Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Royal Dutch Shell

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 december 2009 13:37
    quote:

    ffff schreef:

    Opvallend: Royal Dutch is duidelijk geen volksaandeel meer in de KK. Zo weinig draden over RD.

    Fundamenteel zou ik ook geen grote positie meer willen in RD.(indien je voor buy&hold zou gaan)
    Hun marktaandeel is sinds laten we zeggen 1990 behoorlijk teruggelopen.
    Nu moeten ze Irak met Petronas delen,Total moet Brazilie met Petrobas delen.
    Als deze lange trend zich door zet is RD over 10 jaar een distibutie en advies bedrijf.
    De tijden van de oppermachtige 7 zusters lijken voorbij te zijn.

    Gr,
    JJ
  2. forum rang 7 ffff 11 december 2009 14:44
    Hieronder nog wat nadere details. Het is in ieder geval wel een belangrijke aankoop. Let eens op de hoeveelheden....

    Shell sichert sich riesiges Ölfeld im Irak

    Bagdad verkauft seine Bodenschätze - und der weltgrößte Energiekonzern schlägt zu: Shell hat sich das Feld Madschnun gesichert. Allerdings verlief die Bieterrunde ähnlich schleppend wie die im Juni.

    Mehr zum Thema
    Rohölförderung Brasiliens Kurs irritiert Investoren

    Verzicht auf Ölbohrungen Warum Ecuador 3 Mrd. Dollar fürs Nichtstun will

    Erdölvorkommen Ölfeld im Atlantik größer als gedacht

    Rohstoffe Staatsfonds pumpen Milliarden in Bodenschätze


    Der weltgrößte Energiekonzern Shell und die malaysische Petronas haben den Zuschlag für ein großes Ölfeld im Irak erhalten. Das verlautete am Freitag aus dem Ölministerium. Die Höhe des Kaufpreises ist nicht bekannt.

    Die Konzerne wollen zwischen 700.000 bis 1,8 Millionen Barrel (je 159 Liter) pro Tag aus dem Feld Madschnun pumpen. Die Ölreserven in werden auf knapp 13 Milliarden Barrel geschätzt. Madschnun ist nach West Kurna 2 das zweitgrößte der zehn Felder, die versteigert werden.

    Im Irak hatten am Freitag 45 internationale Energiekonzerne ihre Angebote für insgesamt zehn Ölfelder abgegeben. Bagdad erhofft sich Mehreinnahmen, verfügt das Land doch über die weltweit drittgrößten Ölreserven. Allerdings sind die Förderanlagen wegen Krisen und Konflikten in einem desolaten Zustand. Für zwei der zehn Felder wurden keine Gebote abgegeben.

    Die erste Bieterrunde im Juni war schleppend verlaufen. Viele Konzerne hatten sich mit den Bedingungen der Iraker nicht einverstanden gezeigt. Jedoch schloss Bagdad Anfang November mit Shell und Exxon einen Vertrag über die Ausbeutung des Ölfeldes West Kurna 1 ab. BP und der chinesische Konzern CNPC übernahmen das große Ölfeld Süd-Rumaila nahe der südirakischen Stadt Basra. Das Subair-Ölfeld sicherte sich ein Konsortium unter Führung des italienischen Konzerns ENI .

    Das Ölministerium in Bagdad teilte mit, der Irak wolle in den kommenden sechs Jahren täglich rund sieben Millionen Barrel Öl ausstoßen und so auf der Liste der größten Erdöl produzierenden Staaten von Platz elf auf drei aufsteigen.14:32:36
    Kursinformationen und Charts
  3. forum rang 5 theo1 11 december 2009 15:21
    quote:

    jj77 schreef:

    [quote=ffff]

    Opvallend: Royal Dutch is duidelijk geen volksaandeel meer in de KK. Zo weinig draden over RD.

    [/quote]

    Fundamenteel zou ik ook geen grote positie meer willen in RD.(indien je voor buy&hold zou gaan)
    Hun marktaandeel is sinds laten we zeggen 1990 behoorlijk teruggelopen.
    Nu moeten ze Irak met Petronas delen,Total moet Brazilie met Petrobas delen.
    Als deze lange trend zich door zet is RD over 10 jaar een distibutie en advies bedrijf.
    De tijden van de oppermachtige 7 zusters lijken voorbij te zijn.

    Gr,
    JJ
    Dat soort projecten wordt altijd gedeeld. Helemaal alleen doen is veel te riskant, zeker in Irak. En simpel extrapoleren is niet verstandig, het loopt altijd anders.

    De laatste tijd hebben veel olielanden hun staatsbedrijven nogal gepusht. Dat was gemakkelijk geld verdienen met de hoge olieprijzen. De meest corrupte en klunzige ambtenarentoko kan nog wel winst maken met een olieprijs boven $100. Als de olie weer goedkoper wordt, dan komt het weer aan op efficiency, goed management, goede technologie en dan komen al die staatsbedrijven acuut in de problemen. De dictators met hun grote muilen kruipen weer in hun holen en smeken Shell, Exxon en BP om alsjeblieft weer te investeren en de wrakke, verouderde troep van hun staatsbedrijf over te nemen.
  4. forum rang 7 ffff 14 december 2009 12:23
    Shell focust zich dus meer op LNG, kolen en olie en laat de windmolens voor wat het is. Je kunt tenslotte niet alles doen!
    Op zich toch interessant om te zien hoe ze zich inkopen in de LNG-industrie en dat is dan weer heel belangrijk voor Exmar, want je moet die LNG natuurlijk wel over de wereld verschepen....

