef op 4 april 2020 10:16:

    In mijn opinie kan de zone van 11 euro echt wel aangetikt worden. Wereldwijd een giga Economische teruguitgang. Alles staat letterlijk stil.. dit gaat heel erg lang duren... naast de bewustwording van mensen dat alle troep die uit China komt vaak korttermijn geluk is.. Geluk zit niet meer in verre reizen E.d. De gehele luchtvaartsector ligt op zijn gat, de horeca, de dienstverlening, de reisbranche. En ga maar door... Miljoenen werkelozen die geen enkel perspectief meer hebben En een lager bestedingspatroon..keep dreaming. Ik verwacht een zware recessie...En...Shell gaat ook de klappen voelen daarvan.. Cash is King!
    een paar opmerkingen hierbij: 1. zeker niet alles staat stil. 2. heel lang duren? nog niet bekend. 3. hoe groot wordt de inhaalvraag na deze crisis. zie voorgaande crisissen. 3. shell is niet alleen maar benzine. bedenk maar eens een product waar geen aardolie aan te pas komt. ook de verwarming van de huizen gaat gewoon door dus gas. 5. het geheugen van mensen is heel kort dus kan alles weer heel snel op gang komen. gaat men na deze crisis bepaalde zaken niet meer doen, zoals reizen? weet het nog niet. 5. kijk eens naar het rendement op de aandelen. dividend passeren is zeker nog niet een optie.
  3. forum rang 7 €URO-Trader 4 april 2020 10:49
    quote:

    Sleutel13 schreef op 3 april 2020 22:47:

    Stel Shell maakt nog een dip tot rond elf en ik stop al mijn geld erin en over 5 jaar stijgt de prijs naar 40 euro... Dan heb ik gewoon het geld om een eigen huis te kopen!

    Wat een droom
    en dat gaat ook gebeuren. Shell, Asmi/L, Heineken, Alfen, allen gemiddeld evenveel gezakt nu tov 2 maanden terug, bedrijven met een goede kaspositie en een prima produkt in alle tijden. Helaas bekijken we het nu allen op korte termijn, maar de slimmeriken kijken 2 jaar vooruit. Betreffende bedrijven zijn nu zeker het kopen waard. (Nokia met 5G inclusief fusie met een grote partner heeft potentie). Daarnaast is het politieke model mbt Corona niet vol te houden, uiteindelijk wordt het kiezen, of sociale onrust mbt hoge mate van werkloosheid met onvoorspelbare akties van groepen, of dat men de economie weer opstart. Nu al is te voorspellen wat een sociale schade zich heeft voorgedaan binnen gezinnen. Zolang landen met grote aantallen de situatie niet onder controle krijgen valt men uiteindelijk terug op acceptatie van het effect van het virus. Oftewel, koersen gaan over enkele maanden weer plussen.
  4. JM14 4 april 2020 11:08
    quote:

    €URO-Trader schreef op 4 april 2020 10:49:

