Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lucas Bols AEX:BOLS.NL, NL0010998878

  • 14,050 16 apr 2024 09:00
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 14,050 - 14,050
  • 1 Gem. (3M) 6,6K

Lucas Bols - 2020

311 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Broer Konijn 1 april 2020 14:06
    quote:

    sebpb schreef op 1 april 2020 12:40:

    familie Nolet aan het inkopen?
    Doemscenario zou zijn als zij nu met een bod zouden komen. B.v. met de Van Doorne's of private equity....

    Dat zou pure diefstal zijn. Volume is wel erg laag dus dat lijkt niet waarschijnlijk.

    China 'lijkt' aan te trekken. Zeer belangrijk voor LB.

    Mvg Broer Konijn
  2. Broer Konijn 1 april 2020 15:36
    Lucas Bols is de naam achter tal van bekende gedestilleerde dranken, die wereldwijd hun weg vinden. Hoor je de naam van het bedrijf, dan roept dat een gevoel op van oer-Hollandse traditie. Dat klopt precies, zegt Executive Director Corporate Strategy Sandie van Doorne. “De geschiedenis van ons bedrijf gaat terug tot de 16e eeuw. Die geschiedenis zie je terug in ons merk.”

    Als maker van gedestilleerde dranken is Lucas Bols actief in 110 landen, met een uitgebreide reeks premium merken. Bekende namen zijn bijvoorbeeld Bols Likeuren, Bols Genever, Galliano, Pisang Ambon en Bokma. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en is ook gevestigd in de Verenigde Staten. De primaire doelgroep van het bedrijf bestaat uit bartenders die cocktails maken, iets waar de dranken van Bols zeer geschikt voor zijn. Het bedrijf heeft zelfs een speciale bartending-school: de Bols Bartending Academy. Dat zijn de feiten anno 2019. Maar de historie van het bedrijf is minstens zo indrukwekkend.

    Rijke geschiedenis
    Bols is een van de oudste bedrijven van Nederland. In 1575 is het opgericht door de familie Bols, die begint met het stoken van likeuren. In 1652 wordt Lucas geboren, de naamgever van het huidige bedrijf. Onder zijn leiding groeide Bols tijdens de Gouden Eeuw uit tot een wereldspeler. Lucas was ook grootaandeelhouder van de VOC, waardoor het bedrijf een goede toegang had tot exotische kruiden en specerijen. Zo ontstaan 300 verschillende likeurrecepten. Lucas Bols overlijdt in 1719, maar zijn geest waart nog steeds rond in het bedrijf, vertelt Sandie van Doorne: “Lucas is nog steeds belangrijk voor ons. Zijn vakmanschap, handelsgeest en creativiteit zijn een voorbeeld voor ons allemaal.”

    Merkbescherming
    Wie goed kijkt naar het logo van het bedrijf, ziet daarin twee gekruiste pijlen staan. Sandie van Doorne legt uit: “In het Hoog-Duits heetten pijlen vroeger ‘Bulten’. De pijlen in ons merk verwijzen daarnaar, want de naam ‘Bols’ werd in de 16e eeuw in het Germaans geschreven als ‘Bultius’. Wat het zo leuk maakt, is dat ons wapen is ontworpen door een echte Bols. Het is rond 1750 gemaakt door Alexander Benjamin Bols.” De pijlen in het logo staan in feite symbool voor het belang van merkbescherming. Omdat Bols in de 19e eeuw wereldwijd sterk groeide, kwamen er steeds meer Bols-imitaties op de markt. Er was dus bescherming nodig. Daarom liet het bedrijf zijn merk in 1884 officieel registreren, inclusief het wapen met de twee pijlen.

