Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Russische energieminister: geen productieverhoging olie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 april 2020 13:13

    Saoedi-Arabië wil zijn marktaandeel vergroten en concurrentie wegdrukken incl de VS.

    Door de huidige koers van de olie krijgt Saoedi-Arabië een enorme klap en het begrotingstekort kan met 40% stijgen, wat aanleiding geeft tot bezuinigingen en leningen. Het IMF schat dat Saoedi-Arabië olie nodig heeft voor 80$ per vat om zijn begroting in evenwicht te houden

    Toch verwachten veel analisten dat de productie na april zal dalen wanneer duidelijk wordt dat de vraag naar al die ruwe olie er gewoon niet is.

    Ondanks dat de oliefutures voor de Brent-maatstaaf op een kleine 27 dollar per vat staan, ging de belangrijkste exportolie van Rusland deze week voor 18 dollar per vat van de hand, terwijl Saoedi-Arabië zijn oliesoort voor 16 dollar per vat aanbood, zo melde Reuters 26 maart.
  2. Five Aces 2 april 2020 13:32
    quote:

    Peak schreef op 2 april 2020 13:07:

    Productie op peil, vraag hard terug, dan daalt de prijs, simpel en goed te overzien. Totdat ineens olieplatforms en transport en handel plat moeten, vanwege Corona. Goudmijnen moesten ook ineens dicht, waarom kan andere grondstoffenhandel dan wel gewoon doorgaan ?
    Ander soort productie.

    Mining is nog steeds arbeids intensief.

    Bij olie productie heb je een paar man in een controlroom zitten en dat is het.

    Alleen aanleg van nieuwe putten is intensief.

    Een booreiland die een nieuwe put aanboort daar zitten 120-150 mensen op. Een productie eiland daar zitten misschien 12 mensen op. Dat zit er nog een beetje voor het onderhoud, veel productie eilanden op zee en productie velden op land zijn al op afstand bedienbaar.
  3. makyjo 2 april 2020 13:48
    quote:

    suske wiet schreef op 2 april 2020 12:32:

    Hopelijk gaan deze lage prijzen de economie een beetje zuurstof geven
    Maar normaal moet de prijs minstens 40 dollar per vat zijn om leefbaar te zijn .
    Ze zullen moeten overleggen ,maar wanneer en wat zit er achter .
    Geopolitiek
    Ik denk dat "The Joker" van 'America First'zeker evenveel belang heeft met hogere olieprijs van minstens 35$/barrel en hij heeft al openlijk gecommuniceerd om komende maandag een gesprek te plannen met Saoudi's en Russen.Ik vermoed wel dat ze via een schimmige constructie het kunnen op een akkoord gooien en waardoor dit een trigger zou kunnen vormen om olieprijs substantieel te verhogen tot 35 à 40 $/barrel en eens de Corona crisis voorbij is,zal economie ook terug op toerental moeten komen wat opnieuw kan leiden tot hogere prijzen eens de aangelegde voorraden verbruikt zijn.
  4. [verwijderd] 3 april 2020 07:56
    Ik lees zo vaak dat het een prijzenoorlog zou zijn tussen Rusland en Saoudi Arabie, maar eigenlijk klopt dat niet. Velen, vooral de VS, willen een hogere prijs, maar Rusland en Saoudi Arabie willen niet de productie verlagen omwille van dat de VS een hogere prijs kan vragen en gewoon de markt blift vloeden. Het is dus eigenlijk de VS tegen die anderen.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links