    [...]en dat gaat ook gebeuren. Shell, Asmi/L, Heineken, Alfen, allen gemiddeld evenveel gezakt nu tov 2 maanden terug, bedrijven met een goede kaspositie en een prima produkt in alle tijden. Helaas bekijken we het nu allen op korte termijn, maar de slimmeriken kijken 2 jaar vooruit. Betreffende bedrijven zijn nu zeker het kopen waard. (Nokia met 5G inclusief fusie met een grote partner heeft potentie). Daarnaast is het politieke model mbt Corona niet vol te houden, uiteindelijk wordt het kiezen, of sociale onrust mbt hoge mate van werkloosheid met onvoorspelbare akties van groepen, of dat men de economie weer opstart. Nu al is te voorspellen wat een sociale schade zich heeft voorgedaan binnen gezinnen. Zolang landen met grote aantallen de situatie niet onder controle krijgen valt men uiteindelijk terug op acceptatie van het effect van het virus. Oftewel, koersen gaan over enkele maanden weer plussen.
    ik sta er ook zo in. Nu kopen en lange tijd vasthouden. Net als in China zal de economie toch weer langzaam op gang moeten komen. Alles dicht houdt geen stand. Eind december 2019 brak het virus uit in China. Nu ruim drie maanden later komt de economie weer langzaam op gang. In Nederland op 27 februari de eerste besmetting en daar drie maanden bij opgeteld zit je op eind mei begin juni. Tot die tijd zit ook zo’n beetje alles op slot. Daarna zal het herstel mondjesmaat gaan toenemen. Na de zomer de scholen weer open. Er zullen veel bedrijven omvallen. RDS zal enige tijd nodig moeten hebben om weer op het oude niveau te geraken.
    En de dividend is belangrijk. Indien deze niet wordt uitgekeerd zal dat nadelig zijn voor de koers.
    We zullen het zien...
  5. django33 4 april 2020 11:09
    Ik ben opgegroeid op een voor die tijd …..Tot 1965... grote boerderij. We
    gebruikten heel weinig kunstmest en bestrijdingsmiddelen.Zieke koeien varken
    en kippen kenden we niet.Onze melkopbrengst was wat lager dan andere boeren.
    Maar kwaliteit was hoger.In 1965 kwam Mansholt met het plan van shaalvergroting.
    Meer opbrengst per hetare en per koe.Het resultaat hebben we kunnen zien.
    Veel zieke dieren.Veel medicijn gebruik.Hoge kosten veearts.
    Kunstmest zorgt voor degeneratie van mens en dier.Welvaartziekties op steeds
    jongere leeftijd.Meerdere onderzoeken hebben aangetoond veel melk consumeren
    de hoofdoorzaak is van Parkinson.Dit wordt veroorzaakt door bestrijdingsmiddelen
    Minder kunstmest is ook minder bestrijdingsmiddelen. En zo nog veel meer.

  6. forum rang 6 gpjf 4 april 2020 11:23
    'Vergadering OPEC en bondgenoten uitgesteld'
    Gepubliceerd op 4 april 2020 11:12 | Views: 91 | Onderwerpen: OPEC
    Artikel
    Reacties (1)
    Gerelateerde instrumenten
    Royal Dutch Shell A 03 apr
    16,90 -0,93 (-5,23%)

    DUBAI (AFN) - Landen van het oliekartel OPEC en bondgenoten stellen hun vergadering per videoverbinding uit. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De digitale vergadering over productieverlagingen zou maandag plaatsvinden, maar wordt waarschijnlijk verschoven naar 8 of 9 april om partijen meer tijd te geven voor onderhandelingen.
    De reden voor het overleg is de gigantische neergang van de olieprijzen in de afgelopen maanden. Door de pandemie met het nieuwe coronavirus is de vraag naar olie sterk afgenomen. OPEC-lid Saudi-Arabië en Rusland, dat voorheen samen met het kartel optrok, verergerden die crash door hun openlijke ruzie over productiebeperkingen. Als wraakactie overspoelden ze de markt met goedkope olie.
  7. elvisgoesinstocks 4 april 2020 11:27
    quote:

    django33 schreef op 4 april 2020 11:09:

    Ik ben opgegroeid op een voor die tijd …..Tot 1965... grote boerderij. We
    gebruikten heel weinig kunstmest en bestrijdingsmiddelen........
    Welvaartziekties op steeds jongere leeftijd.Meerdere onderzoeken hebben aangetoond veel melk consumeren
    de hoofdoorzaak is van Parkinson.Dit wordt veroorzaakt door bestrijdingsmiddelen
    Minder kunstmest is ook minder bestrijdingsmiddelen. En zo nog veel meer.

    @ Django.
    En in principe zien we nu ook zo'n effect van globalisering en schaalvergroting.
    Mensen en goederen via steeds in omvang groeiende ketens de hele wereld over.
    Dus ook het virus gaat met die ketens de wereld over.
    Globalisering brengt zogenaamd welvaart voor financieel armere mensen (hoewel je dat met de arbeidsomstandigheden in bijv de kledingindustrie sterk kunt afvragen) maar per saldo kan het voor velen wel eens zeer nadelig zijn op middellange termijn.
    Dus schaalverkleining en lokale productie gaat wellicht aan kracht winnen. (veiligheid/ kwaliteit)
    Een van de weinige aspecten van Trump's America first kan zijn het lokaal en nationaal produceren van primaire levensbehoeften en energie (vgl schaliegas, dat nu ook geraakt wordt door mondiale prijsvorming)
  8. Sleutel13 4 april 2020 11:42
    quote:

    drentenier schreef op 3 april 2020 23:29:

    [...]