    Bols-hart
    Iedereen in het bedrijf heeft een echt Bols-hart, vertelt Sandie van Doorne. “We zijn allemaal trots op onze geschiedenis, onze Amsterdamse roots en ons vakmanschap. Ons verleden is voor iedereen een bron van inspiratie voor de toekomst.” Voor wat betreft die toekomst, staat het overigens vast dat de naam Bols nog lang zal voortleven. Dat is te danken aan een bindende bepaling die de laatste telgen uit het geslacht Bols begin 19e eeuw opstelden. Die bepaling geldt nog steeds en houdt in dat het bedrijf verplicht is om de naam ‘Bols’ altijd te blijven voeren. Kortom: als er een merk is dat zijn verleden laat spreken, dan is dat wel Lucas Bols.

    www.nlo.eu/nl/cases/het-merk-en-zijn-...
  3. forum rang 10 voda 2 april 2020 08:56
    Lucas Bols komt met 0.0 gin

    Gepubliceerd op 2 april 2020 08:52 | Views: 0

    Lucas Bols 01 apr
    7,80 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - Drankenproducent Lucas Bols gaat mee in de trend van alcoholarm en - vrij drinken dat steeds meer het beeld in de drankenindustrie bepaalt. De onderneming lanceert daarom in Nederland en de Verenigde Staten een alcoholvrije gin, Damrak Virgin 0.0.

    Damrak is volgens Lucas Bols het eerste gin-merk dat zowel in Nederland als in de VS een alcoholvrije variant op de markt brengt en onder meer bedoeld voor gebruik in cocktails. Meester-destilleerder Piet van Leijenhorst van Lucas Bols zou twee jaar lang hebben gewerkt aan het perfectioneren van de virgin-variant van de gin.

    Damrak Virgin 0.0 bevat volgens de makers de herkenbare plantaardige ingrediënten, waaronder citrusschillen uit Valencia, lavendel en korianderzaad, waar Damrak Original Gin bekend om staat. Huub van Doorne, topman van Lucas Bols is trots op de lancering. Volgens hem is het de drankenmaker gelukt om mensen bijvoorbeeld van een alcoholvrije gin-tonic te laten genieten zonder dat aan smaak wordt ingeboet.
  4. Broer Konijn 29 april 2020 10:02
    Drankenmaker Rémy Cointreau rekent op forse omzetval door crisis
    Gepubliceerd op 29 april 2020 09:27

    Lucas Bols 09:41
    8,36 -0,02 (-0,24%)

    Rémy Cointreau 09:45
    101,60 -0,10 (-0,10%)

    PARIJS (AFN) - De Franse Drankenproducent Rémy Cointreau denkt in het lopende kwartaal fors minder omzet te zullen behalen als gevolg van de coronacrisis. In belangrijke afzetmarkten in Europa en Noord-Amerika zitten lockdown-maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen zoals horecasluitingen de drankverkopen dwars.

    In het lopende eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar verwacht Rémy Cointreau een daling van de verkopen tot wel 55 procent. Naast de problemen in Europa en Noord-Amerika kampt het bedrijf ook met tegenwind in Azië. Zo zijn groothandels in China vooral bezig om hun voorraden terug te brengen.

    De maker van onder meer cognacmerken Rémy Martin en Louis XIII sloot de driemaandelijkse periode tot en met maart af met een omzet van 210,8 miljoen euro. Dat betekende op jaarbasis een daling met bijna een kwart. Door deze omzetdaling viel de omzet in het hele boekjaar 9 procent lager uit op 1 miljard euro.
  5. forum rang 10 voda 30 april 2020 07:48
    Resultaten Lucas Bols onder druk

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Lucas Bols NV
    8,40 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Lucas Bols heeft in het afgelopen gebroken boekjaar de resultaten onder druk zien staan. Dit bleek donderdag uit een update van de destillateur.

    "In het vierde kwartaal van 2019/20 begon COVID-19 de resultaten van Lucas Bols negatief te beïnvloeden, voornamelijk als gevolg van de geleidelijke sluiting van de horeca wereldwijd", verklaarde het bedrijf.

    Lucas Bols rekent voor het afgelopen boekjaar op een omzet van 84,0 miljoen euro. Dat is een daling met 3,5 procent.

    De brutomarge zal vermoedelijk wel op peil blijven op 56,5 procent.

    De winst voor belasting denkt Lucas Bols te zien dalen naar 14,4 miljoen euro, een min van 8,5 procent op jaarbasis.

    Wel is de vrije operationele kasstroom "significant" verbeterd, voorziet de destillateur. Er wordt gerekend op 15,8 miljoen euro, 4 miljoen euro meer dan een jaar eerder.

    Outlook

    Aangezien Lucas Bols zich met name op de horeca richt, zal de omzet in het lopende eerste halfjaar "significant" worden beïnvloed zolang de horeca gesloten blijft.

