Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Degiro

4.244 Posts
Pagina: «« 1 ... 58 59 60 61 62 ... 213 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 2 april 2020 11:06
    quote:

    haas schreef op 2 april 2020 10:50:

    zonder kennis varen er weinig
    De "lage prijs"-kraslotenmarketing van dergelijke producten laat velen toch een poging wagen. Één van de eerste voorgangers was Intereffekt, met bovenmatig populaire Japanse warrants. Langzaam wegzakkende beleggingsfondsjes, met een eerste uitgifteprijs van ooit €2,50 of zo. Ach, deze dappere schipper heeft in elk geval de stap gezet om een one-liner overstijgende vraag te stellen. Pas na de aankoop (en mogelijk einde) van iets met "short" (en/of "BEST") in de commercieel sluwe productnaam, maar toch. Niet best, maar wel goed.
  2. forum rang 6 'belegger'' 2 april 2020 11:39
    quote:

    Verhelst schreef op 2 april 2020 07:54:

    Zijn hier mensen die begin dit jaar bij de De Giro een account hebben geopend en maximaal € 1.000 tegoed aan transactiekosten kregen? Ik heb in januari account geopend en per maand zou worden afgerekend, maar tot nu toe nog niet gebeurd. Nu is toegezegd dat dit eerste week april zal plaatsvinden.
    Ja ik heb in januari een account geopend en de transactiekosten zijn teruggestort op 12 februari en 6 maart.
  3. [verwijderd] 2 april 2020 15:55
    *****
    Let op / wees gewaarschuwd...
    Als het er straks om gaat spannen en je je portefeuille bij DeGiro hebt omgezet in cash en het DeGiro lukt om de massale vraag naar cash te transformeren van het bewaarbedrijf naar DeGiro en deze het naar je bank stuurt is het nog maar de vraag of je bij het merendeel van je saldo kan komen immers:
    ........"According to the New York Times on Sunday, Egypt’s Central Bank has instructed banks across the country to apply temporary daily withdrawal limits and deposits.
    As panic and uncertainty mount due to the coronavirus, Egypt has become the latest country to limit bank withdrawals. Individuals can now only take out a maximum of $635 per day from their bank and just $317 from ATMs"........

  4. forum rang 10 voda 2 april 2020 18:29
    Geachte heer voda,

    We hebben enkele wijzigingen aangebracht in onze Cliëntovereenkomst. Op onze website vindt u zowel de nieuwe als de vorige versie. De volgende materiële wijzigingen zijn gemaakt:

    Belastingverdragen
    We hebben onze bestaande dienst voor het toepassen van verlaagde belastingtarieven op dividenden op grond van belastingverdragen opgenomen in het document Nadere Informatie Beleggingsdiensten – Corporate Actions, Expiraties en Administratieve Handelingen. Deze wijziging is te vinden in artikel 1.1. We verwijzen u naar het gedeelte Fiscaliteit: Vragen en Antwoorden op onze website voor meer uitleg over deze en andere belastinggerelateerde diensten.

    Allocatie
    We hebben onze Voorwaarden Debet Geld aangepast. Onze bestaande allocatiedienst is nu hierin opgenomen. Dit is te vinden in artikel 3.5. Als u Debet Geld gebruikt, kunt u bij DEGIRO geld lenen om te beleggen in financiële instrumenten. Uw portefeuille dient als onderpand. Als u ongeveer weet hoeveel geld u wilt lenen, kunt u een bedrag alloceren en het de volgende maand tegen een gereduceerd tarief gebruiken.

    ?Orderuitvoeringbeleid
    Naast onze eigen lidmaatschappen bij beurzen maken we ook gebruik van prime brokers om orders door te sturen. Afhankelijk van de specifieke afspraken die we hebben met de prime brokers, kunnen de orders ofwel rechtstreeks naar de beurs worden doorgestuurd via hun lidmaatschap, of ze kunnen worden uitgevoerd via een Smart Order Router (SOR) van een prime broker. We hebben het aantal beurzen uitgebreid waarbij orders in aanmerking komen om via een SOR te worden uitgevoerd. Het voordeel van het gebruik van een SOR is een grotere kans op de beste prijs, extra liquiditeit en lagere uitvoeringskosten. Als uw order wordt verzonden naar een prime broker, betekent dit dat de order wordt uitgevoerd in overeenstemming met het orderuitvoeringbeleid van deze broker. We selecteren daarom alleen hooggewaardeerde prime brokers met een orderuitvoeringbeleid dat DEGIRO in staat stelt te voldoen aan de vereisten van best execution. DEGIRO blijft namelijk verantwoordelijk voor best execution. We controleren continu of de verzonden orders in overeenstemming uitgevoerd worden met de gemaakte afspraken.