    Dromen kan geen kwaad, maar in deze droom heb je de grote boot al gemist (de 11). Komt waarschijnlijk nog wel een boot, maar de kans is extreem groot dat die niet even groot gaat zijn voor RD. Dus als je deze droom volgt dan koop je niet. Stel het wordt komende 2 weken een bloedbad op de beurs en RD tikt daarin de 14,90 aan, of de 13,40, wat doe je dan? Ik heb zelf als laatste bijgekocht op 12,5, maar de volgende dip ben ik bereid om op bv 15,5 al bij te kopen. Misschien komt het daar al niet.
    Dan de verkoop, reken op 25 en niet op 40. Shell is al heel lang een soort dividend machine, niet een groeiaandeel. Op 15 kopen en 5 jaar dividend ontvangen en verkopen op 25 is realistischer. Een kwart van je huis geen hypotheek is ook een mooie start op de woningmarkt.
    [/quote]
    _______________________________________________________________________________

    [quote alias=Turbocharger id=12290294 date=202004032342]
    [...]

    Hmmmm.... dat hangt af van jouw situatie. Ben je alleen, of heb je een gezin en kids....

    Ik denk niet dat we nu nog in de buurt van de 11 zullen komen. Maar zelfs op het huidige niveau van 17 komt je dividendrendement uit op netto 10%. Ieder jaar weer.

    Wat je bij de bank krijgt weet je zelf wel.

    Uiteraard kan theoretisch het dividend geheel of gedeeltelijk geschrapt worden. Maar sinds WOII is het dividend alleen maar weer geworden, nooit minder.

    Maar zelfs met de helft maak je 5%.

    Als SA en Rusland het eens worden (Brentolie loopt niet voor niets vandaag bijna 15% op, dus de voortekenen zijn gunstig) en dat de wereld, gezien de geweldige resultaten van toepassing van HCQ bij corona, binnen afzienbare tijd weer zal draaien, neemt de vraag naar olie weer toe en ook de koers van Shell.

    Over 5 jaar een koers van 40 lijkt mij wat erg optimistisch, maar ergens tussen de 22 en 25 lijkt mij een realistische lage inschatting.

    En misschien wel 40, het zou kunnen.

    Reken je niet rijk. Maar koerswinst is altijd meegenomen en daarnaast je 10% dividend jaarlijks. En kom je er niet helemaal om je huis te betalen is er altijd nog zoiets als een hypotheek.

    Wat je in Shell stopt mag je zelf weten, en ook op welke koers je in wil stappen.

    Maar als je wacht op 11 en 11 komt nooit, plus dat SA en Rusland een deal maken en tegelijkertijd de lockdown voorbij is, explodeert de koers staat ie zo weer ruim boven de 20.

    17 is nog steeds een koopje. De winkel is nu dicht. We zouden maandag zo maar rond de 19 kunnen openen....

    Ik heb de boot gedeeltelijk gemist, namelijk dat ik niet een groot deel van mijn spaargeld erin heb gestopt. Op 10,60 heb ik een plukje van 500 gekocht. Na wat onderzoekswerk en logische redenatie heb ik besloten om een grotere deel op 13,45 bij te kopen. Heb nu ongeveer 1250 aandelen wat me met gemiddelde koers van 25 euro toch wel aardig geld + jaarlijkse dividend zal opleveren.

    Ik ben niet van plan om over x aantal jaar bij een hogere koers mijn belegging in Shell te verkopen, tenzij ik natuurlijk wat leuks kan kopen zoals een klein pand of zelfs huis. Maar daarvoor heb ik een grotere inleg nodig en dat kan alleen als de koers nog eenmalig een dipje maakt. Alhoewel 15 gemiddeld ook niet slecht is. Maar lager dan dat geeft iets meer resultaat voor in de toekomst.

    Een andere mogelijkheid is natuurlijk om een gelijkwaardige bedrijf te vinden dat op dit moment een lage koers heeft en net zoals shell over paar jaar terug zal keren naar zijn werkelijke waarde. Welke sector of bedrijf is natuurlijk lastig om te vinden, vooral wanneer de techniek erg hard ontwikkelt en de wereld met nieuwe innovaties naar een schonere milieu streeft.
  9. Sleutel13 4 april 2020 11:53
    quote:

    €URO-Trader schreef op 4 april 2020 10:49:

    [...]en dat gaat ook gebeuren. Shell, Asmi/L, Heineken, Alfen, allen gemiddeld evenveel gezakt nu tov 2 maanden terug, bedrijven met een goede kaspositie en een prima produkt in alle tijden. Helaas bekijken we het nu allen op korte termijn, maar de slimmeriken kijken 2 jaar vooruit. Betreffende bedrijven zijn nu zeker het kopen waard. (Nokia met 5G inclusief fusie met een grote partner heeft potentie). Daarnaast is het politieke model mbt Corona niet vol te houden, uiteindelijk wordt het kiezen, of sociale onrust mbt hoge mate van werkloosheid met onvoorspelbare akties van groepen, of dat men de economie weer opstart. Nu al is te voorspellen wat een sociale schade zich heeft voorgedaan binnen gezinnen. Zolang landen met grote aantallen de situatie niet onder controle krijgen valt men uiteindelijk terug op acceptatie van het effect van het virus. Oftewel, koersen gaan over enkele maanden weer plussen.
    Bij ons in het bedrijf gaat de productie gewoon door. Het is me opgevallen dat de mate van bewustzijn omtrent het virus sterk is verminderd. Het is alsof de mensen de risico van besmetting en de gevolgen daarvan nu al accepteren. Op een gegeven moment kun je dit op maatschappelijk niveau niet meer volhouden en ga je de consequenties daarvan aannemen.

    Maar ja, dat zal de toekomst laten zien.
  10. forum rang 4 tjongejonge 4 april 2020 12:31
    Ahold destijds naar een euro, Hagemeyer naar een euro, Fortis failliet, Besi naar een euro enz. enz.

    Shell is een bedrijf dat onmogelijk kan omvallen zou je stellig menen..

    Maar ja, wie kan op dit moment nog iets met voldoende zekerheid weten..?

    De situatie lijkt veel weg te hebben van de jaren dertig. Ook toen vond eerst een opleving plaats alvorens...


  11. Mojo 4 april 2020 12:35
    quote:

    €URO-Trader schreef op 4 april 2020 10:49:

    [...]en dat gaat ook gebeuren. Shell, Asmi/L, Heineken, Alfen, allen gemiddeld evenveel gezakt nu tov 2 maanden terug, bedrijven met een goede kaspositie en een prima produkt in alle tijden. Helaas bekijken we het nu allen op korte termijn, maar de slimmeriken kijken 2 jaar vooruit. Betreffende bedrijven zijn nu zeker het kopen waard. (Nokia met 5G inclusief fusie met een grote partner heeft potentie). Daarnaast is het politieke model mbt Corona niet vol te houden, uiteindelijk wordt het kiezen, of sociale onrust mbt hoge mate van werkloosheid met onvoorspelbare akties van groepen, of dat men de economie weer opstart. Nu al is te voorspellen wat een sociale schade zich heeft voorgedaan binnen gezinnen. Zolang landen met grote aantallen de situatie niet onder controle krijgen valt men uiteindelijk terug op acceptatie van het effect van het virus. Oftewel, koersen gaan over enkele maanden weer plussen.
    AB, het verbranden van miljarden het spoelen van 10 jaar welvaart door de plee is ook niet vol te houden voor mensenlevens die ook door de gewone griep zijn gegaan. Dan heb ik het niet over verkeersdoden, drank en drugs en andere ellende

    Kinderen lopen onderwijsschterstand op en velen zitten noodgedwongen thuis met een elektronische enkelband achter de laptop is ook geen pretje op het sociaalvlak.

    Ik verwacht na april, want het kan niet anders zijn, dat we resultaten zien van deze lock down light en geleidelijk de straat op kunnen.

    De economie dat zijn wij u en ik die geld willen verdienen om eten te kopen en een toekomst oor onze kinderen te maken. We moeten een hoop opofferen voor mensen die hele leven an deze economie hebben geprofiteerd en een goed leven aan hebben overgehouden.
  12. [verwijderd] 4 april 2020 12:57
    quote:

    Mojo schreef op 4 april 2020 12:48:

    [...]

    Dat heet productiebeperking en dat is een signaal van US naar Opec + een goed teken
    Als SA en Rusland de productie terugbrengen is dat positief voor Shell - hogere prijzen tegen een zelfde productie.

    Als de Gulf van Mexico dicht gaat krijgen we hogere prijzen maar dat voordeel verdwijnt als de Shell productie flink geraakt wordt. Tel uit je verlies.

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1824 1825 1826 1827 1828 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links