    Shell steekt half miljard in kapitaalverhoging Woodside

    14 december 2009, 12:09 uur | FD.nl/DJ

    AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--Royal Dutch Shell plc doet volledig mee aan een claimemissie van Woodside Petroleum ltd ter waarde van A$2,5 mrd en investeert daarmee A$862 mln of euro 536 mln in de Australische gasproducent.

    Shell is met een belang van 34% de grootste aandeelhouder in Woodside, dat het geld wil gebruiken om de balans te versterken en LNG-projecten te financieren.

    De claimemissie van het olieconcern uit Perth biedt aandeelhouders de kans om voor elke twaalf aandelen die zij houden, een nieuw aandeel te kopen voor A$42,10, wat een korting van 10,8% betekent op de slotkoers van vorige week.

    Woodside wil in de komende tien jaar uitgroeien tot een van de grootste producenten van vloeibaar aardgas (LNG) ter wereld. Het Australische bedrijf heeft een belang van 16,7% in de reeds operationele LNG-joint venture North West Shelf, en aanzienlijk belangen in de geplande projecten Browse, Sunrise en Pluto.

    Woodside en zijn joint venture-partners werden begin deze maand onder druk gezet door de Australische overheden om de ontwikkeling te versnellen van een gasveld in het Browse-bassin, waarin Woodside een belang van 50% heeft.

    Die druk ondersteunt het plan van Woodside om voor dat bassin een LNG-installatie te bouwen, die voor 2016 of 2017 klaar moet zijn. De partners overwogen als trager alternatief om het gas uit het Browse-bassin met een pijpleiding te vervoeren naar de reeds bestaande LNG-faciliteit van North West Shelf, wanneer dat veld uitgeput is.

    De Australische overheid heeft de partners nu feitelijk 30 dagen de tijd gegeven om te beslissen of ze het plan van Woodside willen steunen, of zich terug te trekken uit de joint venture.

    Archie van Riemsdijk; FD.nl/DJ; +31-20-5928456; archie.vanriemsdijk@dowjones.com

    Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad
  5. [verwijderd] 14 december 2009 12:35
    FYI RDShell koopt geen olievelden in Iraq.
    RDShell en ook andere majors mogen slechts als operator optreden en krijgen dan slechts een fee per bbl.

    De mooie tijden voor de majors zijn voorbij.
    quote:

    theo1 schreef:

    ...De dictators met hun grote muilen kruipen weer in hun holen en smeken Shell, Exxon en BP om alsjeblieft weer te investeren en de wrakke, verouderde troep van hun staatsbedrijf over te nemen.
  6. Kaiser 10 april 2020 18:42
    De belangrijkste olieproducerende landen ter wereld - met uitzondering van Mexico - zijn tijdens een bijeenkomst overeengekomen om de olieproductie in mei en juni te verlagen met 10 miljoen vaten per dag. Dat meldt de OPEC vrijdag. De ingreep moet de prijzen, die enorm zijn teruggelopen sinds de uitbraak van de coronacrisis, stabiliseren.
  7. forum rang 4 s.lin 12 april 2020 18:30
    'Saudi's stellen beslissing over prijzen van olie verder uit'
    12-4-2020
    RIYAD - Saudi-Arabië heeft naar verluidt een belangrijke beslissing over het prijzen van olie andermaal voor zich uit geschoven, nu grote olieproducerende landen al dagen praten over productiebeperkingen. Staatsolieconcern Saudi Aramco zal naar verwachting maandag pas beslissen over de tarieven voor de export van ruwe olie.

    Het was aanvankelijk de bedoeling dat de officiële verkoopprijzen (OSP's) voor de maand mei op 5 april zouden worden vrijgegeven. Met het eerdere uitstel verschafte Saudi-Arabië zichzelf wat tijd om tot afspraken over productiebeperkingen te komen met andere landen van oliekartel OPEC en bondgenoten om daarmee prijzen te stutten.

    Door het rondwarende nieuwe coronavirus is de vraag naar olie vele malen minder geworden. Daarnaast ontketenden Rusland en Saudi-Arabië eerder een prijzenoorlog omdat ze het niet eens konden worden over verdere productiebeperkingen. Dat zorgde voor een prijsval van olie.

    Derde keer
    Het zou nu de derde keer zijn dat Saudi-Arabië de beslissing over de prijzen voor zich uitschuift. Het land praat onder meer nog met Mexico, dat zich nog niet achter afspraken wil scharen. Op donderdag bereikten andere grote olieproducerende landen een akkoord over het terugbrengen van de productie met 10 miljoen vaten per dag.

    Op zondag wordt verder gepraat over maatregelen. De lage olieprijzen zorgen er onder meer voor dat de Amerikaanse olie-industrie klappen krijgt. Ook zorgt de prijsval ervoor dat de budgetten slinken van landen die in grote mate afhankelijk zijn van de export van olie.

    Handelaren en klanten van de oliereuzen wachten met smart op de OSP's die een benchmark zijn voor ongeveer 14 miljoen vaten aan export van ruwe olie uit de Perzische Golf.

    www.iex.nl/forum/Topic/1199497/Koffie...
31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0697 -0,05%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.317,36 -0,20%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links