    Maatregelen worden geïmplementeerd, inclusief reductie van overhead kosten, beperken van uitgaven voor advertenties en promoties. Ook is er een strikt werkkapitaal beheer.

    Vanwege de omstandigheden besloot Lucas Bols af te zien van een slotdividend. Ook zal er in december 2020 geen interimdividend worden uitgekeerd.

    Afgelopen december keerde Lucas Bols al een interimdividend uit van 0,35 euro per aandeel.

    Toch meent de destillateur wel over voldoende liquiditeiten te beschikken om "deze ongekende tijden te doorstaan".

    "We hebben afspraken gemaakt met de banken over tijdelijke aanpassingen aan de financieringsovereenkomsten om tijdens de COVID-19-crisis aan de bankconvenanten te voldoen. Dit reflecteert de voortdurende steun en commitment van de banken."

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. Broer Konijn 30 april 2020 08:08
    Drankenproducent Bols krijgt tik door virusuitbraak
    Gepubliceerd op 30 april 2020 08:04
    Lucas Bols 29 apr
    8,40 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - Drankenproducent Lucas Bols merkt de gevolgen van de coronacrisis. In het tot en maart lopende boekjaar 2019/2020 begon dat al en het Amsterdamse bedrijf, dat bekend is van de jenevers van Bols en passievruchtenlikeur Passoã, rekent op een daling van de omzet en winst. Voor de eerste helft van het lopende boekjaar verwacht Bols een "ernstige impact".
    De omzet in het afgelopen boekjaar komt naar verwachting 3,5 procent lager uit op 84 miljoen euro. De brutowinst daalt met 8,5 procent tot 14,4 miljoen, voorziet het bedrijf. De dalingen door het coronavirus hebben vooral te maken met het stilvallen van de wereldwijde handel en het sluiten van veel horeca.
    De daling van de omzet zet daardoor voort in de maanden tot en met september, verwacht Bols. In landen waar drank vooral in de winkel wordt verkocht als Nederland, Australië, Duitsland en Frankrijk zullen de gevolgen nog meevallen volgens het bedrijf. Vanaf de zomer rekent Bols op een langzaam herstel van de markt.
    Onzekere markt
    Bols schrapt vanwege de onzekere markt het slotdividend over het boekjaar 2019/2020 en het tussentijdse dividend dat normaal in december dit jaar zou worden betaald. Verder is in de kosten gesneden en ziet het topmanagement af van zijn bonussen in het vorige boekjaar en de eerste helft van het lopende boekjaar. Financieel staat Bols er naar eigen zeggen goed voor.
    Via samenwerkingsverband Avandis produceert Bols desinfecterende gel voor Nederlandse ziekenhuizen en andere zorginstellingen.
  7. Broer Konijn 30 april 2020 11:33
    Koers €8,40, koersdoel € 15,50......
    En dan een 'houden' advies...... tuurlijk.....

    Mvg Broer Konijn

    Impact virus op Lucas Bols was verwacht'
    Gepubliceerd op 30 april 2020 11:03

    Lucas Bols 11:08
    8,38 -0,02 (-0,24%)

    AMSTERDAM (AFN) - Dat de resultaten van drankenproducent Lucas Bols lager uitkwamen dan de verwachtingen van analisten van KBC Securities, heeft vooral te maken met de eerste gevolgen van de coronacrisis. Die hadden de marktvorsers nog niet meegenomen in hun berekeningen, schrijven ze.

    Verbaasd dat Bols de invloed van de pandemie voelt, zijn ze niet. Daar hadden de analisten al op gerekend. Wel laat het bedrijf met een sterke vrije kasstroom zien dat het de impact van de crisis kan weerstaan. Ook het feit dat Bols alvast met de banken is gaan praten voordat daar noodzaak toe was en er veel duidelijkheid was over de exacte gevolgen van de crisis voor het bedrijf, zien ze als positief.

    KBC merkt op dat de koers van Bols al bijna 50 procent gedaald is en de gevolgen van de crisis dus al grotendeels zijn ingeprijsd. Desondanks houden de analisten nog vast aan hun hold-advies met een koersdoel van 15,50 euro.

    Het aandeel Lucas Bols stond donderdag rond 10.40 uur 0,2 procent hoger op 8,42 euro
311 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links