Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel CM.COM AEX:CMCOM.NL, NL0012747059

  • 7,220 16 apr 2024 17:35
  • +0,120 (+1,69%) Dagrange 6,900 - 7,220
  • 36.163 Gem. (3M) 36K

Forum DSCO (CM.com) geopend

78 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 aextracker 28 februari 2020 08:55
    Mooie vorm van opschalen van het platform en het uitnutten van de betaaldiensten via datzelfde CM platform.
    Het kraaltje wat door deze acquisitie wordt aangeregen vertegenwoordigd qua omzet een actuele waarde van euro 1.2 Mln voor CM. Wellicht vertegenwoordigen de 15 medewerkers van Global Ticket in de huidige markt een forsere meerwaarde.
    Benieuwd of er meerder acquisities op deze deel aktiviteit van CM volgen, bijv. ticketing theaterboekingnen, musicals en films etc.
  2. Gesina49 19 maart 2020 10:44
    quote:

    Nuchtere Kijk Op schreef op 16 maart 2020 17:34:

    ING kent het aandeel niet eens? Ook geen koers niets kunnen ze ervan vinden. Maak GEEN grapje ;-)

    Ik heb bij ING ook gevraagd maar men handelt simpelweg niet in dit fonds. Daarom heb ik rekening geopend bij BINCK om een alternatief te hebben. Werkt goed.
  3. Broer Konijn 19 maart 2020 20:00
    quote:

    Gesina49 schreef op 19 maart 2020 10:46:

    CM.com word denk ik wel geraakt in hun business: geen theaters, geen horeca, geen evenementen, gaat die F1 in Zandvoort door?
    Zeker, groeistrategie kan je voor dit jaar wel op je buik schrijven. Daar was de beursgang wel op gericht.

    Koers dermate afgestraft dat ik wat heb bijgekocht.

    Mvg Broer Konijn

    Disclaimer: long CM
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 maart 2020 09:04
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 19 maart 2020 12:57:

    [...]
    In plaats daarvan mogen ze talloze corona-mededelingen versturen.
    CM.com vaart wel bij coronacrisis

    Gepubliceerd op 20 maart 2020 08:29 | Views: 793

    CM.COM 19 mrt
    7,65 0,00 (0,00%)

    BREDA (AFN) - Techbedrijf CM.com doet goede zaken als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. De klanten van de onderneming maken veel meer gebruik van het chatplatform van CM.com om contact met hun klanten te onderhouden. Met name logistieke bedrijven en ondernemingen die aan thuisbezorging doen zijn voor die groei verantwoordelijk. Ook financiële instellingen en overheden maken meer gebruik van het platform van het Bredase bedrijf.

    Die ontwikkeling wordt wel weer deels tenietgedaan door krimpende marketingbudgetten, in het bijzonder in landen waar winkels dicht moeten blijven, zoals in Frankrijk. Ook heeft de toeristische sector het zwaar, wat CM.com merkt in een afname van de verkoop van tickets voor musea en attracties via zijn systemen.

    Topman Jeroen van Glabbeek merkt op dat CM.com tot nu toe zeer weerbaar is gebleken ondanks de oprukkende coronapandemie. "We hebben onze sterke groei wereldwijd weten vast te houden, ook in Azië." Door de recente beursgang heeft CM.com een sterke kaspositie en geen schulden bij de bank.
  5. Broer Konijn 20 maart 2020 10:10
    quote:

    Broer Konijn schreef op 19 maart 2020 20:00:

    [...]

    Zeker, groeistrategie kan je voor dit jaar wel op je buik schrijven. Daar was de beursgang wel op gericht.

    Koers dermate afgestraft dat ik wat heb bijgekocht.

    Mvg Broer Konijn

    Disclaimer: long CM
    Blij dat ik er zo naast zat...... :-)

    Van IEX:

    CM.com

    Op de lokale markt dikte CM.com 27 procent aan. Het techbedrijf doet goede zaken door de virusuitbraak. Bedrijven maken veel meer gebruik van het chatplatform van CM.com om contact met hun klanten te onderhouden. Ook financiële instellingen en overheden maken meer gebruik van het platform van het Bredase bedrijf.


