Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Drukte van belang

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 2 april 2020 09:55
    Het gezegde is dat je moet kopen als de kanonnen bulderen en het bloed door de straten loopt. In die omstandigheden zijn er per definitie geen bruikbare cijfers en geen zinvolle outlook. De beste momenten om te kopen zijn die momenten dat er geen enkele zekerheid is. Dat is wat beleggen lastig maakt. Je moet dit soort momenten omarmen, want die bieden de beste kansen. Uiteindelijk kunnen er toch maar 3 dingen gebeuren: ofwel je zit redelijk in de buurt van de bodem en dan kan je heel veel geld verdienen door nu toe te slaan, ofwel de bodem ligt nog lager en je moet langer wachten tot je veel geld verdient, ofwel de beschaving gaat ten onder en dan zijn aandelen toch geen issue meer.

    Als je nu gaat wachten op zinvolle cijfers en een outlook waar je wat aan hebt, dan heb je het herstel alweer gemist. Natuurlijk kan er een dubbele bodem worden gevormd. Natuurlijk kan dit een bulltrap zijn. Maar dat kan je alleen achteraf weten. Op het moment zelf is er geen zekerheid en moet je gewoon op je gevoel vertrouwen. En natuurlijk zijn er argumenten in beide richtingen dus die hoef ik niet op te noemen. Die zijn er trouwens altijd dus dat is nu niet anders dan op willekeurig welk moment.
  2. forum rang 5 theo1 2 april 2020 10:04
    Ik denk dat we redelijk in de buurt van de bodem zijn (eigenlijk denk ik dat vorige week de bodem was). De beurs gaat niet meer alleen hard omlaag en de uitslagen worden wat minder. In China komt de zaak weer op gang, in Europa lijkt het dieptepunt ongeveer bereikt en dan loopt de VS nog een paar weken achter. Gelukkig voor Trump is de ellende geconcentreerd in Democratische staten ;-).

    Het lastige is dus dat de VS in dit geval lagging is en de VS is leidend op de beurzen. Dus de situatie daar kan de beurs hier nog wel een tijd lang drukken. Dat maakt het moeilijker om het verloop te voorspellen, maar maakt misschien ook wel het herstel langzamer waardoor je meer kans krijgt om voor goede prijzen in te kopen. Maar we zullen het alleen pas achteraf echt weten.

    Vroeger zei Kraland (oprichter van iex) altijd dat voorspellen moeilijk is, vooral als het om de toekomst gaat. Nu heeft die gast wel een paar bedenkelijke dingen gedaan, maar daar had hij helemaal gelijk in.
  3. De Buurman 2 april 2020 13:09
    quote:

    wizz schreef op 2 april 2020 10:30:

    de full impact moet nog komen.
    Iedereen danst nu nog op de relatief mooie cijfers van de voorgaande maanden.
    De echt pijn komt nog en dan gaat de beurs volgen.
    En vandaag eindigt rood.
    Als je zo stellig bent zou ik deze rally lekker aan de zijlijn afwachten als ik jou was. Maar achteraf dan ook niet klagen dat je de boot gemist hebt.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links