Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,210 19 apr 2024 10:39
  • -0,260 (-0,78%) Dagrange 33,210 - 33,430
  • 1.044.349 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1781 1782 1783 1784 1785 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Geen Gezeik, iedereen rijk 2 april 2020 11:12
    quote:

    mbrand85 schreef op 2 april 2020 09:46:

    [...]

    Hierin ga ik ook mee. Wachten tot de piek in de VS er is en dan gebruik maken van de twijfel bij mensen die zich afvragen of dit wel de piek is en dan hun aandelen van de hand doen. Oftewel de piek van het aantal doden is de bodem van de komende fase.

    Het grootste struikelblok blijft wat overheden financieel gaan doen terwijl de economie op zijn gat ligt. Gaat de VS dadelijk de staatsschuld verdubbelen om een jaar dicht te blijven? Wat te denken van Japan waar de staatsschuld al een meervoud is van jaarlijkse GDP.
    Ter toevoeging staatsschuld afhankelijk van wat je meetelt (schuld staten, en counties, pensioenverplichtingen ambtenaren, garanties aan Freddie Mac en Fannie Mae) ook tussen 100 en 165% van GDP. Dat gaat dus nu waarschijnlijk naar minimaal 130%
  2. [verwijderd] 2 april 2020 11:14
    quote:

    Turbocharger schreef op 2 april 2020 11:03:

    Ik was net even op het station om B77 even uit te zwaaien, want die stopt op dit forum en zit nu eersteklas in de RDS-trein. Alleen was ik te laat om 'm nog gedag te zeggen want de RDS-trein was allang uit het zicht vertrokken.

    Bij de jongens en meisjes die gisteren ook al op het perron stonden omdat ze geen kaartje hadden gekocht, was de sfeer inmiddels omgeslagen van bedompt naar grimmig.

    'Ja, jij had toch gezegd dat we morgen nog voor €14 of zelfs minder kaartjes zat konden kopen?' De jongen keek beteutert naar de punt van z'n schoon terwijl haar ogen vuur spoten. Ik zag dat ze op het punt stond hem naar z'n strot te vliegen. Gelukkig voor hem hield ze zich nog net in.

    Iemand anders kwam net terug van het kaartjesloket. 'Wat kosten ze nu?' vroeg de groep in koor.

    'Bijna €18' zei hij met gebroken stem. En toen begon hij onbedaarlijk te huilen.

    Ik ben maar weggegaan. Het was zo zielig allemaal....
    Ben ik de enige persoon hier die zich stoort aan deze infantiele parallel?
  3. [verwijderd] 2 april 2020 11:15
    quote:

    boldie schreef op 2 april 2020 11:10:

    [...]als je dit denkt dan vol short neem ik aan.?
    Hahaha, ja, nu wel. Maar dan op de AEX.
    Jammer dat die shell trein de AEX iets te ver vooruit trekt nu ;)
    Ach ja, de RDS stuitert nog wel naar beneden.
    Als de yanks wakker worden dan komt het wel goed vandaag.
  4. Seniele gek 2 april 2020 11:18


    Bij de jongens en meisjes die gisteren ook al op het perron stonden omdat ze geen kaartje hadden gekocht, was de sfeer inmiddels omgeslagen van bedompt naar grimmig.

    'Ja, jij had toch gezegd dat we morgen nog voor €14 of zelfs minder kaartjes zat konden kopen?' De jongen keek beteutert naar de punt van z'n schoon terwijl haar ogen vuur spoten. Ik zag dat ze op het punt stond hem naar z'n strot te vliegen. Gelukkig voor hem hield ze zich nog net in.

    [/quote] Och, niks zo lekker als een potje goedmaakseks.
  5. Buyandhold2020 2 april 2020 11:20
    quote:

    ManischPositief schreef op 2 april 2020 10:42:

    [...]

    Deze dagen is RDSB in Amsterdam meer dan een Euro goedkoper dan RDSA. Ooit was een goedkopere RDSB heel bijzonder en erg aantrekkelijk. Weet iemand waarom dit nu anders is, waarom het verschil zelfs zo groot is?

    Omdat inkopen van RDS-B aandelen duurder is voor Shell, wat te maken heeft met 15% dividendbelasting (wss deal met belastingdienst). Dit alles is te lezen op de website van Shell, daar waar ze ook de buybacks rapporteren.
    www.shell.com/investors/dividend-info...

    "Tax implications

    Dutch tax law treats share buybacks for cancellation as being subject to dividend withholding tax unless an exemption with certain annual quantitative limits applies. This exemption with quantitative limits applies to the A ordinary shares. In line with the Dutch Dividend Withholding Tax Act, the repurchase of the B ordinary shares will potentially give rise to Dutch withholding tax of 15 per cent.

    In any event, any withholding tax arising on a buyback of the B ordinary shares would be borne by the company and not the selling shareholder."

    Verder als je je niet bezig houdt met opties ben je zeker niet slechter af met RDS-B aandelen.
  6. Debo 2 april 2020 11:28
    Ik denk dat de huidige koers voor RDS wel redelijk is in deze tijd van overcapaciteit, lage olieprijs en met een stil liggende economie. Zoals gemeld heb ik de helft van mijn aandelen verkocht en ik denk er over om de laatste helft voor het slot te verkopen maar ik twijfel...
    Ik denk dat de koers nog wel wat terug kan vallen namelijk aangezien het volume van 15 milj tot nu toe wel hoog is maar niet bijzonder hoog. Gisteren heb ik voor het slot juist gekocht en dat heeft vandaag een mooie winst opgeleverd maar de vraag is of we morgen weer eenzelfde scenario zullen krijgen. Als je het realistisch bekijkt dan denk ik dat de kans op een lagere opening morgen hoger is dan dat we hoger gaan openen op deze koers. Begin maart stond de koers op 20,- en met deze huidige malaise lijkt met het niet plausibel dat de koers daar op korte termijn weer naar toe gaat. Zodra het virus onder controle is dan wellicht wel maar daar lijkt het me nu te vroeg voor.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1781 1782 1783 1784 1785 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links