    Mvg Broer Konijn
  6. bionerd 31 maart 2020 09:14
    Dit is één van de weinige bedrijven dat groeicijfers zal laten zien in H1 2020. Als dit onder een groter publiek bekend gaat worden zal de koers hier sterk op gaan reageren en zal de kudde zich hier volop storten. Ook na Corona zal dit bedrijf blijven groeien. Fundament is gewoon heel sterk. Dat blijkt maar weer.
  7. adri67 2 april 2020 15:10
    CM.com groeit juist door corona-crisis, maar de beurskoers toch gehalveerd

    BREDA - Banken die meer sms’jes versturen, supermarkten die het digitale verkeer opstuwen en de overheid die meer aan crisiscommunicatie doet. De digitale dienstverlening neemt wereldwijd rap toe tijdens de corona-crisis. Het Bredase bedrijf CM.com doet daardoor juist goede zaken nu.

    Paul Verlinden 27-03-20, 11:15 Laatste update: 11:25 Bron: BN DeStem


    “We hadden als doelstelling om op langere termijn een groei van dertig procent te halen. Maar we verwachten nu in het eerste halfjaar van 2020 al een omzetgroei van boven de 30 procent”, zegt directeur Jeroen van Glabbeek van CM.com, dat voor (internationale) bedrijven communicatie verzorgt via diensten als sms, Whatsapp en Apple Business Chat.

    Beursnotering
    CM.com kreeg vijf weken geleden een beursnotering in Amsterdam. Op de eerste handelsdag (21 februari) sloot het aandeel op 17 euro. Inmiddels is koers gehalveerd, net als bij veel andere ondernemingen. Uitzonderingen zijn bedrijven als Ahold die nu meer omzetten en daardoor het vertrouwen van beleggers houden.

    Waarom de koers van CM.com gehalveerd is ondanks de omzetgroei, kan Van Glabbeek nog niet precies duiden. “Ik denk dat wij in eerste instantie de algemene trend hebben gevolgd. Nu zie je dat beleggers op zoek zijn naar informatie en naar de goede aandelen zoeken. Dus ik hoop dat wij dat effect nu ook gaan zien.”

    Bezorgdiensten
    De omzetgroei komt momenteel van diverse terreinen bij CM.com. Zo loggen er meer mensen in via de DigiD van de overheid. Ze krijgen dan vaak een sms om de inlog te bevestigen. “Dat loopt via een dienst van ons,” aldus Van Glabbeek. “Dat geldt bijvoorbeeld ook voor bezorgdiensten van supermarkten, die met een sms laten weten dat ze onderweg zijn.”

    Maar ook de communicatie van branches die in zwaar weer zitten, zoals hotels, musea en festivalorganisatoren, blijft op peil. Die moeten immers klanten laten weten dat boekingen en reserveringen niet doorgaan. “Daar staat wel tegenover dat ze nu geen nieuwe boekingen meer toen of tickets verkopen,” zegt Van Glabbeek.

    Verder ziet hij dat grote ondernemingen meer gebruik van platforms als WhatsApp Businees voor bijvoorbeeld vergaderingen, waarvoor CM.Com diensten kan leveren. “Mensen en bedrijven ontdekken nu meer welke mogelijkheden er zijn om digitaal te communiceren. Dus ik denk dat dit op op de langere termijn voor groei zal zorgen”, aldus de directeur.