    Op de pagina Producten & Beurzen kunt u zien voor welke beurzen en producten wij gebruikmaken van een SOR. U kunt meer lezen over ons Orderuitvoeringbeleid in het document Nadere Informatie Beleggingsdiensten – Orders en Orderuitvoeringbeleid.

    Geld storten en opnemen
    Aangezien uw DEGIRO-rekening in euro’s genoteerd staat, kunt u alleen euro's storten en opnemen van en naar uw tegenrekening. Dit beleid is nu ook opgenomen in de Cliëntovereenkomst in artikel 6.7.

    Let op: beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.
  5. [verwijderd] 3 april 2020 22:12
    en daar gaat het weer. Ik geef een limietorder van 40 aandelen a $ 20,- en wat denk je De Giro naait mij met een order van $ 20,71. Zie bijlage. Wat is dat toch met dat bedrijf. Ze maken er zo'n rommeltje van. Ik wacht trouwens ook nog steeds op correctie van mijn order van een paar weken geleden die zij toen ook al fout hadden uitgevoerd. Toen ging het om +/- € 1.000,-. Nu zijn van de 40 aandelen er gelukkig maar 18 uitgevoerd. Maar dan nog is het 18 x (20,71-20) = $ 12,78 excl. transactiekosten. In procenten gaat het om 3,55% dat zij mij bestelen. Ik ga weer een klacht indienen bij De Giro maar waarschijnlijk zullen zij weer hun fout niet herstellen. Daarom dat ik nu hoger op wil. Wie kent een klachten commissie en wie wil zich bij mij aansluiten.
  6. [verwijderd] 3 april 2020 22:29
    Nog een vraagje mijn aankoop wordt steevast tegen een EUR/USD koers uitgevoerd die steevast een 0,4 % lager ligt dan die van de IEX.

    Aankoop:
    In dit voorbeeld gaat het om 18 aandelen van $ 20,71 = $ 372,78 en volgens de wisselkoers (1,0773) van DeGiro kost mij dat € 346,02. Volgens de wisselkoers van de IEX (1,0813) zou het mij € 344,75 kosten. Of te wel € 1,26 (346,02-344,75) en daardoor betaal ik 0,4% te veel.

    Verkoop:
    En je raadt het al niet alleen bij aankoop rekenen ze een hoge wisselkoers maar ook bij verkoop rekenen ze je een hoge wisselkoers. Ik heb vandaag niks verkocht maar ik zal maandag a.s. op hetzelfde tijdstip en op dezelfde beurs voor 100 euro aandelen aan en verkopen. Dan moeten jullie niet schrikken van de verschillen.

    Vraag die overblijft natuurlijk waarom ben ik in hemelsnaam weer bij DeGiro teruggekeerd. Zelf wilde ik na het laatste incident dat zij mij € 1000 door de neus heen boorde naar Lynx gaan maar uiteindelijk stelde zij zoveel vragen dat ik maar bij DeGiro ben gebleven. Dat is mij echt duur komen te staan. Althans het valt wel mee maar als ze zo elke dag een paar tientjes links en rechts pikken dan is dat aan de eind van de dag toch een behoorlijk som geld.
  7. forum rang 4 alexnr75 4 april 2020 09:09
    @newsdam,

    Waarom vergelijken met een iex als je via hen niets kan kopen of verkopen. Jij weet toch ook dat iedereen een marge nodig hebt. Je kan het beste eenmaal, in dit geval, dollars kopen en deze niet terug inwisselen. Dollars blijven Dollars. Je kan ook inkopen met de valuta afwikkeling op automatisch en deze voor verkoop op handmatig zetten, dan behoud jij jouw dollars voor de volgende trade.
  8. [verwijderd] 6 april 2020 00:49
    quote:

    HEA220 schreef op 4 april 2020 09:54:

    @newsdam,

    Op jou screenshot zie ik dat je om 19:22 en order had instaan 18 stuks voor een limiet van 20,75. Ik zie dat op 19:22 dit is uitgevoerd voor 20,71.
    Dus DeGiro heeft jou gewoon 4 cent bespaard
    He verrek je hebt gelijk en de tijd lijkt ook nog te kloppen alleen kreeg ik de bevestiging pas ergens rond sluitingstijd. Toen gaf ik al lang weer koop opdrachten tefen
  9. [verwijderd] 6 april 2020 00:51
    quote:

    alexnr75 schreef op 4 april 2020 09:09:

    @newsdam,

    Waarom vergelijken met een iex als je via hen niets kan kopen of verkopen. Jij weet toch ook dat iedereen een marge nodig hebt. Je kan het beste eenmaal, in dit geval, dollars kopen en deze niet terug inwisselen. Dollars blijven Dollars. Je kan ook inkopen met de valuta afwikkeling op automatisch en deze voor verkoop op handmatig zetten, dan behoud jij jouw dollars voor de volgende trade.
    Ja ik doe veel op de amerikaanse effectenbeurs. laat ik maar een dollar rekwning aan houden. goed idee
  10. forum rang 10 voda 6 april 2020 08:09
    Degiro meldt veel nieuwe klanten

    (ABM FN-Dow Jones) Degiro heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 137.000 nieuwe klanten verwelkomd, waarvan het merendeel in maart. Dat maakte de onlinebroker maandag bekend.

    Het aantal actief gebruikte rekeningen is hierdoor toegenomen tot 554.471. Een jaar eerder waren dit er nog 386.000.

    De onlinebroker ziet een sterke toename in beleggingsactiviteiten sinds begin dit jaar, door nieuwe klanten die de markt betreden en de marktvolatiliteit in maart. Er kwamen in maart 86.000 klanten bij.

    In totaal zijn er ruim 10,8 miljoen retailtransacties uitgevoerd in het afgelopen kwartaal. Dat is ruim een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder, toen het aantal transacties 4,6 miljoen bedroeg.

    Wachtlijst door corona

    De onrust rond de coronavirus-pandemie heeft geleid tot volatiele markten en veel beleggingsactiviteit. Door het grote aantal nieuwe registraties en deze drukte, en omdat Degiro de risico's van het virus voor zijn werknemers moet beperken, zijn er vertragingen in de reactietijd van de servicedesk. De capaciteit wordt uitgebreid en voor nieuwe klanten is een wachtlijst.

    Flatex

    Degiro wil zich laten overnemen door het Duitse Flatex, dat december vorig jaar in eerste instantie 9,4 procent van de aandelen kocht. De rest van de aandelen zal na goedkeuring van toezichthouders worden overgenomen. De Duitse partij wil beide merken naast elkaar behouden.

    Flatex betrad eerder vorig jaar de Nederlandse markt, met een verdienmodel dat zonder transactiekosten werkt. Recent kregen de Nederlandse klanten een brief van Flatex, waarin transactiekosten worden aangekondigd voor de meeste effecten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. [verwijderd] 8 april 2020 22:08
    quote:

    'Belegger' schreef op 2 april 2020 11:39:

    [...]Ja ik heb in januari een account geopend en de transactiekosten zijn teruggestort op 12 februari en 6 maart.
    Bedankt voor je bericht. Ik heb eind januari accountant aangemaakt. Tot nu toe nog geen terugstorting. Zou een softwarefout zijn. Volgens helpdesk wordt in de eerste volle week van april (nu) dan over die gehele periode terugbetaald. Ik blijf het volgen. Gaat toch om een aardig bedrag inmiddels.
  12. Pensioenpot 9 april 2020 09:16
    quote:

    Verhelst schreef op 8 april 2020 22:08:

    [...]

    Bedankt voor je bericht. Ik heb eind januari accountant aangemaakt. Tot nu toe nog geen terugstorting. Zou een softwarefout zijn. Volgens helpdesk wordt in de eerste volle week van april (nu) dan over die gehele periode terugbetaald. Ik blijf het volgen. Gaat toch om een aardig bedrag inmiddels.
    Tot nu nog niets ontvangen. Zouden ze tijdens Pasen doorwerken?
4.244 Posts
Pagina: «« 1 ... 58 59 60 61 62 ... 213 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0648 -0,21%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.735,10 -0,20%
Gold spot 2.384,56 +1,00%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links