    Helpende hand
    Mede omdat het CM.com nu voor de wind gaat, wil Van Glabbeek ook de helpende hand toesteken aan bedrijven die het moeilijk hebben. “We bieden tijdelijk enkele diensten gratis aan, zoals een product waarmee formulieren digitaal ondertekend kunnen worden.”
  8. forum rang 8 aextracker 3 april 2020 22:33
    Mooie berichten..... groeiparel in spe.... digid ,,,,, service gaat explosief groeien nu alle ZZPérs en MKBérs via digid aanmelden om aanvragen voor verdaging van de belastingplicht in te dienen en op te volgen..... easy money.... zowel voor de aanvrager als CM.com :)

    Vraag niet hoe het kan...…. maar profiteer ervan......
  9. forum rang 8 aextracker 4 april 2020 11:10
    quote:

    Sir Cryptalot schreef op 3 april 2020 22:51:

    Ik denk dat je je echt verkijkt op de services die je benoemt, het volume daarvan én de marge voor CM. (.....)
    Bij een intelligent platform , wat qua verdienmodel vanuit een 3-6 maanden corona impact (blijkbaar positief i.r.t. omzetgroei van CM.com) kan groeien en vanuit de opschaalbaarheid van dat platform bij dunne marges leuke groeimotor kan vormen, vond ik het een interessante gok.

    ING had ik al in porto, doch daar heb ik tegelijkertijd wat stukjes opgesnuffeld. Al is het dit jaar geen dividend.
    tegen die tijd is het in 2021 weer rustig en kennen we oplopende rentes bij internationaal inflatoir wereldbeeld , dan wsl. een prima mix.
    Dit i.c.m. een groepje andere aandelen.

    In de zomer en dan eind oktober weer momenten om in te slaan.
    Dat is mijn keuze.
    De portefeuilles voor de kids ook mooi aangvuld.
    Lekker voor later. Het is ze gegund.

    Zeker als Nederland tot aan zijn nek vanuit eco- & milieu Pfas Stikstof en electrificatie de nationale bloedrode begroting sponsort em Frans Timmerman (die ook de komende jaren alvast in Brussel zijn zakken verder vult voor later) het milieu probeert te redden en Nederland verder in het rode hoelje duwt. Bij Frans moet ik inmiddels denken aan "Paulus de boskabouter"(bol Brussels buikje van het snavelen & een rode neus van de rode wijn). Rode roos in het rever en reizen, vliegen, brallen en lallen maar op kosten van de EU-linkebal goegemeenschap.

    Het enig wat de wereld nu ECHT nodig heeft is een stevige "verlinksing van het politiek leiderschap". Te beginnen in Nederland. dat wil graag voorloplopen :).

    De combi van Haakneus Klaver, asshole Asscher en Minnie Marijninissen, aangevuld met de tank van DENK, is al in de stijgers gezet.
    Dit voor de stimulans van de "sociaal volwaardig geintegreerde bi-culturele samenleving" (d.w.z. het stimuleren van dubbele paspoorten zodat alle blended culturele mixers, hun pensioen assets vrijelijk naar lage koopkreacht EU flanking landen kan doorzetten en besteden. Alle Nederlanders straks verplcicht 4 keer per maand naar de moskee en het koffiehuis. We moeten elkaar nl. wel willen snappen, ook als je het niet wil :). We leven immers in een vrij land, maar dan wel met social distance in achtnemend. Is integreren trouwens moeilijker o.b.v. social distancing & lockdowns ?

    De agenda van dit nederlandse nieuwe supertrio in de maak ?
    - Intergratie
    - Sociale cohesie.
    - Greenificatie.
    - Belastbare afroming van particuliere vermogens > 500 K
    - Commercieel & particulier vastgoed > 300 K (2e huizen) zwaarden belasten vanuit de OZB etc.
    - Nivellering ('t is immers een feestje), vanuit een significant lager gem. inkomens niveau in 2021 en een supertax voor alles wat > 2.5 - 3 keer modaal ligt (het inkomen van de parlemetanriers & kamerleden).
    - Belastingdruk opvoeren voor het bedrijsfleven & winsten zwaarder belasten.
    - Gratis electrische rode fietsen voor alle nationale ziekenverzorgers , onderwijzend personeel en vrijwillige brandweerlieden, die Accell gesubsidieerd , doch zonder winst mag produceren in FRIESLAND.

    Wat mij betreft gaat Don Marco nog even "de hero blijven" om nadien te worden opgevolgd door Wopke...….
78 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

CM.com wacht nog een flinke klus

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links